hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Honlap
 Frissítések és hírek a katolikus-honlapról

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13]
 Élthes Eszter adatok | 2008.11.11 23:25 | 59
Csak egy cikk fordítására futotta időmből, de ez annyira fontos, hogy nem várom meg a többi elkészültét, hanem felteszem. És melléje rakom Füzesi Zsoltnak a témával kapcsolatos megjegyzéseit innen a fórumról. - Martini bíboros könyvének a címe: "Éjszakai beszélgetések Jeruzsálemben". Rábízom mindenkinek a fantáziájára, mire gondol, ha ezt a címet olvassa (gondolom nem Jézusnak Nikomédus-szal folytatott beszélgetésére).

 Élthes Eszter adatok | 2008.11.06 23:40 | 58
Az utolsó pillanatban még sikerült kész lennem: öt cikket tettem fel, a rossz hírek (az amerikai elnökválasztásról) mellé, vagy éppen azok magyarázatául, egy lelkiségi szöveget a jó és a rossz szerepéről e világban Gaudron atya tollából. Emellett még különös figyelmet érdemel Finn amerikai püspök internetes üzenete, és az amerikai "papok az életért" csoportosulás vezetőjének videó-beszéde. Arra azért kíváncsi lennék, vajon mit éreznek ők, amikor a pápa Obamához szóló táviratát olvassák. -

Köszönöm a fórumra feltett és lefordított cikkeket. Annyi minden történt mostanában, hogy nem érem utol magam, de a fórumról a fontos hírek kiderülnek. Ezeket majd az itt meglevő fordítások felhasználásával sorban felteszem a honlapra.


 Minister Primus adatok | 2008.10.27 21:57 | 57
Drága Eszter néném! A Residuum nevében hálásan megköszönöm, hogy meggondolta Magát! :)

A Medjugorjés ügyhöz: maga a Mostar-Duvno-i egyházmegye honlapján rengeteg olyan cikk található, mely egyértelműen kimondja, hogy a Medjugorjei jelenések nem valódiak! Két könyv is iródott már erről a témáról, amelyek szintén letölthetők erről a honlapról! Sajnos, minden horvátul van. :(

A honlap cime:
http://www.cbismo.com/index.php?menuID=37

A két könyvnek a linkje:
http://www.cbismo.com/files/file/ogledalo_pravde.pdf
http://www.cbismo.com/files/file/bulat_istina.pdf

Egyébként a könyvekben nagyon sok hajmeresztő "üzenetről" esik szó!
A "szüzanya" még azzal is foglalkozik, hogy kell-e légkondit instalálni a plébánián! Hát tényleg.......

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.27 21:24 | 56
Miután Minister Primus több privát levéllel is meggyőzőtt, hogy tpvábbra is közöljem ehelyütt is a honlap frissítéseit, visszavonom az előző megjegyzésemet.
Tehát, szombaton és vasárnap is új cikkeket tettem fel. A kefontosabbak a Krisztus királyságáról szólóak, és a helyi megyéspüspök nyilatkozata Medjugorje-ról. Ez megint világosan megmutatja, hogy nincsenek ott "jelenések". Csak az a félő, hogy ezzel sem lehet meggyőzni senkit. Pedig ez a HIVATALOS EGYHÁZ véleménye, és a püspök kifejezetten az Egyházzal szmbeni ENGEDELMESSÉGRE hívja fel a figyelmet.

 Minister Primus adatok | 2008.10.25 22:30 | 55
Ezt igazán sajnálom! :(
Miért gondolta meg Magát Eszter néném?

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.25 21:30 | 54
Mostantól a honlap frissítésének dátumát csak - ahogy a múltban is - a kezdőlapon közlöm, tehát itt nem. A frissítések helye továbbra is megtalálható "A legújabb frissítések" alatt.

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.20 23:43 | 53
Először is: kedves Zsolt, nagyon köszönöm a levelek közlését!

Másodszor: A honlap mai termése: felkerült Brian McCall remek írásának második, befejező része. A Magyarország oldalra Bangha Béla két cikke, melyek kísértetiesen illenek korunkra. Valamint néhány hír (Rómából és Németországból) és egy saját cikk McCall tanulmányának következményeként.

