eg.
 
Nov
27

by  Admin

Weboldalunk böngészéséhez az Internet Expolert ajánljuk!


A hullám musical már elérhető a Facebook-on is!
LIKE[b]
Újra Balassagyarmaton
A HULLÁM
2011. április 16-án a megyeházán13 órától
Jegyek vásárolhatók a helyszínen az előadás előtt fél órával


Interjú Cs. Szerémy Andreával és Horák Petrával a NEO FM Rádióban!
-->Megtekintés!<--Interjú Cs. Szerémy Andreával és Beszkid Józseffel a Focus Rádióban!
-->Megtekintés!<--


Interjú Láng Andrással a Kossuth Rádióban!
-->Megtekintés!<--


Támogatókat keresünk!
-->Részletek megtekintése!<--


Ajánld weboldalunkat barátaidnak is!;)
-->Weboldal ajánló!<--Todd Strasser azonos című regénye felhasználásával írta Cs. Szerémy Andrea
Todd Strasser regényét magyarra fordította: Láng András
ZENE: Beszkid József
HANGSZERELÉS: Beszkid József és Pásztor Ákos

Egy átlagos amerikai gimnáziumi osztályban az egyik tanár, Ben Ross (Kovács Zsolt) szokatlan ötlettel áll elő az önkényuralom témájának feldolgozásakor: kísérletet szervez, hogy a diákok saját bőrükön tapasztalják meg a tekintélyelvű hatalomgyakorlást. Az osztály “A HULLÁM” néven mozgalommá szerveződik, és a diákok egyre szélsőségesebb módon azonosulnak az új rend szabályaival, rövidesen az egész iskola feletti hatalomátvételre készülnek. Mikor a manipulációja veszélyeire túl lassan ráébredő Ben Ross véget szeretne vetni a kísérletnek, az eseményeknek már nem lehet, olyan könnyen megálljt parancsolni...


A hullám musical keletkezéséről

Előzmények

2008 októberében a szécsényi művészeti iskola színjáték tanszakosai azzal a kéréssel fordultak rendező-tanárukhoz, hogy úgy mint húsz évvel ezelőtti diákjai számára, nekik is írjon egy musicalt.

Cs. Szerémy Andrea 1989-ben EZUTÁN VELETEK címmel írt egy két felvonásos musicalt színjátszósai számára, melyet Nógrád megyében számos helyen több alkalommal bemutattak. Egy ízben a Magyar Televízió is mutatott be belőle részletet. A szövegkönyvet és a dalszövegeket az akkor 21 éves szabadidő-szervező Cs. Szerémy írta. A megzenésítésre a szécsényi OHIO - boys együttest kérte fel. A zenekar tagjai: Takács Zsolt ( Taki), Tamási Zsolt (Tomis), Bódi Attila (Ata), Szilvási István (Tyupi).
Az Ezután veletek kamaszmusicalben a zenekar majdnem minden előadáson élőben kísérte a színjátszókat. Hetente kétszer próbált a huszonkét színjátszós. A dalokról stúdiófelvétel és videófelvétel is készült.

A továbbiak

Cs. Szerémy Andrea színjátszósai jelenleg a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményének színjáték tanszakos növendékei. Az ötvenhét tanítványból harmincheten közreműködnek A Hullám című produkcióban.

A darab írásához a témaválasztás az internetről született. A darabíró valamilyen ma is aktuális témát keresett és elsősorban egy ifjúsági regényt szeretett volna színpadra átdolgozni. a keresőbe egyszerűen beírta az ifjúsági regény szót. Az első link amely előjött, Todd Strasser A Hullám című ifjúsági regényének ajánlója volt. Elolvasva az ajánlót, majd pár nap múlva a könyvet, Cs. Szerémy úgy döntött, hogy ez a mű lesz az átdolgozás tárgya.

Az énekes színjátszók zenés darabot szerettek volna játszani. Az író-rendező ezért felkérte régi kollegáit, Beszkid Józsefet és Pásztor Ákost, hogy szerezzenek zenét dalszövegeihez. Todd Strasser amerikai regényíró megadta engedélyét az adaptációhoz, és a magyarországi fordító Láng András is támogatásáról biztosította a készülő produkciót.

