ÚJ HÍR (2012.12.30): CSÖMÖR TEREPFUTÁS

Elkövetkezett a Futapest utolsó versenye is. Én hosszútáv futó vagyok, a rövideket nem nagyon részesítem előnyben, mivel kevesebb kitartás kell hozzájuk és túl hamar véget érnek, nem lehet őket annyira élvezni. Azonban volt még egyetlen éremnek hely a szobám falán, ezért biztosra akartam menni: Az év utolsó két napján 4 km-es versenyre mentem el. Jól tettem!

A 4km útvonalán (is) sok emelkedő volt, az össz szintemelkedés 90 métert jelentett. Így nem olyan egyszerű jó időeredményt elérni 4 km-en, de azért így sem panaszkodhatok: 15 perc 37 másodperces eredménnyel a 3. helyen végeztem 79 indulóból a tapasztalt terepfutó, Dr. Sebestyén Zoli után. Zoli szintén hosszú távokat szokott menni, de az edzéseinek a száma kevés volt nagyon az elmúlt időszakban, ezért Ő is a röviden indult. Zoli nagyon nagy futó, öröm volt vele versenyezni. Ilyen rövid távon több esélyem volt vele szemben. Még hozzá annyira, hogy végig a nyomában voltam és 3 km-nél sikerült is megelőznöm, de az utolsó 60 méternél erőmet elveszve visszaelőzött és 3 másodperccel hamarabb ért be, mint én. :)

Az időm függvényében az átlagsebességem 3 perc 54 másodperc / km volt, ami nem rossz az emelkedőkhöz képest, viszont sík terepen akár másfél perccel is tudok jobbat futni...

Rajtam kívül több ismerősöm is teljesítette mind a rövid, mind a hosszú (16 km) távot, amelyet a lentebb található eredménylistában meg is lehet tekinteni. Mindannyiuknak gratulálok a teljesítéshez, ügyesek voltatok! :)

Végül az eredményhirdetés után a Futapest kiosztotta az éves teljesítésért járó kupákat korcsoportonként. Én a saját korcsoportomban fölényesen nyertem 210 ponttal, így egy kupával is gazdagabb lehettem. :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÉPEK:

Rajt előtt (háttérben Lengyel Zoli barátom):Dr. Sebestyén Zoltán befutója (mögötte én):Befutóképem:A dobogósok (balról jobbra: Langer Olivér, Dr. Sebestyén Zoltán, én):A Futapest 2012-es sorozat korcsoportos első helyezettje (én) kupát kap:Oklevelem a 3. helyezésért:Éves teljesítésért járó kupa, illetve a csömöri 4 km-ért járó érem és oklevél:Rövid táv eredménylistája:Hosszú táv eredménylistája:

Ha nem a honlapomról találtál ide, akkor látogasd meg az oldalamat is (s ne feledd el a lap alján lájkolni :P): Hodovánszki Csaba honlapja