hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Pius-ügy
 A Szent X. Pius Papi Közösség helyzetéről

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
 Parsifal adatok | 2009.01.31 02:20 | 77
Ebből látszik, a zsinatos vallásközi párbeszéd és ökumenizmus csakis katolikus önfeladáshoz, zűrzavarhoz vezetett, a párbeszédben résztvevők semmit sem változtak.

Péter tagadásából, Péter hitvallásába kell átmennie a Szentatyának is.

 Parsifal adatok | 2009.01.31 01:35 | 76
http://www.petition-vaticanum2.org

Az "aláírásgyűjtést" (látszik, ima nélkül) a "Wir Sind Die Kirhce" nevű eretnekformáció kezdeményezte, akinek vezérszónoka a szabadkőműves, pártütő, hittagadó senkiházi - Hans Küng.

1. A pápaság dogmáját tagadó senkiháziak milyen alapon követelnek bármit is a pápától?
2. Milyen alapon követelik bárkitől is a II. Vatikáni Zsinat, azaz egy tévedhetetlenség karizmájával nem bíró Zsinat bármely tanításának kötelező jellegű elfogadását bárkitől is?

Hihetetlen inkonzekvencia, és önkényesség.

Remélem erős marad Szentatyánk.

Úgy érzem, végre elérkezett az Egyházban a megtisztulás, dönteni kell, ki kell a pápának zárni vagy a tradíciót (ezzel eretnekké válik), vagy a neomodernista eretnekséget.

Adjon elég lelkierősséget ehhez a Szent Lélek neki!

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.31 00:22 | 75
1. köszönöm a fordítást
2. hát, nagyon nagy a botrány: a következő címen gyűjtik az aláírásokat a pápa ellen:
http://www.petition-vaticanum2.org/pageID_7298971.html
P e t i t i o n im Wortlaut und E r s t u n t e r z e i c h n e n d e
English, French, Italian and Portuguese translation available soon

"Uneingeschränkte Anerkennung der Beschlüsse des II. Vatikanischen Konzils gefordert"

vagyis akik követelik, hogy a piuszosok "korlátozás nélkül mindent fogadjanak el a zsinatból".

A német püspöki konf. elnöke éles bírálta a pápát és "distanzierte" magát tőle.

 Kansas adatok | 2009.01.30 18:28 | 74
A Rorate Caeli-n ma jelent meg Richard Williamson püspök bocsánatkérő levele (http://rorate-caeli.blogspot.com/), amit gyorsan lefordítottam. Ha esetleg valami hiba lenne benne kérem bocsánatukat.

Őeminenciája Castrillón Hoyos bíborosnak


Ebben a borzalmas media viharban, amit Svéd Televízióban történt meggondolatlan nyilatkozatommal kavartam, kérem fogadja el bocsánatkérésemet, ahogy ez illő, őszinte megbánásomat, mivel önnek és a Szentatyának gyötrelmeket és problémákat okoztam.

Számomra a legfontosabb az Igaz Megtestesülés és az Ő egy igaz Egyházának érdekes, amelyen keresztül egyedül menthetjük meg a lelkünket és adhatunk örök dicsőséget a mi szerény módunkban a Mindenható Istennek. Egy megjegyzésem lenne Jónás próféta könyvéből (I, 12)

"Fogjatok meg, és vessetek a tengerbe, akkor lecsendesedik a tenger. Tudom ugyanis, hogy miattam tört rátok ez a hatalmas vihar."

Kérem szintén fogadja el és továbbítsa a Szentatyának az én őszinte személyes köszönetemet azért a dokumentumért, amit az elmúlt Szerdán aláírt és Szombaton közzé tett. A legalázatosabban föl fogok ajánlani egy Szentmisét mindkettőjükért

Őszintén Krisztusban az Öné


+Richard Williamson

A levél 2009. Január 28-én lett megírva Castrillón Hoyos bíborosnak

 Parsifal adatok | 2009.01.30 16:43 | 73
Most olvastam, hogy Williamson semmit sem vont vissza kijelentéséből (nem bizonyították neki történetkritikailag az ellenkezőjét, csak hisztériáztak), hanem annyit tett, hogy bocsánatot kért a pápától, hogy kijelentése miatt hisztériakampány indult az Egyház ellen.

Azaz nem a tartalomért kért bocsánatot, hanem azért, hogy az interjúját fölhasználták nyilvánvalóan nyomásgyakorlásra.

 Parsifal adatok | 2009.01.30 15:13 | 72
Miért is kért bocsánatot Williamson?

Milyen bűnt követett el?

