ÚJ HÍR (2013.07.13): BARACSKA FUTAPEST TEREPFUTÁS

14,5 km-es távot 80 méter szintemelkedés mellett 26°-ban 57 perc 54 másodperc alatt teljesítettem, amely a 3. helyhez volt elegendő. Ez átlagban 3 perc 59,58 másodperces km-eket jelent, ami a terepviszonyok, a szintemelkedés és a meleg miatt az eddigi egyik legjobb eredményem. Hogy-hogy nem sikerült ennek ellenére jobb helyezést elérnem, miközben most kevesebben indultak, mint az előző versenyen?

A mostani létszám 40 volt a hosszútávon, míg Köveskálon 46. Most 3. lettem, míg utóbbin 1. Azonban hiába indulnak az egyik versenyen többen, mint a másikon, elég akár 2 nagy futó is, hogy megjelenjen a startnál és már el is van döntve a végeredmény.

A mai napot Forgács Istvánhoz hasonlóan könnyűnek gondoltam. Már alapjáratban úgy gondoltam, hogy pl. István el sem jön. :D Azt tudtam, hogy Pártos Peti barátom eljön, de az bőven elég is lenne, Ő is nagy ellenfél. Ők a szokásos, megszokott ellenfelek, akik rohadt jól nyomják, nagyon gyorsak, de nem annyira, mintpl. Berecz Lajos, aki 2003-ban 1 óra 6 perces félmaratont futott... Na igen, pont Ő látogatott el a baracskai versenyre. :) Másik nagyon nagy futó pedig Hajduska Balázs volt, aki tavaly a 85T-t, ami 88,66 km és 305 méter a szintemelkedés, 8 óra 33 perc alatt teljesítette.

Fenti kérdésre tehát a válasz: Hiába voltunk kevesebben, mint Köveskálon, az élmezőny egy csöppet erősebb volt most, eljött az ország egyik legjobb félmaratonistája és az ország egyik legjobb ultrafutója. :)

A legnagyobb poén az egészben, hogy én Berecz Lajost abszolút de nem ismertem, nem tudtam ki Ő, ezért a rajtot követően az Ő tempójával kezdtem meg a távot. :) Kb. 3 perc alatt megvolt az 1. km, s kezdtem érezni, hogy elég szaporán veszem a levegőt, míg sporttársam mellettem úgy lélegzett, mint 3 hónapos kisbaba mikor mélyen álmát alussza a babakocsiban: Tehát rohadt nyugodt, szép, egyenletes légzést végzett. Mondom magamban, hogy ez nem ember, biztos a közeli kukoricásba tették le a haverjai a Marsról, aztán idetalált valahogy, fusson csak, jól vagyok én a 2. helyen.

Jó lettem volna a második helyen! Hallottam, hogy nagyon jön mögöttem valaki, tudtam jól, hogy Hajduska Balázs az, próbáltam tartani a tempómat, s tartani magam, de Balázs akárhogy is néztem, ahelyett, hogy lassított volna, gyorsított, magyarán: Előzni akart mindenképpen. 2 km környékén meg is tette. Onnantól kezdve a célom az volt, hogy Balázs fejebúbját végig lássam, ne maradjak le. Tudtam tartani ezt a szintet, sőt volt amikor kicsit közelítettem is felé, de ez csak ideiglenes volt.

A 26°-os meleg kicsit csalóka, mert kint a napon volt az ám több is, keményen égetett és vártam mindig a frissítőt. Volt egy kis ellenszél is, ami sokaknak nem jött jól, nekem tetszett, mert hűsített és jobban bírtam menni. Mögöttem vészesen közelített Forgács István, aki elmúlt 1 évben jobb volt nálam a versenyek többségében, de a mai napon ismét én szerettem volna lenni a dobogó legalsó fokán, s semmilyen áron nem hagytam magam.

Céltól nem messze nagyon kezdtem elfáradni, de belehúztam még a végén is, beérkezésemet követően kb. a vizes poharakba zuhantam, hogy egyből oltsam szomjamat. Eredményemmel meg vagyok elégedve, sikerült Balázstól mindössze csak 97 másodperccel lemaradnom, szóval úgy érzem, hogy kitettem magamért...

Találkoztam ismét sok jó baráttal, a Futapest CSALÁD tagjaival, öröm volt velük együtt lenni. Végre ismét találkozhattam Schneider Gábor barátommal ( annak tekintelek Gabi :) ), akivel a tavalyi tárnoki verseny óta nem találkoztam. Érdekességként felhozta, amit Gábor vett észre, hogy az Ő baracskai ideje pontosan annyi lett, mint nekem az előző, azaz a köveskáli versenyen elért eredményem, azaz 1 óra 9 perc 6 másodperc. :)

Lengyel Zoli volt osztálytársamnak gratulálok, hogy teljesítette Ő is a hosszútávot nulla edzés mellett! Ez aztán a kihívás, bár jobb lenne ha többet edzenél. :) A Futapest pontverseny 20-29 évesek korosztályának ranglistáján így a verseny teljesítésének köszönhetően a 3. helyre ugrott fel Zoli.

Barátnőmnek, Csatos Emesének gratulálok azért, hogy ismét teljesítette a Futapest versenysorozat újabb rövid távját, illetve azért, hogy végre elkezdett rendszeresen edzeni, ami az egyik legjobb út kezdete affelé, hogy nagyobb távokat, s akár eddigi vágyálmokat (félmaraton, maraton) teljesítsen.

Minden ismerősömnek gratulálok az elért helyezéséhez, a teljesítéséhez, dobogósoknak külön gratuláció! :) Mátyus Csabinak meg köszönöm szépen az oda-vissza fuvart, leköteleztél megint. :) Na meg külön grat az 1. helyezésedhez a rövid távon! :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÉPEK:

1 km után még a 2. helyen Berecz Lajos mögött:Előző képhez képest pár másodperccel később:Barátnőm (piros nadrágban) a rövid táv elején:Célhoz közeledve:Befutóképem:A dobogósok (balról jobbra: Hajduska Balázs (2.), Berecz Lajos (1.), én (3.)):Érmem elölről:Érmem hátulról:Oklevelem:Hosszútáv eredménylistája (sárgával jelöltek ismerősök):Rövidtáv eredménylistája (sárgával jelöltek ismerősök):

Ha nem a honlapomról találtál ide, akkor látogasd meg az oldalamat is (s ne feledd el a lap alján lájkolni :P): Hodovánszki Csaba honlapja