MIKOLA ÁKOS TOLLÁBÓL (BARACSKA FUTAPEST TEREPFUTÁS):

Verseny kis kitérővel

Az egész pénteken kezdődött, a délutáni kávéra még rátoltam 3-4 barackot is, aztán erre a mixre este rásöröztem. A hajnali hazaérkezést némi ájulásszerű alvás követte, aztán másnap kora délután már a baracskai futóverseny következett.

Igyekeztem nem annyira belekezdeni, mint a legutóbbi versenyek alkalmával, de megint az élmezőnyben találtam magam, így nehéz volt visszafognom a lovakat! A 3:45 körüli kilométerek azért mutatták, hogy ez nem az én tempóm, ebből vissza kell majd venni, de mivel az első néhány kilométeren még a 4. helyen álltam, nem akaródzott az a lassítás, pláne, hogy az üldözőim, Forgács István, Pártos Péter állhatatosan jöttek mögöttem!

A vízválasztó kukoricás emelkedő volt, azután már nem tudtam visszaállni az előző tempóra, az emelkedő után nem sokkal mindkét üldözőm megelőzött. Éreztem, hogy fogy az erőm, és a cél már csak az maradhat, hogy minél kevésbé maradjak le mögöttük.

A viszonylag lapos, gyors terep nekem már önmagában gyomorpróbáló mutatvány, de az előzmények miatt különösen veszélyeztetett státuszban voltam... Az elején még úgy tűnt megúszom, de aztán a 10. km-nél kezdődtek a hasgörcsök. Fél kilométeren át gondolkodtam, hogy csak el kéne ezt vinni a célig, de az utolsó kontrakt meggyőzött, hogy azonnali megoldásra van szükség!

Szerencsés terep volt, sok bokor hívogatott mindkét oldalon! Hátranéztem, Földvári Zoli viszonylag messze jött még mögöttem, így aztán beugrottam az egyik oldalra, ahol szép nagy levelek itt is nőttek... A GPS log szerint egy percig tartott a tétlenségem, aztán a bokorból kitörve, újult erővel eredtem Zoli után, hamar sikerült is visszaelőznöm őt, majd a maradék 4 km-be mindent beleadva beesnem a célba.