hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Pius-ügy
 A Szent X. Pius Papi Közösség helyzetéről

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
 Élthes Eszter adatok | 2010.11.21 23:01 | 137
Válasz a 136. számú üzenetre:
Az új ügyvéd - az interneten olvasható és elég komolynak tűnő - jelentések szerint nem csak védi a neo-nácikat, hanem tagja egy ilyen pártnak, méghozzá generációk óta egyik vezetője. Az interneten megtalálható az egész életpályája. - De az is, hogy Williamson püspök eddigi védője a Zöldek pártjának tagja, akikről viszont köztudoműsú, hogy a legliberálisabb eszméket képviselik, úgy mint a homo-házasság, a korlátlan abortusz követelése stb. Ez nem zavarta Fellay püspököt, viszont a náci ügyvéd zavarja. ... - Williamson püspök nyilván azért váltott ügyvédet, mert a zöld-ügyvédje csak azt akarta elérni, hogy kis büntetést kapjon, ő viszont - joggal - azt tagadja, hogy egyáltalán bűnt követett el. Az interneten megtalálható a törvény pontos szövege: ennek alapján Wlliamson püspök úr valóban nem vétett a törvény ellen, még akkor sem, ha Németországban a Holocaust-tagadás büntetendő cselekmény. És az is elég visszataszító az ügyben, hogy az egészet a Spiegel cikke után robbantották ki, vagyis a sajtónyilatkozat tegnap este a délutáni Spiegel-cikk után íródott.

 Jagiello adatok | 2010.11.21 21:32 | 136
Válasz a 134. számú üzenetre:
NEM válasz, csak folytatás. A kommünikében az van, hogy az ügyvéd "nyilvánosan kapcsolatba hozható" - tehát nem titok, hogy neonáci ideológiájú embereket vagy egyesületeket is védett különböző perekben. De vélhetőleg nem tagja ezeknek az egyesületeknek, mert akkor azt megírták volna. És az is talán vélhető, hogy nem osztja a nézeteiket. Egyszerűen csinálja a szakmáját. Valószínűleg sikeresen, ha a püspök atya tíz nappal a per előtt felkérte a védelemre. Hiszen nem az Egyház előtt kell "mosakodnia", hanem a világban. Ez a taktika már az Apostolok cselekedeteiből is ismert. Semmi sem új a Nap alatt. Ezt Fellay püspök atyának tudnia kell. Bízzunk benne, hogy tudja. A sajtónyilatkozat - ahogyan Eszter asszony bölcsen rámutatott - arról árulkodik, hogy nagyon nagy bajok vannak. És újracsak és végül vélhetőleg: ez azért hír, hogy benne legyen minden újságban.
Szerkesztve: 2010.11.21 22:03

 Élthes Eszter adatok | 2010.11.21 15:03 | 135
Az üggyel kapcsolatban szeretnék emlékeztetni Williamson püspök úr egyik utolsó kommentárjára (fent vanb a honlapon), ahol arról beszélt, hogy a tapasztalat szerint a Szent Ignáci lelkigyakorlatot prédikáló közösségeket az ördög 40 évnyi működés után szétveri. És amelyben cikkét azzal a felszólítással zárja, hogy imádkozzunk az FSSPX vezetőiért.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Fellay püspök úr elkezdte bejárni az egyes országok kerületi központjait, akkor talán nem jogtalan az a következtetés, hogy valami más, fontosabb van a háttérben. Talán az, hogy Fellay püspök úr és csapata mégis ki akar egyezni Rómával. Ez viszont beláthatatlan következményekkel jár a közösség (és a hívek és a világ) számára.

Hiába, a 40-es szám bibliai, üdvtöténeti jelentőségű szám.

