Koncertek a közeljövőben

   

 

The Idoru – Embers – Shell Beach – Solution – My Small Community

 

Március 8-án egy igazán exkluzív helyszínen tartja következő budapesti koncertjét a The Idoru. A közelmúltban a Misfits és az Ignite társaságában turnézott, s Japánt ismét megjárt csapat a Merlinben lép fel, olyan bandák társaságában, mint a metalcore-ban utazó, szombathelyi csapat, az Embers, a fiatalos és energikus, rock/screamo/emo vonalon mozgó Shell Beach, a modern metalt toló Solution és a vadiúj albummal rendelkező, a Mind The Gap-ből újjászületett, változatos, rock/metal/hardcore zenét játszó My Small Community.

Egész este sörakció, a koncertek után Szirom Disco lesz a 80-as és 90-es évek pop-rock slágereivel, Dj Jogsi és Tubus közreműködésével!

Helyszín: Merlin, 1052, Budapest, Deák tér, Gerlóczy u. 4.

Időpont: 2008.03.08.

Kapunyitás: 19:00

Kezdés: 20:00

Jegyek: elővételben 1500 HUF, a helyszínen 1900 HUF

Elővételes jegyek az Underground Store-ban kaphatóak (1024, Budapest, Keleti Károly u. 48.

Május 31.-ig az Underground Store-ban 20% kedvezményt kapnak azok, akik felmutatják a belépőjüket! 

www.merlinbudapest.org
www.undergroundstore.hu
www.bprnr.com

 www.theidoru.com
www.embers-metal.com
www.shellbeachband.com
www.solution...
www.myspace.com/mysmallcommunity

 

 

 

 

15 éves a Black-Out zenekar!

A már fél éve új felállásban koncertező, és új albumán dolgozó Black-Out zenekar az év végére időzítette 15 éves jubileumi koncertjét, mely igazán nagy dobásnak ígérkezik!
A nagyszabású koncerten vendégeskedik az összes ex-zenekartag. Andrics Lacival és Temesi Bercivel kiegészülve 1-2 szám erejéig, Kowalsky-val pedig több dallal emlékeznek meg az elmúlt 15 év munkásságára és élményeire.
A Black-Out exclusive vendége pedig a zenekar régi jó barátja: Jamie Winchester.

Idén ezen kívül a már hagyománnyá vált akusztikus Karácsonyi koncertekkel kedveskedik rajongóinak, (12.19. – Bp. Gödör, 12.22. – Nyíregyháza), és egy előszilveszteri bulival (12.30. – Bp. Morrisons2) zárja az évet a Black-Out.Helyszín: Bp. XI. WIGWAM ROCK CLUB
Időpont: 2007.11.24.
Jegyár: 1500 Ft.

Tagok:
Csordás Róbert – ÉNEK
Csányi Szabolcs – GITÁR (zeneszerző)
Csányi Zoltán – DOB
Fehérvári Attila – BASSZUSGITÁRElőzmények:
- A 2007-es év volt az eddigi legkülönlegesebb időszak a zenekar életében.
- Év elején elnyerték a MAHASZ Fonogram Zenei Díját „ Az év hazai modern rock albuma” kategóriában Radioaktív lemezükkel.
- Ezzel egy időben Kowalsky, a zenekar frontembere bejelentette, hogy kilép a zenekarból, hogy szóló projectjére és írói munkásságára koncentrálhasson.
- A zenekar nem tartott pihenőt, a közeli koncerteket trióban játszották, ami különleges csemege volt a rajongóiknak.
- Számos jelentkező közül megtalálták a Soundshine zenekarból érkezett Csordás Robit, akivel új lendülettel, és kitörő lelkesedéssel láttak neki a közös munkának.
- A nyári fesztiválokon már teljes műsorral felkészülve, sikeresen debütált a Robival kiegészült, megújult Black-Out.
- Ősszel már az új dalain dolgozik a zenekar, és erősen készül a 15 éves születésnapi nagykoncertre, hogy maradandó élményt nyújtson a lelkes, kitartó közönségének!
 

