hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Örömeink
 Azok az üzenetek, melyek örömről, mégha csak személyes örömökről szólnak

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1]
 Topir adatok | 2010.08.28 09:48 | 23
Örüljünk, hogy Isten különleges kegyelme folytán megismerhettük igazi tanítását, örüljünk, hogy ismerjük és imádkozhatjuk a rózsafüzért, örüljünk, hogy szólhatunk Hozzá, örüljünk, hogy részt vállalhatunk Jézus szenvedéseiben!
Lehet, hogy az igazi katolicizmus megint a katakombákba fog visszaszorulni, de ha így is lesz, az is Isten akarata lesz.
Örüljünk, mert a magyarokat már kitüntette Isten különleges kegyelme, a csodák elkezdődtek: Mindszenty bíboros holtteste épen maradt! Imádkozzunk, böjtöljünk és virrasszunk, hogy ébren legyünk, amikor kell, meglássuk és meghalljuk, amit kell.
Szerkesztve: 2010.08.28 09:59

 Topir adatok | 2010.04.12 09:45 | 22
Nagy örömmel olvastam a honlapra feltett két új imát a Magyarok Királynőjéhez, gyönyörűek! Annál is inkább öröm ez, mert csak a katolikus tradícióból kiindulva tudom elképzelni Magyarország feltámadását, ami nem fog végbemenni a Szűzanya hathatós közbenjárása nélkül. Sűrűn kell hozzá fohászkodnunk, oltalmába ajánlanunk mindent, amit birtoklunk vagy birtokolni szeretnénk.

Magyarország Királynője, könyörögj érettünk!

 Élthes Eszter adatok | 2010.04.06 23:16 | 21
Február végén a honlap látogatottsága hirtelen megugrott. Aztán beállt egy ma is tartó látogató-szám, mely azonban 70-90 fővel meghaladja a hirtelen ugrás előttit. Most esett le végre a tantusz: az ugrás akkor volt, amikor Szalay Attila az újságban vonagló Saloménak, meg zsidó matrónának titulált, de megadta a honlap címét. Az régen is szokás volt, hogy nagy botrányok idején megugrik a nézettség, de ezek mind hamar elmennek, és pár nap múlva visszaáll az eredeti állapot. Most viszont, ahogy írtam, ez nem történt meg. Vagyis az újságolvasók egy részéből állandó látogató lett. Feltételezhető tehát, hogy őket már nem a botrány vonzza ide.
Ez kicsiben ugyanaz a történet, mint ami a 70-es években Lefebvre érsek úrral történt. Közvetlen azután, hogy felfüggesztették (azaz nem szabadott volna nyilvánosan miséznie) Lille-ben szentmisét celebrált, amire a világsajtó óriási visszhanggal reagált. Ők a botrányszagra mentek, de Isten arra használta őket, hogy a világ minden tájára eljuttassák a Pius Közösség hírét. Hiába, Isten görbe vonalon is tud egyenesen írni, és az Ő útjai nem a mi útjaink.
Szerkesztve: 2010.04.06 23:18

 Élthes Eszter adatok | 2010.04.06 22:47 | 20
Válasz a 19. számú üzenetre:
Ez az egész félreértés onnan származik, hogy slamposan fogalmazok, különösen akkor, amikor számomra valami egyértelmű. Természetes, hogy nem a keresztút-járást értettem a tiltáson, hiszen a keresztútnak három stációja is szól nőkről (a 4. Jázus édesanyjával találkozik és a 6. Veronika kendőt nyujt Jézusnak és a 8., Jézus vigasztalja a síránkozó asszonyokat). Én az aktív részvételről beszélek, vagyis arról, hogy a "színészek", hiszen a római keresztút-járás más, mint a falusi, a templomi stb. ahol a pap megy elől, és a nép követi. Itt valójéban egy színdarabról van szó (amennyire én tudom, II. J.P. vezette be), ahol a nép egy helyben áll, és nézi a menetet, kvázi azt a menetet, mely valamikor a poroszlókból, az elítéltekből, na meg a zsidó papi fejedelmekből állt.

 Jagiello adatok | 2010.04.06 17:38 | 19
Válasz a 17. számú üzenetre:
ENNEK komoly teológiája lehet, különösen ha az eredendő bűnig vezetjük vissza ezt a gondolatot. ÉVA bűnére, az első és legnagyobb jajra (VAE-re), amire Mária válasza lett az ÁVE.

