hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Magyarország
 Mi a helyzet Szűz Mária országával, a katolikus Magyarországgal?

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]
 Topir adatok | 2010.04.11 19:58 | 84
Szerzetesi ruhában én is csak egy ferencest láttam ki-bejárni a mise alatt.

 mindszenty adatok | 2010.04.11 11:32 | 83
A tegnapi szentmisén részt vettek a helyi ferences közösség tagjai? Nekem úgy tűnt, hogy egyik ( folyamatosan ki-be járkáló) tagjuk kivételével nem voltak ott. Viszont azt tapasztaltam, hogy a mise után az MTV-nek az egyik tagjuk nyilatkozott. Hogy miről beszélhetett, arról nincs tudomásom, viszont ha a régi liturgiáról kérdezgethették, akkor - szerintem - egy autentikusabb személynek kellett volna nyilatkoznia.

 Topir adatok | 2010.04.11 07:16 | 82
Valószínűleg az lehet a szabadkőműves terv, hogy ha már nem sikerült teljesen megakadályozni a katolikus tradíció és a régi rítusú mise visszatértét, legalább megpróbálják elodázni, meglassítani (meghiúsítani úgysem fog sikerülni) a Magyarországról kiinduló katolikus feltámadást. Ezért félnek még megemlíteni is mindent, ami magyar. De Isten tervét senki emberfia nem tudja meghiúsítani, és minden elsülhet visszafelé is, azaz nagy kegyelmek forrása lesz ez is.

 Topir adatok | 2010.04.10 23:19 | 81
Én nem emlékszem, hogy a prédikációban egyszer is meg lett volna említve a Szűzanya (nem figyeltem végig feszülten, tehát kicsit tévedhetek). Ez történt ma Mária Országában.

 Dimitria adatok | 2010.04.10 22:59 | 80
Számomra volt más bántó is. Miért kell a televízió két emberének a Szentély kellős közepén ugrálni, civilnek semmi keresni valója a Szentélyben, pláne nem a mise alatt!!! Nem történt volna semmi baj, ha a templom más részéből, más szemszögből készítik a felvételt. Valamint, az egész templom állva marad, amikor a püspök áldást oszt, csak néhányan tudtuk, hogy ilyenkor le kell térdelni :(. És a harmadik, én úgy emlékszem a prédikáció sem fektetett nagy hangsúlyt Máriára.

 Horváth Beatrix adatok | 2010.04.10 22:44 | 79
A Boldogasszony, anyánk (régi himnuszunk) nagyon hiányzott a kivonulásból, és jó lett volna, ha a "Győzelemről énekeljen" kezdetű ének befejező versszaka is belefért volna valahogy, mivel aktualitása nem nagyon vitatható:
" István király árva népe, /Te is hajtsd meg homlokod
Borulj térdre, szórd elébe/ Minden gondod, bánatod!
A kereszt volt ezer éven/Reménységed oszlopa,
Most is Krisztus jele légyen /Jobb jövődnek záloga!
Krisztus ,kenyér s bor színében/ Úr s Király a föld felett:
Forrassz eggyé békességben /Minden népet s nemzetet!"
Ezeket a sorokat újra a szívébe kellene vésni a Szűz Mária országát ma lakó népnek,ehhez viszont első lépésként megfelelő alkalmakkor énekelni-hallani kell. Ez egy ilyen alkalom volt/lett volna.

 Topir adatok | 2010.04.10 17:01 | 78
Csodálatos régi rítusú misét mutatott be ma Varga Lajos püspök úr nemzeti kegyhelyúnkön, Mátraverebély-Szentkúton, de volt két olyan mozzanat, ami számomra bántó volt.
1.Egyetlenegy magyar vonatkozású Mária ének sem csendült fel, nem hangzott el egyetlenegy fohász sem Magyarországért, sem a Himnusz, semmi, ami magyar vonatkozású lett volna. Annál is inkább furcsa ez, mivel magyar nemzeti kegyhelyen volt a szentmise.
2.A szentmise végén a kissé hosszúra nyúlt orgonaszóló után a gyönyörű népviseletbe öltözött, Szűz Mária szobrát a mise alatt végig állva a vállukon tartó helybéliek vezetője felszólt az orgonistának, hogy előbb is befejezhette volna, és akkor el tudtak volna búcsúzni (gondolom, a püspök úrtól). Erre megjelent a kórusban két személy feje, akik gúnyosan kinevették a méltatlankodó idős férfit.