 

 

 

Sajnálattal kell, hogy közöljük, hogy a Marduk zenekar lemondta a turnéja hátralévő kilenc állomását. A zenekar elmondta, hogy a turnét szervező lengyel Rose Production egy szélhámos iroda, akik már az utolsó kettő lengyel állomáson sem tudták biztosítani a zenekar anyagi és egyéb feltételeit. A Marduk kénytelen volt saját költségén visszatérni Svédországba, és lemondani a turnét. A banda természetesen nem okolható a történtek miatt, rövidesen hivatalosan is elnézést kérnek majd a weboldalukon a rajongóktól. A Zombie 11 Produkció és a zenekar közösen megpróbálja jogi úton megtéríttetni az okozott anyagi kárt a lengyel produkciós irodával. Ettől függetlenül természetesen a megvásárolt elővételi jegyek szeptember 21-ig visszaválthatóak, de kizárólag a vásárlás helyszínén. Szeretnénk mindenkitől elnézést kérni a történtek miatt, de tudjuk még az sem jelenthet elég vígaszt, hogy az osztrák, horvát, szerb, macedón, román, görög, és bulgár rajongók ugyanígy elestek a lehetőségtől, hogy megnézhessék a Marduk lemezbemutató turnéját...”

 

 

ANTIPARÁDÉ2007.08.31. - 2007.09.01.

Budapest, Blue Hell-Vörös Yuk egybenyitott

2007.08.31. (péntek)

Stereochrist
Embers
Remembering the steel
M.W.S
Wolverine Blues Brothers
Sunday Fury
Stonedirt
Archaic
Megazetor

------------------

2007.09.01. (szombat)BLUE HELL:

Papok és prostik avagy apácák és stricik party

Nagyterem:

Gire
Garden of Eden
Psycho Mutants

Dj:
NINth
Heretic

Kisterem:
Heretic
Nuclear Die
Sis

Extrák:
- striptease
- Jelmezverseny (éves bérletek a yukba)

VÖRÖS YUK:

Fagyhamu
Depths of Depravity
Frost
Christian Epidemic
My First Knife
Carcharoth

-------

KEZDÉS (mindkét napon): 18.00 óra

BEUGRÓ (mindkét napon): 800 Ft

Mindenkit várunk!

 

 

I. Pécsi Folk & Roll Fesztivál

Pécs - Malomvölgyi Arborétum

2007. július 6-7.

 

Hol volt, hol nem, valamikor 1984 nyarán, vagy nyárias őszén, a Sétatér fái alatt - tán éppen a fűben henteregvén – feltűnt a hosszú hajú, farmeros, kínai dorkós fiatalok között egy friss bakelit lemez. Fekete barázdáit bordó papírtokba rejtették, a borítón a felirat: folk & roll. A Kormorán bemutatkozó albuma volt, és valami fontos dolognak a nyitánya. Nem tudtuk, hogy mié, de azt éreztük, hogy valami fontos dolog történik. Egy műfaj gyökeret vert Magyarországon. Napokon belül minden barátomnak megvolt a lemez, és fogadni mernék, hogy akik akkor beszerezték - ha nem is hallgatták már rég - ma is tudják, hol van.

A 2010-ben Európa Kulturális Fővárosaként bemutatkozó Pécs most ezt az érzést támasztja fel, amikor otthont ad az azóta kivirágzott régi-új műfajnak, amelyben a tradicionális népzene találkozik olyan egyéb zenei műfajokkal, mint a jazz, a rock, a funky, vagy a metál. A szervezők célja egy hagyományteremtő rendezvény létrehozása, amely 2010-re európai szintű fesztivállá növi ki magát, és a későbbiekben is a város kulturális életének üdítő színfoltja lehet. Az I. Pécsi Folk & Roll fesztivál az Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 program 2007-es felvezető évének programja. A folk, a rock, a világzene kedvelői július 6-án és 7-én találkozhatnak a Pécs melletti Malomvölgyi Arborétumban.

