Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 13:38

Hozzászólás a témához  [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Következő
 A Hip Hop és Te #2 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: A Hip Hop és Te #2
egy online szerencsejatek cegnel csalasokkal foglalatoskodom.

2014.02.23. 00:05

ez nagyon lazán hangzik.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2014.02.23. 09:59

Gondolom, nem a Zoli csal, hanem ő próbálja kideríteni a csalásokat. :D

2014.02.23. 16:19

Gondolom a Runner Runner - képletesen persze - kötelező film e körökben, amolyan kultuszfilm??!!!

2014.02.23. 16:37

Yodaragorn írta:
Gondolom, nem a Zoli csal, hanem ő próbálja kideríteni a csalásokat. :D

így gondoltam én is, és ez is lazán hangzik.

Kép

2014.02.23. 16:39

Lehet lazán hangzik, de az út nem volt laza, se km-ben se máshogy.Viszont sok mindent tanultam eme út alatt.
De jelenleg úgy érzem, h az ahogy a világhoz álltam mindig is no meg a kitartás és az, h tényleg csak magadban lehetsz biztos igazán kifizetődni látszódik. (ezzel most nem fényezni akartam magam)
Akit érdekel ez a szektor és pl jól beszéli a következő nyelveket (német, "skandináv", orosz) annak jó esélye van és/vagy releváns tapasztalat és vagy vmi olyan sportban jártasság ami nem "világi": kézilabda, röplabda, vizilabda..no és vagy poker.
De bizonyos cégek magyar nyelvűek is keresnek főleg a máltán lévő cégek. persze az angol mindenhova kell.

Köszi az ajánlást, nem ismertem és bent sem meséltek még róla. :D

2014.02.23. 22:59

nem akartam lefitymálni, vagy ilyesmi.

Kép

2014.02.24. 12:11

hej!
egyltalan nem annak vettem;-)

2014.02.24. 21:33

hiphoptörténelmi esemény történt ma kedves barátaim.

legalábbis számomra. :D

600+ lemez után megvettem az első csajrap lemezemet a délután Suga T paper chasin című lemezét.

A nőrap-et egyáltalán nem szeretem ezt is csak azért vettem meg, mert ha összegyűjtöm az összes Click lemezt csapatostol, szólóstul akkor hülyén nézne ki ha csak ő hiányozna. (mivel 2 lemeze jelent m,eg eddig a másik még hátravan)

Jah és mindössze 1 dolcsi volt. :lol:

Kép

2014.06.28. 18:50

Jó volt itt olvasgatni mindenkinek a sztoriját, hogy miként ismerkedett meg a hip-hoppal, de sose volt időm leírni az enyémet. Most viszont van, úgyhogy leírom. :) Vigyázat, hosszú lesz, én is több részletben írtam meg. :)

2002-t írtunk, 11 éves voltam, ekkor történt a dolog. Előtte is hallgattam már zenét, sokféle lemezem volt már, leginkább a modern rockra (Linkin Park, Limp Bizkit, POD) voltam ráállva az előtte lévő kb. másfél évben. (Jellemző, hogy mindben volt némi rap.) Viszont érdekes módon önmagában a rapet nem szerettem. Aztán bemutatták Eminem - Without Me klipjét, ahol a zene se volt rossz, de elsősorban a klip fogott meg, mert nagyon vicces volt. :) Ezért valahogy sikerült kisírnom anyáméknál, hogy vegyék meg nekem az Eminem Show albumot. Ez volt az első raplemezem, és bár azóta hallottam jobbakat, a mai napig a szívem csücske. Sose felejtem el, mikor beraktam a lejátszóba, megszólalt a White America, és akkor valami olyat éreztem, amit előtte sose. Amit nem tudok elmagyarázni olyanoknak, akik nem szeretik a rapet, de nektek szerintem nem is kell elmagyaráznom. :) Bár eléggé nyitott vagyok minden zenei műfajra, sokféle lemezem van, de azóta első helyen egyértelműen a hip-hop áll.