 Minister Primus adatok | 2009.01.30 00:34 | 71
Gergely atya hozzászólása:

Ma Rómában voltam, és mesélték ebédnél (olyanok, akik az ügyeket intézik, ill. egy amerikai, nemrég a kúriába hívott trad. érsek), hogy ez a pár hónapos Williamson interjú nem véletlenül került elő éppen most (gondolom, ezt mindenki sejtette, de amire talán kevesen gondolnának), ebben benne van a keze a római kúria egyes szerveinek (had ne írjam le, melyiknek), akik ellenezték a pápa gesztusát. Ehhez kapcsolódó hír: Fellay püspök és néhány piuszos pap rendszeresen találkozik az Angelicum-ban tomista teológusokkal, hogy betűről-betűre átbeszéljék a II. vat. zsinat dokumentumait, és lássák, el lehet-e azokat fogadni (van-e helyes értelmezési lehetőség). Ezen a héten feltörték Fellay püspök autóját, és ellopták belőle a számítógépét (csak azt) - ugyanazok, akik besegítettek, hogy a Williamson-interjú most előkerüljön. Hátha valamit fel tudnak hozni Fellay ellen is.

Meg ennek az interjúnak az volt a célja, hogy ha már tényleg nem lehet megakadályozni a piuszosok "visszatérését", legalább a téma a holokauszt legyen, meg a botrány, ne pedig a tradíció, az Egyház gyászos helyzete, a problémák.

Fellay püspök közben bejárta szinte az egész Szent Pius Társaságot, és sikerült szinte mindenkit maga mögé állítania, hogy kövessék őt a kiegyezés útján. A következő levél a Szentatya felé az lesz, a papok nevében, Fellay püspöktől, hogy rendezze a papok és a testvériség helyzetét. (Ezért most a "kutatómunka" Fellay ellen.)

Először személyi prelatúrára gondoltak, mint az Opus Dei esetében, és a tervek el is készültek. De valószínűleg semmi sem lesz belőle, mert attól tartanak, hogy csak gettósítaná a tradíciót, és kivonná (kártékony módon) az egyházmegyékből a tradicionalista papokat és híveket. Szóval ők valószínűleg egy lesznek az apostoli élet társaságai közül, és az egyházmegyés, tradíció iránt elkötelezett klérus marad az egyházmegyében, ha csak nem akar csatlakozni valamelyik társasághoz.

Egyébként szegény Williamson-t Fellay utasította, hogy maradjon Argentínában, már csak azért is, mert nem léphet az EU területére a letartóztatás igen valós veszélye nélkül...

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.28 22:58 | 70
Az a spanyol újságíró, aki először írta meg blogján, hogy a pápa aláírta a kiközösítést, most azt állítja, hogy továbbra is követi a világrengető eseményeket, és ezért most arrül ad hírt, hoyg Williamson bocsánatot kért a pápától. Sőt, állítólag levelének hangneme és tartalma "nagyon jólesően meglepő volt"

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.25 21:41 | 69
Egy tipikus példája a rosszmájú fordításnak: a kiközösítést feloldó dekrétum egyik fontos mondata, így hangzik: "Wir drücken dem Heiligen Vater unsere kindliche Dankbarkeit für diesen Akt aus, der über die Priesterbruderschaft St. Pius X. hinaus eine Wohltat für die ganze Kirche sein wird." - "Gyermeki hálánkat fejezzük ki a Szentatyának ezen aktus miatt, mely a Szent X. Pius Papi Közösségen túl az egész Egyház számára jótétemény lesz."

Ugyanezt a mondatot a kreuz.net így adta közre.
"Wir äußern unsere kindliche Dankbarkeit gegenüber dem Heiligen Vater für seine Geste, die - außerhalb der Priesterbruderschaft St. Pius X. - der ganzen Kirche nutzen wird." - "Gyermeki hálánkat fejezzük ki a Szentatyának ezen gesztusa miatt, mely - a Szent X. Pius Papi Közösségen kívül - az egész Egyháznak használni fog."

Az első - ami a Piuszos honlapon jelent meg, akik csak tudják, hogy mit írtak a levelükben, a mondat ugyanis Fellay püspök leveléből származik - azt fejezi ki, hogy nem csak a Pius Közösségnek, de az egész Egyháznak válik javára a kiközösítés feloldása, míg a második egyértelműen azt sugallja, hogy a Piuszosok milyen nagyképűek, mert számukra ez nem jelent semmit, csak az Egyháznak jó, ha feloldják az ő kiközösítésüket.

Az egész média így működik: egy-két szó elferdítése, vagy kihagyása, és máris más az értelem. Aztán lehet veszekedni, visszavonni, bocsánatot kérni, magyarázkodni stb.