 

2007.07.06 – Péntek

16.00 – 16.30

Varona

i Rock

A fesztivál nyitó bandája stílszerűen itt tartja debütáló koncertjét. Amint a zenekar neve is mutatja, a pécsi népzenészek alkotta csapat kiénekli majd a sajtot a közönség szájából. Az orosz sztyeppékhez semmi, a brit folkhoz és rockhoz annál több közük van. Resszkess, Jethro Tull!

17.00 – 18.00

Tavaszi szél

A győri zenekar magyar népzenei alapokra épülő zenéjében a hagyományos rockzenekari felállás hangszerein kívül megszólal még akusztikus gitár, tárogató, hegedű, furulya, és különféle ütőhangszerek. Játékos kérdésünk: Minémű tagja a zenekarnak Brumika?

 

18.30 – 19.30

Neofolk

Az egyre jobban csengő nevű pécsi csapat zenéje sokféle etno elemből rakódik össze, hol dzsesszesebb irányba fordul, néha folk-rockos, de olykor a zenekar nevével azonos mozgalom stílusába is beilleszthető. Mindez a hangszerek széles tárházának és a sokféle a ritmikai, strukturális körítés köszönhető.

20.00 – 21.00

Harmada

A fiatal pécsi zenekart a hagyományos értelemben vett progresszív pszichedelikus rock műfajába sorolhatjuk. Ezt az amúgy is klasszikus műfajt ötvözik  fúziós, népies elemekkel.

 

 

21.30 – 23.00

Barbaro

Éppen húsz éve lépett ki a közönség elé először a Barbaro, a magyar és balkáni folk hagyományain nyugvó elementáris progresszív rockzenét játszó, néhány év alatt kultbandává váló zenekar. Hosszú szünet és egy sikeres újjáalakulás után  ismét a hazai ethno-rock csúcsát képviselik.

23.30 – 00.00

Kormorán Memory Band

A klasszikus, eredeti felállású Kormorán osztódásának egyik ága. Zenéjükben az autentikus, Kárpát-medencéből származó népzenei hangszerek építkeznek az angolszász rockzene alapjain, vagy fordítva. Rég nem hallott Kormorán dalok eredeti hangzásban. Vissza a nagy magyar Folkenrollhoz!

 

00.30 – 01.30

The Moon

& The Nightspirit

A 2003-ban alakult együttes eddig jórészt külföldön aratott sikereket, habár zenéjük magyar-, és valódi folkzene, a szó legnemesebb értelmében. Muzsikájuk izgalmas utazást kínál egy olyan világba, melyet pogány népmesék, ódon magyar népzenék és a természet szépsége ihletett.

 

 

 

2007.07.07 – Szombat

14,00 – 14.30

Tritonus

A fiatalTolna megyei együttes így aposztrofálja saját munkásságát:

 Van mire méltán büszkének lennünk a magyar nép zenéjében, hagyományainkban. Együttesünk ebből a kincsből a rockzene nyelvén szeretne eljuttatni egy keveset közönségéhez.

15.00 – 16.00

Narco Polo

Nevük a nagy világjáróhoz kötődik: a zenében való utazást, kalandozást szimbolizálja. Ethno jellegű, pszichedelikus alapokon nyugvó világzene, törzsi ritmusokkal, reggae és keleties hangulatvilággal megfűszerezve.

 

16.30 – 17.30

Gőzerő

A több, mint 20 éves szegedi zenekar tagjainak sokszínű zenei beállítottsága adja Gőzerő alapját, hiszen a csapatban népzenét, funky-t, jazz-t játszó tagokon túl extrém metált játszó zenészek is vannak. Zenéjükben hardrock elemek színesednek folkos dallamokkal és hangszerekkel, mint pl. koboz, fuvola, hegedű.

