Karakál vagy sivatagi hiúz

Kifejlett és a kölyök(Caracal [felis] caracal)

Félsivatagok és füves szavannák, száraz szteppekÉlőhelye: Afrika és Ázsia
lakója. Jól mászik fára, gyorsan fut és kitűnően
ugrik, akár 3 m magasra is. Főként éjszaka vadá-
szik, gyakran zsákmányol alacsonyan repülő ma-
rakat. Testhossz: 60-91 cm. Tömeg: 6-19 kg.

 

Sivatagi hiz
 
 

 

Vissza a főoldalra