Én Csíksomlyón, még a Csaucseszkú időben amikor a búcsúra elmentem, láttam moldvai asszonyokat térden csúszva keresztutat járni. Ez biztos hogy régi, nagyon régi hagyomány. Még a második vatikáni zsinat előttről. Persze ez a keresztútjárás nem nyilvános, közösségi alkalom, hanem személyes imádság, vezeklés. Fatimában is láttam asszonyokat térden csúszva a keresztutat végezni. Férfiakat soha.

Gondolom a bejegyzésben a nyilvános liturgiáról van szó, és nem a személyes keresztúti imádságról, vezeklésről. Biztos, hogy a Szűzanya is ott volt a tömegben amikor kikisértek a városból Jézust, vagy a mellékutcák rejtekéből figyelte a szenvedést (ezt a bújdoklást a Gibson filmben nagyon szépen bemutatják).

 Minister Primus adatok | 2010.04.06 01:05 | 18
Megtaláltam angolul az egész szöveget irásban, majd leforditom.

Köszönöm szépen a kérdésemre való választ is. Mostmár értem.

 Élthes Eszter adatok | 2010.04.05 15:55 | 17
Válasz a 13. számú üzenetre:
Azért, mert a keresztrefeszítés a férfiak műve volt. A kegyetlenség, a kínzás olyan valami, amihez a nőknek a Bibliában semmi közük, sőt. - Isten terve szerint a nőnek semmi köze a háborúhoz, a kegyetlenkedésekhez. Ők ugyan ott állnak az út mentén, sőt a kereszt alatt is, de éppen hogy nem bántóan, hanem együttérzően és segítőleg. És Jézus feltámadásának első hirnöke egy asszony. Ez a nők szerepe nem pedig a kegyetlenkedés. Ezt persze teológiailag sokkal jobban el tudja más magyarázni, de azt hiszem, ez a lényeg. Ezért aztán teljesen érthetetlen, miért kell a keresztútnál is aktívan közreműködniük, felolvasniuk, fáklyát vinniük a nőknek, pláne nadrágban.

 Élthes Eszter adatok | 2010.04.05 12:06 | 16
Válasz a 13. számú üzenetre:
a német verzió itt található
http://www.kathtube.com/player.php?id=14956

 Élthes Eszter adatok | 2010.04.05 12:01 | 15
Válasz a 13. számú üzenetre:
Nyilván megvan angolul is, de se a németnek se az angolnak a pontos címét nem ismerem. Dehát ez Magának csak nem okoz gondot a keresőből megtalálni! A következő kereső szavim vannk: Ruini bíboros, keresztúti ájtatosság 2010 Róma
A kath.net ezzel foglalkozó cikkéről egyenesen rá lehet linkelni a német verzióra

 Jagiello adatok | 2010.04.05 11:29 | 14
A böjt alatt alatt újraolvastam Lucia nővér emlékezéseit Fatimáról. Az elsőben a harmadik pont alatt van egy gyönyörű könyörgés Jácintához. Ennek alapján a Kodály 66 kétszólamú bicinum 32. számú darabjára írtam az alábbi szöveget. Ezt énekeltem magamban egész Nagyhéten.

Szeretet szeráfja, ártatlan szép liliom: Jácinta! Mélységes fájdalom, ahogy te szeretsz, ahogy szereted az Úr Jézust. Ó kérlek, testvérkéddel értem könyörögj az Úrnál! Könyörögj értem, boldog Jácinta, ahol diadalmasan élsz.
Szerkesztve: 2010.04.05 11:35

 Minister Primus adatok | 2010.04.03 21:27 | 13
Ha megadná Eszter néném a linket, és ha angolul van a szöveg, akkor szivesen megkisérelném leforditani.

Emigy ez újság számomra: miért nem vehetnek részt nők a keresztúton?

