hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Közlemények
 Közérdeklődésre számot tartó üzenetek, események

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2]
 Élthes Eszter adatok | 2009.02.28 22:37 | 27
http://www.welt.de/politik/article3290486/Pius-Brueder-der-Papst-und-Fallenstelle

r-im-Vatikan.html
Egyelőre csak németül pár részlet a Badde cikkből: (arról van szó benne, hogy az egész elmúlt hetek botrány kiváltóit és irányítóit nem az Egyházon kívüli ellenségben, hanem a Vatikán "Anti-Ratzinger-Fronde", vagyis pápa-ellenes csapatában kell keresni.

Nach einem Dossier, dass vor Kurzem von Zimmer zu Zimmer im Vatikan zirkulierte, in dem eine freimaurerische Verschwörung von Frankreich bis Schweden für den Fall Williamson nachgezeichnet wurde, mehren sich deshalb nun Stimmen, die sagen, dass
nicht äußere Feinde, sondern kuriale Gegenspieler und sogar manche Mitarbeiter
des Papstes innerhalb des Vatikans vor allem für eine Strecke von Fallen verantwortlich seien, in die sie den Pontifex gezielt haben hineinlaufen lassen.

"Voci di corridoio" heißen solche Gerüchte gewöhnlich in Rom: Stimmen auf dem Flur. Über diesen Status sind diese Stimmen jedoch seit einem Artikel im "Foglio" vom 7. Februar weit hinaus, der seitdem von Hand zu Hand im Vatikan weitergereicht wird und inzwischen entfernte Nuntiaturen erreicht hat. "Das sind die Namen und Nachnamen der Anti-Ratzinger-Fronde" heißt das Stück lapidar.
In dieser Opposition gehe es etwa um die Abschaffung des Zölibats (wie sie von vielen Dekanen des Bistums Linz de facto schon umgesetzt wird) bis hin zu einer Infragestellung des Petrusamts. Dies sei "schwarz auf weiß", was man sich in den "sacri palazzi" Roms erzähle, heißt es am Schluss des Stücks. "Einiges mag übertrieben sein, doch nicht sehr."

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.28 21:07 | 26
1.Fellay püspök március 21-én bérmál - ez nem változott, de az óra igen - nem 5-kor, hanem már 3 órakor kezdődik a bérmálás, utána mise, aztán rohan tovább, mert másnap délelőtt Salzburgban bérmál.

2. Amennyire én tudom, Lombardi nem illetékes annak eldöntésében, hogy elégséges-e Williamson nyilatkozata vagy sem. A hírügynökségek azt állítják, hogy magát a nyilatkozatot az Ecclesia Dei Bizottság hozta nyilvánosságra, akkor pedig Lombardi nem nyilatkozgathat csak úgy magától.

3. Maessen atya szerint az sem lehetséges, hogy egy vatikáni dokumentum aláírásaként egyszerűen az szerepeljen, hogy "Vatikáni Államtitkárság". Valakinek alá kell az ilyesmit név szerint írnia. Maessen atya szerint ma az van, ami a középkorban: a katolikus Egyháznak két pápája van: egy testben - ez XVI. Benedek pápa, és egy, aki a jogokat bitorolja - és ez az államtitkárság, ahol vagy még a régiek, vagy azoknak hű tanítványai ülnek ma is. Bertone bíboros-államtitkár láthatólag nem ura a helyzetnek. Maessen atya mindezt Paul Badde ma megjelent cikkére alapozza:
http://www.welt.de/politik/article3290486/Pius-Brueder-der-Papst-und-Fallensteller-im-Vatikan.html (majd próbálom fordítani)

4. Aztán még azt is mondta Maessen atya, hogy akkora összeomlás és korváltás előtt állunk, mint amilyen például a vízözön volt. Mégpedig azért, mert mindent és mindenkit érint: nemcsak minden országot, de minden társadalmi réteget, és minden szellemi dolgot is, tehát a vallásokat, a kultúrát, az oktatást, az egészségügyet stb.

5. Azt pedig én szeretném megkérdezni, hogy mi van az "ősbumm" kísérlettel. Az a pénz, amit oda beinvesztáltak, szintén olyan pénz, amit az emberektől elloptak a bankok. A most következő valódi "bumm" az Isten nélkül, saját "nagyszerűségéből, tudásából" élni akaró emberiség teljes, mindent átfogó csődje. Erre pedig ez a kísérlet a legjobb jel.