Eleinte eléggé mérsékelten "terjeszkedtem" csak a hip-hop világában, Eminem kapcsán megvettem az 8 Mile OST-t, az azon hallható előadókat (50 Cent, D12, Obie Trice, Jay-Z, Xzibit, stb.) ismertem meg elsőként, az ő zenéiket kezdtem hallgatgatni, amennyire tudtam. Ez többnyire 1-1 számot jelentett, mert nem nagyon tudtam megszerezni teljes albumokat, annyi pénzt meg nem adtak anyámék, hogy mindet meg tudjam venni. :D (Azért volt, amit megvettem, pl. Eminem és D12 összes, és volt amit máshogy sikerült megszerezni, pl. 50 Cent.) Persze ami rapszámok a zenetévékben mentek, azokra nagyon rá voltam állva.

A magyar hip-hopban sokkal előbb mélyedtem el. Ennek az oka az volt, hogy a külföldi rapoldalakat nem értettem, a hiphop.hu-t viszont igen. :) Ráadásul a hiphop.hu-ról könnyen lehetett letölteni teljes EP-ket, amik még a korlátozott internethozzáférésbe is belefértek. Első kedvenceim MC Gőz, Artoscsaba és Sub Bass Monster voltak, ehhez szépen lassan hozzájöttek: FankaDeli, Deego, Raptorz, Suppah, Wherdee, DSP, Testament Rec., stb. Minimal Project-et is szerettem. Úgyhogy viszonylag gyorsan feltérképeztem a magyar hip-hop palettát, sokkal előbb voltam vele képben, mint a külföldivel (már kb. 2003-2004-ben). Sokmindent szerettem, kivéve a Kriminalt, Wacuum-ot és Bloose Broavaz-t. Mondjuk Akkezdet Phiai nagy kedvencem lett, de ők csak pár évvel később. Az abszolút favorit Punnany Massif-ot pedig a 2006-os első lemezük révén ismertem meg. Az teljesen lenyűgözött, kimagaslott az akkori magyar mezőnyből.

Az amerikai hip-hopot illetően 2006-ban jött az áttörés, amikor egyrészt lett korlátlan internetem, másrészt már valamennyire értettem angolul, harmadrészt kiderült, hogy egy jóval idősebb haveromnak van egy csomó raplemeze. Ezeket én gátlástalanul lemásoltam, így lett meg a teljes diszkográfia pl. a következő előadóktól: Dr. Dre (ekkor lett a 2001 a kedvenc lemezem), Snoop Dogg, 2Pac, Ice Cube, NWA, Xzibit, Warren G, Tha Dogg Pound, Westisde Connection, WC, stb. Érzékelhető, hogy ezek nyugati lemezek, ami eléggé determinálta, hogy én elsősorban a westcoast hip-hopot fogom szeretni. De természetesen ezek után már önállóan is utánanéztem a dolgoknak a neten, próbáltam képbe kerülni a hip-hop történelmével, néztem filmeket, videokat, igyekeztem behozni a lemaradásomat zenék terén. Ez sajnos még mindig nem teljesen sikerült, de talán már nem kell szégyenkeznem. Keleti zenéket is hallgattam azért, onnan is sokminden tetszett. (Pl. Nas, Gangstarr, Jay-Z, Busta Rhymes, DMX, The Roots) Az aktualitásokkal pedig 2006 óta képben vagyok, azóta követem a híreket.