 Élthes Eszter adatok | 2010.04.03 17:36 | 12
Maeßen atya újra és újra elmondja, hogy mennyire örül annak, hogy ő már élt, amikor az Egyházban még rend volt, jobban mondva, az ő környékükön még az volt, ahol egy idős plébános még a zsinat alatt és közvetlen után is úgy tett mindent, mintha mi sem történt volna. Vagyis, neki van fogalma arról, hogy milyen az, amikor az Egyház „normálisan” működik, míg a később születettek, a tradicionalisták is, már csak a „rendkívüli” állapotot ismerik.
Nos, tegnap, a római keresztút alatt át is éreztem, mit akar ezzel mondani. Az elmúlt évek rossz tapasztalatai miatt, amikor a keresztutat modernizálták, teljesen új állomásokat találtak ki, és az egészet aktualizálták, idén nem akartam megnézni a római keresztutat, mert nem akartam bosszankodni. Így csak néhány képet láttam belőle, majd a 12. állomástól végig. De ez is azzal az örömmel töltött el, amit akkor lehetne és most lehetett érezni, amikor az Egyház azzal foglalkozik, ami a dolga, és nem törődik a világgal.
Most próbálom a keresztúti ájtatosság egész szövegét lementeni, de sehol nem találom az interneten. Amit a Vatikáni Rádió közöl, az meg sem közelíti a lényeget.
Az elmélkedések, melyeket Ruini bíboros írt, végre visszatértek a hagyományos állomásokhoz, tele voltak Bibliai idézetekkel, teljesen elhagyták az aktuális politikát, és botrányokat, és a végén, azt hiszem a 12. állomásnál, valami nagyszerűt is kimondtak.
Nevezetesen, hogy Jézus halálával nincs vége a történetnek, mert ezután jön a feltámadás, ami elválaszthatatlan a halálától, és ami KETTÉ VÁLASZTJA A VILÁGOT. Még azoktól is elválasztja a hívőket, akik különben csodálatos embernek tartják Jézust. Ez az elválasztás feloldhatatlan, azok között, akik hiszik, hogy Jézus az Isten Fia, és azok között, akik ezt nem hiszik.
Valami ilyesmit mondott.
Ha a nők nem vettek volna részt a keresztúton – merthogy itt aztán végképp semmi keresnivalójuk nincs a nőknek – legalábbis az, amit én láttam, igazán olyan volt, amilyennek az ember szeretné, hogy az ANYAszentegyháza legyen, ahol otthon érzi magát, és amire büszke lehet.
Nincs meg valakinek a teljes szöveg. A youtube-n megvan, nincs valaki, aki leírná onnan azok részére, akiknek nincs szélessávú internetük?

 augustinus adatok | 2010.04.01 18:12 | 11
Tudom, hogy nem vagyok aktív fórumozó, de ezt azért szeretném megosztani: ma délelőtt sikerült megszereznem egy könyvet. Denzinger-Hühnermann: Hitvallások és az Egyház Tanítóhivatalának megnyilatkozásai. Azért örülök ennek nagyon, mert tegnap határoztam el, hogy megszerzem, és már megvan (máskor hetekig kerestem egy könyvet, és amire kellett volna, arra megtaláltam egy könyvtárban, abból is csak egy olvasótermi példány volt, és egyszerűen nem tudtam már használni)

 Topir adatok | 2010.03.31 12:22 | 10
Jó is történik a világban. Ma kaptam ezt a lánclevelet, a magam részéről csatlakozom.

"A világban, de legalábbis itt Kanadában terjed a lánclevél, hogy idén
Nagypénteken a föld összes katolikusának - lehetőség szerint helyi idő
szerint dél és du. 3 között - egyszerre kellene mondania a rózsafűzért a
katolikus értékek restaurációjáért közösségeinkben, a
közéletben, valamint a széles társadalomban szerte a földön. Éppen úgy, mint
ahogyan a rózsafűzér annak idején csodát tett a törökkel szembeni döntő tengeri
ütközet idején. Nem kisebb a veszély ma sem, mert pogányosodik, s néhol
egyenesen már sátánosodik az emberi civilizáció. Mi a magunk részéről
csatlakozunk a felhíváshoz és próbálunk elérni mindenkit, aki ebben segíteni
tud. Az idő nem sok és minél több emberrel, közösséggel kellene tudatni a
lehetőséget. Lehet, hogy világméretű csoda szemtanúi lennénk idén éppúgy,
mint annak idején a török ellen. Több millió, milliárd ember egyszerre egy
nap rózsafűzérezne a bolygón... Ehhez kérjük a segítségeteket. Juttassátok
el a felhívást minden élőnek, közösségnek, aki csak mozog."


