Indonézia és a szigetvilág...

A Csendes-óceánban közel 5000 km hosszan húzódik Ázsiától az indonéz szigetvilág. Nem véletlen tehát, hogy régóta vonzza a külföldieket a Indonézia természeti és kulturális látványossága. Közel 300 népcsoport lakja a szigeteket, akik mindegyike különböző nyelvjárással és kultúrával rendelkezik. Egészen pontosan 365 nyelvet beszélnek itt. Az indonéz szigetvilág rengeteg kis szigetből tevődik össze. Több, mint 13000 szigetből áll ez a szigetegyüttes. E szigetek élő és növényvilága rendkívül változatos és látnivalóban gazdag. Mindezek ellenére sajnos egyre csökken az esőerdők kiterjedettsége. 

szigetvilág

A kutatók úgy vélik, hogy az indonéz szigetvilág legelső őslakosai Indiából illetve Burmából származnak. Körülbelül i.e. 3000-ben kezdték benépesíteni a szigetvilágot a Délkelet-Kínából és Indokínából érkező későbbi bevándorlók. A legjelentősebb dinasztiák egyike a Srivijaya császárság volt és a hindu Mataram királyság. A 13. században alapították a hinduizmus utolsó jelentős királyságát Majapahit. A 15. századr viszont igen erős muzulmán hatalom fejlődött ki, de hatása rövid életű volt, így a portugálok áldozatává esett 1511-ben. Indonéziát a hollandok és portugálok hódították meg. Ezt követően a 19. század elején a Hollandok vették irányításuk alá a teljes indonéz szigetvilágot, beleértve Bali szigetét is.

indonézia

A II. világháború idején Japán foglalta el a szigetvilág nagy részét és ezzel háttérbe szorította Hollandia hatalmát a szigetek fölött. Az Új Indonéz Köztársaság szuverenitását 1949-ben engedélyezték. Később 1997 és 98-ban Indonézia gazdasága hihetetlen válságon küzdötte át magát. Ekkor ugyan is több mint 2,5 millió ember maradt munka nélkül, de végül sikerült túl jutnia a szigetvilágnak a szörnyűségeken és ma már a világ egyik legkedveltebb turista üdülőhelyek egyike Indonézia és szigetvilága. Az ember érkezéskor hasonlóan érezheti magát ,mint amikor Hawaira és hiszen itt is virágcsokrot akasztanak az érkezők és távozók nyakába. A szigeteken rengetek látványos kis és nagy város van mesés szállodákkal és virágos kertekkel. Nem is említve a csodálatos óceánpartokat, ahol a tenger olyan kék, hogy az ember úgy érzi, mint hogy ha festve lenne. Rengeteg lehetőség nyílik itt túrákra és hajókirándulásra. Lehet búvárkodni és horgászni is a kijelölt strandokon és még millió meg egy dolog van amivel elkápráztatja a turistákat az indonéz szigetvilág.

Indonesia


Köszönöm, hogy elolvastad a cikket! Ajánld bátran ismerőseidnek is!