 Vágfalvy adatok | 2009.02.27 18:18 | 25
Bekövetkezett, amire egy józanul gondolkozó ember előre számíthatott. Williamson egy megrögzött gonosztevő, akkor is ha bocsánatot kér! Vissza kell még vonnia azt, amit mondott. Természetesen, attól sem fog megváltozni semmi, hiszen az úgyis hiteltelen lesz, és az Zsinati Egyházon belül nincs keresnivalója.
A forgatókönyv meg volt előre írva: mindenki számított rá, hogy a püspök engedelmeskedni fog a felszóllításnak. Talán az újságírok is előre megírták cikkeiket, és a bocsánatkérés arra késztette őket, hogy még inkább vicsorítsák fogaikat a püspök által az olyannyira gyűlölt katholikus Egyházra, és folytathassák tovább a kampányt! "Nil sub sole novum!"

Tulajdonképpen most válik világossá, micsoda mulasztást követett el a világ! Szinte mindenhol eltörölték a halálbüntetést! Arra nem gondoltak, hogy ilyen gonosztevőkre mégis meg kellett volna hagyni.

Szerintem Williamson püspököt a római amfiteátrum arénájában kellene vadállatok elé vetni... És ezt a szép látványt egyre gyakrabban alkalmazni mindazokra, akik bármilyen módon osztoznak Williamson hitvallásában.

 georgius adatok | 2009.02.27 15:34 | 24
Rekord gyorsasággal megjelent a Williamson-közlemény magyar fordítása. Íme:
Richard Williamson püspök, a Szent X. Piusz Papi Testvérület tagja február 26-án nyilvánosan bocsánatot kért korábbi kijelentéseiért, amelyekben kétségbe vonta a gázkamrák létezését és jóval kevesebbnek állította be a holokauszt áldozatainak számát.


Miután a püspököt kiutasították Argentínából, a napokban Londonba érkezett, ahol az alábbi közleményt adta ki:

"A Szentatya és elöljáróm, Bernard Fellay püspök azt kérte tőlem, vizsgáljam felül megjegyzéseimet, amelyeket a svéd televízióban tettem négy hónappal ezelőtt, mivel azok következményei igen súlyosak voltak.

Látva e következményeket igaz szívvel mondhatom, hogy megbántam megjegyzéseimet, és ha tudtam volna előre, hogy mennyi kárt és fájdalmat okozok ezzel, különösen az Egyháznak, de azoknak is, akik a Harmadik Birodalom igazságtalanságait túlélték és az áldozatok hozzátartozóinak, nem mondtam volna őket.

A svéd televízióban egy nem történész véleményét adtam elő, amely 20 évvel ezelőtti bizonyítékokra támaszkodik, és azóta nemigen hangzott el nyilvánosan.

Azonban az elmúlt hetek számos történése és a Szent X. Piusz Papi Testvérület szenior tagjainak tanácsa ráébresztett, hogy az okozott fájdalomért én vagyok a felelős. Isten előtt bocsánatot kérek minden lélektől, akiket kijelentéseimmel megbotránkoztattam.

Ahogy a Szentatya mondta, ha egy embert igazságtalanul megsértünk, az egész emberiséget megsértjük.

+ Richard Williamson
London, 2009. február 26."

Magyar Kurír


 georgius adatok | 2009.02.27 11:08 | 23
A "Willamson-ügy" és a plébániai "látlelet" tanulsága is azonos: nagyon-nagyon sokat és folyamatosan kell imádkozni a Szentatyáért, a püspökökért és a papokért. Lesz eredménye! (Emlékezzünk az 1,7 millió rózsafüzérre...)

 georgius adatok | 2009.02.27 11:05 | 22
A Rorate Caeli honlapon olvasható Williamson püspök bocsánatkérő nyilatkozata.
http://rorate-caeli.blogspot.com/

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.26 10:04 | 21
Ranjith érsek, az Istentiszteletek Kongregációjának titkára, aki hónapokig a reform reformjának a legnagyobb és leghangosabb támogatója volt, jó időre eltűnt a hírekből. Az utolsó jelentés az volt róla, hogy menesztették a kúriából, megy vissza a hazájába. Az elmúlt hetek hisztériájában sem lehetett hallani róla. Aztán most adott egy interjút, ami különösen a Fellay The Remnant interjújának tekintetében nagyon fontos és örömteli. Már nem csak a liturgikus visszaélésekről beszél, hanem a hitbeliekről is. Mielőtt lefordítom a cikket, aki tud németül a kath.net-en megtalálhatja.
http://www.kath.net/detail.php?id=22203

Ilyeneket mond: Papst Johannes XXIII habe mit der Einberufung des Konzils eine "Stärkung des Glaubens" angestrebt und "sicherlich nicht einen Ruf, mit dem Zeitgeist zu gehen". "Grundlegende Konzepte und Themen wie Opfer und Erlösung, Mission, Verkündigung und Bekehrung, Anbetung als integrales Element von Kommunion und die Notwendigkeit der Kirche für die Rettung - dies wurde alles beiseite geschoben, während Dialog, Inkulturation, Ökumene, Eucharistie als Mahl, Evangelisierung als Bezeugung usw. wichtiger wurden."

