hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Hírek
 Hírek, közlemények (miseidőpontokról, stb.) a tradíció területéről

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
 Minister Primus adatok | 2008.09.12 13:16 | 59
Ahahahaha.

Na és, ha ők találták föl az internetet is? Amennyi jó van benne, még több a rossz. Vagy netán azt hiszed, hogy csak katolikus honlapok találhatók rajta? Sajnos, még több rajta a sex-honlap, a pedofil honlap, mindenféle szemét! Ja! És még a terroristák is használják.

Hm. Azt már nem voltak képesek kitalálni, hogy ezeket az elemeket hogy tüntessék el róla!

Emigy teljesen elsiklott az a gondolatmenetem, hogy bármit kitalál is az ember, azt leginkább csk rosszra tudja felhasználni? A kőbaltával is igy volt.


 akolitus adatok | 2008.09.12 12:26 | 58
Jót mosolygok ezen a kifakadáson, amit Minister Primus írt.
Talán sokan nem tudják, de azt is a Cernben dolgozó kutatóknak köszönhetjük, hogy itt most mi fórumozunk. A világhálót ugyanis ők találták ki.
Továbbá szintén nekik köszönhetjük a mikróhullámú sütőt is.

Hasonlít ez a kifakadás egy ismerősöm megnyilvánulásához (filozófus), aki azt mondta, hogy a világ legfeleslegesebb találmánya a számítógép. Ilyen alapon természetesen továbbmehetünk a kőbaltáig, hiszen minden kornak, minden civilizációs foknak megvan a maga modern eszköze, amit az ember kitalált és megvalósított.

 Vágfalvy adatok | 2008.09.12 11:54 | 57
Lehet, hogy igen fontos kísérletről van szó, bizonyára mérföldkőnek is mondható.
Én személy szerint az egészet annyira tartom fontosnak mint a H5N1 emberre is veszélyes madárinfluenza járványt, és az összes többi felkapott hírt.
Ha elfogadom Williamson püspök atya üzenetét, hogy a TV-t ki kell dobni, akkor az egészről nem is tudhatok. Úgy élek, mint ahogyan eddig is éltem, a világvége pedig jön, amikor jönnie kell.
Nem akarom kiszámítani, nem szeretnék belebonyolódni a számmisztikába, mikor milyen súlyos esemény várható. Helytelennek tartom a konkrét közeli időpont megjelölését, ugyanúgy mint azt, aki magabiztosan kijelenti, hogy nem az életében jön el a világ vége.
Megismételném: a legnagyobb globálisan elterjedt bűnnek a kötelező istentagadást tartom, ami a felvilágosodással kezdődött, majd a kommunista rendszerben beteljesült, és azóta továbbra is érvényben van ilyen, vagy olyan módon. A mostani kísérlettel kapcsolatos nyilatkozatok szerintem ezzel egy sorba állíthatóak, ennek következményei.
Ma bárki kimondhatja, hogy a Mindenhatót meg tudja fosztani a hatalmától, és ha őt megválasszák, bele is ül a trónusába. Azt hiszem ehhez hasonló, vagy ezt valamilyen módon kifejező kijelentéseknek nap mint nap tanúi vagyunk, még akkor is, ha már a TV-t rég kidobtuk. Tehát ma ott tartunk, hogy már a média sem képes új hazugsággal, új szenzációval, jönni, mert az értelmes, gondolkozó ember vállat vonva megjegyezheti, hogy "nil sub sole novum", majd folytatja a munkáját.
A másik dolog: tegyük fel, hogy ma este jön el a várva-várt napunk, amelytől félve-rettegünk is, és amelynek jövetelére mégis mindenek felett vágyunk. Akkor mi van? Mit kell többet tennem annál, mint bármikor máskor? A keresztény ember számára nem az lesz-e az élete legszebb napja?

 Minister Primus adatok | 2008.09.12 11:19 | 56
Kikérem magamnak ezt a beállitást, mintha én eszeveszetten szaladgálnék az utcán, és teli torokból kiáltanám, hogy: "Térjetek meg, mert közeleg az Itélet napja!". Továbbra is úgy készülök a vizsgáimra, eszek, iszok, alszok, mintha az égvilágon semmi különös sem történne. Nem vágyok se szenzációkra se botrányokra. Még az egyházi pletykákat sem szoktam a világba kürtölni, amikor egyszer tudomást szerzek róluk.

Én csak azt szeretném, ha a CERN-ben a kisérlet végén arra jutnának az ottani tudósok, hogy mennyire korlátolt az ő nagyszerűnek tartott elméjük. Egy kis hideg zuhanyt kivánok nekik.