T. M. színésznő mesélte, hogy egy darab próbája alatt a rendező állandóan instruálta, állandóan veszekedett vele. Egy idő után megunta, és megkérdezte tőle, miért csak vele veszekszik, miért nem szól a kolléganőjének is. Mire a rendező azt felelte: Neki, minek? Úgy sem tudja megcsinálni.
Tanulság:
1. Az ördög ott rombol, ahol van mit rombolni, ahol már nincs, ott nem bánt senkit.
2. Isten azokat neveli, azokra enged meg sorscsapoásokat, akik "megérdemlik", azaz még nem vesztek el egészen, akiknél javulás várható.

Ja és még egy: van egy híres szólás: Amíg áll a Colosseum, addig áll Róma. És amíg áll Róma, addig áll a világ. Nos, a Colosseumot elöntette a víz, amit nem tudnak elvezetni.
És egy hét múlva itt a NOM kötelezővé tételének 40. születésnapja

 Élthes Eszter adatok | 2010.11.21 14:49 | 134
Fellay püspök úr nyilatkozata:
Pressemitteilung des Generalhauses
Samstag, den 20. November 2010 um 21:05 Uhr

Pressekommuniqué des Generalhauses

Der Generalobere Bischof Bernard Fellay hat durch die Presse erfahren, dass Bischof Richard Williamson sich entschieden hat, seinen Rechtsanwalt zehn Tage vor dem Prozess aus seinem Amt zu entlassen, um sich von einem Anwalt verteidigen zu lassen, der offen Verbindungen zur neo-nazistischen Bewegung in Deutschland und ähnlichen Gruppierungen unterhält.

Bischof Fellay hat Bischof Williamson ausdrücklich befohlen, diese Entscheidung zurückzunehmen und sich nicht durch politische Thesen instrumentalisieren zu lassen, die absolut nichts mit seiner Aufgabe als katholischer Bischof im Dienst der Bruderschaft St. Pius X. zu tun haben.

Sollte er diesem Befehl nicht gehorchen, muss er mit dem Ausschluss aus der Priesterbruderschaft St. Pius X. rechnen.

Menzingen, am 20. November 2010
Pater Christian Thouvenot
Generalsekretär

xxx

Magyar nyers fordítás:

A rendház sajtónyilatkozata

Fellay püspök a sajtóból értesült, hogy Williamson püspök úr 10 nappal a következő tárgyalása előtt felmondott az ügyvédjének, azért, hogy jogi védelmét egy az új-fasiszta és ehhez hasonló beállítottságú mozgalomhoz tartozó ügyvédre bízza.
Fellay püspök határozottan megparancsolta Williamson püspöknek, hogy e döntését vonja vissza, azaz ne engedje magát olyan politikai tézisek által felhasználni, melyekhez mint a Szent X. Pius Papi Közösség szolgálatában levő püspök semmi köze nincs.
Ha ő (m. m. Williamson püspök) nem engedelmeskedik, akkor számolnia kell vele, hogy kizárják a Pius Közösségből

Aláírás: a közösség titkára
2010. november 20.

 mindszenty adatok | 2010.11.21 14:33 | 133
Az fsspx.de honlapom van egy érdekes friss hír, illetve közlemény, amely Menzingenből származik, és Fellay püspök úr Williamson püspök úrnak címzett valami "ultimátum szerűt". Amit megpróbáltam kibogozni belőle abból az körvonalazódott, hogy messzemenően érinteni fogja a Szent X. Piusz Papi Testvériség jövőjét. Mivel sajnos nem tudok németül, és nagyon érdekel a cikk tartalma, kérem, hogy valaki fordítsa le, és tegye fel a pontos fordítást ide a fórumra. Előre is köszönöm!

 Élthes Eszter adatok | 2010.08.23 21:30 | 132
Williamson püspök úr tegnapelőtti Eleison kommentárjában azt írta, hogy Rómában felröppent egy hír, miszerint a pápa egy motu proprio-t akar kiadni, melyben bejelenti a Pius Közösséggel való kiegyezést. A kiegyezéshez a Pius Közösségnek nem a zsinatot, nem is az új misét, hanem "csak" az 1992-es katekizmust kell elfogadnia.
Williamson püspök úr természetesen nem örült ennek a hírnek, sőt riadót fújt.

