hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Hírek
 Hírek, közlemények (miseidőpontokról, stb.) a tradíció területéről

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
 Minister Primus adatok | 2008.09.10 19:06 | 39
Kedves Pisti!

Ne haragudj, hogy megkérdezem:
Miért muszáj mindig ilyen arrogáns és kioktató hangnemet használnod?
Bocsánat, de nekem legtöbbször ez a gondolat esik le, amikor a hozzászólásaidat olvasom...

 Pisti adatok | 2008.09.10 18:06 | 38
"Olyan, mint az ókorban Bábel tornya. 1. Megérdemelnénk, hogy a föld felrobbanjon; 2. A fizikusok megérdemelnék, hogy ott a helyszínen a levegőbe repüljenek; 3. Mi megérdemelnénk, hogy Isten ezek után végképp a sorsunkra hagyjon bennünket. "

ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy "minden zsidó/német/magyar/stb. megérdemelné, hogy megdögöljön". senki sem "érdemel meg" semmilyen különleges szenvedést, hiszen a szenvedés mindig a sátán műve - Isten csak megengedi -, egyébként pedig mindannyian bűnösök vagyunk.

ez egy sajtóhír alapján készített ideológia. tudom, hogy a tudósok nem úgy gondolkoznak, ahogy azt valaki a médiából kitalálhatja, mert egyrészt sok tudóst ismerek, másrészt értelmes emberek, ezért tudják, hogy a tudomány mire való. még a cern-ben is sok keresztény ember dolgozik, se ők, se senki nem Isten létét akarja megcáfolni...

(egyébként egy "igazi" fekete lyuk esetén se a Föld, se a tudósok nem robbannának föl, hanem a lyuk magába szippantaná a Földet, vagy akár az egész naprendszert. lehet, hogy a fekete lyukak élete egy újabb robbanással ér véget, de ez csak hipotézis.)

 Vágfalvy adatok | 2008.09.10 17:41 | 37
Nincs semmi problémám a világvégével, de azért az egész dolgot nem tartom arra érdemesnek, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le belőle.

A szeptember 11-i szörnyűség 7 éve történt. Azonnal elindult a propaganda, és a világ bevette a hazugságot. Hát nem akkor kellett volna lecsapnia Isten nyilának az égbekiáltó hazugsághadjárat hallatára?

Vagy nem is akkor, hanem még a francia forradalom idejében, vagy ha akkor sem, legalább akkor, amikor először a történelemben kötelező vallássá tették a materializmust? Vagy ha az nem volt elég, akkor miért nem az első atombombától robbant fel a világ, vagy inkább még előtte, amikor először használtak klórgázt vegyifegyverként? Vagy bármikor, amikor olyan kísérletet hajtottak végre, amiről a nyilvánosságot nem tájékoztatták, de ami az összes eddigi gaztettet felülmúlta. Miért a sajtó hírére indul be a fantázia, miért nem akkor jönne a világvége, amikor titokban eszelnek ki valami égbekiáltó gaztettet?
Nem hiszem, hogy egy ilyen nyilvánosságra hozott kísérlet előtt ne történt volna elég más hasonló kísérlet, amiről nem is volt tájékoztatva a nyilvánosság. Akkor tulajdonképpen nem a kísétlet okozza a világvégét, hanem a médiából jövő hír?

Nem bánom, robbanjon hát fel a részecskegyorsító, induljon be a fekete lyuk, és szippantsa be az egész laboratóriumot. De azért nem szeretném, ha pont valami tudósok hoznák a világ végét... Az olyan volna, mintha egy beteget az orvos helyett egy utcaseprő műtene meg!

Nem hiszem, hogy a közvéleményt tájékoztatni fogja a média a közelgő világvégéről, sőt biztos vagyok benne, hogyha azt teszi, már csak azértsem az ő szavukra fog eljönni!

 akolitus adatok | 2008.09.10 14:54 | 36
Mielőtt rémhírterjesztésbe fognánk, néhány pontosítás.
Az tény, hogy hidegebbet érnek el a kutatók, mint ami a világűrben uralkodik. A világűrben 2,7 kelvin hőmérséklet van, ami -270,5 °C-nak felel meg. Cernben a mágneseket szuperfolyékony héliummal hűtik 1,8 kelvinre, vagyis -271,4 °C-ra.

