hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
ki a hibás?
 

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6]
 Vágfalvy adatok | 2008.07.21 12:44 | 20
Két hete jártam Máriapócson, a kegykép előtt imádkoztam. Odajött a mellettem lévő térdeplőre egy fiatal lyányka, úgy volt öltözve, ahogyan strandra járni szokás (amire azt mondom, oda is illene jobban öltözni!). Letérdelt imádkozott, felment a kegyképhez, megcsókolta, kicsit még imádkozott a templomban...
Nyilván egy helybéli hívő, aki nem megy el a templom mellett anélkül, hogy ne menne be az Istenszülőhöz.
Kb. 2 óra otttartózkodásom alatt még több más furcsaságot is láttam: szintén helybéliek, egy család kisgyerekekkel letérdel a kegykép elé. A nagymama, vagy anyuka miközben térdel leteszi a földre a cigarettásdobozt és a mobiltelefont. Elmenet ezeket a gyerekek segítik neki összeszedni...
Egy harmadik család: az anyuka ott eteti felfújt kukoricával a gyermekeit a templomban, sőt térdelve a kegykép előtt.
A liturgia alatt bejött két kreolbőrű fiatalember, az egyikük egyik kezével a zsebében, a másikkal keresztet vet....

Biztos ehhez, hogy kicsit megütközöm bizonyos dolgokon hozzájárul az is, hogy nálunk rómaiaknál minden "katonásabb", de azért mégsem tudtam hova tenni ezeket. Ilyen tömören, ilyen rövid idő alatt.

Máig nem értem, de lehet, hogy csak azért, mert valahogyan mégiscsak kívülállóként voltam ott jelen? A Sydney-i, és az ehhez hasonló "bulikat" méginkább kivülállóként szemlélem.

 Élthes Eszter adatok | 2008.07.21 00:36 | 19
A hírügynökségek jelentéséből: ""Az Egyház sóvárogva keresi annak lehetőségét, hogy más vallások spirituális tapasztalatait meghallgassa" - mondta a pápa zsidók, muzulmánok, buddhisták és más vallások képviselői előtt Sydney-ben. Ugyanakkor leszögezte, hogy a keresztények számára a Názáreti Jézus az, aki a végső kérdésekre megadja a választ." - 1. Én nem keresem "sóvárogva" más vallások spirituális tapasztalatait. Sőt, semmit nem kérek a más vallásokból, ami bennük jó, az az igaz vallás maradványa. A katolikusoknak éppen elég szentjük volt, akitől lelki tapasztalatokat szerezhetnek. 2. A másvallásúak számára nem Jézus a Bíró, a Király? Csak a keresztények számára Ő az igazság, az élet? A többiek számára valaki más jelenti az örök életet? Nekik más Istenük van? Akkor hát, hány isten létezik?

Én azért lettem katolikus, mert az EGYETLEN IGAZSÁGOT, az EGYETLEN VALLÁST, az EGYETLEN ISTENT, az EGYETLEN TÖRVÉNYT kerestem. Én nem akarok olyan vallás híve lenni, amelyik csak egy a sok közül. Ha nem lennék ilyen "bigott" katolikus, és nem tudnám, hogy ezeknek a kijelentéseknek semmi közük a kétezer éves katolikus hithez, ez lenne az a pillanat, amikor ott hagynám a katolikus vallást. És ha valaki a nem bigottak közül megteszi ezt a lépést, még rossz néven sem lehet venni tőle.