 Élthes Eszter adatok | 2010.02.18 17:15 | 131
Tudomásom szerint csak a Gyuri bácsi harmadrendű, meg talán még egy idősebb úr a Thököly útról. Régen is csak V.E. Debrecenből és M.L Bp-ről volt harmadrendű. De ők már mindketten meghaltak.

 Füzesi Zsolt adatok | 2010.02.17 17:33 | 130
Szeretnék érdeklődni, hogy tartozik-e valaki közülünk a piuszos harmadrendhez?

 Vágfalvy adatok | 2010.02.07 13:33 | 129
Válasz a 128. számú üzenetre:
Fenntartom ezt az állításomat (azért, és kizárólag azért, mert a II. VZS nem mondott ki dogmát - feltételeztem, hogy ezzel a fórum minden olvasója eddig is tisztában volt):
Én helyükben szó nélkül aláírnám a II. Vatikáni Zsinat összes dogmáját, de azt a bizonyos "szellemet" visszazáratnám a palackba...

 kucsorat adatok | 2010.02.07 08:10 | 128
Válasz a 100. számú üzenetre:
Elnézést - nem kötözködni akarok -, de a II.VZS nem mondott ki dogmát, tehát nem áll meg a következő mondat: "Én helyükben szó nélkül aláírnám a II. Vatikáni Zsinat összes dogmáját, de azt a bizonyos "szellemet" visszazáratnám a palackba..."
Ugyan is nincs mit aláírni - dogmatikailag -, más vonalon van az eltérő értelmezés. Egyet kell értenem akolitussal a 101. pontban adott válaszával.

 Prohaszka adatok | 2009.11.14 16:10 | 127
Fontos hír a honlap HÍREK fiókjából:

"A Vatikán és a Pius Közösség folyó tárgyalásokat filmre veszik


November 9-én, hétfőn a „Radio Courtoisie” Párizsban olyan adást sugárzott, melyben a Szentszék és a Pius Közösség között folyó tárgyalásokról új részletek derültek ki. Az adásban a Pius Közösség részéről P. Gregoire Celier, a Jó Pásztor Intézetből Abbé Guillaume du Tanouarn valamint Abbé Claude Barthe vett részt.

P. Celier arról beszélt, hogy a Pius Közösség delegációjának összetétele a jövőben változhat. A közösségen belül létrehoztak egy albizottságot, mely a hivatalos delegációt segíti. Ugyanakkor a megtárgyalandó témáktól függően előfordulhat, hogy ebből az albizottságból vesznek részt szakemberek a tárgyaláson, hogy az aktuális kérdéseket meg tudják válaszolni.

Hallgatói kérdésre válaszolva P. Celier elmondta azt is, hogy a tárgyalások nem latin nyelven folynak. Bár minden résztvevő beszél franciául és olaszul, a találkozón mégis hivatalos szimultán tolmáccsal dolgoznak.

A Pius Közösség-delegáció tagjait a Domus Sanctae Marthae-ben szállásolták el, ugyanott, ahol a konklávéra érkező bíborosokat szokták. Mivel ottlétükkor a ház minden oltára foglalt volt, a Pius Közösség delegáltjai a Szent Péter bazilikában celebrálták szentmiséjüket.

Abbé Barthe azt is közölte, hogy a tárgyalásokat filmre veszik. Véleménye szerint ez azért történik, hogy a pápa elsőkézből informálódhasson. Ezen kívül Abbé Barthe kijelentette, hogy a tárgyalások megmutatták, hogy a II.Vatikánum többé nem „hitdogma”, és hogy az Egyház tényleges tanítóhivatala néhány éven belül újra „teljes erővel” el fogja tudni látni feladatát. Az abbé annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az egyezség létre fog jönni Róma és a Pius Közösség között."