 Topir adatok | 2010.04.10 16:36 | 77
Úgy legyen. Köszönöm!

 gábor adatok | 2010.04.10 10:44 | 76
"Óh, boldog Magyarország! csak ne hagyja
magát félre vezetni már - "
(Dante: Isteni színjáték. Paradicsom. XIX. Ének. 142. vers.)

 Topir adatok | 2010.04.10 07:26 | 75
Erről én is hallottam, és olyan gyönyörű, hogy helye lenne az Örömeink kategőriában is. Danténak is van valami "boldog Magyarország" megjegyzése, de nem tudom, minek kapcsán és hol írta ezt. Ha valaki tudja esetleg, megírhatná itt, a Fórumon. Szent Pió atya még a magyar szentekhez való sűrű fohászkodásra is felszólított. Ahhoz, hogy ez a sok gyönyörűség kibontakozhasson a magyarok számára, elengedhetetlen feltétel a katolikus tradícióhoz való tömeges visszatérés. Nagyszerű dolgok csak igaz forrásból fakadhatnak! És ez így is lesz, mert Isten tervében - a szentek kijelentései alapján is - ez így van.

 karasi adatok | 2010.04.09 20:13 | 74
Úgy gondolom ide illik, a "Magyarország" témába.

Érdekes írást találtam a neten és a link továbbküldésében kérném a segítségüket!

Ezt szeretném széles körben terjeszteni.
Ezért népszerűsítsük az ima elérhetőségének linkjét.

IMA MAGYARORSZÁG MEGTÉRÉSÉÉRT - http://ima2.try.hu/

Pió atya Magyarországról szóló próféciája:
"Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár
fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan
dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy
boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú
őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük
hathatós oltalmát országukra!"

(Lejegyezte Pió atya, forrás: Marana Tha, 2009/2. szám)

Köszönettel: karasi - /Ajánlják másoknak is, küldjék tovább!/

 Topir adatok | 2010.01.28 10:13 | 73
Az előbbiekben közölt híremhez annyit tennék hozzá, hogy igaz, hogy nem éreztem magam jól a lelkigyakorlaton, de így utólag visszagondolva nekem akkor nem tűnt úgy, mintha ebben a konkrét cselekedetben bármi rossz lenne. Hasonlóan ahhoz, amikor csak úgy általában érezzük a rossz jelenlétét, de konkrétan nem érzékeljük, hogy miben is áll ez a rossz.
Intuícióinkkal csak annyit vagyunk képesek érzékelni, hogy valami nincs rendben. Ahhoz igaz tanítás kell igaz tanítókkal, hogy a rossz okát is képesek legyünk megtalálni.

 Topir adatok | 2010.01.28 09:49 | 72
Hozzászólás az 58. sz. üzenethez:
Nemeshegyi Péter jezsuita atya lelkigyakorlatán vettem részt évekkel ezelőtt a dobogókői Manrézában. Ő is úgy áldoztatott, mint az a fiatalember a tv-.ben bemutatott műsorban: minden áldozó kézbe vette az ostyát és maga mártotta a kehelybe.

