Kaliforniai Álom
GARÁZS ISKOLA

SHARKEY'S PADLÁS
GARÁZS:
Főoldal
Vendégkönyv
California Sims

ISKOLA:
Főszereplők
Főszereplők életrajzai
Főszereplők viszonya
Visszatérő szereplők
Epizódszereplők

SHARKEY'S:
Epizódismertetők
Dalok az epizódokban

PADLÁS:
Képek a sorozatból
Képek a színészekrőlPARTNEREINK:A Melrose Place és a Beverly Hills 90210 mellett a '90-es évek egyik legközkedveltebb tinisorozata a Kaliforniai álom volt, melyet az Egyesült Államokban az NBC, hazánkban az MTV (M1) csatorna sugárzott 1992 és 1997 között. A sorozat 5 évadot, 78 epizódot ért meg.
A történet középpontjában öt (a későbbi évadokban hat illetve hét) középiskolás fiatal és a közös zenekaruk áll. Az epizódok cselekménye a valós élet tinédzsereket érintő fontos kérdéseit ülteti humoros kalandokba; vagyis többek között olyan témákat boncolgat, mint: a félelmek, a szteroidok használata, a dohányzás, a hazugságok, a szerelem, a barátságot tönkretevő kapzsiság, az elvált szülő új párjának elfogadása, valamint a régi sérelmek megbocsátása.

A honlap apróbb formai változtatásokon esett át, a nagyobb fejléccel az oldal szélessége is megnőtt; a Galériának pedig új részlege nyilt, amelybe 49 kép került feltöltésre.

A főbb karakterek kapcsolati hálója, s ennek részletes ismertetése a "Főszereplők viszonya" menüpontra kattintva megtekinthető, illetve elolvasható.

A visszatérő szereplőket játszó színészek közül Brittney Powellről (Randi Jo) 7, Denise Dowse-ról (Ms. McBride) 4, Earl Boenről (Mr. Blumford) 1, Nikki Cox-ról (Allison) pedig 9, tehát összesen 21 fotó került fel a színészek galériájába.

A Galéria 85 új fotóval - a Slyt alakító Michael Cade 31, Tiffani, vagyis Kelly Packard 35, valamint a Tony-t megformáló William James Jones 19 fényképével - bővült.

Immár a sorozat 4. évada is elérhető DVD-n, amely - a korábbi kiadáshoz hasonlóan - ugyancsak a Shout! Factory weboldalán vásárolható meg. A TV Flashbacks különleges kiadású, júliusban megjelenő DVD-je pedig, amely a sorozat tíz legjobb epizódját fogja tartalmazni, már több helyen is előrendelhető!

A második évad folyamán az együtteshez csatlakozó Jaket valamint Samet alakító Jay Anthony Franke-ről és Jennie Kwanról összesen 44 kép került feltöltésre.

A Galéria 40 új képpel, a Garrison testvérpárt alakító Brent Gore és Heidi Noelle Lenhart fényképeivel bővült.

Hosszabb szünet után ismét bővült a honlap tartalma, s ezzel együtt megnyílt a "Galéria" is. A Markot játszó Aaron Jacksonról 26, a Lorenát alakító Diana Uribe-ról pedig 6 kép került feltöltésre.

Jóllehet, nem a megszokott módon, de a California Dreams 3. évada is megjelent DVD-n. A különleges kiadás kizárólag a Shout! Factory weboldalán vásárolható meg.

A sorozat DVD-n való, egy évvel ezelőtti megjelenése és az általa kiváltott reunion (újraegyesülés) kapcsán, a Kaliforniai Álom egykori főszereplői az elmúlt hónapokban több TV-s fellépésre is hivatalosak voltak. Az első ilyen a Tiffanit játszó Kelly Packarddal, a The Gregory Mantell Show-ban, február végén készült interjú volt; legutóbb (március elején) pedig a Late Night with Jimmy Fallon-ban volt látható - ismét együtt - a sorozat eredeti (első és második évados) szereplőgárdája.

Az oldal tovább bővült. A színészek biográfiája valamint az általuk játszott karakterek rövid bemutatása a "Főszereplők életrajzai" c. hivatkozásra kattintva megtekinthető.

I'm so glad, you were here. Az együttes záródala hangzott hasonlóképpen, én most ezekkel a szavakkal és az év utolsó, komolyabb frissítésével búcsúznék a 2009-es évre. Az új menüpont, az "Epizódszereplők" összefoglaló táblázata évadokra lebontva tartalmazza az egyes epizódok többmondatos szerepeit illetve az azokat játszó színészek neveit.

A honlap-bővítés folyamatának e havi állomása a "Dalok az epizódokban" menüpont, amelyen belül - egyúttal - a dalok szövege is elérhető.

Az új menüpont, amellyel az oldal ebben a hónapban bővült, a "Szereplők" menün belül a "Visszatérő szereplők" c. hivatkozáson keresztül érhető el.

Megújult a honlap. Az oldal nem csupán átalakult külsőt, de megújult tartalmat is kapott, illetve kapni fog. Az új menüpontok az elkövetkezendő hónapokban kerülnek feltöltésre. A két alapvető menüpont - az epizódismertetők és a főszereplők jellemzése - kibővített illetve kissé átalakult formában már most elérhető.

A sorozatból szokatlan átirat készült egy magyar rajongó tollából. A visszás adaptáció az első két évad történetét - a nagysikerű stratégiai élet-szimulációs játékba - a The Sims 2-be ülteti át. A California Sims c. alkotás valamint a kedvcsináló opening a linkekre kattintva megtekinthető.

Amerikában ez év márciusának végén jelent meg az első két évad DVD-n (angol nyelvű, ötlemezes kiadásban, megannyi extrával). Az eseményen Brent Gore (Matt), Kelly Packard (Tiffani), Michael Cade (Sly) és Jennie Kwan (Sam) volt jelen.


Utoljára frissítve: 2013. szeptember 30.

© 2009-2013 kaliforniaialom.atw.hu & californiadream.atw.hu