18.00 – 19.00

Vodku

Az együttes zenéjében meghatározó elemet játszanak a közép-kelet-európai és balkáni népzenei motívumok,  melyet a rock, a jazz és más progresszív zenei irányzatok stílusjegyeivel ötvöznek. Ennek eredményeképpen egy olyan zenei világ bontakozik ki a színpadon, amelynek hallatán otthon érezheti magát a közép-kelet-európai régióban gyökerező számos náció.

19.30 – 20.30

Kerekes Band

Magyar népzenén alapuló világzene, vagy talán ethno funk. Van benne a jazz szabadságából, a rock dinamikájából, a funk és a drum&bass robbanékony ritmusából és a népzene egyszerű szépségéből. A hagyományos lendület találkozása a szabad improvizációval, - új út a népzene értelmezésben.

21.00 – 22.00

Ásó Kapa Nagyharang

Az 1988-as „Ki-Mit-Tud”-döntős miskoci Swetter zenekar lehetett volna „a” magyar folk-rock legenda. De nem lett. Soha ki nem adott első lemezük anyagával most újra itt vannak, és bebizonyítják, hogy azon nem fogott az idő. Magyar népdalok classic rockban, vastag húrokon.

22.30 – 23.30

Dalriada

Tessék elképzelni el egy gothik-zenekart, akik felfedezték maguknak a magyar népdalkincset. Így jött létre egy epikus folk-metal stílus, rengeteg egyéb (reneszánsz, népzenei) elemmel dúsítva. Néhol melodikus, néhol kemény, néhol szimfonikus-bombasztikus, néhol nyomasztóan sötét, néhol álmodozó, de mindig átszőve népzenei elemekkel.

00.00 – 01.00

Dyas

Izgalmas, természet–indíttatású, a környezet hangjain alapuló zene, melyben az ősiség, népünk dallam- és szövegvilága, és az elektronikus hangzás találkozik. Fellépéseiken a ruháik, álarcaik, testfestéseik által az ősi és jelenkori szimbólumokat ötvözik, mellyel céljuk, hogy a figyelmet a szimbolikus-gondolkodó látásmód felé tereljék.

 

Mindkét nap házigazda-zenekara az InterMagyar.

Egy huszonegyedik századi városi-fogyasztói népzene. Tagjai mindenfélét belegyúrnak feldolgozásaikba, amit maguk körül hallanak. Így történhet meg az, hogy régebben a különböző népekhez kapcsolt blues, tangó, keringő, vagy akár lambada mára a magyar kultúrkincs szerves és elválaszthatatlan részét képezik.

 

Jegyárak: egy napra: 1500.- , két napra: 2500.-

A helyszínen ingyenes sátorozási, tisztálkodási lehetőség van.


 
 

Kontakt: Szebeni János                      

20/9275-700

folkandroll.pecs@gmail.com    www.folkandroll.hu

 

 

MÓRI MOTOROSOK - X. NAGY BULI

Tizedik alkalommal rendezik meg a Móri Motorosok a találkozójukat. Az eddigiek mindig hatalmas buliba torkolltak, úgyhogy ez idén sem lesz másként. A király koncertek mellett lesz minden, ami ilyenkor megszokott: felvonulás, kötélhúzás, stb.
A helyszínen lehet sátorozni, valamint van lehetőség 4 és 8 személyes faházak bérlésére is. Minderről bővebb információt a http://morimotorosok.fw.hu oldalon kaphattok, ahol a messzebbről érkezők egy térképet is találnak, aminek a segítségével könnyebben meglelik a tábort.

Az előző Nagy Buliról egyébként itt a Karcolaton is olvashattok a beszámolók között, és képeket is találhattok a Koncertfotók menüre kattintva.

