hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Fatima
 Mindenm, ami a Szűzanya autentikus jelenéseivel kapcsolatos

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3]
 Jagiello adatok | 2010.05.08 09:58 | 17
NÉHÁNY megjegyzés az előbbiekhez.

1. John Salza: jobb félni mint megijedni. Az Úr Jézus óvott az ítélkezéstől. Tehát nem ítélkezik az ember, de vannak fenntartásai. Nem ugrik fejest az ismeretlenbe. A tapasztalatai alapján próbál cselekedni. Tegnap este én is "megolvastam" John Salza honlapját, és nagyon jónak tartottam. De nem látok bele még igazán a tradíció helyzetébe, ezért nem alkottam még magamnak se véleményt.

2. Fatimai konferencia: a kérdésem az volt, katolikus dolog-e a Pápára olyasféle nyomást gyakorolni, amit a Phase One leírt. Szerintem nem. Nem és nem. Ez olyan, mintha az én fiam követelne valamit tőlem, amiről tudja, hogy nem mondom el, mert nem rá tartozik - és jobb neki, ha nem tudja, mi is az. És ezt ő is sejti. Ebben lehet, nincs szabadkőműves kéz, viszont a metodika modernista.

3. Fekete-sárga: nem farizeuskodni-kukacoskodni akarok. Itt fenn az a sárga nem az a rikító sárga, amit ha feketével párosítanak, ízléstelen és rikító. Akinek a citromsárga és a fekete együttese tetszik annak szerintem kifacsarodott az ízlése (akinek nem inge, ne vegye magára!). És ahogy megírtam, megvan rá a természet-törvény szerinti magyarázat, hogy miért. Ez sárga itt fent mézsárga, vagy régi magyar nevén híú (innen van a hiúz neve), és lehet igen akár arany is ha valaki úgy akarja - de az aranyra-ezüstre az a jellemző, hogy a fény látható spektrumából minden bennük van, és ragyognak - ezért használja ezeket a színeket a liturgiában is az Egyház a legnagyobb ünnepeken (ilyen volt a megdicsőült Úr Jézus öltözete a Tábor-hegyen). A pápai zászló is ezért arany és fehér (nem sárga és fehér), ezért fehér a pápa öltözete, stb. stb. És ezért volt fehér a magyar királyi zászló, és ezért volt királyi birtok mindig fehér (Gyulafehérvár, Nándorfehérvár, Székesfehérvár, Fehér megye, stb.). Persze lehet, hogy ennek még mélyebb gyökerei vannak (lásd az egyik írást itt a honlapon az ószövetségi áldozatról). De elkanyarodtam. Ezekre manapság már senki se figyel. Nincs üzenetük. A régiek viszont magától értetődően tudták az üzenetet, hiszen életük nagy része kinn zajlott Isten szabad ege alatt. Kinn éltek, a házba csak aludni jártak. Nem a városban, irodában, ember-alkotta környezetben tengették az életüket. Nekem szerencsém van, mert olyan a munkám, hogy mindennap az Atya teremtményeivel kell foglalkozzak, és nem tudok betelni a teremtett világ gyönyörűségével.

 Élthes Eszter adatok | 2010.05.07 23:00 | 16

én is megnéztem John Salza honlapját, aminek Gábor megadta a címét. Ott találtam két olyan képet, amit még soha sehol nem láttam. És több cikket, amit ő írt az amerikai piuszos újságba, mármint hogy ott jelentek meg. Úgy hogy ennyit az ő jóhiszeműségéről.
A cikk címe: A Vatican/SSPX Discussion Can Vatican II's Teaching on Religious Liberty Be Reconciled with Tradition?
John Salza, J.D. REMNANT GUEST COLUMNIST
A felső képen Fellay püspököt fogadja a pápa, a másodikon
Pope Benedict, Cardinal Hoyos, Bishop Fellay (Aug. 2005)






Szerkesztve: 2010.05.07 23:01
Szerkesztve: 2010.05.07 23:01

 Élthes Eszter adatok | 2010.05.07 21:53 | 15
És még egy: mi is laikusok vagyunk, és mégis eszmét cserélünk. Ahogy Wildfeuer atya mondta: ma rendkívüli időket élünk, ahol rendkívüli szabályok uralkodnak, és olyanokat is csinálunk, a miket normális esetben nem szabadna. Ezen a konferencián klerikusok is részt vettek. És hogy laikusok is ott vannak, nos, én is írogatok ide a honlapra mindenfélét, amit ugyan ellenőriztetek klerikussal, dehát ha ők nem hajlandók megírni, akkor valaki másnak kell. Mivel az Egyház mindent csinál, csak azt nem, amit kellene neki, nem marad más hárta, mint a laikusoknak tenni valamit - egyházi felügyelettel, mkint ahogy ezen a konferencián is történik. Például német nyelvtereületen is egy csomó laikus az, aki a tradicionaális ügyet hírdeti, vagyis honlapot ír, hogy informálodjunk. Ha az Egyház tenné ezt, nem lenne ránk szükség.

