Lapletöltések száma:
Website counter

Nemzettestvérek!

A szórványmagyarság, köztük az erdélyi magyarság egyik legnagyobb ellensége, hogy nagy részük nem jut anyanyelvi olvasnivalóhoz, és ezzel egyenes út vezet az elrománosodásukhoz, a teljes beolvadáshoz.

Nemrég megkeresett meg bennünket kedves ismerősünk, a Magyar Mágnás (magyarmagnas.hu) torockói főszerkesztője, hogy tudunk-e segíteni néhány iskolának, könyvtárnak a fent említett problémában. Vannak olyan intézmények, amelyek húsz éve nem jutottak anyanyelvű könyvekhez, és ezek az iskolák jelentenék a szórványmagyarság utolsó végvárait Erdély egyes vidékein.

Sokszor nyújtottunk már segítséget mi, jobbikosok, nemzeti érzelműek, hazafik Fejér megyében és az egész országban, most arra kérlek benneteket, egy-két régebbi, használt könyv felajánlásával járuljunk hozzá az elrománosodás megállításához!

Eddig az alábbi települések iskolái kértek segítséget:

  • Szilágycsehi - 200 magyar diák
  • Szilágysomlyó - 300 magyar diák
  • Zilah - 400 magyar diák
  • Várfalva - 60 magyar diák

Arra kérünk tisztelettel minden jobbikos szervezetet,, minden jóérzésű magyart, hogy segítsék a kezdeményezést, és fogadják, gyűjtsék a könyveket.

Vegyék fel a kapcsolatot a csonkaország kb. 700 jobbikos szervezetének egyikével, vagy közvetlenül velem, és juttassák el az anyagokat hozzánk.

Akinek nincs használt könyve, és/vagy anyagi lehetőségei megengedik, kérjü, egy csekély összeggel támogassa az ügyet, amelyből nemzeti érzelmű antikváriusnál, könyvboltosnál fogunk könyveket venni.

A gyűjtést kb. dec. 31-ig tervezzük, és a könyveket januárban fogjuk átadni. Az eredményről nyilvánosan be fogunk számolni.


Árgyelán János
elnök
Jobbik Fejér megye
argyelan.janos@jobbik.hu
jobbikfejer.hu