 Prohaszka adatok | 2009.11.14 08:34 | 126
Válasz a 125. számú üzenetre:
Van egy Németországban - több mint 30 éve - élő barátom. Elég sokat szoktunk - kizárólag Skype-n - beszélni. Ő mondta, hogy a német népet gyakorlatilag - agyilag - kilúgozták az önálló gondolkodás tekintetében. Ez sajnos odáig fajult, hogy pl. Kölnben a CSU tag főpolgármester a political correct jegyében betiltotta a mecset építése elleni tüntetést, valamint katolikusok adományoztak nagyobb összegeket a mecset építésére, ezáltal a saját hitük sírját megásva. És akkor még nem beszéltünk a holokausztról....
Sajnos Németország itt tart, így az általam mélyen tisztelt Williamson püspök "jóslata" egy igen könnyen megvalósuló lehetőség. Egy dolog vigasztal, ha bezárják a tradició hívet, akkor sok jó ember lesz kis helyen. Mint Magyarországon az 1950-s években.
És még egy dolog: ezzel a modern társadalom nem kap elégtételt. Ez nem is cél. A cél az, hogy a SÁTÁN földi szolgái átvegyék az uralmat a teremtett világ felett, és a Krisztushívőket eltapossák. Azon lehet(ne) vitatkozni, hogy kik ezek, de akinek van füle a hallásra az hallja, és akinek van szeme a látásra az látja. És a jó magyarok a sorok között is tudnak olvasni.
Az egyetlen fontos dolog: kitartani a hitben és megtartani a tanítást, amit Jézus hagyományozott ránk és az egyházra. Na nem a mostani klérus többségére, hanem az ősegyházra és az annak követőire.

 Vágfalvy adatok | 2009.11.13 13:48 | 125
Nyilvánvalóan koncepciós eljárásról van szó, hiszen a sajtó példás megtorlást provokált ki - annak ellenére, hogy ezt így nem mondták ki. Minden újságban "a holokauszttagadó püspök"-ként említették Williamsont.
Tehát nem az alábbi idézet szerinti "fundamentalizmus" miatt, de nyilván ez a valódi oka, a holokauszt csak ürügy. Williamson püspök megjósolta nekünk, és püspökként ő az első a sorban. Vajon az általa felvázolt "lehetőség" teljesedik be, vagy kizárólag a hibája miatt történik az egész? Vagy ez csak előjele a bekövetkezendőnek?

"Lehet, hogy eljön a vértanúság ideje. Talán még a mi vérünk is szükséges lesz ahhoz, hogy bekövetkezzék az egyház teljes megtisztulása, hogy az egyáltalán megtörténhessen. Nem kizárt, hogy a gonosz hatalmak, amelyek manapság uralkodnak, bűnbakot fognak keresni. És majd a "fundamentalistákként" megbélyegzett tradicionalisták lesznek ezek a bűnbakok. És mindnyájan börtönbe kerülünk. Ez nem jóslás - nem jóslás, kérem! - csak egy lehetőség. Minden elképzelhetetlen manapság lehetséges!"

Feltételezem, hogy senki nem hiszi, hogy ezzel a modern társadalom elégtételt kap, és világi szemmel nézve a "kellő megtorlás" után bármilyen téren is javulnának esélyeink.

 Élthes Eszter adatok | 2009.11.12 18:07 | 124
Williamson püspököt nemrég a regensburgi bíróság péntbüntetésre ítélte nép-izgatás miatt. Ma olvastam az interneten, hogy Williamson püspök fellebbezett mind a vád, mind a magas büntetés miatt, ami azt jelenti, hogy lesz tárgyalás, amin valószínűleg személyes is meg kell jelennie.

