Az igali gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely jodid-ion tartalmánál fogva a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható. Magas hőmérséklete és nagy sótartalma intenzív biológiai hatást kelt.

Elősegíti
a
- reumás mozgásszervi betegségek, sérülések utáni keringési zavarok - és általában a keringési zavarok - ,
- izületi bántalmak,
- krónikus gyulladásos nőgyógyásztai bántalmak
Pl.: vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok, gyulladások
- urológiai bajok
- elfajult gerincbántalmak stb gyógyulását.
Használ az idült hörkhurut, melléküreggyulladás, gyomor és bélhurut, savtúltengés, gyomor és nyombélfekély, aranyér stb gyógyításában.

Ivókúraként
- anyagcserezavarok
- emésztési zavarok
- bélrenyhesség
- strumás megbetegedések esetében ajánlatos.

Kiadó apartmanok!!
Tel.: +36 (82) 372-287
 

Köszöntöm Önt weboldalamon!
Némi információval szeretnék szolgálni Igalról, erről a kisvárosról, melyet gyógyvize tett európai-hírűvé.

Amennyiben szeretne néhány napot, hetet pihenéssel, gyógyulással Igalon eltölteni, szállásajánlattal is szolgálhatok!

Az ország egyik legjobb hatásfokú gyógyvize méltán tette híressé a kis települést Európa szerte. Magas hőmérséklete és nagy sótartalma intenzív biológiai hatást kelt.

A közel kétezer lakosú kisváros életében az 1947-es esztendő hozott fordulatot. Olajat keresve gyógyító vizet találtak. 651 méter mélyről 81 C- fokú víz tört fel, amelynek vegyelemzése erős gyógyító hatásról tanúskodott. A feltörő alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható. Ezáltal jól alkalmazható többek között reumás mozgásszervi betegségek és keringési zavarok izületi, nőgyógyászati zavarok kezelésére.

A dombokkal körülvett védett völgyben 55 000 négyzetméternyi területen alakították ki a fürdőt.

A 9 medencéből kettő fedett- és kettő nyitott medence árnyékoló féltetővel (35 - 38C-fokos vízzel) szolgálja a gyógyító fürdőzést.
Emellett 3 gyermekmedence és kettő hidegvizes medence, valamint hárompályás hullámlépcsős vizicsúzda teszi élménydússá a pihenést.

A gyógyfürdő fejlesztése folyamatosan teszi szebbé és még vonzóbbá az igali fürdőhelyet.
- A fedett fürdő épülete néhány éve teljes átépítésen esett át, s most már impozáns környezetben, kényelmes körülmények fogadják a fürdőzőket.
- Már mindkét úszómedence víztisztítóval van ellátva, s kristálytiszta vízzel szolgálja az úszni vágyókat a strandszezon minden napján.
- Az gyermekmedencék is megújultak. Víztisztító berendezés biztosítja az állandó minőségű fürdővizet, s a medencék színes, vidám, érdekes környezetükkel csalogatják a gyerekeket és a családokat a vízbe. A medencék körül hatalmas , tágas területen dús lombú fák árnyékában lehet pihenni, vagy a gyepen napfürdőzni.


A bejárat melletti butikban mindig nagy választzékban található fürdőruha minden korosztálynak, valamint különböző strandcikkek sokasága.

A fürdő területén orvosi kezelések segítik a betegek gyógyulását.


15 napos idojárás-jelentés
Időjárás - Délnyugat-Magyarország
a lap tetejére
Copyright © 2006 Nagy Gábor :: designed by magpie