A jó házasság

 

Mi a házasság? Hogy viszonyulnak az emberek ma és hogy viszonyultak régen ahhoz, amit úgy hívunk: HÁZASSÁG ?

 

A szó önmagáért beszél! megházasodik ez azt jelentette régen, hogy lesz az embernek egy háza egy saját háza, amiben Ő lakik és amiről Ő gondoskodik.
Ma is gyakran saját házba, saját lakásba költözik esküvő után az ifjú férj és feleség de ma már nem kapcsolódik olyan szorosan össze az esküvő és a saját, külön otthonba költözés.

 

Házasság

 

A házasságról szinte semmit nem tudnak az Emberek, mielőtt összeházasodnak. Eldöntenek valamit eldöntik, hogy házasságot kötnek amiről nem is tudják, mi az. és aki másodszor, vagy harmadszor házasodik, Ő sem tud többet a házasságról, mint az, aki először megy férjhez, vagy nősül meg.

 

Senki nem tanította meg nekünk, mi a házasság. Senki nem mondta meg, mitől lesz jó mitől romlik majd el egy házasság avagy hogyan előzhető meg a házasság megromlása.

 

Mindannyian láttunk házasságokat de olyat nagyon kevesen, amit mi magunknak is szeretnénk. & és mivel nem láttunk olyan házasságot, amilyenre mi vágyunk, ezért nem is nagyon tudjuk, hogy kitől tanulhatnánk, kitől kérdezhetnénk meg: Mitől jó egy házasság?

 

A házasság 2 ember kapcsolata. 2 ember érzelmi ÉS gazdasági kapcsolata. A házasság a család alapja.

 

A házasság egy döntés után jön létre - ideális esetben 2 ember döntése után. Miután ez a 2 Ember eldöntötte, hogy mindketten akarják ezt a kötést létrejön a házasság.

...de itt nincs vége !!! (bár nagyon sokan úgy gondolják,. hogy igen.)

 

...azaz vége van egy régi, megszokott minőségnek - és ugyanakkor elkezdődik egy új minőség. Elkezdődik az, hogy folyamatosan nap, mint nap; perc, mint perc - dönteni kell a házasságról. Igen, vagy nem? Akarom, vagy nem akarom?


Ha a férfi is, nő is folyamatosan igent dönt, akkor fennmarad a házasság. ...és akkor lehet harmonikus a kapcsolat. Ha nem, akkor nem.

 

A gond az, hogy az Emberek azt hiszik: egy kapcsolat automatikusan működik. Azt hiszik, egyszer eldöntötték, hogy házasságot kötnek és onnan kezdve semmit nem kell tenniük. Azt gondolják, hogy a házasságkötés napjáig kell kitartani, addig kell tartani magunkat, utána minden rendben van!


Ezt én nem így gondolom nem ezt tapasztalom!

Azt gondolom, a jó házasságoknál a házasságkötéskor kezdődik minden. Akkor kezdődik az, hogy igazán oda kell figyelnünk a társunkra. Sokkal jobban, mint korábban. Rendszeresen beszélgetni kell a párunkkal. Naponta. Naponta többször is! Onnan kezdve kell tenni folyamatosan azért, hogy a harmónia fennmaradjon. Folyamatosan karban kell tartani a kapcsolatot.

Karbantartani - épp úgy, mint bármit a világunkban...

 

Pl.: Ha van egy növényed, egy állatod; ha van egy autód, egy házad, egy nyaralód, az nem kérdés, hogy arra időt, energiát, pénzt és figyelmet kell fordítanod. Nem kérdés és foglalkozol is vele. Karbantartod, ápolod, szervizeled, takarítod, felújítod...stb...

 

... akkor miért nem természetes az embereknek az, hogy ugyanezt egy kapcsolattal is - a házassággal is - meg kell tenni? Miért kérdés, hogy egy kapcsolatba időt, pénzt, energiát, figyelmet tegyenek-e, ha azt akarják, hogy az egy kellemes, élvezetes valami legyen?

 

Miért???

 

Egy párkapcsolat 2 Emberből áll, ezért mindkét félnek ezt kell tennie. Mindkét félnek ápolnia, gondoznia kell a kapcsolatot, hogy az élő maradjon, hogy működjön. ...hogy jól működjön! Mindkét félnek figyelmet kell fordítania a másikra!

 

A jó házasság időt, figyelmet, energiát igényel. Sokkal könnyebb - és természetesen kellemesebb is - megőrizni egy jó kapcsolatot, mint egy feszültségtől "robbanó" légkörből visszahozni, megjavítani azt.

 

Előzd meg a válás gondolatát is! Ápold a házasságodat az első pillanattól! Legyen rá időd; legyen rá energiád!