 Topir adatok | 2010.01.18 12:38 | 71
Az ország 99%-a tévét (és/vagy internetet, ami ha lehet, még rosszabb) néz. A média a "világ", ha úgy tetszik, a sátán befolyása alatt áll, a vallási műsorok is, tehát semmi jó nem várható tőlük. Régen, akár még csak a 70-es években is (az még nem sokkal a II. Vatikáni Zsinat után volt, ami lehet, hogy a világ romlására ilyen mértékű befolyást gyakorolt azzal, hogy nagyobb teret nyitott az ördögnek?) nemcsak ez nem így volt, hanem sok minden más sem így volt. Azt a kevés jót, ami néha azért még megmaradt a tévéműsorokban is, elönti a mindenhonnan előugráló szemét.
Az emberek nézik a tévét, ezen nem tudok meggyőzéssel változtatni. Legalább én nem nézem.


 Élthes Eszter adatok | 2010.01.17 21:02 | 70
Válasz a 69. számú üzenetre:
1. A hír így kezdődött: "2010. január 10-én, vasárnap délután az M2 vallási...", azaz nem TV2, hanem M2. Akármi valakinek a véleménye a tévéről, ez a kettő nem ugyanaz.
2. Mint már mondtam, a hír nem általában a tévénézésről szólt. Az egy egészen nás téma. Egy vidéki plébánosnak "a meglevő anyagból kell dolgoznia", vagyis a tényekkel. Az pedig tény, és ezen nem fog tudni változtatni a legszentebb plébános sem, hogy az emberek nézik a tévét.
3. Én is nézek tévét. A tévé a modern kor legborzalmasabb találmánya, de nem rosszabb, mint a computer, meg az internet, meg ... sorolhatnánk. Mégis, még ezeket is lehet eszközként használni. Az sokkal eredményesebb lehet, ha az embereket arra prőbálják megtanítani, hogy CSAK jó műsorokat nézzenek. Akármennyire kevés ilyen van, még mindig van néha. Az emberek nem egyformák. Én például nagyon sokat tanultam vallásilag, emberileg, erkölcsileg is jó fiilmekből. Arról már nem is beszélve, hogy volt idő, amikor a magyar tévé igenis kultúrát sugárzott. Például a 70-es években nem volt olyan színielőadás, amit ne sugároztak volna.

 Jagiello adatok | 2010.01.17 09:36 | 69
Válasz a 67. számú üzenetre:
Én nem láttam a filmet, de el tudom képzelni, milyen ravasz. De nekem az a véleményem, hogy aki TV2-t néz, az nem számítson másra. Hiába "hivatalos" egyházi műsor, a TV2-t nem az Egyház felügyeli, így miért gondoljuk, hogy azok, akik a katolikus műsorokat csinálják, azoknak a szavuk igen-igen és nem-nem? És egyáltalán, a mostani Egyház szava igen-igen és nem-nem? Például: Kiközösítéssel él-e azok felé, akik támogatják az abortuszt? Meg lehet nézni ki nyomta meg a Parlamentben azt a gombot és ki közöttük a katolikus. Kiközösítette őket a püspökük? Nem. De visszatérve a TV2-re. Meg kell felelni a tulajdonos elvárásainak. Én ismertem olyan embereket, akik a katolikus TV-nél voltak és a szavuk igen-igen és nem-nem volt. Régen kifúrták, kinyomták, vagy lenyomták őket a víz alá. Véleményem szerint igenis nem kell TV2-t nézni, se TV-t egyáltalán, mert egy nagyon sánta de szerintem jó példával élve: aki odaül a TV elé és bekapcsolja és nézi, az olyan, mintha sose nézné meg, milyen vizet iszik. A Duna vagy a Kő-ér vagy az Ördögárok vizét ugyanúgy isszuk-e és isszuk-e egyáltalán, mint a palackozott vizet vagy a jó budapesti csapvizet? Azt hiszem már a pohárba kitöltött Duna-víztől is undorodunk. Valahogy így kellene viselkednünk a TV csatornákkal is. Van bennük jó is, de oly mértékben szennyezettek, hogy halásos adagot tartalmaznak, ha sokat fogyasztjuk. Ha kicsit iszunk belőlük, akkor rosszul leszünk tőle. Ez az eset az említett filmmel is.

 mindszenty adatok | 2010.01.16 20:47 | 68
A kuruc.info oldalán láttam néhány fotót Pongrátz Ödön temetéséről. A kalocsai érsek mellett ki/mi lehet vajon az a hosszúhajú lila stólás egyén?????? Csak nem egy pap?????

