ÚJ HÍR (2013.02.24): X. Tövis Terepfutás (Domonyvölgyi Félmaraton, Futapest)

21,2 km-es táv 420 méteres szintemelkedés, felázott föld, hatalmas pocsolyák, sár, iszap és dagonyázás mellett 1 óra 48 perc 10 másodperc alatt teljesítve. Sík terepen 20 percekkel jobbat futok, de ilyen szint és terep mellett ez az idő is elég volt ahhoz, hogy a korosztályomon belül a 3. helyet megszerezzem Csontos Imre és Beda Szabi után. Abszolútban viszont "csak" a 4. helyet sikerült bezsebelnem, mert Pártos Péternek, a szenior korcsoport 1. helyezettjének sikerült felülkerekednie felettem és bő 4 perccel hamarabb ért be nálam. A korcsoportos 3. helyezésemért egy oklevelet, egy érmet, egy vonalzót és egy tollat kaptam.

Életem legnehezebb terepével találtam magam szemben a táv 14. és 16. km-e között. Volt egy szántóföld, amelynek egy részét félkörívben kellett végig futni. A föld annyira felázott, hogy a sárban többször majdnem ott hagytam a cipőmet, lépni alig tudtam/tudtunk, a cipőm köré 8-10 centi vastag sárréteg halmozódott fel (lentebb kép), mintha súlyzókat kellett volna emelgetnem futás közben. Brutál volt. Brutál futás. :) Egyébként ezt nem nézve is nehéz volt végig a futás ilyen sáros, latyakos, pocsolyás terepen.

Ismételten örülök, hogy találkoztam a futóbarátokkal, gratulálok mindenkinek! Elnézést, akitől nem köszöntem el a verseny után. Mátyus Csabinak köszönöm a fuvart és gratulálok neki a rövid táv abszolút 3., korcsoportos 2. helyezéséért! A többi, bármely távon helyezést elérő ismerősömnek és futóknak is szintén hatalmas nagy gratuláció! :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÉPEK:

Rajt előtti pózolgatás (Kiss Edit által készített kép):Földvári Zolival:Bizonyíték arra, hogy milyen terepen is kellett "futnunk":A dobogósok (balról jobbra: Beda Szabolcs, Csontos Imre, én):Oklevelem:A 3. helyért járó érmem előlről és hátulról:Cipőmön is látható, hogy milyen terepet kellett leküzdenünk:Félmaraton eredménylistája:

Ha nem a honlapomról találtál ide, akkor látogasd meg az oldalamat is (s ne feledd el a lap alján lájkolni :P): Hodovánszki Csaba honlapja