Én sem azért tanulok, mert annyira hajszolna a dicsvágy. Az elsődleges célom az, hogy rendes keresztény életet tudjak élni, hogy rendes keresztény családom legyen, és hogy a gyerekeimnek legalább annyit adhassak meg, mint amennyit az én szüleim adtak meg nekem.
Ami pedig a többi tudnivalót illeti, én tökéletesen meg vagyok elégedve azzal, hogy majd Azon a napon (egyebek közt) az univerzum keletkezéséről is mindent pontosabban fogok megtudni, mint ezek a nagybecsű tudósok.


Amit viszont teljes szivemből elvetek, az az emberi korlátlan tudásvágy. Nem kell mindenbe beleütnünk az orrunkat, és főleg abba nem, hogy hogyan keletkezett az univerzum. Mi közöm hozzá? Ettől talán jobb emberek fogunk lenni? Én valahogy nem veszem észre, hogy a tudás- és a technika fejlődésével az emberi jóság is továbbfejlett volna! Inkább az ellenkezőjét látom.
Ezt a nagy tudást majdnem soha nem használjuk arra, hogy valami jót tegyünk! Most is inkább arra megy a Világ, hogy visszakerüljön a rabszolgaság! Lesznek majd újra a Nagyurak, akiknek a kezükben van a pénz és a tudás, és lesznek majd a szegény és a végtelenségig agymosott emberek, akik majd azt sem tudják felfogni, hogy rabok! Erre fogunk kilyukadni.
És ettől nem fog minket megmenteni se az űrkutatás, se a részecskeütköztetés, sem bármi más nagy tudományos "előrehaladás". A történelem ezt bizonyitja. Minél többet tudott meg az ember, annál rosszabb lett. Jobbak lettek az emberek a Sötét középkor óta, amióta annyi mindent föltaláltak? Nem.

Ha nem is csap a mennykő a CERN-be, de azt kivánom nekik, hogy valami olyanra találjanak rá, ami miatt mindannyian be fogják adni a doktori oklevelüket. Amen.

 Parsifal adatok | 2008.09.12 10:23 | 55
Istenkísértés az, ha valaki azt állítja, hogy az ember mindenre képes. Vannak ilyen tudósok is, ez tény, de ez már etikai és nem tudományos kérdés.

Mondok egy példát:

II. János Pál pápa bocsánatot kért a keresztes hadjáratokban elkövetett bűnök miatt.

Mit hozott le a "mass media"?

A keresztes hadjáratokért kért bocsánatot!

A tudósok nyilatkozták, mi fog történni, van benne egy szó (fekete lyuk), ezt rögtön fölfújta a sajtó! Arra már senki sem volt kíváncsi, hogy mit értenek ezalatt.

A "tudomány mai állása szerint" igazak Newton törvényei. Lehet, hogy nem igazak, de erre az esély kevesebb jóval mint 1%.

Az ősbűn nyilvánvaló következménye, hogy az ember értelme elhomályosult, a szenzációra, botrányra, rendkívülire éhes...

Hányszor harangozták be már a világ végét! Erről Krisztus szavai jutnak eszembe: "Ha valaki azt mondja, itt a Krisztus, ne higgyetek neki!"

A másik meg az, amit Bellarmino Szent Róbert mondott, mikor megkérdezték tőle, mit csinálna, ha egy órán belül a világvége eljönne? Azt válaszolta: "Tovább folytatnám a billiárdjátékot!"

Ne aggodalmaskodjatok, de ne is legyetek könnyelműek! Nehéz középút, lelki harmónia a gőg és a vallási exaltáltság között.

Vesszen a liberális sajtószabadság! Éljen az Indexkongregáció! Ne zavarjuk meg a hívők szívét és elméjét!

 Pacsirta adatok | 2008.09.12 09:11 | 54
Ahogyan egy barátom édesanyja, aki kutató, alázattal hozzá szokta tenni: "a tudomány mai állása szerint". De ez csak nekem, mint dilettánsnak a véleménye. Mint ahogyan az is, hogy égbekiáltó gőg az Istent kísérteni - a tudásunk fitogtatásával.

 Parsifal adatok | 2008.09.12 08:42 | 53
Ez olyan, mint azok a "gömbvillámok", amiket a Csodák Palotájában csinálnak a gyerekeknek.

Csak sokkal kisebb energiaszinten. Senkit nem fog agyonvágni.

Vagy mint a piarista Öveges József által végzett kísérletek. Ő is a tudomány által való visszaélés (atombomba) ellen tiltakozott, nem az atomkutatás ellen. (Azt hiszem, ő fogalmazta meg az Egyház egyik legkorábbi nyilatkozatát ebben.)