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 22:04 | 68
Az fsspx.info oldalon fent van németül is már a dekrétum teljes szövege (a kath.net-nek is van egy fordítása) és Fellay püspök sajtólözléeménye és a hívekhez írt levele. És még egy: Hoyos-nak írt dec. 15-i levelében fenntartásokkal, de elismerte a II. V.Zs.-ot is. (ezt a summorum-pontificum.de közli)

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 21:35 | 67
A kiközösítés feloldásáról itt németól megjelent hírek fordítása fent van a Habemus Papam oldalon

 Parsifal adatok | 2009.01.24 16:10 | 66
Kedves Vágfalfy,

Mivel nem is magának címeztem, így nem érdekelnek az érzelmei (hangnemmel való egyet nem értés => érzelmi és nem igazságbeli kérdés). Talán ezt is magánlevélben kellett volna közölnie, de mivel nyiltan tette, így nyíltan válaszolok.

Tudomásul vettem a moderálási elveket, jó magam is elolvastam, ezért írtam, hogy tiszteletben tartom azokat, és nem hozom föl az adott témát semmilyen alakban sem.

 Vágfalvy adatok | 2009.01.24 14:56 | 65
Kedves Parsifal,
a hangnemével nem tudok egyetérteni. Ami a témák moderálását illeti, az a honlap fenntartójának dolga, akár tetszik nekünk, akár nem. Ezt kezdetek kezdetén tudomásul kellett venni és ez így is van rendjén. Magánlevélben leírtam véleményemet Eszter asszonynak.

 Parsifal adatok | 2009.01.24 14:45 | 64
ivel erről meg vagyok győződve, nem öhajtom e honlapot a lenti téma feeszegetésével veszélybe sodorni. Gondolom az interneten elegendő olyan honlap van, amelyen az ilyen témák helyet kapnak, arra kérek mindenkit, hogy azokat és ne ezt a honlapot használják e témában való véleményük kifejtésére.

Kedves Eszter asszony,

Mivel ezen honlap szervere nem a Polizeirepublik Deutschland elnyomó rezsimében működik, ahol nincs szólásszabadság, így semmiféle veszélybe nem sodortuk Vágfalvyval a honlapot.

Részemről tiszteletben tartatik a kérése, amennyiben ezen a honlapon tilos az említett történelmi kérdésről bármit is nyilatkozni a továbbiakban.

Szász Péter

 Minister Primus adatok | 2009.01.24 14:11 | 63
Te Deum laudamus!!!

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 13:57 | 62
http://fsspx.info/news/news.php?show=5195

20.01.2009, 17:18 MEZ

Der Distriktobere der Priesterbruderschaft St. Pius X. in Deutschland, Pater Franz Schmidberger, stellt zum rufschädigenden Artikel im Spiegel Nr. 4/2009, S. 32-33: Problem für den Papst, folgendes fest:

1. Die Aussage, die heutigen Juden trügen die Schuld ihrer Väter, muß auf jene Juden eingeschränkt werden, welche die Tötung Jesu Christi gutheißen. Sie ist in der zitierten Verallgemeinerung unrichtig.

2. Auch für die heutigen Juden ist der fleischgewordene Gott, Jesus Christus, der Erlöser und einzige Weg zum Heil: "Ich bin der Weg, die Wahrheit und das Leben; niemand kommt zum Vater als durch mich." (Joh 14,6) Es gibt für sie keinen separaten Heilsweg. Deshalb ruf schon der hl. Petrus, der erste Papst, ein Jude, seine Zuhörer auf, sich zu bekehren und sich auf den Namen Jesu Christi taufen zu lassen (vgl. Apg 2,38). Hier finden wir die beständige Lehre der Kirche durch alle Jahrhunderte durch.

3. Unser Herr Jesus Christus ist seiner menschlichen Natur nach Jude, seine hochheilige Mutter ist Jüdin, alle Apostel sind Juden. Schon deshalb kann kein aufrechter Christ Antisemit sein.

4. Wir kennen das Interview, das Bischof Williamson dem schwedischen Fernsehen gab, nicht. Sobald es uns vorliegt, werden wir es prüfen und dazu auch anwaltlichen Rat einholen. Es ist klar, daß für Äußerungen, wie sie Bischof Williamson angeblich gemacht hat, nur der Urheber selbst verantwortlich ist und diese nicht die Haltung der Priesterbruderschaft St. Pius X. widerspiegeln. Übrigens hat schon Papst Pius XI. in der Enzyklika "Mit brennender Sorge" vor dem gottlosen Naziregime und seinen Verbrechen gewarnt.

Die Frage der Juden ist in keiner Weise ein Tagesthema unserer Bruderschaft. Ihre Sorge gilt dem Heil der Seelen, entgegen dem, was der Spiegelartikel in ungerechter und irreführender Weise suggeriert.