Vagyis: hogy XXIII. János biztosan nem azért hívta egybe a zsinatot, hogy a korszellemmel halajon, hanem hogy a hitet erősítse. Olyan alapvető konceptek, mint az áldozat és megváltás, misszió, hirdetés és megtérés, imádás mint a kommunio alapvető elemei és az Egyház szükségessége az üdv elnyeréséhez - mindezt félre tolták, miközben a párbeszéd, az inkulturació, ökumenizmus, eucharisztia mint vacsora, az evangélizáció megtapasztalásként stb. font9sakká váltak."

 Vágfalvy adatok | 2009.02.22 21:09 | 20
Szerintem az egész hisztéria, ez a pápa elleni lázadás, és egy katolikus püspök meghurcolása (szándékosan félremagyarázott szavai miatt!!!) arra kell hogy késztessen minden józan eszű katolikust, hogy sokkal buzgóbban imádkozzon a Szentatyáért, és a püspökért, hogy legyen erejük szembeszállni a sok ellenséggel!
Az összes nyomásra történő elhatárolódás, az aláírásgyűjtések, vagy a nyilatkozatok talán diplomácia szempontjából valami csekély jelentőséggel bírhatnak, de az üdvösség szempontjából és a hitünkre nézve teljesen fölösleges.
(Mons. Williamson a Jónás könyvéből való idézettel szerintem jelezte is, hogy ilyen reakciót vár a közösségtől.)

 Admin adatok | 2009.02.22 20:45 | 19
Kijavítottam, elnézést kérünk a kellemetlenségért!

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.02.22 14:49 | 18
Ki lett ezzel a topic-kal?

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.22 12:40 | 17
Fellay püspök interjút adott a "The Ramnant"-nak. Téma: elképzelései a Rómával való jövőbeli kapcsolatokról. Az interjú eddig csak angolul van meg az interneten: www.remnantnewspaper.com/Ar...

Nincs valaki, aki legalább nagy vonalakban lefordítaná?

Bár elég könnyű angol, még is sokat értek belőle. Itt egy fontos mondat az interjúból a dekrétumban is megemlített tárgyalásokkal kapcsolatban
"We definitely expect from the Holy Father and the Holy See a true clarification of the Council. What needs to be corrected must be corrected. What needs to be rejected must be rejected. What needs to be accepted must be accepted. " - Ha nem tévedek ez magyarul annyit tesz: "A zsinat igaz megvilágítását várjuk a Szentatyától és a Szentszéktől. Ami korrekcióra szorul,. azt korrigálni kell, ami elvetésre szorul, azt el kell vetni, ami elfogadást követel, azt el kell fogadni."
És egy másik a végén: "I have heard from several cardinals that they believe it was the Devil that was let loose. And whenever the Devil rages with so much violence and uproar, it is a good sign. We may not yet realize all that it means. But for us, it is an invitation to pray, and sacrifice more." - "Számos bíborosról hallottam, akik úgy vélik, hogy a Sátán (szabadult el) állt az elmúlt események hátterében Valahányszor a Sátán ekkora hévvel és zsivajjal dühöng valami ellen, az jó jel. Eddig még nem értettük meg teljesen, hogy ez mit jelent. De számunkra ez imára és tübb áldozatra szóló felhívás."
xxxxxxxxxxxxxxxxx

Williamson püspök helyett Fellay püspök jön március 21-én Bp-re bérmálni.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A febr. 17-i ZDF-es (a második német állami tévé) beszélgetésen, amelyen a Pius Közösség részéről Gaudron atya vett részt, ismét kiderült, hogy az emberek túlnyomó többségének sejtelme nincs, mi a katolikus Egyház, mi a vallás, és kicsoda Isten. Vagyis a világ jelentős része úgy tekint az Egyházra, mint egy közönséges egyesületre. A leghalványabb fogalmuk sincs arról, hogy ennek a világnak Isten a korlátlan ura. -

Egyébként Gaudron atya a műsorban azt mondta, hogy a Pius Közösség vezetősége február végéig adott időt Willamson püspöknek, hogy visszavonja kijelentésér.
Egy piuszos atya azt mondta, hogy Williamson püspöknek lesz annyi alázata, hogy ezt meg is fogja tenni, különben 1. a Pius Közösség működése, hivatása lehetetlenné válik, mert nem szabadul a rágalaomtól; 2. őt nem fogadja be egyetlen ország sem, legfeljebb Irán.