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.17 21:35 | 52
Aki még emlékszik rá, annak felfrissítésül, aki pedig nem, annak új érdekességként ajánlom a honlapra több mint egy éve feltett cikket: "Minél inkább akarja az emberiség házaival elérni az eget, annál kevésbé fog ez sikerülni" - www.katolikus-honlap.hu/0707/zentai.htm cím alatt.

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.14 23:47 | 51
Még éjfél előtt sikerült feltennem az új cikkeket: öt kisebb hírt, Bilkei Ferenc atya kalauzának befejező részét, egy németországi jelentést a motu proprio után kialakult helyzetről (melyet egy kedves honlap-olvasó fordított és küldött el), egy magyar jelentést ugyanezzel a témával kapcsolatban és a "mai termés" talán legfontosabbikát, Brian McCall írásának első részét a NOM gyökereiről. Az ember soha nem tudhatja előre, hogy mi az, ami különösen hat majd rá, hogy miért éppen az egyik vagy a másik olvasott vagy átélt dolog viszi előre lelki életében. Mindenesetre számomra ez a tanulmány mérföldkövet jelent, és ezért nagyon örülök neki, és nagyon melegen ajánlom mindenkinek.

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.07 22:40 | 50
Ma délután feltettem pár cikket a honlapra. Folytattam Bilkei atya kalauzát, benne egy nagyon érdekes fejezettel, Egyedül a katolikus vallás üdvözítő-e? címmel, illetve ebben a legérdekesebb alfejezettel: Miben nem alkudoznak a katolikusok? címmel. Kíváncsi vagyok, mit szólna Bilkei atya, ha hirtelen feltámadna, és látná a mai helyzetet? A Sátán és a gonoszság szolgái című írás is rendkívül időszerű, bár második része részben Amorth atya könyvéből már ismert. A 3. cikkben, Szent X. Pius pápáról szóló írásban van egy rész, ami szerintem nagyon jól bemutatja korunkat: míg 100 évvel ezelőtt a szentség még lenyűgözte a nem hívőket is, addig ma az ilyesmi elképzelhetetlen. Az embereknek már nincs érzéke a fenség, a méltóság, a tisztaság, a szentség iránt, ezek a tulajdonságok csak gúnyt vagy legjobb esetben meg nem értést, közönyt váltanak ki az emberekből. A jobb érzésű pogányok csodálták a hős vértanúkat, elismerték tiszta életüket, a mai emberek ostobának tekintik az igazán hívő, hitüket komolyan vevő katolikusokat. A 4. cikk azt magyarázza el, kiket nevezünk hitvallónak.

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.02 23:11 | 49
Este még feltettem öt kis cikket, közülük az egyik nagyon érdekes: a Vatikán Magyarországon telepít erdőt a saját CO2 kibocsátásának az ellensúlyozására. És a GALÉRIA oldalra feltettem Maessen atya miséjéről videó-részleteket és képeket. Már régóta készülök, hogy a honlap olvasóinak megmutassam Maessen atya miséjét, mert szerintem a legszebben miséző pap, most ugyan sikerült, de sajnos csak a kápolna hátuljából szabadott filmeznem, úgy hogy nem látszik annyi, mint szerettem volna. Maessen atya azt mondta, hogy Lefebvre érsek azt írta elő, hogy a piuszosok az egész világon a liturgia római formáját, szokásait kövessék. Ezért a c-t cs-nek és a g-t gy-nek ejtsék, ahogy az olasz. Maessen atya is mindig ilyen kiejtéssel misézett. A mostani felvételen viszont - számomra idegen módon - nem. Mégpedig azért, mert Svájcban, ahol misézik, nem ahhoz vannak szokva a hívek. Számomra feltűnő és végtelenül szimpatikus, ahogy Maessen atya hajlandó mindig a helyi hívekhez és szokásokhoz igazodni. Például a rózsafüzér imában is, amit németül is (csakúgy mint a magyarban) többféleképpen (régiesen és mai szóhasználattal) mondanak.

