Zöldségek

Brokkoli*, sárgarépa*, retek*, saláta, zeller*, petrezselyem*, cékla, uborka, cukkini, főző tök, sütő tök,  paprika, paradicsom

Gyümölcsök

Alma, körte, szilva, sárgadinnye, görögdinnye, banán, kivi, citrom, narancs, sárgabarack, őszibarack, dió, mandula, makk, mogyoró*, szelíd gesztenye, földimogyoró, mazsola, szőlő*, avokádó, mandarin, cseresznye, meggy, ananász, kukorica*

Egyéb zöldek

Pongyola pitypang, szárított csalán, fű, tyúkhúr, százszorszép,  fehér akác virága, bodza virága, lóhere*, napraforgó*

Figyeljünk oda, hogy minden biztos helyről származzon, ne legyen trágyázott, permetezett, és ne az út mentén szedjük, mert ólmos lehet!
Mindig mossunk meg mindent, ez a legbiztonságosabb! Viszont ne adjuk vizesen, mert felfújódhatnak tőle, hanem várjuk meg, míg megszárad, vagy alaposan törögessük szárazra!

*: ezeket a növénnyel együtt lehet adni, gyökerestül, levelestül, rügyestül, stb.