Két proton fénysebességű ütköztetése nem elegendő energia egy "hagyományos" fekete lyuk keletkezéséhez. Ehhez szupernóva robbanás kell, és olyan mennyiségű anyag, mint amit a mi Naprendszerünk sem tartalmaz. A mi Napunkból is több milliárd év múlva max. "fehér törpe" lehet. Kevés az anyagmennyisége, ahhoz, hogy valós fekete lyuk legyen.

 Parsifal adatok | 2008.09.12 08:38 | 52
Eszter asszony,

A fogamzásgátló és az ember klónozása etikai valóságokba ütközik.

Az atommaghasítás, illetve a részecskefizika nem. Az Egyház e kísérlet ellen nem tiltakozott, vélhetően azért sem, mert náluk sokkal jobban képzett tudós-papjaik is (pl. Jáki Szaniszló) vannak, akik a természettudományos ismereteiket nem a Blikkből szerzik.

 Parsifal adatok | 2008.09.12 08:36 | 51
Ahogy látom, az ördögi rémhírterjesztésnek itt is mindenki fölült. NEm fogjuk tudni így előre, hogy mikor jön el a világvége...

Másrészt - már elnézést - dilettánsok szóltak hozzá, tisztelet a kivételnek. (Tudják, kiről van szó.)

Ati,

Ádám és Éva a "jó és rossz tudás fájáról" ettek, azaz ennek szimbolikus jelentése az, hogy ők mondták meg mi az jó és mi rossz.

A "tudás" és a "munka" és a "szexualitás" nem a bűn következménye. Ez a marxista propaganda agyszüleménye. A bűnbeesés előtt adta Isten a parancsot.

Az más kérdés, hogy ezek a valóságok sérültek, de nem romlottak el teljesen.

A "kísérletről". Teller Ede fölvetette, mikor kisérleti maghasítást végeztek (először Németországban Otto Hahn, 1939-ben!), hogy a láncreakciónak nem lesz vége, és az egész föld elpusztul...

No mármost egy analógiával élve, ha valaki a villanyvasútmodellt a valóságos vasúttal összekeveri, az ostoba. Ugyanígy, ha valaki összekeveri két proton ütköztetését (ami már számtalanszor megtörtént) az egész világegyetem energiájával. Az energiamegmaradás törvénye és sok egyéb igazság miatt is ostobaság vészharangot kongatni.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.11 22:08 | 50
Holnapra megpróbálok kész lenni egy hosszabb hozzászólással a "tudományt" illetően. Most csak annyit, hogy ez a kísérlet nem egy a sok fizikai kísérlet között, hanem körülbelül olyan, mint a fogamzásgátló kitalálása, vagy az ember klónozása. Tudtommal e kettő ellen tiltakozott az Egyház, mint olyasmi ellen, mely a természet rendjébe avatkozik be, és visszavonhatatlanul ütközik a katolikus etikába.

 Pisti adatok | 2008.09.11 12:43 | 49
egyébként a cern-ben - mivel ez a világ legnagyobb energiájú gyorsítója - szinte mindig olyan kísérleteket hajtottak végre, amilyeneket azelőtt sohase. tehát már nagyon sok lehetőség lett volna, hogy elpusztoljon a világ - mivel ezek kimenetelét sohasem lehet teljesen megjósolni, épp ezért végzik -, ha "nagyon" el akart volna puszulni. az is igaz, hogy a tudósok valószínűleg nem néznek utána, hogy a kísérletek előtt pont negyven évvel mi történt.

 Pisti adatok | 2008.09.11 12:40 | 48
ui.: az meg teljesen illogikus, hogy egy tudós tudja, hogy elpusztul a világ, de azért nem mondja meg, hogy többet tudjon. belegondoltál, hogy mit tudna meg, kinek tudna eldicsekedni a tudásával, ha elpusztul a világ...?

 Pisti adatok | 2008.09.11 12:39 | 47
minden ember bűnös, minden ember "megérdemli" a bűn következményét. de fizikát kutatni nem bűn... (ezt tényleg olyan, mintha azt mondanám, hogy minden szerb megérdemelné, hogy elpusztuljon.)

Atti, hogyan bizonyosodott be, hogy a kisebb energiájú részecskegyorsítók nem tudnak kárt okozni...? és hogyan nem bizonyosodott be, hogy a nagyobbak nem tudnak?! ezeket komolyan kérdezem. ez összeesküvés-elmélet. de a tudományos kutatás nem "evés a tudás fájáról", hiszen akkor minden egyetemista, középiskolás, általános iskolás megérdemelné, hogy jól elpusztuljon.