 Élthes Eszter adatok | 2008.10.02 12:42 | 48
Egy nap késéssel, ma, örzőangyalaink ünnepén feltettem a Thököly úti kápolna ezévi miserendjét, a HÍREK oldalon frissítettem a kalendáriumot, az ünnepeket, a misék időpontjait.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.29 21:35 | 47
Ma, Szent Mihály arkangyal ünnepén öt cikket tettem fel. Hármat a Habemus Papam hírei közé. Köztük van Hoyos bíboros kissé kiábrándító megnyilatkozása a régi misével foglalkozó római konferencián. (Ez alkalmas arra, hogy alátámassza a piuszosok azon véleményét, miszerint a motu proprio által engedélyezett mise nem "azonos" azzal a misével, amit ők celebrálnak.) Ezen kívül kisebb javításokkal ellátva feltettem a Magyarország oldalra a fórumon minap már megjelent "mérlegemet". Ma a legfontosabb cikk a szintén a Magyarország oldalon található Boldogasszony népe című írás. Ez végre bemutatja a nem a nyugat után kullogó, hanem a hitben - legalábbis a múltban nagyonis példamutató -, a kereszténységet nem a Habsburgoktól "kapó" (miként ezt sok osztrák pap állítja) magyar nép katolikus hitéletét. Ez a cikk amellett is tanúságot tesz, hogy Szűz Mária a kezdetektől fogva nemcsak patrónusa Magyarországnak (ahogy sok más országnak a világon), hanem a Királynője.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.25 23:26 | 46
Most tettem fel hat új cikket: többnyire szörnyű dolgokról tudósítanak

 Admin adatok | 2008.09.20 16:32 | 45
A "Világ" és a "Honlap" elnevezésű helyekről a "Viták"-ba tettem át néhány utolsó hozzászólást. Ezeket nem akartuk moderálni, de főleg a híreknél előfordulhat, hogy az utolsó - esetleg fontosabb - hírről az elhúzódó vitára terelődik a figyelem.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.18 22:48 | 44
Sajnos, ma is csak egy új cikkre futotta a honlapra, de ez nagyon érdekes. Kívánom mindenkinek, hogy elfogulatlanul olvassa. Akkor is, ha hisz az evolúcióban, gondolja végig a cikk szavait. - Azoknak üzenem, akik "eretneknek" nevezték azokat, akik a Biblia szószerinti értelmezésében hisznek, hogy olvassák el Radó Polikárp könyvéből a honlapra már feltett részben megtalálható mondatot. ("nem lehet mondani, hogy a verbális inspiráció tanát katolikus ember nem tarthatja" (verbális inspiráció: Isten sugalmazása alá tartoznak a kifejezések, sőt az egyes szavak is). Ha tehát azok sem eretnekek, akik minden szót sugalmazottnak tekintenek, hogyan lehetnének eretnekek azok, akik a teremtésben elvben úgy hisznek, ahogy az a Bibliában le van írva.

 Vágfalvy adatok | 2008.09.14 00:17 | 43
Nem tudom, miért, nekem a konkrét cikk csak így jön be (a könyvjelzővel):
http://www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0804/scupoli.htm#9

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.13 16:47 | 42
Az ITT-re kattintva nem történik semmi, úgy hogy a cím:
www.katolikus-honlap.hu/0804/scupoli.htm#9

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.13 16:42 | 41
Ha nem velem történik meg, nem hiszem el. Nem azért, mert eddig úgy gondoltam, hogy én nem hibázhatok, hanem mert a szentek véleménye szerint, nincsenek véletlenek. Szóval, miközben a legújabb hozzászólásomat írtam, ki akartam keresni Scupoli Lelki harcának eddig a honlapra feltett részeiből az odavágó idézetet, amit én nagyon-nagyon fontosnak tartottam már akkor, amikor másoltam. És lám: az a rész, ahol ez benne van - a 9. fejezet: "Az értelem megoltalmazása második ellenségétől, a kíváncsiságtól" - bár kész van, a honlapra feltett fájlból mégis hiányzik. Csak és éppen ez a fejezet! Úgy hogy most gyorsan pótoltam, ITT megtalálható, és mindenkinek nagyon ajánlom, aki az elmúlt napok vitáiban részt vett. Mivel nagyon fontosnak tartom, úgy is felteszem, hogy ma csak ez az egyetlen új cikk.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.09 22:24 | 40
Kedd este újabb cikkeket tettem fel: két kisebb hír, Lorenzo Scupoli könyvének folytatását (amit én borzasztóan jónak és különösen a mai tanácstalan, lelkivezető nélkül maradt katolikusok számára nagyon fontosnak tartok), Meszlényi Antal történelmi művének újabb fejezetét (előképét mai korunknak) és egy cikket az e fórumon elindított témának: a nők természet, vagyis Isten-adta szerepének, méltóságának lerombolásáról.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!