 Élthes Eszter adatok | 2009.11.06 11:41 | 123




A mellékelt kép a Pius Közösség lapjából való. A képen látható szöveg fordítása:


„November 28-án, Advent első vasárnapja előtti szombaton rendfőnökünk, Bernard Fellay püspök fogja új, Aquinói Szent Tamás templomunkat – cím: 8020 Graz, Kalvarienbergstr. 77 – konszekrálni. Az ünnepség 10 órakor kezdődik. Önöket mind nagyon szívesen látjuk. Kérjük, előre közöljék, ha a konszekrálást követő ünnepi ebéden részt akarnak venni”

(ami 14 órakor kezdődik). Jelentkezni lehet a következő e-mail címen:
Pater Martin Fuchs: pmfuchs@fsspx.at


 Élthes Eszter adatok | 2009.10.28 21:53 | 122
Válasz a 121. számú üzenetre:
Elnézést kell kérnem a magyar fordítóktól. Ahogy az exsultet.net ma közölte, a Szentszék híradásába megint "baleset" csúszott. Az első verzióban tényleg "havonta két", németül: „zweimal im Monat“, angolul „twice a month“, olaszul „bimensile“ tárgyalásról volt szó
Aztán kiadtak egy korrigált jelentést, melyben már úgy áll, ahogy a magyar - és általam tévesen kritizált - verzióban is áll: vagyis kéthavonta, németül: „zweimonatlichen“, angolul „every other month“, olaszul „bimestrale“ megrendezett találkozóról van szó.

Tehát kéthavonta lesznek tárgyalások (vagyis a végtelenségig elhúzódnak), és még egyszer elnézést.

 Élthes Eszter adatok | 2009.10.27 14:52 | 121
Válasz a 120. számú üzenetre:
Először is köszönöm Prohászkának, hogy feltette a hírt. Ezt a hálámat nem érinti a következő megjegyzés

2. A magyaroknak megint sikerült "félrefordítani". Minden hivatalos közleményben az áll, hogy "havonta kétszer" vagy így: "a hónap egyik felének lejárta után" lesz újabb forduló, nem pedig, ahogy a magyar fordításban, hogy "kéthavonta".

Ami a témákat illeti, az stimmel (talán csak annyi, hogy nem "az egyházi hagyomány", hanem a "hagyomány fogalma".

(németül a kérdéses rész:
wahrscheinlich zweimal im Monat, stattfinden. Insbesondere betreffen die zu prüfenden Fragen den Begriff der Tradition, das Missale Paul VI., die Auslegung des II. Vatikanischen Konzils in Kontinuität mit der katholischen doktrinellen Tradition, die Themen der Einheit der Kirche und der katholischen Grundsätze des Ökumenismus, die Beziehung zwischen dem Christentum und den nichtchristlichen Religionen sowie die Religionsfreiheit. Die Sitzung diente auch dazu, die Methode und Organisation der Arbeit festzulegen.

- illetve egy másik fordításban

welche in den nächsten Monaten wahrscheinlich jeweils nach dem Ablauf eines halben Monats stattfinden. Insbesondere werden die Fragen in bezug auf den Begriff der Tradition, das Meßbuch des Papstes Paul VI., die Interpretation des II. Vatikanischen Konzils in Kontinuität mit der katholischen Lehrtradition, die Themen der Einheit der Kirche und der katholischen Prinzipien des Ökumenismus, die Beziehung zwischen dem Christentum und den nichtchristlichen Religionen und die Religionsfreiheit durchgegangen. Im Laufe des Treffens sind auch die Methode und die Organisation der Arbeit festgelegt worden.

 Prohaszka adatok | 2009.10.27 11:03 | 120
2009. Október 26.
Doktrinális kérdésekről folyt az első megbeszélés a Vatikánban a Szent X. Piusz Testvériség tagjaival.