 Dimitria adatok | 2010.01.15 18:22 | 67
Az egész film olyan, mintha egy sátáni brilliáns elme szüleménye lenne. Elképesztő hogyan "csomagol aranypapírba" tömérdek eretnek és káros dolgot (pozitívnak állítja be a dohányzó embert, már-már szinte pozitív az, ha egy férfi a hivatása miatt elhanyagolja családját, vallása meghatározhatatlan - egy tökéletes szinkretista), úgy, hogyha egy egyszerű mindennapi ember (aki nem tradicionalista) megnézi a filmet olyan érzése lesz, hogy ezt az embert szinte most szentté lehetne avatni. És az a rettentő baj, hogy tényleg szükség lenne sok olyan emberi tulajdonságokkal rendelkező igazán katolikus papra, plébánosra, tanítóra, orvosra, mint amilyen a filmben szereplő férfi. Tökéletes plébános lehetett volna ebből a férfiből, ha katolikusnak nevelik a szemináriumban. Itt a hatalmas felelőssége a püspököknek és magának az egyháznak - hogy fognak evvel elszámolni....Ezeknek a szerencsétlen nyomorban élő falvaknak, embereknek szüksége lenne ilyen emberekre, akik nevelik őket, törődnek velük, a gyerekeikkel....Csak hát KATOLIKUS HITBEN! Megint oda jutottunk, hogy a pokol felé vezető út ki van kövezve csupa jószándékkal. És nem elég, hogy jószándékból tudatlanul mekkora károkat okoz valaki egy közösségben, de ezt még reklámozzák is, sőt mi több, maga a katolikus egyház reklámozza.

 Élthes Eszter adatok | 2010.01.15 16:45 | 66
Én azt hiszem, itt most egy kicsit félrement a diskurzus. HOgy a média milyen, és hogy a sátán műve, ezt tudjuk már régóta. De a lenti hír nem ezért "sátáni", és nem is ez benne elsősorban a fontos, hanem, hogy mindezt a katolikus Egyház hivatalos műsora sugározta. Nem arról van e cikk kapcsán szó, hogy nem kell tévét, rádiót hallgatni, hanem arról, hogy ilyen emberek oktatják katolikus vallásra a gyermekeket, a fiatalokat, az embereket. És mindezt az Egyház kebelén belül. És nem csak hogy ezt csinálják, de még reklámozzák is. - És tessék azt is tudomsául venni, hogy a vidéki emberek zöme, ha nem az egésze igenis néz tévét. És ezt látja benne, És ha ezt látja, miért higgyen a saját papjának, aki esetleg még annyira "konzervatív", hogy nem így viselkdeik és nem ilyeneket tanít. Itt van ennek a hírnek a jelentősége! Persze, hogy a tévé olyan, amilyen, de nem a tévé kényszerítette a pécsi egyházmegye püspökét, hogy ezt az embert alkalmazza, és hogy még reklámozza is a tevékenységét!

 Jagiello adatok | 2010.01.15 08:38 | 65
Válasz a 64. számú üzenetre:
Nagyon köszönöm a választ. Mikor járta végig, tudna időpontot adni? Mert akkor biztos írt jelentést, ami majd vizsgálható lesz a Vatikáni Levéltárban,a hívők okulására, a pogányok botránkozásár és botrány-keltésére. A Bandinus püspök moldvai jelentése, akárcsak a jezsuitáké (ez még a missziók szétverése, a rend föloszlatása előtt volt) nagyon fontos dokumentumok. Akkor a moldvai katolikusság olyan helyzetben lehetett, mint ma a magyarországi-erdélyi: missziós terület, amire fokozottan oda kell figyelni. Persze tudom, már az egész világ missziós terület, ezért nagyszerű, hogy a pápák ennyit utaznak. Írok emailt is.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!