Eistein óta tudjuk, hogy a fénysebességet nem lehet túllépni. A különféle tudományos-fantasztikus filmekben a fénysebesség többszörösét elérni -például a Csillagok háborújában másfélszeres fénysebességre képes az "1000 éves Sólyom"-nak nevezett űrhajó - természetesen mese. Cernben a föld alatti körgyűrűben megközelítik a fénysebességet a száguldó protonok (pontosan 0,999999991-szeresével), amelyet úgy tudnak elérni, hogy nagyon nagy légritkítást (vákumot) kell elérni a gyorsítócsőben, amely 0,000000000001 atmoszféra lesz a légnyomás, vagyis a normál légköri nyomás tízbilliomod része.

Én úgy gondolom, hogy éppen a világ működésének megismerése vezet el sokakat az Istenhitre. Hiszen éppen a kutatás által mutatkozik meg egy természettudománnyal foglalkozó ember számára, hogy ez a logikus és szép világ nem a véletlen műve. Hogy szerte a galaxisban idáig nem találtak sehol sem életet, csak a Földünkön, szerintem az sem véletlen.
Szóval ne essünk abba a hibába, amelybe valamelyik amerikai szekta esett, hogy megragadtak egy 18-19. századi technikai fejlettségnél (miért éppen annál?), s minden újabb technikai vívmányt az ördögtől valónak bélyegeznek.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.10 09:43 | 35
u.i. hogy mindezek ellenére mit fog tenni: nos, ez végtelen irgalmasságának megmutatkozása lesz. Amiről Pacsirta szólt, nos elég sok ilyen jóslatot ismerünk szentektől, pl. Boldog Anna Maria Taigi-től. 1968-ban annyi minden történt, hogy 2008 pont megfelelne a világvégének; 1ö69-ben hozták nyilvánosságra a NOM-t (2009) és 1ö70-ben eáldozatnak (2010) lépett életbe, vagyis vette el a helyét az igazi szentmiseáldozatnak, az Istenhez egyedül méltó emberi cselekedetnek .

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.10 09:36 | 34
Amennyit nekem sikerült a hírekből kiszednem: mintegy 20 perc múlva kezdik el a kísérletet, akkor indítják el, minden képzeletet felülmúló adatokkal: hidegebb körülmények, mint a világűr, nagyobb sebességel, mint a fény, többe kerül, mint ..., több fizikus, mint ..., több adatot fognak kapni, mint ..., Az igazi pillanat október 21-én lesz (a fatimai Napcsoda október 13-án volt), amikor a részecskék egymásra találnak. És eredmények csak áprilisban várhatók. Egyébként úgy kallottam, hogy 40 (pont 40!) év óta építkeznek.

A német tévék igenis "teremtői misszióról", "Isten-pontról", meg ilyesmiről beszélnek, vagyis az emberi tudomány, az ember, a teremtmény eddigi legnagyobb kísérlete Teremtője, Isten létezésének tagadására. Olyan, mint az ókorban Bábel tornya. 1. Megérdemelnénk, hogy a föld felrobbanjon; 2. A fizikusok megérdemelnék, hogy ott a helyszínen a levegőbe repüljenek; 3. Mi megérdemelnénk, hogy Isten ezek után végképp a sorsunkra hagyjon bennünket.


 Pacsirta adatok | 2008.09.10 00:02 | 33
Leegyszerűsítve a dolgot (mi ezt a korszakunkat éljük, a gyerekeknek egyszerűen kell megmagyarázni a dolgokat... :)) mindenki tegye a keze ügyébe (párnája alá) a szentelt gyertyáját, mert a Jelenések könyve azt mondja, hogy a világ végén (a fekete lyukban...) semmi más nem fog világítani, csak a szentelt gyertya. Van otthon? Én minden gyertyaszentelő Boldogasszonykor szoktam szenteltetni és adni azoknak a környezetemben, akikről éppen úgy látom, hogy nehézségeik vannak. Megható élményeim vannak ezzel kapcsolatban.

 Élthes Eszter adatok | 2008.09.09 22:23 | 32
Tud valaki valamilyen hírt az "ősbumm" kísérletről? Én két nappal ezelőtt az osztrák tévében azt hallottam, hogy a napokban hajtják végre a kísérletet, de a pontos dátumot nem hallottam. Egy tudós nyilatkozott róla: azt mondta, hogyha nem úgy zajlik le a kísérlet, ahogy ők azt a tudomány "mai állása" szerint elképzelik, akkor az anyagról alkotott minden feltételezésüket, tudásukat újra kell kezdeni. --- ezt írtam, mielőtt elolvastam volna Ati hozzászólását. Igen, a hírekben volt szó a fekete lyukakról, de engem inkább az fogott meg, amint fent írtam, hogy most - amikor még biztosak magukban - azt mondják, ha nem úgy történik, ahogy elképzelték, akkor revidiálják nézeteiket. - Egyébként 11-én lesz 7 éve, hogy NY-ban történt, ami történt. És úgye a 7-es szám meg ilyesmi... Dehát a vilg végének a logika szerint már rég el kellett volna jönnie.