A szövegkönyv és a dalszövegek három hónap alatt készültek el, de a zeneszerzés ez alatt az idő alatt is folyt. Tizenegy dal született. A koreográfiák elkészítésére a művészeti iskola tánctanárát, Sebjánné Rabóczki Teréziát és tanítványait sikerült megnyerni. A díszletet az egyik szereplő, Antal Lilla képzőművészet tanszakos színjátszó tervezte és kivitelezte a színjátszók és a képzőművészetis diákok segítségével.

A próbák 2008 novemberében kezdődtek el a szécsényi Krúdy Gyula Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, ahol a művészeti iskola működik. Hetente egyszer próbálnak a fiatalok, hiszen a művészeti iskolában más feladataik is vannak.

A bemutatóra készülve- melyre 2009. november 27-én kerül sor- az alkotók nem feledkeznek meg arról, hogy a darabbal üzenetük van a magyar fiatalok számára.


Információk az alkotókról:


Az író-rendező

Csukáné Szerémy Andrea 1967. december 18-án született Balassagyarmaton.
Középiskolába a balassagyarmati Szántó Kovács János Óvónőképző Szakközépiskolába járt, itt érettségizett 1986-ban.
A családban több színész volt és van / A Vígszínház-alapító Szerémy Zoltán (1867-1934), Szerémi Zoltán a szombathelyi színház társulatának tagja és Papp Györgyi előadóművész. /. Nem véletlen tehát a színházművészet felé vonzódás, amely miatt csak 1990-ben döntött úgy, hogy a pedagóguspályát választja édesapja Szerémy Gyula Príma Primissima díjas (2006) ráhatására .1994-ben diplomázott az esztergomi Vitéz János Tanítóképző főiskolán tanító- ének-művelődésszervező szakon.
1993-tól 1996-ig az esztergomi Városi Televízió munkatársaként is dolgozott műsorvezetőként és zenei szerkesztőként.
1993-tól 1996-ig Budapesten tanult ének előadóművészetet Sík Olga tanítványaként.
Csoporttársai voltak: Zsédenyi Adrien, Szekeres Adrien, László Boldizsár.
Ebben az időben a Szófia utcában szaxofonozni is tanult.
1998-ban Kaposi Lászlótól tanult drámapedagógiát.
1999-ben Csizmadia Tibortól tanult rendezést, 2006-tól az ELTE pedagógia-pszichológia karán drámatanári képzésre iratkozott be.
2008-ban diplomázott.
Jelenlegi munkahelyei: művészeti iskola Szécsény - drámatanár, ének tanár Városi Televízió Szécsény- műsorvezető, szerkesztő, Lipthay Béla Szakközépiskola Szécsény- ének tanár, Uzoni Péter Általános Iskola és Gimnázium Salgótarján- színjátszó szakkör vezetője, Salgótarján Polgármesteri Hivatal Házasságkötés -műsorok ,művészeti vezető.
Családja: Férj. Csuka László zongoratanár, három gyerek: Levente(1998), Nadin (2000) Mirella(2004)


Beszkid József

1978. augusztus 5.-én született Balassagyarmaton. Egész kis korában elkezdett zenét tanulni, hegedű, tangóharmonika, zongora és trombita hangszereken. A klasszikus zenei tanulmányait a Váci Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta trombita szakon, majd később felvette a zeneelmélet-karvezetés szakot, amivel felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Főiskolai karára. Közben a könnyű és a jazz műfajban mint zongorista tevékenykedett, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban ének szakon végzett. Közben több formációban játszott majd 5 évig dolgozott Skandináv hajókon Énekes-trombitásként egy show zenekarban. Itthon pedig több ismert zenekarban vokálozott. Most a Santa Fé zenekar vezetője, valamint zeneszerzéssel és hangszereléssel foglalkozik. A hullám musical zeneszerzője.


Pásztor Ákos

1981. szeptember 19.-én született Balassagyarmaton. 8 éves korában kezdett járni zeneiskolába ahol elkezdett fuvolázni. Klasszikus zenei tanulmányait a Nyíregyházi Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán fejezte be. A főiskolás évek alatt ismerkedett meg a könnyű és a jazz műfajjal. A főiskola után a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult Csiszár Péter és Csejtey Ákos zenész-tanároktól fuvola és szaxofon hangszereken. Közben megfordult a világ számos pontján különböző zenekari formációkkal. A Santa Fé zenekar mellett játszik a Jazzékielben mint session zenész, Beat therapy és a Nature Wakes produkció oszlopos tagja. Stúdiózenészként is dolgozik.A hullám musical társhangszerelője.Google PageRank