 Élthes Eszter adatok | 2010.05.07 21:49 | 14
A Piuszos hivatalos német honlapon ajánlottak egy volt szabadkőműves könyvét. Megvettem, Burkhardt Gorissen: Ich war Freimaurer (Szabadkőműves voltam) ez a könyv címe. Nagyon érdekes, leírja például azt az ünnepséget, ahol Hans Künget kitübntették. Azt hiszem, a honlapra is tettem fel belőle részleteket. - Igen, régen az a hír járta, hogy egy szabadkőműves nem léphet ki, csak fejvesztés mellett. 1. Régen is voltak, akik kiléptek és nem lett semmi bajuk 2. Gondolom, mostanában ők is felhígultak, és tőlük is könnyebben ki lehet lépni. 3. Én protestáns voltam 42 éves koromig. Ez csaknem olyan rossz katolikus szempontból, mint a szabdkőművesség. De nem akarok egyetlen csepp arzént sem keverni ebbe a honlapba, és egész tevékenységembe sem, pedig protestáns múltam miatt engem is meggyanúsíthatnának ilyesmivel. Tudtommal Taizé is szabadkőműves találmány, de a szellemisége bizonnyal. Aki onnan jön, az is arzén-keverő ezek szerint? Nem, nyilván nem. Különösen a mai világban, amikor annyi a tévút, egyre többen vannak és lesznek a messziről érkezők. És úgy tűnik, hogy ők komolyabban veszik megtérésük után a katolikus hitet, mint a "született" katolikusok.
A nagy bűnösökből lesznek a legnagyobb megtérők, a langysakból pedig langyosak maradnak, akármelyik oldalon állnak.

Ha Gábor nem mondja, nem is veszem észre a sárgában a feketét, amit én is használok. Nekem tetszik, olyan, mint az aranyban a betűk, az Ige arany háttérrel.

 Jagiello adatok | 2010.05.07 20:29 | 13
MOSTANÁBAN olvastam Jáki Szaniszló könyvét a fatimai napcsodáról. Olvasta valaki? A napcsodát vélhetőleg kapcsolatba lehetett volna hozni valamilyen egészen különleges időjárási jelenséggel, ha a szemtanúkat alaposabban kikérdezik. De ezzel csak a jelenséget írják le, de nem a csodát magyarázzák. Mert miért ne lehetne leírni egy jelenséget, ami a teremtett világ eszközeivel mutatkozik meg? Valószínűleg akkor meg se értenénk. Arra viszont nincs tudományos (= materialista) magyarázat, hogy pont azon a napon, pontosan abban az órában, éppen ott, ahol olyan sok kíváncsi ember összecsődült, lejátszódott a napcsoda, amit előre jelzett egy írástudatlan pásztorlány a Szűzanya üzenete nyomán.


 Topir adatok | 2010.05.07 17:25 | 12
Az autentikus jelenés alatt egyházilag elismertet kell érteni? Mert tudok egy egyházilag nem jóváhagyott, szomszédos országban lévő helyről, ahol a jelenés helyén lévő, magánkézben lévő templomba nőket nadrágban nem engednek be, és csak latin misét engednek mondani. De ha bárkit is megbotránkoztatnék vele, akkor nem említem többet.

 Topir adatok | 2010.05.07 16:52 | 11
Még annyit szólnék hozzá a sárga-fekete vitához, hogy ez csak akkor üzenet, ha valaki tudatosan alkalmazza. Teljesen jóhiszeműen, sőt, véletlenül is használhatja valaki nem csak a fekete-sárga színt, hanem követhet bármely irányzatot, tévedést. Salza is lehet jószándékú félrevezetett személy, akit felhasználnak bizonyos célokra. Sokszor nagyon nehéz megkülönböztetni az igazat a hamistól.

 Jagiello adatok | 2010.05.07 16:13 | 10
Válasz a 8. számú üzenetre:
MEGNÉZTEM az ajánlott honlapot, sok érdekes írás van rajta. Én nem ítélkeztem John Salza fölött, és azt hiszem Topir sem. A sárga-fekete szín használatáról pedig általánosságban is beszéltem. Amit megfogalmaztam, az a saját véleményem és tapasztalatom.