 Élthes Eszter adatok | 2008.07.21 00:35 | 18
Tegnap este egy német adón láttam néhány részletet az esti Sydney-i rendezvényből. A pápa beszéde után két fiatal beszélt. A fiú zakóban, kigombolt, színes ingben, a lány kivágott, alig ujjú ruhában (a tévén mutatott többi ember melegen volt öltözve, hiszen ott most tél van), olyanban, amelyben - amikor én ott jártam - Rómában a templomokba sem engedték be a nőket. - A többszázezres tömegben nem találtak egyetlen tisztességesen felöltözött nőt sem? Ezt ugyanannyira nem értem, mint ahogy azt sem, hogy a nagypénteki keresztútra miért választanak ki tornacipős gyerekeket, nadrágos nőket? Ha már nem bírják ki nők nélkül (vajon mit gondol minderről Szent Pál) a miséket, miért kell ott is csaknem mindig nadrágos nőket szerepeltetni? Nem értem, nem értem, és századszor sem értem. Konnersreuti Neumann Teréz 40 évvel ezelőtt már az akkori női ruhákon is felháborodott. Alig múlt el 40 év, és ma például már az sem tűnik fel senkinek, hogy Gibson filmjében a Szűzanya mekkora kivágást visel.

 Vágfalvy adatok | 2008.06.30 14:32 | 17
Salzburgban állítólag elhalasztották az eredetileg a tegnapi napra (2008 június 29-re) kitűzött papszentelést az Labdarúgó EB döntő miatt.
Győzött Spanyolország! És most mi lesz tovább, mennyivel lesz más mostantól az életük? A papszentelés nem okoz nagyobb változást az életben?
Ha pedig jön a súlyos betegség, vagy halál, az hány esetben volt tekintettel az EB-re? Ha pedig mégis tekintettel volt, az üdvösségre milyen hatással van a mérkőzés eredménye?

 virag adatok | 2008.06.29 21:34 | 16
a NOM a hibás, hogy a katolikus hvők többsége nem tudja mi a különbség az egyetemesség és az ökumenizmus között.Nem tudnak különbséget tenni urvacsora és eucharistia között.nem tudják mi a szentségtörés.beszélgetések közben derült ki.ez is szomoru dolog.

 virag adatok | 2008.06.28 21:11 | 15
Nem csodálkozom a szülőkön, mert olyan borzalmas színvonalúak a világi iskolák. Szinte biztatják a gyerekeket a homoszexualitásra is!
Több egyházi iskolát kellene létesíteni és bevezetni a hitoktatást kötelezően!

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.26 21:30 | 14
Németországban egy apát és anyát három hónap börtönre ítéltek, mert hét gyerekük közül a három iskoláskorút "tartósan és makacsul nem engedik iskolába járni", hanem otthon oktatják. Ennek előtte már többször kaptak pénzbüntetést. A szülők azzal indokolják tettüket, hogy gyermekeiknek keresztény elvek szerint kell felnőniük, amit a nyilvános iskolák nem garantálnak. Szerintük az iskolában való oktatás veszélyezteti, sőt tönkre is teszi a keresztény hitet. Egyes adatok szerint Németországban az iskolakötelezettség ellenére mintegy 500 család oktatja otthon gyermekeit. - E hírhez azt is tudni kell, hogy például a fogamzásgátlást Németországban már 9 éves kortól oktatják az iskolában, a szexuális felvilágosítást pedig már az óvodában elkezdik.

 gábor adatok | 2008.06.25 12:17 | 13
Állítólag skizma fenyegeti az anglikán közösséget. A konzervatívoknak elegük lett.

 MAJ adatok | 2008.06.25 00:40 | 12
Az első borzalmas hír után a második :"Összeházasodott két pap"
Ilyen címmel hozták le-igaz a bulvár újságok.
Anglikánokról van szó, Londonban történt és a londoni püspök "nem nézte jó szemmel a ceremóniát és vizsgálatot indított"...

