..:: Kaputechnikai portál ::..

Kaputechnika portál

Kapuautomatizálás? Segítünk! kaputechnika.atw.hu

ViszontealdókLinkekGarázsajtóE-mail

Hogyan válasszunk megfelelő nyitóberendezést garázskapunkhoz, illetve utcakapunkhoz?

 

Amikor megszületik a döntés, automatizáljuk nyílászárónkat, felmerül a kérdés, melyik céggel, illetve milyen motorizálással, az alábbiakban ezzel igyekszünk segítséget nyújtani Önöknek:

Garázsnyitó motor:

Egy garázsajtnyitó motornál célszerű a biztonsgra fektetni a hangsúlyt, azonban mik is a főbb paraméterek a biztonságnál:

- infrasorompó : ez egy apró eszköz, ami zárás esetén észleli, ha a garázsajtó alatt illetve kapu nyílásban valamilyen akadály van. Meglehetős olcsósága miatt minden nyílászáró automatikához ajánljuk.

- nyomatékhatároló : ezzel a funkcióval sikeresen igyekeznek a gyártók kiküszöbölni az infrasorompót. Egyes motorokban ez szériafelszereltség. Működése röviden: a motor egy bizonyos erővel nyomja az ajtót, azonban amennyiben akadályt észlel ( a szokott érőnél JÓVAL nagyobb nyomaték szükséges) úgy megáll és visszanyit. Biztonsági szempontból CSAK ilyen motorokat vegyünk.

- nyitó-sín alapkövetelményei : kerüljük amennyiben lehetőség van rá a fém szíjas nyitómotorokat, ezek nemcsak karbantartásigényesek, hanem balesetveszélyesek is. Lehetőség szerint válasszunk bordás-szíj hajtásút ezek karbantartásmentesek ( kevlár-műanyag keverék) és biztonságosabbak is mint fém szíjas társaik.

- extra funkciók : az extra funkciók alá sok minden tartozik, a lényeg, hogy utólag is könnyen kezelhető legyen a motor. ( távirányító telepítésnél, utólagos infrázásnál, kapcsolóknál )

- lámpa : hasznos kiegészítő minden ajtóhoz.

A fenti paraméterek meglétéről érdeklődjön viszonteladójánál!

http://www.hormann.hu

http://www.holhoskapu.hu

http://www.kaputechnika.net

garazsajto.atw.hu

Utcakapu nyitók:

- infrasorompó : u.a mint garázsnyitó motoroknál.

- fémház, környezetnek ellenálló burkolat

- intelligens, digitális vezérlés

Folytatjuk...

kaputechnika.atw.hu