Koncertek:

június 29. Péntek:
Karthago, Kalapács, AC-DC GP, Grimasz, Paradicsom,

június 30. Szombat: Beatrice, Depresszió, Blues Company, Free Time Band

Napijegy: 1900 Ft/fő
Hétvégi jegy: 3500 Ft/fő
Faház bérlet: 3000 Ft/fő egy hétvégére

Jegyek a www.ticketportal.hu oldalon is kaphatók!

http://morimotorosok.fw.huitt a fellépő listája (nem teljes):MOTÖRHEAD (UK), Children of Bodom (Fin), Hammerfall (Swe), Rage (Ger) + Lingua Mortis Orchestra (Blr), Sepultura (Brazílie), Stratovarius (Fin), Uriah Heep (UK), Die Happy (Ger), Pink Cream 69 (Ger), Thunder (UK), FINNTROLL (Fin), After Forever (Nl), Epica (Nl), The Tommys (UK), Black Majesty (Aus), Divokej Bill, Vypsaná Fixa, Silent Stream Of Godless Elegy…

A teljes list a www.mastersofrock.cz-n

 

AMPHOTEROS KONCERTDÁTUMOK:

2007. június 9., Mór - Club Hellraiser (ex-Spotlight)
Agregator, AS
***
2007. június 23., GYŐR - V2 Music Club
M nélkül, AS
***
2007. július 9-15., PÉCS - Rockmaraton
Local Heroes Tehetségkutató Színpad
pontos infó később
***
2007. július 21. Tata - Helyőrségi Klub
Zeneporta tehetségkutató
Info: http://www.zeneporta.hu
***
2007. szeptember 23. Tárkány - Falunap
M nélkül, AS, POKOLGÉP
***
2007. október 7., Tatabánya - PUSKIN
Peron Tehetségkutató

 

 

Jún.23.20h Rocktogon, VI. Mozsár u. 6.

Fellépők: Esti Kornél, Holt Költők Társasága, October

A zenekar 1998 tavaszán Budapesten alakult. Újsághirdetés útján találtak egymásra.
Mind a négyen játszottak már más zenekarokban. (Krasznahorkai László - ének, gitár; Mándli István-gitár; Király Attila-basszusgitár; Varga Sándor-dob.)
Mivel az egymásra találásuk a véletlennek is köszönhető, így a zenekar arculata, stílusa is az idők folyamán az együttzenéléssel alakult ki. A HKT sajátos zenéjét (alterock-darkwave) lebegős gitárok, dinamikus ritmusok, és az egészet átszövő romantikus hangulat jellemzi. A zenekarból egy baráti társaság lett, akiknek a zene az érzéseik, gondolataik kifejezésének eszközét, az együttzenélés, pedig egyfajta saját világ megteremtését jelenti. A jó hangulatú és termékeny próbák következtében a zenekar rászánta magát demófelvétel készítésére és koncertezésre, majd 2000-ben az első lemez elkészítésére. Ezután megnyíltak a fesztiválok kapui is, egyre több helyen szerepeltek. Ez az időszak nagyon mozgalmas és élményekben gazdag volt. Még a mai napig is nosztalgiával emlékeznek vissza erre, talán a zenekar legtermékenyebb korszaka volt.


2002-re meg is született a második album anyaga, ezt még zsúfoltabb koncertezés követte. Atus (bass) ekkor érezte úgy, hogy neki túl sok ez a zenekar, ezért a jó kapcsolat és a barátság megtartása mellett kivált a zenekarból.
Egy munkahelyi ismeretség útján került Mák Gergő a csapatba, akivel két évet húzott ki a zenekar. Ebben a két évben született egy újabb album (2004). Elkészült az első videóklip, sikeresen lezajlott az első országos turné. Sajnos egyre inkább előjöttek azok a személyes ellentétek, melyek miatt a basszusgitárostól megvált a csapat.
Ebből az időszakból örömmel töltötte el az együttest, hogy a zenéjük másokat is megihletett, és elkészült egy film Mikor fáj az élet címmel.
A turné alatt ismerte meg a csapat a Fodor Zsófiát (L.O.C. bass), akivel nagyon hamar barátságot kötöttek. A legkézenfekvőbb volt őt felkérni a hirtelen megüresedett basszusgitáros poszt betöltésére. Zsófival emberileg és zeneileg is megtalálta a zenekar azt, amit Atus kiválásával elvesztett.
A 2005 évben megújult erővel végezte alkotómunkáját a zenekar, Zsófival olyan dolgokat is meg tudott valósítani a csapat, amire addig sem szemléletileg, sem technikailag nem volt képes. Ennek eredménye a 2006 júniusában felvett 4. album. A lemez Gyönyörűszép vagy című daláról egy korábbi koncerten klip is készült.