Annyi biztos, hogy a Pápára való ilyesfajta nyomás nem katolikus. Sőt: a konferenciázás sem, ahol rengeteg laikus adja elő a véleményét, most aktuálisan éppen Fatimáról. Viszont a protestálás és konferenciázás már bevett szokás és használatba vett eszköz. Ezeket nem a Pápától tanulták az emberek.

A sárga szórólap sem esztétikus. Legalábbis is nekem. Sőt riasztó. Én meg tudom fogalmazni, hogy miért. Le is írtam. Lehet velem vitatkozni. De akkor legyen másik "topikban", ne Fatima kapcsán.

Itt a honlapon fönt, a sárga szalagban fekete betűk persze nekem szemet szúrnak, de sose kérdezett meg róla senki és sose vettem elő a témát, és nem is jött elő. Én biztos, hogy nem így terveztem volna. De ez nem az én honlapom. És nehéz olyan honlapot tervezni, amin keresztül az élet üzen. De Istennek semmi se lehetetlen.

Végül: vannak csodálatos megjelenésű sárga-fekete lepkék (például a nálunk is gyakori Fecskefarkú Pillangó), de a testük mérgező. Nem eszi őket semmi. Védettek. Én mindenben az Atyát szeretném utánozni, hát ebben is. Ha valamit sárga-feketére festek vagy színezek, azzal kifejezem, hogy vigyázat vele! Lehet, ártalmas. De lehet, hogy csak beugratás... Van ilyen is.


 Topir adatok | 2010.05.07 15:59 | 9
Válasz a 8. számú üzenetre:
Ha John Salza nem szabadkőműves megbízatásból munkálkodna, akkor már nem élne. És hadd idézzem az e honlapon olvasott egyik írást (talán Medjugorjéval kapcsolatban volt), mely szerint az ördög szívesen veszít egy keveset, ha általa sokat nyerhet. Salza egyszerre terjeszti a katolikus tanítást és az ördög tanítását. Majdnem annyit ír a Bibliáról és a katolikus tanításról, mint a szabadkőművesekről. C. Lewis örökbecsű szavai szerint (ld.a Csűrcsavar levelei c. könyvét): "Az ördögök felől emberi fajtánk két ellenkező, de egyaránt súlyos tévedésbe eshetik. Az egyik az, ha nem hisszük létezésüket. A másik az, ha nem csak hisszük, de túlzott és egészségtelen érdeklődést tanusítunk irántuk. Nekik maguknak mind a két tévedés egyformán tetszik."

 gábor adatok | 2010.05.07 14:57 | 8
Nem vitatkozni akarok John Salza hovatartozásáról, de honlapja bizony nagy szolgálatot tesz a katolikusoknak. Olvastam a szabadkőművességről szóló cikkeit és könyvét is, és megítélésem szerint mindig a tanítóhivatal alapján áll és ír, viszont én nem vagyok szakértője ennek a témának, ezért nem is akarok komolyabb ítéletet hozni.

A sárga-fekete színről: akkor itt, Eszter néném honlapján se vagyunk biztonságban (lásd a fenti bannert)? :-)

 Jagiello adatok | 2010.05.07 13:44 | 7
IGEN, nekem bizonyíték az isteni rend mellett a szín, hogy milyen a liturgikus öltözet, és milyen az emberek ruházata. Sárga-fekete katolikus liturgikus öltözet nincsen. És a magyarországi népek népviseletében se jelent meg soha ez a színkombináció. Isteni rend volt mindenütt. Ma pedig ez a színösszeállítás határozottan divatos. Bár igaz, már mindenki rongyokban jár.

A sárga-fekete kérdéshez adalék: A budapesti városmisszióra kiadott II. felkészülési füzet címlapján egy körgalléros pap sárga pólóban fekete nadrágban, görkorcsolyázva osztogatja a "missziós lapot" (az bécsi Emmanuel közösség képe). Ebben a füzetben egyébként is nagyon érdekes képek vannak. De Fatimáról nem esik szó. Talán szerencsére.

 Topir adatok | 2010.05.07 13:02 | 6
Válasz a 5. számú üzenetre:
Köszönöm, kedves Jagiello, tökéletesen igaza van!
Válasz gábor-nak: amiért valaki magát tradicionalistának nevezi, még nem biztos, hogy Isten embere. Miért éppen a tradicionalistákat, vagy miért éppen a Fatimai üzeneteket kímélné a sátán füstje? A szabadkőművesek művét legkönnyebben onnan lehet felismerni, hogy alaposan átvizsgálva megtalálhatók rajta a jelképeik: ötágú csillag, szőgmérő, körző, obeliszk stb. Vagy, amint Jagiello említette, a színek.