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.02.21 12:36 | 16
Őexcellenciája Norbert Trelle, Hildesheim megyéspüspöke kijelentette: "Gefühlt bin ich jedem Lutheraner näher als den Pius-Brüdern." Azaz: "Minden lutheránust közelebb érzek, mint a piuszos testvéreket." - Nos, ezt eddig is tudtuk (a többi német püspökről is), hiszen, amikor evangélikusokkal szemben vonták vissza a kiközösítést (horribile dictu), akkor üdvrivalgásban törtek ki, és nem győzték magasztalni eme definitív eretnekség ökumenikus jelentőségét. Ez az eretnek konkoly igazából csak kikelt e püspök szavaiból/ban, melynek lényege, hogy a "zsinat előtti" egyház számára távolabb áll a krisztusi akarattól, mint az evangélikus egyház. S nyugodtan ideérthetjük a szentségek hetes számának, Szűz Mária és a szentek tiszteletének, az Egyház egyedül üdvözítő voltának, a heteroszexuális kapcsolatok kizárólagosságának, a művi abortusz és a fogamzásgátlás tagadásának és főleg a római pápa joghatósági elsőségének és csalhatatlanságának, magyarul az egész CREDO-nak a tagadását vagy legalábbis a tagadással lényegében egyenértékű relativizálását.

Ezzel szemben álljon itt egy ma ünnepelt szent: Maviméni Szt. Péter (+743), akit arab barátai gyilkoltak meg amikor - egyébként tisztességes szándékkal - meglátogatták betegágyánál. Ott ui. vallási kérdésekre terelődött a szó, és mikor cimborái a muszlim hit felvételére próbálták rávenni, Szt. Péter csekély diplomáciai érzékkel és kasper-i érzékenységgel hitvallást tett: "Aki tudatosan kívül áll a katolikus egyházon, az elkárhozik, mint ahogyan a ti álprófétátok, Mohamed is elkáhozott." Sajnos a muszlim testvéreinket még kevésbé járta át az ökumenikus szellem, ezért a helyszínen kivégezték. (Remélem engem megkímél az Isten a betegágyi kegyelet eme rendkívüli megnyilvánulásától.) Ezért akkor vértanúként tisztelték, és szentté avatták. 1200 évvel később, pl. 1958-ban, szintén így tettek volna. Ma azonban - ha nem sikerülne eltussolni az ügyet - egészen biztosan ilyen nyilatkozatokat hallanánk: "Maga tehetett haláláról, mert nem volt tekintettel mohamedán testvéreink vallási érzékenységére, egyébként is teológiailag helytelen volt maga kijelentése is, hiszen az "extra ecclesiam nulla salus" kirekesztő és intoleráns dogmáját már régen kiheverte az egyház. Ja és szemben áll a II. V.Zs. minden más zsinatot magasan felülmúló, s ha kell módosító, tanításával is."
Engedjetek meg egy a "köpedelem" szónál kissé naturalisztikusabb megjegyzést: Hánynom kell.

 Vágfalvy adatok | 2009.02.18 20:11 | 15
Utólag is itt megtekinthető a műsor (http://www.zdf.de/ZDFmediathek/content/694720?inPopup=truel).

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.16 23:15 | 14
Aki tud németül, annak figyelmébe ajánlok egy nagyon érdekesnek igérkező műsort a német ZDF holnap esti műsorában. A ZDF-nek van egy nagyon híres, nagyon nézett műsora, melyet Johannes B. Kerner vezet, magát a műsort is róla nevezték el. Ebben lesz vendég P. Matthias Gaudron, akit P. Schmidberger nemrég nevezett ki a teológiai viták résztvevőjének Piuszos oldalról. P. Gaudron egy ideig a zaitzkofeni szeminárium rektora volt, azon kívül nagyon sok cikket, könyvet írt. A honlapon is található tőle írás. P. Gaudron higgadt, megfontolt, nyugodt ember, úgy hogy alkalmas arra, hogy nyugodtan, megfontoltan szerepeljen a médiában is és okosan válaszoljon a riporterek sokszor zavarba hozni akaró, "cikiző" kérdéseire. Az adás 23:45 kor kezdődik. Részt vesz benne még a hamburgi segédpsüpök, aki a pápát kritizálók közé tartozik és egy újságíró, aki a német múlt feldolgozásaval foglalkozik.