 Pisti adatok | 2008.09.09 13:22 | 31
végülis a világ végének bekövetkezését sohasem lehet kizárni, ez a nagy helyzet... Jézus azt mondja, hogy éljünk úgy, hogy bármelyik pillanatban eljöhet. nem lehetett kizárni az atombombánál sem, bár az esélyét elég kicsire tették, és igazuk lett. én sem zárom ki az esélyét, de arra szavazok, hogy be kell kapcsolni a részecskegyorsítót, mert ez nem ellenérv. ugye azért mindenki szokott gyónni! nem csak holnap lehet világvége.

 Minister Primus adatok | 2008.09.09 12:22 | 30
Ha minden igaz, akkor lehet, hogy holnap indul be a Nagy Hadron Ütköztető. Ezzel a gépezettel akarják a tudósok megvizsgálni, hogy hogyan keletkezett az univerzum...
Nem tudom pontosan leforditani a szakkifejezéseket, csak abban van a pláne, hogy ez a kisérlet alatt fekete lukak fognak keletkezni. Akik még nem hallotak róla: a fekete lukak egész galaxisokat képesek magukba szippantani... Hát ha ez holnap beindul...
A tudósok azzal utasitják vissza a kisérlet elleni tiltakozásokat, hogy ezek a fekete lukak csak nagyon rövid ideig "élnének" (egy másodperc nem tudom hányezredik részéről van szó), és hogy emiatt nem tudnak majd semmilyen kárt okozni. Persze, ez csak az ő elméletük...

Hát akkor készüljünk fel szépen holnapra és holnaputánra.

 Minister Primus adatok | 2008.08.30 15:03 | 29
Egy "szép" hir délvidékről:

Nemrég nyilt meg Szabadkán az első dzsámi. Az "El Muhadzsir" (letelepedett) nevet kapta... Nagyon szimbolikus...

 Pisti adatok | 2008.08.29 19:33 | 28
nézd, túl sok lehetőség nincs. ugye azt írta a pápa a motu proprio-ban, hogy lényegében az új mise - legalábbis teológiailag - ugyanolyan jó, mint a régi. két eset lehetséges:

- a pápa úgy gondolja, hogy a régi mise teológiailag jobb, mint az új, de valamilyen okból ennek az ellenkezőjét mondja, tehát jellemtelen.

- a pápa tényleg úgy gondolja, hogy az új mise teológiájával nincsen probléma, csak egyes hibás liturgikus gyakorlatokat szeretne kijavítani, tehát többé-kevésbé az ő hitét is megfertőzte a modernista tévtanítás.

lehet választani...

 Kansas adatok | 2008.08.29 18:41 | 27
Honnan tudjuk, hogy a Szentatya nem mondott pápaként Tridenti Misét? Nyilvánosan nem de magánban mit mond???

 Vágfalvy adatok | 2008.08.29 18:11 | 26
Nem értek egyet az aláírásgyőjtéssel, a demokratizálódással, az igény fogalmával. Elutasítom azt a szemléletet, hogy NOM akár összehasonlítható volna a hagyományos liturgiával.
Nem tartom teljesen helyesnek a SP hozzáállását sem. De óvakodom attól, hogy mindenért a pápát hibáztassam.
A kézbeáldozást és sok visszaélést a pápának van lehetősége és hatalma megtiltani, vagy legalább korlátozni. Biztos, hogy a pápának hatalmában áll a protestáns és romlot NOM-ot végleg megszüntetni.
De mondhatjuk-e határozottan, hogy nem tesz meg mindent, lelkiismerete szerint, hogy javítson a helyzeten?
Tudhatjuk-e, miért nem mondott még pápaként tridenti misét?

 Pisti adatok | 2008.08.29 10:44 | 25
Roland, túlságosan megértő vagy a Szentatyával szemben. ki rendelte el az aláírásgyűjtést? Benedek pápa. tehát ő propagálja a "demokratikus" igény-szemléletet. ki mondja azt, hogy az új mise ugyanolyan jó, mint a régi? Benedek pápa. ki tűri el hallgatólagosan az engedetlenséget és a szentségtörő gyakorlatokat? Benedek pápa. ezek ellen te mind nagyon keményen szót emeltél - többnyire helyesen -, csak azt felejtetted el, hogy ki a felelős ezekért. ezért nem értem, milyen "bölcsességét" látod a Szentatyának...

