ÚJ HÍR (2013.08.10): SZÓLÁD FUTAPEST TEREPFUTÁS

A 2013-as évben a Futapestnek a 2. és egyben utolsó Balaton környéki versenye Szóládon lett megrendezve. A verseny hivatalos neve Koppány vezér félmaraton volt, ebből adódóan nem nehéz kitalálni, hogy 21,1 km-t kellett futnunk. Természetesen mivel terepfutásról van szó és általában a versenyeink szintesek, ezért itt is volt szintemelkedés rendesen: 460 méter szinttel kellett megküzdenünk. 1 óra 32 perc 39 másodperces idővel lettem az abszolút 1. helyezett úgy, hogy 4 perc 29 másodperccel előztem meg a 2. helyezettet, azaz Sevaracz Attilát.

Előzmények.
7:27-kor indultunk a Déliből vonattal Emesével, Zádorral, Lakatos Tibivel és családjával. Nagyon jó kis hangulat volt, végig jól elvoltunk, viszont sajnos a vonat nem ért időben Balatonszárszóba, ezért lekéstük a Szóládba induló buszt. Balatonszárszótól Szólád kb. 5 km-re van, gyalog simán lesétáltunk volna, de sajnos szakadt az eső, így 12-en ott ragadtunk a buszállomáson. Telefonálni kezdtünk a versenyen induló ismerőseinknek/BARÁTAINKnak, hogy ha tudnak, akkor kocsival jöjjenek értünk. Az egész nap egyik legszebb pillanata az volt, amikor Földvári Zoli, Nyilas Gabi és még egy futóbarátunk, azaz 3-an kocsival beálltak egymás mögé a buszállomásnál, hogy elvigyenek minket a versenyközpontig. Ez a fajta összefogás annyira meghatott, hogy soha nem felejtem el. Köszönjük szépen Nektek és leginkább azt, hogy ennyire együttérzők, segítőkészek, ennyire BARÁTOK vagytok!

A verseny.
Az előzményekben írtam a szakadó esőről. A kora reggeli nagyobb záporesők a hőmérsékletet rendesen lehűtötték, így a futóidő a lehető legideálisabb volt, 23-25° körüli. Mivel a rövidtáv a hosszútávnak volt résztávja, ezért a rövid- és a hosszútáv egyszerre indult. (Általában a hosszútáv után indul a rövidtáv kb. 5-10 perccel később). Gondoltam magamban, hogy végre itt a lehetőség bemutatni Somogyi Karcsi barátomnak miután a táv elején megelőzöm, hát így is tettem. :) Elindultunk, elékerültem, mutattam kecsesen középső ujjam és ordítottam, hogy "KARCSIIIII". Felnézett, mondott is valamit, gondoltam mérgében beér és leelőz, de érdekes módon a rövidtávosok céljánál mikor olyan 1-2 percet frissítettem, még akkor sem láttam. Vajon hol volt? :DD
Miután öntelten, Karcsit is leelőzve mentem tovább nagyon szép látvány tárult elém végig, fantasztikus helyeken mentünk. Fontos megjegyeznem, hogy mint a Futapest elnökségi tagja, abszolút de nem érdekből dícsérem a versenyeket. Őszintén megmondom a véleményem, ha valami nem tetszik, s ugyanígy az ellenkezőjét is. Mostani verseny esetében is csak dícsérni tudom például a megfelelő szalagozást, s véletlenül sem állíthatja senki azt, hogy könnyű tudni a megfelelő utat úgy, hogy a verseny rendezésekor/az útvonal kijelölésekor én is ott vagyok. Tévedés. Nem vagyok ott. Hiába vagyok elnökségi tag, a verseny útvonalának bejárásáért, kijelöléséért Koren Tamás felelős, Ő ismeri az útvonalat, én mikor futóként neki indulok, fogalmam sincs merre fogok menni, csak a szalagokat követem. Mi a bizonyíték arra, hogy a szalagozás megfelelő volt? Hogy nem tévedtem el. :) Meg egyébként is. Oda ahova kellett szalag, ott volt is.
Továbbá ötletesnek találtam, hogy volt a távnak olyan szakasza, amelyről pont rá lehetett látni a Balatonra. :) Gyönyörű volt. A táv során nagyon erősnek éreztem magam, egyenes szakaszokon dinamikus, erőteljes futást diktáltam.

A verseny után.
Befutásomat követően egyből belekezdtem a speaker-kedésbe, ami többeknek tetszett, ezért úgy döntöttünk, hogy folytatom. :) Örülök, hogy ezzel örömöt okozhattam, remélem fogok még. Bár Zebegényben nehezebb dolgom lesz, mert Szabi és Pelsőczy Attila is fog jönni. :)
Eredményhirdetésnél nagyon sok ajándék lett átadva (én személy szerint egy faliórát nyertem), tombolán a főnyeremény torta volt. Minden dobogósnak gratulálok, valamint természetesen minden teljesítőnek, aki a saját távját lefutotta. Ügyesek voltatok! Emese barátnőmnek külön grat most is a rövid távjának (4,8 km; 190 méter szint) a teljesítéséhez! Koren Tamásnak és családjának, illetve az elnökségi tagoknak pedig köszönjük a verseny lebonyolítását! :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÉPEK:

Még a táv elején, kb. 4,8 km környékén:Abszolút 1. helyen, 2. kiskör végén, a 10. km környékén:Emcsike a rövid táv befutójától nem messze:Befutóképem:A dobogósok (balról jobbra: Sevaracz Attila, én, Földvári Zoltán):Érmem elölről:Érmem hátulról:Oklevelem:Hosszútáv eredménylistája (sárgával jelöltek ismerősök):Rövidtáv eredménylistája (sárgával jelöltek ismerősök):

Ha nem a honlapomról találtál ide, akkor látogasd meg az oldalamat is (s ne feledd el a lap alján lájkolni :P): Hodovánszki Csaba honlapja