 

Figyelj oda házastársadra / párodra - ha fontos Neked a kapcsolatotok! Figyelj Rá, figyeljetek egymásra! Okozzatok egymásnak nap, mint nap örömöt! Lepd meg apró figyelmességekkel társadat! Legyen egy harmonikus, boldog párkapcsolatod!

 

Legyen a TIÉD egy JÓ HÁZASSÁG !!!
Legyen így!

Írta: Veszelka Magdolna

 

fel az oldal elejére

 

Harmonikus párkapcsolat

 

Mikor lehet tartós és tartósan harmonikus egy kapcsolat, amelyben mindkét fél jól érzi Magát, amiben mindkét fél boldog?

 

Csakis akkor, ha elfogadják egymást úgy, ahogy vannak.
Ha elkezdenek elvárni dolgokat egymástól, az legtöbbször automatikusan hozza a problémákat.

 

2 lehetőség van: vagy épp olyan a másik, épp úgy beszél, épp úgy cselekszik, ahogy mi elvárjuk, vagy nem.

 

Ha épp olyan és mi is épp olyanok vagyunk – az jó. (elég ritkán fordul elő, de ez az igazi szeretet!!! ... igaz szerelem??? )

 

Ha nem épp olyanok, akkor megkezdődik az egymás „faragása”.

…legtöbbször mi történik faragás közben? - eleinte elkezdünk olyanná válni, úgy viselkedni, amit a másik elvár, ... …de egy idő után ez túl terhes.

 

...vagy folytatjuk a „viselkedést” – és így továbbra is „megjátsszuk magunkat” = eljátsszuk azt a szerepet, amit a másik szerint nekünk tennünk kellene - vagy nem ezt tesszük.

 

Ha nem "viselkedünk", akkor jönnek a konfliktusok.

Ha belemegyünk a játékba - a "viselkedési" játékba, akkor színészkedünk. Természetellenesen viselkedünk. Hazudunk. Nem azt tesszük, nem azt mondjuk, ami belőlünk jön, hanem azt, amit elvár a másik. Gépiesen eljátsszuk (a szeretet zászlaja alatt) azt a szerepet, amihez nem sok közünk van. Bábfigurák leszünk.

 

Kérdés: Ha a társad Téged nem tud elfogadni, ha szerinte Rajtad faragni kell - de az eljátszott szerepedet szereti, ... ...akkor biztos, hogy mi ezt a kapcsolatot akarod?

 

Biztos, hogy jobb, ha szőnyeg alá söpröd saját Magadat - csak azért, hogy szeretve legyél? Csak azért, hogy egy szerepedben, egy hazugságodban a másik szeressen Téged?

 

...és ilyenkor kit szeret a társad? Téged, vagy azt a bábut, azt a szerepet, azt a hazugságot, amit eljátszol nap, mint nap?

 

Egy sokkal fontosabb kérdés: Neked mi fontosabb?
Te Magad, vagy a másiknak való megfelelés kényszere?

Félelemből, bűntudatból adod fel Magad?
Magadat adod fel, vagy a kapcsolatot?

 

A kapcsolat feladása 2 félét jelent:
1. elválnak útjaitok
2. átalakítjátok a kapcsolatot. – ha ez mindkét fél számára kellemes, előnyös és Önmagukat adják, akkor ez a legjobb megoldás!!!

 

FONTOS: Ha párkapcsolatod elromlott, először nézz Magadba! Tudatosítsd, hogy Te mit szeretnél - és békében, harmóniában, szeretetben beszéljétek meg, mit változtattok, hogyan alakítjátok át a kapcsolatotokat.

Ha ez nem megoldható - akkor jobb két boldog ember külön, mint két depressziós, feszült, ideges - együtt. Tedd azt, ami számodra a legelőnyösebb, legkellemesebb! Kívánom, hogy legyen jó párkapcsolatod!

Írta: Veszelka Magdolna

 

fel az oldal elejére

 

Pozitív gondolatok, Pozitív gondolkodás, gondolatok, gondolatok ereje, Veszelka Magdolna, Tiltott gyümölcs, coach képzés, Szedlacsik Miklós tanításai

 

 

 

 

Legfrissebb oldalak

 

Legnépszerűbb oldalak

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekes oldalak ismertetetőjét találod, ha ide kattintasz.

 

 

 

 

 

AURATISZTÍTÁS

Auratisztítással kitörülhető energiatestedből korábbi tetteid nem kívánt hatása. Részletekért kérlek kattints ide!

 

EGÉSZSÉG-MEGŐRZÉS

és visszaszerzés
Természetes anyagokkal
Kérlek klikkelj ide!

 

jó házasság