2009. nyár
(I. rész)

Jó rég frissítettem már az oldalt miskolci képekkel, így itt az ideje:

Kezdésnek EKG-859 Berekalján.

 

A 404-es Plasma a 33-as Tímármalom utcai végállomásán. A nyári menetrendváltáskor a viszonylatot meghosszabbították egy megállóval a Lidl áruházig. Itt viszont továbbra is megáll, így nem annyira különleges ez a kép (akkor lenne az, ha sikerült volna úgy lekapni, hogy a kijelző még a Tímármalomot írja ki).

 

Két kép a meghosszabbítás utánról, a 406-os Plasmával a főszerepben. Az új szakasz (meg úgy általában a viszonylat) forgalma nem túl nagy, de ha az áruház fizet érte...

 

AKD-584 a 21-esen, szóló kocsi lévén hétvégén. Épp ezen sorok írásakor került visszahosszabbításra a Kandóig, most munkanapokon vegyesen vannak szólók és csuklósok.

Munkanapokon délelőtt az óránkénti három járatból az egyiket Ikarus 280-as csinálta, ekkor az AKD-696.

 

A 798-as MAN még mindig ugyanott.

A 036-es Neoplan a Vízügyi igazgatóság előtt nem sokkal. Szombat délelőtt szükség van a 4-esen a csuklósra, de jobb lenne, ha inkább szóló járna 20 percenként a mostani félórás követés helyett.

HDF-367 a 3A-son. Szombat délelőtt itt is lenne igény a 20 percezésre, ráadásul így lehetne hangolni a szintén 20 percenként közlekedő 3-assal.

 

AKD-584 ugyanott, majd az Újgyőri főtéren.

AKD-589 a 67-es Lomb utcai végállomásán.

 

GSZ-861 egy fél megállónyival lejjebb.

A 413-as MAN a Lomb utcánál. A 19-esnek két megállóval feljebb van a végállomása.

Útfelújítás miatt az Újgyőriről a Vasgyár felé tartó viszonylatok egy ideig a Vasgyári úton közlekedtek, mint régen. A képen a 426-os MAN.

A 423-as MAN a Vasgyári úti megállóban. Alapból csak a 99-es járt erre, de azóta már megszűnt a viszonylat és a képen látható megálló is.

A Vasgyárban a buszok visszatértek az eredeti útvonalukra.

 

Az 592-es Rába és GTH-771 az Újgyőri piac és Bulgárföld között.

Tavasz végén-nyár elején az első miskolci Ikarus 435-ös, EEG-411 homlokfala is olyan lett, mint a többi 435-ösé, így a kocsi elvesztette legfőbb egyediségét.

 

Nyáron, a 6-oson lévő kétrészes kocsi műszak végén még csinált egy perecesi táboros járatot. A végállomás Nagy-Erenyőnél van, a megfordulás az itt lévő mellékutcákban történik.

Idén is volt nyílt nap, ezért közlekedett a 151-es FVV csuklós.

Túl sok képet nem készítettem, igazából csak azért mentem, hogy vegyek egy berekaljás 1A-s táblát.

 

A Plasmát azért lefotóztam belülről, eddig még nem volt erről képem.

A 025-ös Neoplannal és az Ikarus 31-essel Felsőzsolcára is ki lehetett menni.

Következő oldal

Főoldal