 Vágfalvy adatok | 2009.02.11 18:00 | 13
Egy szeminarista beteg édesanyjáért kérnénk imákat. Kérjük, aki teheti, ismeretlenül is imádkozzon érte!

 Minister Primus adatok | 2009.01.28 23:32 | 12
CONFRATERNITAS SANCTI PETRI

A CSP egyesülete azokat a személyeket tömöríti, akik imájukkal szeretnék támogatni az FSSP papjait és szeminaristáit. Mik a tagok kötelességei? 1) Naponta egy tized rózsafüzért mondani az FSSP papjaiért és szeminaristáiért, 2) a tized után elimádkozni a CSP jóváhagyott imáját, 3) évente szentmisét mondatni értük. Milyen lelki haszonra tesznek szert a tagok? Az FSSP papjai és szeminaristái arra kötelezik el magukat, hogy a tagokról - akik így az FSSP leghűségesebb jótevői közé soroltatnak - naponta megemlékeznek imáikban és az előbbiek havonta szentmisét celebrálnak értük. Hogyan lehet taggá válni? Ki kell tölteni a következő linken található űrlapot: http://www.fssp.org/objet/2007-03-07%20Documents%20Confraternite%20EN.pdf és elküldeni az alább felsorolt papok egyikének: angolul - P. James Fryar FSSP PO Box 196 Elmhurst PA 18416 USA Tel: +1 570 842 4000, németül - P. Stefan Reiner FSSP Chemin du Schoenberg 8CH-1700 Freiburg Switzerland Tel: +41 26 481 41 09 Fax: +41 26 488 00 38, franciául - Fr François Pozzetto FSSP La Bergerie 660, Chemin des Gardes F-74410 Saint-JoriozFrance Tél: +33 4 50 68 95 91. A tagok ezután meg fogják kapni a tagságukat igazoló okiratot, és tkp. ettől a pillanattól kezdve lép hatályba saját kötelezettségük. A tagságra mindenki alkalmas, aki betöltötte 14. életévét. A tagság csupán szellemi, ebből kifolyólag a tagok nem rendelkeznek semmiféle különös jogokkal vagy kötelességekkel a fentebb említetteken kívül. A kötelezettségek betartása minden egyes tagnak a lelkiismeretére tartozik. A tagság magától megújul minden év február 22-én (Szent Péter Székfoglalása).

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.19 23:45 | 11
Vácott január 25-én, du. 5 órakor lesz legközelebb régi rítusú szentmise a Karolina-kápolnában.
A február 1-i vasárnapi Belvárosi szentmise ismét az ének- és zenekaros Haydn-misék sorozatába illeszkedik.
Gyertyaszentelőkor, február 2-án este fél 7 órakor gyertyaszentelést, processziót és szentmisét tartunk a Váci utcai Szent Mihály-templomban.
Szegeden február 14-én, du. 4 órakor lesz legközelebb régi rítusú szentmise az alsóvárosi ferenceseknél.

 Élthes Eszter adatok | 2008.12.19 22:00 | 10
A "Belvárosi" templomi misék karácsonyi miserndeje:
Dec. 24-én 22 órakor a pálos sziklatemplomban "éjféli" szentmise
dec. 25-én 15,30 a belvárosban énekes szentmise
dec. 26-án 15,30 a belvárosban énekes szentmise
dec. 28-án 15,30 a belvárosban énekes szentmise
jan. 1-én 15,30 a belvárosban énekes szentmise

 Élthes Eszter adatok | 2008.12.17 10:11 | 9
"Wir sind stolz in nur zwei Monaten über 300. 000 Unterschriften aus der ganzen Welt für den Lebensschutz gewonnen zu haben", erklärte Austin Ruse, Vorsitzender des "Catholic Family and Human Rights Institute (C-FAM).

Zu einer Online-Unterschriftenaktion, die sich gegen die Legalisierung von Abtreibung als "Menschenrecht" durch die Vereinten Nationen wendet, hatte die Initiative von "C-FAM" dem "Catholic Family and Human Rights Institute" in New York und Washington gemeinsam aufgerufen. KATH.NET hat berichtet. Anschließend haben sie die Listen der Lebensschützer den entsprechenden Verantwortlichen der Vereinten Nationen in New York übergeben.

vagyis, az az aláírásgyüjtő akció, amire Minister Primus hívta fel a figyelmünket eredményes volt: 300 ezer aláírás jött össze.

 Élthes Eszter adatok | 2008.12.01 11:57 | 8
2009. március 21-én Williamson püspök úr a Thököly úti káponában bérmál. Jelentkezni a jövő héttől lehet.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!