 Topir adatok | 2010.03.30 14:25 | 9
Bár már kb. 2 éve minden csütörtökön este néhányan egy órát imádkozunk a magyar nép megtéréséért és a Regnum Marianum (Mária országa) megvalósulásáért, de csak most, a honlap egyik írása után tudatosult bennem, hogy a Szűzanya Magyarország KIRÁLYNŐJE! Ez óriási dolog, és javaslom, hogy minél többen és minél többet fohászkodjunk hozzá, és Szeplótelen Szívéhez, hogy minél előbb mindenki számára érzékelhetően átvegye a hatalmat Magyarország felett, hogy a sok szenvedés és igazságtalanság után világító fáklya lehessen minden nép számára! A leghatásosabb ima: szüntelenül, teljes bizalommal kérni, de azt is örömmel elfogadni, ha nem úgy teljesül a kérésünk, ahogyan elképzeltük, mert Isten mindig jobbat és többet akar adni nekünk, mint amit mi a legmerészebb álmunkban is gondolni mernénk. A teljes bizalomhoz az is hozzátartozik, hogy ezt elhiggyük.

 Élthes Eszter adatok | 2010.03.15 22:03 | 8
Csak annyit akartam mondani, hogy én nagyon szeretem Szent Józsefet (megvadulok, ha idős emberként ábrázolják), és ezért külön öröm, hogy ez a hónap az ő hónapja

 Topir adatok | 2010.03.14 09:21 | 7
Én szeretem a hazámat és a magyar népemet, a múltjával, történelmével, hibáival, bűneivel együtt. Lehet, hogy emberi gyarlóság, de jobban szeretem, mint más népeket, és jobban fáj a szenvedése, mint más népeké. Mint ahogyan a saját gyerekemet is jobban szeretem, mint a szomszédét, vagy a saját anyámat is jobban szeretem, mint a szomszédét. Ezért sokkal nagyobb szívvel és szeretettel tudok értük imádkozni, mint a szomszédokért, akikért szintén szoktam. Azt gondolom, Isten azért teremtett az embernek mikrokörnyezetet, családot, barátokat, hazát, mert rajtuk keresztül jobban be tudunk épülni a teremtett világba. Én legalábbis nem tudom a számomra idegen embereket ugyanolyan forrón szeretni, mint a szívemhez közel állókat. Ez nem mond ellent az igaz katolikus hitnek.

 Jagiello adatok | 2010.03.13 18:20 | 6
MA MEGINT KIMENTEM arra a helyre, amit már évek óta kinéztem magamnak, hogy ott hozom helyre a lelkemet. Tél volt, tíz centiméter hó, az erdő mint orgona zúgott az északi szélben, és a kis elhagyott faházikó meglapult a nagy tölgyfa koronája alatt. Piros Süvöltő lengett át az égen, hamarosan visszamegy a Tátrába vagy még északabbra. Bár hideg volt a szél, mégse volt olyan hideg, mert a hó megroskadt és minden olvadt. Hálával töltött el, hogy az Isten ilyen csodálatosat teremtett és hogy még a várostól nem messze, a maga romjaiban is milyen tökéletes minden, amiben ott lüktet az élet. Milyen fájó, hogy az emberek a képernyőik előtt ülnek, vagy a kényelmes lakásaikban. És nem tudják, bár szegények, mégis milyen végtelenül gazdagok. Nem tudják, milyen boldogok is lehetnénk abban az egyszerűségben, amit az Atya adott nekünk, és ahova Jézus megpróbált visszavezetni.

Én nem olvasom a magyar "sorskérdésekkel" foglalkozó folyóiratokat. Sőt kifejezetten taszít, ha a templomban előbbre helyezik a magyarságomat, mint a hitemet. Vagy a magyarságommal a hitemre apellálnak. A nemzetiség meg a származás az isteni rendben sose volt gond, hiszen teremtettségből fakadó dolgok ezek. Ezekre csak a tisztátalan, modernista politika épít, és innen igazán nem kell sok, hogy magunkra és Egyházunkra vonatkoztassuk mindezeket.

 Élthes Eszter adatok | 2010.03.13 16:38 | 5
A hozzászólásomat átteszem oda, ahol az én eredeti írásopm olvasható
Szerkesztve: 2010.03.13 21:38

 Topir adatok | 2010.03.12 19:40 | 4
Lehet, hogy "csak" annyi örömünk lesz, hogy órizhetjük a hitet, és örömmel fogadhatjuk szenvedéseinket, amelyek, mint tudjuk, a megigazulásunkat szolgálják. De ehhez az kell, hogy Istent dicsőítve fogadjuk a szenvedést, akkora hittel, mint Dániel próféta könyvében a három ifjú a tüzes kemencében.
Nekem most más örömöm is van, sikerült megszereznem Molnár Tamásnak majdnem az összes könyvét.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!