 Jagiello adatok | 2010.05.07 12:44 | 5
AZ ELŐBBIHEZ még. A Phase 1 arról szól, hogy a Pápára nyomást gyakoroljanak, tegye nyilvánossá a harmadik fatimai titkot teljesen egészében. Nos, ez a módszer jellegzetesen bolsevista-szabadkőműves, alapvetően idegen az egyházi hagyománytól, ami tekintélyelvű. És különben is a titok azért titok, mert nem tartozik mindenkire. Ahogy az Atya nem lebbenti le a fátylat soha arról, hogyan lehelt életet az anyagba, hogyan teremtette az életet és a sok-sok gyönyörű állatot és növényt; ahogy egy házaspár se teregeti ki, hogyan nemzette a gyerekeit, stb.,stb. ugyanúgy, a fatimai titkokat sem kellett volna kiadni. Perverz dolog, amin csámcsog is a modern média. (Persze. Ez a dolga, ezért van.) Aki ismeri Lucia nővér emlékezéseit, az a sorok közül kiolvashatja, hogy csak komoly egyházi nyomásra adta ki a két titkot. Miért kellene a Pápának az előtte "imádkozva protestáló" emberek erőszakossága által mást cselekednie, mint ami a Szűzanya kért?

 Jagiello adatok | 2010.05.07 12:01 | 4
ÉN nem merem meghallgatni az előadást, mert valami program új változatát kell letölteni ahhoz, hogy meghallgathassam. Ilyet sose csinálok. De a honlapon végigmentem és a következő megjegyzésem lenne, ami rímel Topir üzenetére.

A Phase 1 nyitóoldalán egy kéz tart egy szórólapot. Sárga színű, fekete felirattal (La Madonna di Fatima ha detto...). A sárga és a fekete szín együttese a halálos veszedelem jelzése. Az élővilágban nagy mértékben elterjedt, az emberi társadalomba is beépült. Például a halálos veszélyt jelző táblák is rendszerint ilyen színűek.

Persze lehet, az én agyam jár másképp, mint a többieké. De eltűnődtem, hogy akik ezt a szórólapot csinálták, már kiferdült az ízlésük és a sárga-fekete számukra nem taszító, sőt vonzó. Vagy még egy lépés: a Gonosz ezeket használja fel, hogy az Atya gyönyörű rendjét elsöpörje, és az istentelen, gonosz összevisszaságot tegye az emberek mércéjévé.

János apostol írja: az Élet az emberek világossága. Mindent az életen át kell megérteni. Az Atya nem véletlenül színezte sárgára-feketére a Lódarazsat, nem véletlenül sárga-fekete a Szalamandra, stb. stb. A sárga és a fekete a látható tartomány két szélén helyezkedik el. Nem harmonizálnak, taszítják egymást. Én egy fatimai szórólapot biztosan nem sárga háttérrel és fekete betűkkel terveztem és sokszorosítottam volna.


 gábor adatok | 2010.05.07 12:00 | 3
John Salza jelenleg - illetve legalább tíz éve- egy tradicionalista katolikus apologéta. A honlapja a következő címen van:

http://www.scripturecatholic.com/

 Topir adatok | 2010.05.07 09:39 | 2
Válasz a 1. számú üzenetre:
Meghallgattam John Salza előadását, és a következő a véleményem:
1.John Salza saját bevallása szerint III. fokozatú szabadkőműves volt.
2.Tudomásom szerint a szabadkőművességből fővesztés terhe mellett nem lehet kilépni.
3.John Salza a videó szerint életben van.
4.John Salza szabadkőműves missziót teljesít ezzel az előadásával (és az előadás ismertetőjében leírtak szerint számos más helyen is, elsősorban a katolikus médiában), azaz a világgal ismerteti a szabadkőművességből azt, amit jelenleg ők maguk a nyilvánosságnak szánnak. És büszkén hirdetik, hogy nyakig benne vannak a Katolikus Egyházban is, bőszen munkálkodva a további megosztáson.
5. Ez pontosan egybevág azzal, hogy az utolsó időben az ördög elbizakodottságában pofátlanul nyíltan színre lép.
Magyarország Királynője, könyörögj érettünk!

 Élthes Eszter adatok | 2010.05.06 22:33 | 1
Aki tud angolul és érdekli Fatima, itt talál anyagot hozzá. Most zajlott, zajlik Rómában egy Fatima-kongresszus, annak előadásait meg lehet itt találni
http://www.fatimachallenge.com/index.php

Ez állítólag egy nagyon érdekes előadás: Qioto és Fatima és a szabadkőművesség
http://www.fatimachallenge.com/index.php?option=com_content&view=article&id=63:masonry-unmasked&catid=21&Itemid=15

John Salza: Masonry Unmasked
Monday May 3, 2010


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!