Zöldségek
Brokkoli*, sárgarépa*, retek*, saláta, zeller*, petrezselyem*, cékla, uborka, cukkini, főző tök, sütő tök, paprika, paradicsom
Gyümölcsök
Alma, körte, szilva, sárgadinnye, görögdinnye, banán, kivi, citrom, narancs, sárgabarack, őszibarack, dió, mandula, makk, mogyoró*, szelíd gesztenye, földimogyoró, mazsola, szőlő*, avokádó, mandarin, cseresznye, meggy, ananász, kukorica*
Egyéb zöldek
Pongyola pitypang, szárított csalán, fű, tyúkhúr, százszorszép, fehér akác virága, bodza virága, lóhere*, napraforgó*
Figyeljünk oda, hogy minden biztos helyről
származzon, ne legyen trágyázott, permetezett, és ne az út mentén szedjük,
mert ólmos lehet!
Mindig mossunk meg mindent, ez a legbiztonságosabb! Viszont ne adjuk vizesen,
mert felfújódhatnak tőle, hanem várjuk meg, míg megszárad, vagy alaposan
törögessük szárazra!
*: ezeket a növénnyel együtt lehet adni, gyökerestül, levelestül, rügyestül, stb.