Kora tavaszi képek Egerből

Egy márciusi szombaton ismét ellátogattam a hevesi megyeszékhelyre. Reggel a 7.04-es füzesabonyi személlyel akartam menni, de a pályaudvaron szembesültem azzal az információval, hogy azon a napon műszaki okok miatt egész egyszerűen nem közlekedtetik azt a vonatot. Így maradt a 7.34-es pesti gyors, amihez Füzesabonyban már nem volt Eger felé csatlakozás. Kis futással viszont épp elértem egy Szolnok-Eger vonalon közlekedő buszt, így azzal érkeztem a város autóbuszállomására.

Az Egészségház utcai megállóhoz még épp időben kiértem, hogy lefotózzam a menetrendben kiszemelt 5-ös járatot.

Van egy olyan "érzésem", hogy a HCA-775-ös még fogjuk látni. Az 5/5A viszonylat hétvégén csak félóránként jár, igazából ide kellene tenni a szóló ARC-ket és akkor szombat délelőtt járhatnának 20 percenként. Na persze ilyen válságos időkben inkább örüljünk, hogy nem ritkítanak. Így is talán Eger az egyetlen magyar nagyváros, ahol az elmúlt 10 évben egyáltalán nem ritkították a járatokat, nem rövidítették a vonalakat. Sőt: sűrítettek, új viszonylatokat indítottak, bővítették az üzemidőt, hétvégén is tömegközlekedéssel elérhetővé tettek olyan városrészeket, ahová addig csak munkanapokon közlekedett busz.

A kevés (kettő) még eredeti homlokfalas Ikarus 280-as egyike, DUD-771 háttérben a Bazilikával.

A következő helyszín a Petőfi utcai megálló, JXW-645 a 37-es viszonylaton.

 

A csak szombat délelőtt közlekedő 24-esen is egy Credo volt aznap, JXW-646. A kép Hajdúhegyen, a Mikes K. u. 1. megállóban készült, Eger.

 

Fotóztam a felsővárosi lakótelepen is, ott azért nagyobb forgalom volt. AVE-992 és IKP-867 a Hőközpont nevű megállóban.

A már látott HCA-775-öt ugyanott.

Egy pillantás a főútra a Kővágó téri megállónál: egy új homlokfalas Credo, LKN-602.

Legutóbbi látogatásom óta két újabb ARC 134-essel gazdagodott Eger (LLA-831, 832), így már összesen öt darab szóló ARC 134-es és két darab csuklós ARC 187-es közlekedik a városban. Utóbbiakat aznap nem láttam.

A másik új ARC is jött hamar. Az 5A-ra csak egy forduló erejéig szerelt át a busz, illetve késő délután közlekedett huzamosabb ideig is itt egy szóló ARC.

KXG-163 még az első eresztésből való, de eddig még erről sem volt képem. Ez sem sikerült túl jól, pedig a fényviszonyok tökéletesek voltak, én figyelmetlenkedtem el. Mindegy, még számtalan jobb képem lehet erről a gépről.

 

Most már a 37A viszonylatról is van képem. Olyan, amilyen, de van. Helyszín: Hatvani temető.

Egy gyors ugrás: AEU-225 a 10A viszonylaton Berván, a Kőbánya bejárati út nevű megálló előtt nem sokkal, a bányába vezető iparvasúti vonal kereszteződésénél.

 

Megint nagy ugrás: HCA-775 az 5A viszonylaton a Szarvas térnél.

AVE-992 a Deák F. úton.

 

JXW-647 a 37-es viszonylaton, néhány megállóval a Baktai úti végállomás után. A másik végállomás a Vécsey-völgy, ami a háttérben a dombon lévő házaknál van.

Délutánra DZA-825 került a 10A-ra, a kép a Kisasszony temetőnél készült.

EUA-317 ugyanitt. Itt már nagyon hosszúak voltak az árnyékok, így nem láttam értelmét a további fotózásnak, inkább hazamentem.

Főoldal