Néhány villamosos életkép

Az utóbbi időkben alig fotóztam villamosokat, így egy szeptemberi délutánon elindultam, hogy készítsek néhány képet. Mostanában a honlapom sem bővelkedik ezekben a járművekben, ezért egy külön oldalon feltöltöm a fotókat.

210, az egyik piros Tatra érkezik a Vince utcához a Tiszai irányában.

207 a LÁEV és a Zenta utcai megállók között egy Neoplannal versenyzik.

Zenta utca. Rövid utascsere után elindul a „hatalmas” távolságra lévő Vince utcai megálló felé.

A 206-ossal lementem a Bulgárföldig.

211 elindul a Stadion megállóból.

213 pedig megérkezik oda.

Majd ő is tovább indul. Nem egy nagy forgalmú megálló, jobb lenne, ha a villamos helyett a busz állna itt meg, így valamivel jobban ki lehetne használni a zártpálya előnyeit.

 

215 is megérkezik. Ahhoz képest, hogy az Újgyőri főtér és Diósgyőr közötti szakasz zártpályás, és nem olyan régen készültek el a felújításával (1995-ben), elég lassan, általában 30-40 km/h-val mennek itt a villamosok. Nem csoda, hogy a végállomásig szinte teljesen kiürül a villamos. Na, mindegy, a villamos nagyprojekt után hátha változik valami.

203 az Újgyőri piacnál. A háttérben látható egy 2-es villamos is, ő nem ebben a megállóban fog megállni, mert elkanyarodik a Vasgyár felé.

Nem is kell sokat várni a következő 1-esre.

214. Főleg ezt akartam lefotózni, mivel ezelőtt legutoljára több, mint két éve fotóztam. Az új fényképezőgépemmel még nem is készítettem róla képet. Most végre ez is sikerült.

Gyors helyszínváltás, egy pótos bécsi szerelvény a Városháztér és a Malomszög utcai megállók között.

És még egy hasonló vonat a Szinvaparknál.

215 elindul a Tiszai pályaudvarról Diósgyőrbe.

A 203-as pedig megérkezik.

Főoldal