Hétfőn délelőtt a Hittani Kongregáció és az Ecclesia Dei Pápai Bizottság székhelyén tartotta első találkozóját az a tanulmányi bizottság, amelyet az Ecclesia Dei Bizottság és a Szent X. Piusz Testvériség szakértőiből hoztak létre abból a célból, hogy tanulmányozza a testvériség és az Apostoli Szék között még fennálló tanbeli nehézségeket.

Szívélyes, tiszteletteljes és építő légkörben kiemelték azokat a doktrinális kérdéseket, amelyekről az elkövetkező hónapokban tovább folytatódik az eszmecsere, várhatóan kéthavonta. Ezek között találjuk a következő témákat: az egyházi hagyomány, a VI. Pál-féle misekönyv, a II. Vatikáni Zsinat értelmezése a katolikus tanbeli hagyománnyal folytonosságban. Ide tartoznak még: az egyházi egység és az ökumenizmus katolikus alapelvei, a nem keresztény vallásokkal való kapcsolat és a vallásszabadság. A találkozón meghatározták a munka menetét és metódusát is - olvassuk az Ecclesia Dei Bizottság közleményében.

Forrás: Vatikáni Rádió

 Élthes Eszter adatok | 2009.10.15 21:36 | 119
Fellay püspök közleménye:

Egyelőre németül:
Stellungnahme des Generalhauses zu den Gesprächen mit Rom PDF
Offizielle Stellungnahmen - Generalhaus (Stellungnahmen)
Donnerstag, 15. Oktober 2009 um 15:36 Uhr
Pressemitteilung des Generalhauses

Bischof Bernard Fellay hat für die theologischen Gespräche mit der Glaubenskongregation folgende Vertreter der Priesterbruderschaft St. Pius X. ernannt:
Bischof Alfonso de Galarreta, Direktor des Seminars Nuestra Señora Corredentora in La Reja (Argentinien), Pater Benoît de Jorna, Direktor des internationalen Seminars St. Pius X. in Ecône (Schweiz), Pater Jean-Michel Gleize, Professor im Seminar in Ecône, und Pater Patrick de La Rocque, Prior des Priorates Saint-Louis in Nantes (Frankreich).

Bischof de Galarreta war schon intern Vorsitzender der Kommission der Bruderschaft, die seit April 2009 den Auftrag hatte, diese Gespräche vorzubereiten.

Die Sitzungen beginnen in der zweiten Oktoberhälfte und erfordern die notwendige Diskretion, um über die anstehenden doktrinalen Fragen ungestört diskutieren zu können.

Menzingen, den 15. Oktober 2009

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Aki nem tud németül: csak a neveket sorolja fel, és hozzá teszi, hogy de Galarreta püspök már az igazi tárgyalásokat előkészítő tárgyalásokban is részt vett. Fellay püspök egy újság interjúban még azt is elmondta, hoyg hosszú tárgyalásokra számít és nem csak a három alapkérdésben (vallásszabadság, ökumenizmus, kollegialitás), hanem a korszellem és a modern filozófia hatása az Egyházra kérdésében is. (Einfluss "der modernen Philosophie und des Zeitgeistes auf die Kirche") Holnapra lefordítom

xxxxxxxxxxx

Most olvasom az exsultet.net-en, hogy Lombardi azt nyilatkozta, hogy október 26-án kezdődnek a tárgyalások.
Szerkesztve: 2009.10.15 21:41

 Vágfalvy adatok | 2009.10.07 11:16 | 118
Válasz a 117. számú üzenetre:
Utalnék itt a Bibliothecula 24 és 25. sz. bejegyzéseire is.

A "komoly okai vannak arra, hogy valami sikert elérjen ezen a téren" értelemszerűen magába foglalhatja többek között az Ön által említett dolgot is.
Én konkrétan Ratzinger bíborosnak a FSSPX-el való tárgyalások során betöltött szerepére, és az akkori döntéseire gondoltam. Évek múltával ez is komoly okot adhat Szentatyánknak, hogy a FSSPX rendezését előmozdítsa.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!