Időközben összeállt egy akusztikus koncertműsor, így most az elektromos koncertek mellett kisebb helyen meghittebb hangulatú akusztikus koncerteket is ad a zenekar.

www.hkt.hu

 

 

 

Kérdezd a Theriont! 
 

Mint arról már beszámoltunk, a svéd Therion egy bombasztikusnak ígérkező koncertet ad június 16-án, este 8 órakor a miskolci Jégcsarnokban, a Bartók+Párizs 2007 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál keretében. Ebből az alkalomból egy különleges lehetőséget kívánnak adni a rajongóknak, akik szinte közvetlenül kérdezhetik a Theriont, illetve a show többi résztvevőjét. A kérdésekre adott választ magyarul és angolul lehet olvasni a Borsod Online honlapján (www.boon.hu), ahol videókon is meg lehet majd nézni a csapatot válaszolás, illetve miskolci tartózkodásuk közben. Az anyagoknak a honlapra való felkerülése, pontosabban annak időpontja még bizonytalan, de ezt időben közzé teszik a szervezők. A kérdéseket június 8-ig a következő címre lehet küldeni: therion@eszak.boon.hu .

 

Hivatalos sajtóközlemény:

Sziasztok!
 
 Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy technikai nehézségek miatt az Undead 2007 Fesztivál két naposról egy naposra szűkült.
 
 A rendezvény végleges paraméterei a következők:
 
UNDEAD EXTREME METAL FESTIVAL 2007
 
2007. június 1. (péntek) - 16.00 óra
Budapest, Vörös-Kék Yuk
III. ker. Fényes Adolf utca 28.
 
A termekben felváltva megy a program, így a zenekarok között nem lesz majd átfedés.
 
Fellépők:
 
Vörös Yuk
 
16.00 Sollen
17.10 Stigma (cz)
18.15 Cenobite
19.25 Agregator
20.35 Bornholm
21.55 Rasta-rus.
23.55 Christian Epidemic
01.15 Frost
02.25 Moonfog (sk)
 
Kék Yuk
 
16.35 My First Knife
17.45 Embers
18.50 Malediction
20.00 Dying Wish
21.10 Tesstimony
22.40 BEHEMOTH (pl)
00.40 Sin of Kain
01.50 Vale of Tears
 
Belépő: 2800 Ft

 

 

 

2007. május. 12. - Tatabánya
Puskin Művelődési Ház
Akela, Agregator, Hedonist Roosters, Kabala

Kapunyitás: 19.00
Beugró: 1600 Ft
Cross Borns sajnos mégsem lesz - egészségügyi problémák miatt le kellett mondaniuk a hétvégi bulikat.
 

 

Christian Epidemic

Május 18. Szerbia Zenta:Zeppelin Club

Május 19. Románia Setétpatak: DARK RIVER ROCK FEST

Június 2. Budapest Blue Hell: Undead fest.

július 7. Balmazújváros B.A.K..I.
 

 

 

 

Az Amphion zenekar üzenete:

Kedves Barátaink!