Van még egy vonal, a német hip-hop, de azzal sajnos olyan nagyon nem vagyok képben, mert túl későn ismerkedtem meg vele, amikor már olyan sok időm nem volt elmélyedni benne. Elsőként 2004-ben találkoztam a német rappel, mikor egy hetet Németországban töltöttem, és a német zenetévék eléggé nyomták akkoriban Sido-tól a Mein Block-ot és Bushido-tól az Electro Ghetto-t. De ennél több nem volt, mint ahogy 2007-ben sem, amikor szintén kint voltam, és Bushido - 7 lemeze volt a sláger. (Meg asszem Azad és Kool Savas részéről is volt valami újdonság.) Igazából 2008 végén kezdtem foglalkozni a német rappel, amikor a DSD (Deutsches Sprachdiplom) vizsgámat készültem letenni. A szóbeli vizsga része volt, hogy egy szabadon választott, Németországhoz kötődő témából kellett prezentációt tartani németül, és én természetesen a német hip-hopot választottam. :) Ekkor muszáj volt megismerkednem kicsit a régi német zenékkel (Advanced Chemistry, Rödelheim Hartreim Projekt, Absolute Beginner, Dynamite Deluxe, stb.), de ezek annyira nem kötöttek le, sokkal inkább az aktualitások, azon belül is az Aggro Berlin. Így lett nagy kedvencem Sido, de a többi Aggro előadó lemezeit is beszerezgettem. Sajnos azóta sincs többre időm a németek terén, mint hogy az ő munkásságukat igyekszem követni. (+ néhány hozzájuk kötődő előadót)

Saját munkásságot tekintve 2004-ben (8.-ban) egy haverommal csináltunk egy rapduót, és házilag felvettünk egy-két számot, aztán feloszlottunk. :D Ő viszont szólóban azóta is nyomja, és most már nagyon színvonalas dolgokat csinál. Nekem szólóban már nem volt meg a motivációm, ráadásul a zeneírás sose kötött le (bár próbálkoztam vele), a szövegírást sokkal jobban élveztem.
Persze így magamban azért reppelgetek (fürdés közben, stb. :D ), és érdekesség, hogy mivel most ősszel lesz 10 éve, hogy megcsináltuk azt a pár számot, úgy döntöttünk, hogy a jubileumra csinálunk egy újat. Csak szórakozásból, hogy legyen egy olyan számom, aminek már normális zenéje és szövege van, és stúdióminőségű. A szöveg már kész, a zene részben. Sajnos nagyon lassan haladunk, mert egyetem mellett csak nyáron van rá időnk, most viszont bedöglött a haverom zenecsinálós gépe, úgyhogy megrekedtünk.

Összességében azt mondhatom, hogy igyekszem képben lenni a hip-hop minden szegmensével, szívesen hallgatok mindenféle rapet, de idő hiányában sajnos sokszor korlátoznom kell magam azokra, amik leginkább közel állnak hozzám. Ezek pedig elsősorban a main stream zenék (talán életkori sajátosság, hogy ezek jobban bejönnek, mint az egyébként szintén kitűnő UG zenék), azon belül is főleg a westcoast.

Kedvenc külföldi MC-im: Eminem, 2Pac (újabban Kendrick Lamar is erősen zárkózik)
Kedvenc külföldi producereim: Dr. Dre, Scott Storch, DJ Khalil, Battlecat, Focus, Just Blaze, Timbaland, The Neptunes

Kedvenc hazai előadóim: Punnany Massif, Akkezdet Phiai
Kedvenc hazai producereim: Rendben Man, Wherdee, Diaz, Skillzbeats, Pixa (a régi cuccai)

2014.07.23. 17:07

Köszönjük, örültem, hogy még egy történettel lettünk gazdagabbak!

2014.07.24. 09:46

Hát én örülök, hogy a nem kis terjedelem ellenére volt, aki elolvasta. :D

2014.07.24. 17:43

Elolvastam en is:-)

2014.07.24. 19:34

én is, érdekes volt.

Én is írtam ilyet, még e blog elődjére ha jól emlékszem. :oops:

Kép

2014.07.24. 20:11

Ja, ahogy nézem az archívban a tiéd nincs ott, lehet nem lehetett már megmenteni...

2014.07.25. 09:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Következő