 Bence adatok | 2008.06.25 00:26 | 11
Utazni ténleg, azonban hamis ehlykre elzarándokolni már ténleg nem jó dolog. Medjugorjval kapcsolatban nem is kell belemélyedni túlzottan, ahhoz, hogy lássuk, hogy nevetséges. A Szent Szűz valódi jelnései alkalmával mindig komoly üzeneteket hozott, ezzel szembe Medjugorjeban állítólag már több tízezer "jelenés történt". Az állítólagos üzenetkbe nem szerepel általába semmi konrétum, nagyjából az összesnek eza tartalma: Drága gyermekeim .... imádkozzatok.. De nagy ritkán vannak kivételak, amikor ténleg monmd valami "lényegeset" is amik általába vitathatóak. Ja persze meg az állítólagos csoda ami mindig scak várni kell... Tehát ennyi bőven elég ahhoz, hogy nevtségesnek monda az ember Medjugorjet, de ha estelgt éevdnék Medjugorjevel kapcsolatban és ez bebizonyosodik, akkor mihelyt lesz rá lehetőségem el megyek Medjugorjeva és az állítólag jelenés helyszínén térdelve kérek bocsánatot a Szent Szűztől. Bár erre valószínűleg sohasem fog sor kerülni mivel, Medjugorje egy hamis hely...

 Pacsirta adatok | 2008.06.24 10:47 | 10
Menjünk is, lássunk világot, mert utazni jó.

 Pacsirta adatok | 2008.06.24 10:46 | 9
Medjugorjéval kapcsolatos válaszomra ma kaptam megint levelet:
"Már miért lenne eretnekség Medjugorjéba zarándokolni ? Azért, mert M É G nem ismerték el hivatalos zarándokhelynek ? Tavaly ott voltam, megtapasztaltam Szűz Mária jelenlétét. Az egyház - most is - akadékoskodik, ahogy tette azt több helyen.....
Gergőék Lourdes-ba is rendeznek zarándokutakat, lehet, hogy oda is elmegyek velük."





 Pisti adatok | 2008.06.24 09:27 | 8
Természetesen reklamálhatsz, de semmi hatása nem lesz. Az első esetben azt mondják, hogy nem hivatalos zarándoklat, és kész. A második esetben pedig azt, hogy az "imádási aktusokat" semmi sem tiltja hivatalosan. (Persze ettől még ellentmond a hitnek, hogy egy el nem ismert jelenés alapján szertartást végezzünk.) De talán találkozol hozzád hasonló gondolkodású emberekkel, úgyhogy sok sikert!

 Bence adatok | 2008.06.24 00:21 | 7
Medjugorjebe hivatalos zarándoklatot szervezni tilos, ezt az Egyház illetékes előjárói meg is erősítették. Most vasárnap a templomba meghírdették az egyik vallási közösség medjugorjes útját. A kérdésem az lenne, hogy reklamálhatok-e, hogy miért hirdetetnek utat egy olyan helyre, ami az Egyház nem ismer el bucsújáróhelyként. Bár igaz, hogy nem a plébánia szervezi az utat, de én úgy gondolom, hogy amit vasárnap a hirdetésekkor kihirdetnek az hivatalos programnak tekinthető. A másik kérdémesnek szintén Medjugorjehoz van köze. A mi egyházközségünkben havonta egyszer hivatalosan meghirdetve tartanak "medjugorjai szentség imádást". Az előbbivel ellentében szerintem ezt maga a plébánai szervezi, tehát az lenne a kérdésem, hogy tulajdonképpen szabad-e medjugorjehoz köthető "imádkozási aktusokat" végezni hivatlosan?

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 22:46 | 6
Kedves Zsolt, érdekelne, hol olvasta és honnan azt az első borzalmas hírt.

 Parsifal adatok | 2008.06.23 22:42 | 5
Ki a hibás?

Ezek a nők vajon miért nem akarnak papok lenni (orosz ószertartásúak Moszkva környékéről)?

