Ibolya Vendégház Kunhegyesen


A tartalomhoz

Pihenés a kunok földjén, a Nagykunságban


Kunhegyes a hajdani magyar település a Kunság Észak-keleti részén fekszik, közel a Tisza-tóhoz és a Tiszához.
A síkság közepén fekvő 9.000 fős kisvárosunkat zöldellő kukoricatáblák és acélkéken hullámzó búzamezők övezik. A Kunság kincsét (búza) szinte keretbe foglalja a kékeslilás szarkaláb, csillogó búzavirág és a tűzpiros pipacs tenger. A rónaság mellett a tikkasztó melegben aranysárgán virító napraforgótáblákat csak az őseink elfelejtett üzenetét sugalló titokzatos
kunhalmok szakítják meg. A végtelen puszta szépsége, látványa és a csodálatos bíborvörös naplemente, ezreket és ezreket csábított eddig is ide, hogy megismerkedjen velünk a "konok" kunok leszármazottaival. Megismerjék egyedülálló történetünket, kultúránkat, építészeti emlékeinket. Nem utolsó sorban betekintést nyerjenek a hagyományos módszerrel készített és jellegzetes fűszerezésű ételeink ízvilágába.

A kunság műemlékekben szegény, de a természet bőségesen kárpótolja termál és gyógyvizekkel, ami nem csak pihenést, felüdülést nyújt az idelátogatóknak, hanem gyógyulást is.

Vendégeinket vendégházunkban szakképzett idegenvezető által az egész Nagykunságra, Tiszántúlra összeállított programjai várják.
Szép élményeket, jó időt és kellemes utazást kívánunk.
Szeretettel várjuk Önöket.Szatmári

websas.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe