hagyom√°nyhŇĪ magyar katolikusok

SZŇįZ M√ĀRI√ĀNAK, MAGYARORSZ√ĀG KIR√ĀLYNŇźJ√ČNEK
felaj√°nlott honlapja

"B√ćZZATOK, MERT √ČN LEGYŇźZTEM A VIL√ĀGOT"

KATOLIKUS-HONLAP F√ďRUM BEJELENTKEZ√ČS REGISZTR√ĀCI√ď
 
A hozz√°sz√≥l√°sok nem a honlap szerkesztŇĎj√©nek, hanem az egyes hozz√°sz√≥l√≥knak a v√©lem√©ny√©t t√ľkr√∂zik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) V√©gidŇĎ ??
(157) Pius-√ľgy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarorsz√°g
(121) Vil√°gegyh√°z
(54) J√∂vŇĎ/Rem√©ny
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) M√°sok helyett
(199) Kérdések
(34) Hit√ľnk
(77) Fatima
(16) Assisi-√ľgy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASS√ĀG
(88) Evol√ļci√≥
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A vil√°g
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hib√°s?
(50) Mag√°n √ľzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) √Ėr√∂meink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendŇĎ?
(28) Vit√°k
(9) Anglikán-kérdés
(2) Al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©s vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudom√°ny √©s fejlŇĎd√©s
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Evol√ļci√≥
 

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4]
 pro Christi adatok | 2010.11.09 20:17 | 88
Aj√°nd√©k egy "katolikus" internetes foly√≥iratb√≥l, a 83. bejegyz√©s szerzŇĎj√©nek:

http://hu.gloria.tv/?media=104482

Mindenki "megnyugodhat".
Vagy nem mindenki?

(Szerintem ez szellemi aberr√°ci√≥ - nem fogom visszavonni. √Ām tal√°n nem haragszik meg emiatt, hiszen, mint m√°s bejegyz√©s√©bŇĎl l√°that√≥, pacifista is, pedig Krisztus az sem volt: ak√°r tot√°lisan sz√≥kimond√≥ vit√°ira, v√°laszaira, besz√©deire √©s hasonlataira gondolok, amikor oly hat√°rozottan HARCOL a hamiss√°g ellen, ak√°r a templomi jelenetre. R√°ad√°sul, aki a templom f√ľgg√∂ny√©bŇĎl ostork√∂telet fon, az nem is indulatb√≥l, hanem tervszerŇĪ tudatoss√°ggal cselekszik. B√©kess√©gszerzŇĎ √©s b√©kess√©gszeretŇĎ, de nem pacifista √©s szentiment√°lis. Deh√°t az ilyen √°lb√©kess√©gesek ezen sem fognak megs√©rtŇĎdni √©s ez √∂r√∂m sz√°momra, "megnyugtat√≥" ez is, mik√©nt az, hogy az evol√ļci√≥ is Isten terve.)

Min√©l t√∂bbet olvasok √©s gondolkodom, ann√°l ink√°bb pervert√°lt szellemi devi√°ci√≥nak tŇĪnik fel elŇĎttem mindenfajta evolucionizmus √©s ann√°l ink√°bb √°tl√°tni v√©lek az eg√©sz ir√°ny√≠tott valamin √©s a tervezŇĎk ind√≠t√©kain, ami√©rt ezt √≠ly tervszerŇĪ, fel√©p√≠tett sz√≠v√≥ss√°ggal el√ľltetik az emberi tudatban. √Čs kor√°ntsem az√©rt, mert holmi vall√°si fundamentalizmus eleve bevett prekoncepci√≥ja ment√©n szŇĪrn√©m a v√©lem√©nyem kialak√≠t√°s√°nak elemeit.

De gondoljuk meg:
- ellene mond a Kinyilatkoztat√°s (√©s m√©g akkor is, ha nem a protest√°ns "hat napt√°ri napos sz√≥szerintizmus alapj√°n kezelj√ľk a sz√∂veget, hanem ak√°r tegy√ľk ezt origen√©szi szimbolizmussal is, m√©g akkor is ellentmond neki).
- ellentmond a klasszikus (tehát még nem eretnek) teológiának is
- ellentmond m√©g az √∂sszes antik √©s tradicion√°lis filoz√≥fi√°nak az antik nyugaton √©pp√ļgy, mint az eredeti keleti filoz√≥fi√°kban. M√©g Plat√≥n is √©rtelmezhetetlen a maga Logosz-felfog√°s√°val az evol√ļci√≥ t√ľkr√©ben (pl. a barlanghasonlat: Plat√≥n: Az √°llam, hetedik k√∂nyv).
- vagy Krisztus, emberi aspektus√°ban, annak a form√°nak a manifeszt√°ci√≥ja lenne, amely a homo erectus √©s t√°rsai "ecol√ļci√≥j√°ban" kialakult? Az a Krisztus, aki √°ltal √©s akiben ELEVE(!!!) termtette az Atya a l√°that√≥ √©s a l√°thatatlan vil√°got???????

A bejegyz√©s alapj√°n, ez a kis "dokumentumfilm" - egy KATOLIKUS F√ďRUMR√ďL V√ČVE k√ľl√∂n√∂sen - "megnyugv√°st" √©s √∂r√∂m√∂t okoz tal√°n a bejegyz√©s szerzŇĎj√©nek √©s a hasonl√≥knak.
J√≥ sz√≥rakoz√°st a fimhez - √∂r√ľl√∂k, ha √∂r√∂met okozhatok.
 bukovszkilaci adatok | 2010.11.02 12:04 | 87
k√∂sz√∂n√∂m a j√≥k√≠v√°ns√°got! A TeremtŇĎ az bizony mindig teremtŇĎ,mint ahogy mindig ,mindenhat√≥,mindent ad√≥.Mindent Ňź tart l√©tben,mert amit nem az nincs is.

 gy√∂rgy1945 adatok | 2010.11.02 11:31 | 86
V√°lasz a 85. sz√°m√ļ √ľzenetre:
Legyen hossz√ļ, boldog √©lete, legye szerencs√©je, amelyet Isten ad majd neki!
A j√≥ a j√≥ba telep√ľl √©s abban lakik √∂r√∂mmel.

 bukovszkilaci adatok | 2010.11.02 11:12 | 85
Tegnap voltam a k√≥rh√°zba √ļjsz√ľl√∂tt l√°togat√≥ba,tegnap elŇĎtt m√©g nem volt,ma meg m√°r egy gy√∂ny√∂rŇĪ kisfi√ļcska,pislogott az ismeretlen vil√°g fel√©.Most teremtette az Isten.

 gy√∂rgy1945 adatok | 2010.11.02 11:05 | 84
Nincs evol√ļci√≥, nem is volt.
Csak kihalás van és erodálódás.
Isten egy alkalommal teremtett meg mindent. Minden atomot, minden atomr√©szecsk√©t Isten teremtette. Soha t√∂bbet ez nem fog megism√©tkŇĎdni.
Amit evolu√°lt √ļjnak gondolnak, arra vagy most bukkantak r√° vagy a m√°r megl√©vŇĎ elemekbŇĎl, a gondolkod√≥ ember kombin√°lta √∂ssze.

 bukovszkilaci adatok | 2010.11.02 08:18 | 83
Szerintem Isten √ļgy teremtette meg a vil√°got,hogy az √©letet,bele rejtette az "√©lettelen anyagba, ami ki kel mint a mag megfelelŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂zt.√ćgy az evol√ļci√≥t is Isten √°ltal j√∂tt l√©tre,mindenki megnyugodhat.

 Pisti adatok | 2008.09.21 20:43 | 82
ui.: ami pl. a val√≥sz√≠nŇĪs√©gsz√°m√≠t√°st illeti. hogyha c√©lbadobok, √©s a c√©lt√°bl√°t folytonosnak tekintem, akkor hogy valahova dobok, "annak a val√≥sz√≠nŇĪs√©ge nulla, de nem lehetetlen". vagy ha gondolok egy sz√°mra, √©s a gondolt sz√°mot korl√°tlannak tekintem, akkor szint√©n. teh√°t annak a val√≥sz√≠nŇĪs√©ge, hogy √©n megsz√ľlessek, nulla, de m√©gis megsz√ľlettem, teh√°t a pillanatnyi val√≥sz√≠nŇĪs√©ge egy. nem olyan egyszerŇĪ dolog ez...

 Pisti adatok | 2008.09.21 20:39 | 81
az ilyen kijelent√©s pedig, mint hogy "az evol√ļci√≥t megc√°folt√°k", egyszerŇĪen val√≥tlans√°g. mindenkinek joga van azt mondani, hogy "nem fogadom el az evol√ļci√≥t", de ilyen t√©vinform√°ci√≥kkal csak a N√©pszabads√°ggal ker√ľl√ľnk egy szintre. nem tudom, a cikk szerzŇĎinek mi√©rt van sz√ľks√©g√ľk ilyen nemtelen eszk√∂z√∂kre. hogyha valamit bizony√≠tani szeretn√©nek, azt "csalafintas√°gok" n√©lk√ľl is tudn√°k bizony√≠tani.

 Pisti adatok | 2008.09.21 20:30 | 80
mulats√°gos... nekem az a vicc jut eszembe, hogy a Biblia mi√©rt fasiszta k√∂nyv. mert h√°ny-parancsolat szerepel a Bibli√°ban?! T√≠zparancsolat. mennyi t√≠zbŇĎl kettŇĎ...? nyolc. mi lesz, ha k√©t nyolcast egym√°s m√∂g√© √≠runk?! 88. ugye tudjuk, hogy ez mit jelent...? azt, hogy "Heil Hitler". kb. ennyire "tudom√°nyos" a levezet√©s. egy m√°sodpercben pl. nem egy, hanem legal√°bb t√∂bbmilli√°rd mut√°ci√≥ t√∂rt√©nik. egy dns-nek nem a semmibŇĎl kell √∂ssze√°llnia - ez√©rt csacsis√°g ider√°ngatni a termodinamika t√∂rv√©ny√©t -, hanem egy m√°sik dns-bŇĎl m√°sol√°si hiba miatt, ami a szervezet√ľnkben is naponta t√∂bbezerszer megt√∂rt√©nik.