Idei felvétel:

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Te_Deum_Elizarovo_Guslitsa_8484.jpg

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 03:25 | 4
Nemrégen hallottam a következő okfejtést Medjugorje-vel kapcsolatban: "Én sem hittem benne, de egyszer elmentem, és ott olyasmi történt velem, hogy most már egészen hiszek benne." - Nos, a mostani altöttingi találkozón volt egy előadás, ahol elhangzott, hogy a karizmatikusok azért nem járnak a katolikus úton, mert ők a "tapasztalásnak" hisznek, holott a katolikus vallásnak a kinyilatkozatás a forrása. Én voltam egy kurzuson még megtérésem előtt, ahol egészen biztosan az ördög működött. És én mégis ott kaptam a megtérésemhez szükséges legnagyobb lökést három élményben. Tudniillik Isten tudta, hogy én akkor már a helyes utat keresem, és nem az én hibám, hogy erre a bizonyos kurzusra eljutottam. De ettől ez a kurzus még nem lett katolikus, sőt, megmaradt annak, ami: sátáninak. Isten görbe vonalakon is tud egyenesen írni, és ezt meg is teszi, ha tudja, hogy mi már tényleg az igazságot keressük. A "jó tapasztalat" tehát semmiképpen nem bizonyíték Medjugorje mellett. Egy hadifogoly mesélte, milyen sok ember lett vallásos a szibériai lágerekben. Azért talán azt még se állítja senki, hogy ott valami keresztényi dolog történik? Egyébként Mátraverebély-Szentkút nekem is az egyik kedvenc zarándokhelyem (csak ne lenne annyi szemét a források környékén).

 Pacsirta adatok | 2008.06.22 22:08 | 3
Ma kaptam:
"Szia
Idén ismét lesz zarándoklat Medjugorjeba!
Kérlek küld el a programot ismerőseidnek, hátha érdekel vkit!
A szervezők üzenik : 11 utas után a 12. ingyenes, talán ez motíváló tényező lehet!
Köszönöm segítségedet!
Gergő"
Én válaszoltam a "meghívásra":
"Gergőnek üzenem, hogy Medjugorjéba zarándokolni eretnekség, még ha a 12. ingyen mehet, akkor is! Viszont akár tudja, akár nem, az Anyaszentegyház által ELISMERT lourdes-i jelenésnek idén van a 150 éves évfordulója, ahol teljes búcsút lehet nyerni. Inkább oda utazzanak!
Üdv.:"
Mivel nincs 40.000 Ft-unk, hogy elutazzunk, helyette néhány hete voltunk Mátraverebély-Szentkúton, ami Bp.-től kb. 1 órás út. Itt két Szűz Mária jelenés is volt, az első a XI. században, a második 1700 körül! A forrást pedig - a hagyomány szerint - egyik legnagyobb apostoli királyunk, Szent László fakasztotta, amely mind a mai napig éltető vizet ad. Ez nem felel meg az ifjúságnak? Mert ott csend van, nem heje-huja-vigalom?



 Pacsirta adatok | 2008.06.21 21:34 | 2
Egy hír itthonról:
Jún. 20-22-ig kis falunkban katolikus fesztivált rendeznek. Ennek örömére ma du. a falu két pontján műrepülő bemutató volt. Gondolom azért, hogy az is nézzen fel az égre, aki egyébként nem szokott. (Na jó, csak viccelek, mert jobb ötletem nincs.) Úgy látszik a csocsó már kevésnek bizonyult.

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.06.21 16:04 | 1
Eg hír a nagyvilágból:
"Egy iskolában 17 lány lett egyidőben terhes. (...) Az iskolatanács egyik tagja szerint - anyagi okokból - nincs szexuális oktatás, és nem kapnak fogamzásgátlókat a diákok. Az erősen római katolikus vallású városka kórháza ugyanis - amely ellátja gyógyszerekkel az iskolaorvost - nem engedélyezte, hogy a diákok is hozzájussanak ilyen gyógyszerekhez."
Értitek ugye? Nem az a baja a cikk írójának, hogy a gyerkekek nemi életet élnek, hanem hogy ezt nem tetézhetik a fogamzásgátlók szedésével? Ha szedhetnék a cuccot, minden rendben lenne


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!