 Minister Primus adatok | 2008.08.29 09:51 | 24
Az a bajuk, hogy 40 év után fel kellett ébredniük, és belátniuk, hogy az eddigi munkájuk semmilyen jó gyümölcsöt nem hozott. Az fáj nekik, hogy a fiatalok egyre jobban keresik azt, ami ellen ők fiatalkorukban olyan hevesen tiltakoztak.
Nem könnyű ezt elviselni.

 Pacsirta adatok | 2008.08.29 09:34 | 23
Kedves Vágfalvy, én sem akartam széles utat mondani (lehet, hogy félreérthető voltam), csak a keskenynél egy kicsit szélesebbet... Az "igen, igen, nem, nem" helyett azt, hogy "igen, igen, de"...
Egyébként a hozzászólása második felében leírtak nagyon-nagyon elgondolkodtatóak. Ha kötelezően lenne régi rítusú mise minden templomban az új mellett, akkor megmérettetne mindkettő. Az már más kérdés, hogy lehetne-e ezt a mérlegelést a hívekre bízni, mert van-e annyi belátási képességük? Szerintem nincs. De abban biztos vagyok, hogy a régi rítus szentsége működni kezdene a "szentséghiánnyal" szemben. A gyógyulás, tisztulás biztosan elkezdődne.
A főpapoknak viszont kellene lennie belátási képességüknek. Mindegyikük mellett nem áll egy szabadkőműves, aki sugdos a fülébe. Akkor viszont mi az az ok (mik azok az okok), ami miatt ellenállnak? Vagy a felszentelésük időpontja a probléma, az a kontraszelekció, ami akkor működött? Más európai országban is ilyen a helyzet, mint Magyarországon?

 Kansas adatok | 2008.08.29 01:33 | 22
Véleményem szerint a Szentatya nagyon bölcsen a lassabb de biztosabb utat válaszotta. XVI Benedek megnyitotta az utat "a szabad verseny előtt". Lehet, hogy ez így furcsán hangzik, de egy két évtizeden belül a tradicionalista közösségekben több gyermek lesz, több hivatás. És szépen lassan az arányok el fognak tolódni. És szépen lassan a tradicionalista közösségek visszaformálják az Egyházat.

Másik a Pápa kifejezte, hogy a forma ordinaria a VI. páli Mise, többség ezt hasznája. Jelenleg ez az "alap" beállítása a katolikus templomoknak. Aki "extrát" szeretne annak jeleznie kell valami képpen, hogy hiányzik valami. Tehát szerintem teljesen logikus, hogy a hívek ezen igényüket írásban beterjesztik. Namost itt jön a lényeg. A Pápa nem írja elő azt, hogy hányan: A hívők egy csoportja. Egy valaki kezdeményezhetné a csoport nevében. Sajnálatos módon azonban a püspökök kezdték ezt a 20 létszámot stb, ami ugye ellentmond a MP szellemének.....

 Vágfalvy adatok | 2008.08.29 00:15 | 21
Nem mernék úgy fogalmazni, hogy széles út. Én ebben Szentatya bölcsességét látom, aki pont annyit enged, amennyit az Egyháza képes befogadni.
Persze lehetne azon vitatkozni, mi is történne, ha világszerte kötelezővé tenné a tridenti misét. Az Egyházból kiszakadnának a beteg, romlásnak indult részei, az egészséges és a gyógyulni képesek pedig maradnának?
Vagy pedig helyrehozhatatlan kár keletkezne ilyen gyökeres változástól?

 Pacsirta adatok | 2008.08.28 20:30 | 20
Én is most kezdem megérteni: tehát az igazán keskeny út az lett volna, hogy a Szentatya úgy rendelkezik, hogy biztosítani kell a régi rítusú misét és kész. (Még eljöhet ez a helyzet, ha a püspökök nem értik meg, hogy mi a szándék, nem?) Ennél egy kicsit szélesebb út az, hogy biztosítani kell, ha igény van rá... Igen, ez valóban nem igazán szerencsés, hiszen azt könnyebb megoldani, hogy ne legyen igény (saját tapasztalat!), mint hogy biztosítsák a lehetőséget. Ez megint a világhoz való igazítás, nem nagyon, csak kicsit. De nem merem ideírni, mi történne (történt) az olyan pápával, aki nem szolgálja ki semmiben sem a világot...
Én minden este imádkozom az összes keskeny úton járó papért, hogy bírják vinni folyamatosan a keresztjüket... (Ha minden igaz, akkor az igazán keskeny útról felkerül nemsokára egy fontos idézet a Bibliotheculába.)


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!