Stuttgart, den 20. Januar 2009

Pater Franz Schmidberger
Distriktoberer

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 13:50 | 61
A summorum-pontificum.de nagyon jópofán fogalmaz:
XVI. Benedek pápa, a megfélemlíthetetllen feloldotta a kiközösítést:

Die Exkommunikation der FSSPX-Bischöfe ist aufgehoben!

24. 1. 2009

Wie Radio Vatikan soeben mitteilt, hat Papst Benedikt der Unerschrockene die Exkommunikation der 4 Bischöfe der Piusbruderschaft aufgehoben. Wir zitieren aus der entsprechenden Meldung:

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 13:47 | 60
Mai hírek a Piuszos honlapról:


Aktuell : : Aufhebungsdekret veröffentlicht!!!
( 24.01.2009, 12:33 MEZ )

Papst Benedikt der XVI. hat die Exkommunikation der vier Weihbischöfe der Priesterbruderschaft St. Pius X. aufgehoben. Wie Radio Vatikan meldet, hat der Präfekt der Bischofskongregation, Kardinal Giovanni Battista Re, ein entsprechendes Dekret unterzeichnet. Vorausgegangen war eine Bitte des Generaloberen Bernhard Fellay im Dezember 2008.
Darin sichert der Generalobere auch im Namen der drei anderen Bischöfe zu, alle ihre Kräfte in den Dienst der Kirche zu stellen, an ihre Lehren und den Primat des Papstes und seine Vorrechte zu glauben.
Papst Benedikt der XVI. habe die kirchenrechtliche Situation der Bischöfe, die Erzbischof Marcel Lefebvre aus seiner Sicht aus einer Notlage heraus geweiht hatte, neu überdacht und sei den Bischöfen mit "väterlicher Einfühlsamkeit" entgegengekommen.
Mit diesem Schritt möchte der Papst den Beziehungen zur Priesterbruderschaft eine "neue Stabilität" geben, die Einheit in der gesamten Kirche fördern und Spaltungen überwinden. (mk)


Quelle: www.radio-vatikan.de



Aktuell : : Prof. Georg May - Wir brauchen die Priesterbruderschaft St. Pius X.
( 24.01.2009, 11:46 MEZ )

In einem knapp 6 minütigen Video auf Gloria TV freut sich der emeritierte Kirchenrechtler Prof. May über die mögliche Aufhebung der Sanktionen gegen die Bischöfe der Priesterbruderschaft. Er hebt das Verdienst des Erzbischofs Lefebvre und seiner Bruderschaft um den Glauben und die Liturgie hervor, ohne die eine Wende, nicht möglich gewesen sei. Die Priester der Bruderschaft sind aufrichtige, apostolische und eifrige Leute, die Priester in den offiziellen Gemeinden in den Schatten stellten. Er hoffe auf eine baldige Versöhnung mit Papst Benedikt, den er als absolut ehrlich und vertrauenswürdig beschreibt.(mk)

Zu sehen unter folgendem Link: www.gloria.tv/?video=obw8c6dorc84a4pzhc3d

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 13:46 | 59
A következő kérésem lenne az utolsó hozzászólások szerzőihez:
Ahogy P. Schmidberger és Fellay püspök kijelentette, hogy az FSSPX nem foglalkozik világi kérdésekkel, hanem feladatának a lelkek megmentését és a katolikus hit megőrzését tartja,, és hogy a Williamson esetről való eszmecsere az FSSPX ezen feladatáról való elterelő hadművelet, úgyanúgy én is kijelentem, hogy ez a honlap nem e téma megtárgyalására jött létre. Meggyőződésem, hogy az, hogy ma Magyarországon hányan járnak tridenti misére, hányan gyónnak akár a NOM-ban is, hányan élnek igazán katolikus életet, vagyis rendezik be életüket az egyetlen igaz vallás, a katolikus vallás követelményei szerint, teljesen függtelen attól, amit most itt éppen e topic alatt Parsifal és Vágfalvy tárgyal
Mivel erről meg vagyok győződve, nem öhajtom e honlapot a lenti téma feeszegetésével veszélybe sodorni. Gondolom az interneten elegendő olyan honlap van, amelyen az ilyen témák helyet kapnak, arra kérek mindenkit, hogy azokat és ne ezt a honlapot használják e témában való véleményük kifejtésére.

Amennyiben a jövőben bárki hozzászól a holocaust témához, moderálni fogom.

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.24 13:21 | 58
Tehát pont 12-kor a kath.net-en megjelent a hír, hogy a pápa feloldotta a négy püspök kiközösítését. - Fordítás mindjárt jön


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!