Az alábbiakban olvashatjátok áprilisi koncert időpontjainkat:

04.01. 18:40 Bp., Millenáris Park, Fringe Fesztivál http://www.budapestfringe.com
04.18. 19:30 Bp., Rocktogon Pub&Roll http://www.rocktogon.hu
04.20. 20:00 Bp., Kék Yuk, Emergenza Fesztivál (elődöntő!) http://www.emergenza.net
04.29. 18:00 Bp., Wigwam Rock Club http://www.wigwamrockclub.hu

Vasárnap Mindenkit várunk sok szeretettel a Millenáris Parkban található Csodák Palotájában, a Budapest Fringe Fesztivál keretein belül tartott ingyenes koncertünkön, 18:40-től. A koraesti időpontra és az élménygazdag helyszínre való tekintettel mindenkinek merjük ajánlani a programot. Reméljük megtöltjük az egyébként elég tekintélyes méretű termet! A helyszínen kedvezményes jegyeket vásárolhattok az április 20-i Emergenza elődöntőre, amiről lentebb bővebben olvashattok. Szavazz Ránk!!! Küldd el a 824 kódot SMS-ben a 06 30 4444-888 nem emeltdíjas számra a fesztivál ideje alatt (márc. 30-tól ápr. 1-ig) és amellett, hogy támogatod a zenekart, megnyerheted a 2db Domino csomag egyikét is!:)

Aki 18-án szerdán ráér, annak ajánljuk figyelmébe a Rocktogonban tartandó koncertünket, ahol velünk együtt 3 zenekar várja majd a tombolni vágyókat, köztük Miki új zenekara, a Creatures of Dawn. Ők dallamos metal zenéjüket, Nigtwish mintára, egy csilingelő hangú énekesnővel teszik még tetszetősebbé.

A legfontosabb, ami a zenekar számára akár mérföldkő is lehet, április 20. péntek, Emergenza Fesztivál. Erről pár szót azoknak, akik eddig még nem hallották a híreket. Szerencsésen tovább jutottunk a ? Magyarországon idén először megrendezett ? Emergenza Tehetségkutató selejtezőjén. A 20-án zajló elődöntőről jó eséllyel kerülhetünk be a döntőbe, mely május 27-én lesz az A38 állóhajón. Ehhez viszont a Ti segítségetekre is szükségünk van, hiszen a 9 zenekaros versenynapon jelenlévő közönség szavazata dönt, hogy melyik lesz az a 2-3 zenekar, amelyik továbbjuthat. Kérünk Benneteket, aki csak teheti, jöjjön el drukkolni és szavazni! Kedvezményes elővételi jegyeket a zenekar elérhetőségein lehet igényelni, tegyétek ezt meg minél előbb. (Legegyszerűbb, ha vasárnap, a Millenárison koncert után megkerestek minket.)

Az április 29-i Wigwamban tartott koncert egy rendhagyó buli lesz. Itt - egy saját dalunk kivételével - csak feldolgozásokat hallhattok, köztük sok olyat is, amit Amphion koncerteken nem (Steve Vai, Joe Satriani, Szekeres Tamás). Ez lesz gitárosunk, Balázs diplomakoncertje a Szekeres Tamás Gitáriskola végzős gitárvirtuózaként. Aki kedveli ezeket a zenéket is, az ne habozzon eljönni!

 

 

 

 

 

 Hotváth Szabolcs által küldött sajtóközlemény:

                   Therion klasszikus show a Miskolci Nemzetközi Operfesztiválon

 A Bartók + Miskolci Nemzetközi Operafesztivál örömmel jelenti be, hogy az opera-metál egyik kiemelkedő, úttörő szerepet is betöltő zenekara, a svéd Therion ad koncertet Miskolcon a fesztivál keretében, amelyen egy szimfonikus zenekar és egy kórus közreműködésével játszanak majd. A programban szerepelnek majd klasszikus zenei darabok (pl. Mozart, Dvorak, Verdi), valamint a legismertebb Therion dalok szimfonikus változatai is. Jegyek május 1-ig 4500, utána pedig 5500 forintos áron kaphatók Miskolcon, a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában, a www.tex.hu internetes jegyportálon, az ország többi részén pedig a TEX-Eventim partnerirodákban, amelynek listája a következő címen található: http://www.tex.hu/index.asp?page=outlets .

 

Az előkészületekről hamarosan újabb híreket közlünk.

A fesztivál hivatalos honlapja:

www.operafesztival.hu