Néhány évvel a halála előtt 1937-ben, J. M. Barrie a Pán Péter jogdíjából származó pénzt felajánlotta a londoni Great Ormond Street-i Kórháznak. A fantázia szülte kisfiú tehát a szó legszorosabb értelmében azóta is segíti beteg gyerektársait.
A kórházat még az 1800-as évek derekán építtette Dr. Charles West, kifejezetten gyermekek gyógykezelése céljából. A kezdetben 10 ágyas intézmény a szomszédban lakó Dickens adományának köszönhetően megvette a mellette lévő ingatlant, így megduplázhatta férőhelyeinek számát. A jelenleg 350 beteg gyerek ellátását biztosító intézet a legjobban felszerelt, legtöbb specialistát fölvonultató gyermekkórház Angliában.

Forrás: PremierPark

Jason rendszeres támogatója az intézménynek, és többször ajánlotta fel az általa aládedikált fotókból, és egyebekből befolyt összeget a kórháznak. Már ezért is nagyon szeressük Őt! Úgy tudom, hogy a JasonFanZona által, minden évben készített Jason Isaacs naptárokból is egy dedikált példányt felajánlanak árverésre, majd az összeget a Great Ormond Street-i kórháznak utalják.

 

.