 Minister Primus adatok | 2008.09.11 12:09 | 46
Akkor Ádám és Éva sem "érdemelték meg", hogy kiűzessenek a Paradicsomból, hiszen "csak" zabbantottak egy picit a Tudás fájáról... :-/

Az pedig nem érv semmire, hogy hányezer kisebb részecskegyorsitó van a Világon. Ezekről bebizonyosodott, hogy nem tudnak globális méretű kárt okozni. Szemben a CERN-ével, ahol a dicső tudósok elméletével kell megelégednem, márminthogy nincs semmi veszély. Hát persze, hogy azt mondják, hogy nincs semmi veszély, hiszen a dicsvágy és a korlátlan tudásvágy az egyetlen hajtóerőjük!
Ők is szeretnének egy kicsit zabbantani a Tudás fájáról! Hát akkor ezekkel mit kezdjen az Úr, ha Ádámmal és Évával olyan "igazságtalanul" bánt el anno?!

 Pisti adatok | 2008.09.11 09:36 | 45
kedves Eszter, ez (tudomány-) filozófia, filozófiai igazság, hogy Istent vagy a teremtést nem lehet természettudományos kísérletekkel "megcáfolni". ezért a kísérletek ilyen színben való feltüntetése - tudom, hogy ezt nem Ön találta ki - nagyon nagy botorság. én azt is tudom, hogy a tudósok nagy része ennél értelmesebb - vannak kivételek -, tehát ők sem akarják "megcáfolni" Isten létét.

- pénz: a cern lényege egy nemzetközi összefogás, hogy a kutatási pénzeket hatékonyabban használhassák föl. (így egy országnak kevesebbet kell költenie.)

- média: mi már középiskolában tanultunk a cern-ről, a jövőbeli tervekről. most a kísérletekhez a már sok éve épült pályát használják, azt egészítették ki a szükséges berendezésekkel. egyébként a Piarista Gimnáziumnak is van részecskegyorsítója, valamikor a hetvenes években készülhetett... (meg a világon többezer kisebb gyorsító működik.)

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.10 21:35 | 44
Bevallom, nagyon meglepett, hogy ennyire egyedül (nem, nem egészen egyedül, azt hiszem Pacsirta is úgy látja, mint én) maradtam a véleményemmel. talán ennek az is oka, hogy kint voltam németben, ott hallottam az ügyről a riportokat, melyek mind a kísérletnek ezt a részét emelték ki: siker esetén kiderül, hogy semmilyen teremtőre nincs szükség, nem volt teremtő. Meg ilyen mondatok hangzottak el: ha sikerül, bebizonyosodik, hogy végtelen az univerzum léte (vagyis, nincs Utolsó Ítélet, nincs feltámadás...) Azt is mondhatnám, hogy k.o. lettem az eddigi hozzászólásoktól. De a véleményem változatlan: ez az egész Isten, a Teremtő kísértése, ami Bábel tornyára emlékeztet. - És az egészben az egyik legfurcsább: honnan volt a mai világ-helyzetben ennyi pénz erre, és hogyan lehetséges, hogy a média előtt évtizedekig titokban maradt. Abban egyetértek Végfalvyval, hogy a világvégét nem az ember idézi elő, hanem Isten. De az ő türelmének is vége szakadhat egyszer. És ami az eddigi szörnyűségeket illeti: m.m. hogy miért nem akkor, hanem éppen most. Én úgy látom, azért, mert a többi bűn volt, ez viszont a teremtői rendbe való beavatkozás. Ráadásul a legdurvább formában.

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.09.10 20:56 | 43
Pisti, a másik témánál én is pont erre akartam felhívni a figyelmedet:

"én sajnos írásban igyekszem nagyon tömör lenni, tehát lehetőleg csak a lényeget leírni. hogyha egy-egy lényegi mondat közé beszúrnék egy-egy töltelékmondatot, akkor lehet, hogy összességében nem tűnne olyan élesnek a megfogalmazás."

 Vágfalvy adatok | 2008.09.10 20:48 | 42
Elnézést kérek előbbi hozzászólásomért, egy mondatban érthetőbb lehettem volna: Nem tartom meghatározónak a világvége érkeztének szempontjából a tudósoknak ezt a konkrét tevékenységét, de annak ellenére fontosnak tartom, hogy készen álljunk, hiszen "nem tudhatjuk sem a napot sem az órát".

 Pisti adatok | 2008.09.10 19:57 | 41
egyébként, ha már itt előkerült, én szívesen venném, hogyha a témát nem érintő, személyemmel kapcsolatos kérdések - először legalábbis - magánban érkeznének hozzám, és nem alakulna személyeskedő csatatérré a fórum. engem nem sértenek a megjegyzések, csak úgy gondolom, hogy a fórumnak nem erről kellene szólnia. persze az is lehet, hogy rosszul gondolom...

 Pisti adatok | 2008.09.10 19:54 | 40
gúnyos modora és igaztalan feltételezései miatt moderálva


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!