 V√°gfalvy adatok | 2008.09.21 20:14 | 79
√Čs a k√∂vettkezŇĎ:
http://www.kreuz.net/article.7877.html

 V√°gfalvy adatok | 2008.09.14 22:59 | 78
Pont egy t√©ma olvashat√≥ az evol√ļci√≥val kapcsolatban:
http://www.kreuz.net/article.7837.html

 Pisti adatok | 2008.09.14 10:02 | 77
Rolandot megk√∂vetem, ami√©rt elv√°rhat√≥ bizonyoss√°g n√©lk√ľl neki tulajdon√≠tottam a moder√°ci√≥t. √≠gy a mondanival√≥ neki val√≥ c√≠mz√©se semmis, tŇĎle pedig eln√©z√©st k√©rek.

 V√°gfalvy adatok | 2008.09.12 00:27 | 76

MODER√ĀLVA.

 Pisti adatok | 2008.09.11 23:44 | 75
kedves Roland, hogyha az elŇĎzŇĎ hozz√°sz√≥l√°st t√∂r√∂lted, akkor mi volt ut√°na ism√©tl√©s?! vagy mi az √©rtelmetlens√©g...? hogyha val√≥tlans√°got √°ll√≠tottam, akkor mondd ki, hogyha nem val√≥tlans√°g, akkor nem √©rtem, mi a hiba.

kedves Eszter, hogyha √Ėn a "keveri a szezont a fazonnal" megfogalmaz√°ssal - mely a teol√≥gi√°ra √©s a term√©szettudom√°nyra vonatkozik - megb√°ntottam, akkor nyilv√°nosan bocs√°natot k√©rek. az √Ėn √©s a tudom√°ny viszony√°ra vonatkoz√≥ meg√°llap√≠t√°s viszont filoz√≥fiai t√©ny. hogyha annak a megfogalmaz√°sa - teh√°t a jelent√©s szavakba csomagol√°sa - az √Ėn sz√°m√°ra t√ļl k√∂zvetlen, t√ļl egyszerŇĪ, megint csak bocs√°natot k√©rek. de a tartalmi mondanival√≥j√°t - kiz√°r√≥lag szakmai alapon - fenntartom.

 √Člthes Eszter adatok | 2008.09.11 22:12 | 74
Pistinek az az √°ll√≠t√°sa, hogy "megs√©rtŇĎdtem" egy hozz√°sz√≥l√°sa miatt, hasonl√≠t ahhoz az esethez, amikor Lefebvre √©rsek VI. P√°l p√°p√°nak azt mondta, hogy az √ļj mise nem j√≥. Mire a p√°pa: "Maga nem szeret engem." " √Āll√≠t√°s√°val a hozz√°sz√≥l√≥ azt mutatta meg, hogy nem fogadja el, hogy van objekt√≠v igazs√°g, amiket nem lehet szubjekt√≠v √©rz√ľlettel elint√©zni. Tudtommal a katolikus szellemis√©g nem tŇĪri, hogy valaki, ha tetteit kritiz√°lj√°k, a kritik√°t a szem√©ly√©re √©rtse. Ezt a fajta gondolkod√°sm√≥dot, mely minden eg√©szs√©ges emberi √©rintkez√©st g√ļzsba k√∂t, Luther vezette be. " Vagyis a mi eset√ľnkre vonatkoztatva ez azt jelenti: ahelyett, hogy Pisti bel√°tn√°, hogy tiszteletlens√©g, amit csin√°l, vagyis √©rt√©krendet s√©rt, engem gyan√ļs√≠t, hogy s√©rtŇĎd√©keny vagyok. (Ezzel azt is el√°rulja, hogy vagy nem olvasta, vagy nem √©rti az eset ut√°ni elsŇĎ v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°somat, amiben el√©g vil√°gosan kifejtettem ezt. Vagy hazugnak tart, aki ott val√≥tlans√°got √≠rt. Egyik a h√°rom k√∂z√ľl.) " √Čppen ez√©rt s√ľletlens√©g, amit V√°gfalvynak, meg Minister Primusnak v√°laszolt: mivel viselked√©se objekt√≠ven nem felel meg egy katolikus f√≥rum modor√°nak, mindenkinek joga, sŇĎt k√∂teless√©ge ŇĎt ez√©rt megfedni, de legal√°bb figyelmeztetni. Nem kell arra v√°rni, hogy √©n hogyan reag√°lok. Ha egy gyerek nyilv√°nosan √ľti meg a tan√°rj√°t, mindenkinek, aki a tettet l√°tta, k√∂teless√©ge ez√©rt ŇĎt megleck√©ztetni. A tanul√≥ nem v√°laszolhatja, hogy csak a meg√ľt√∂tt tan√°r illet√©kes ŇĎt meg√≠t√©lni. A meg√ľt√∂tt tan√°r pedig nem s√©rtŇĎdik meg, amikor felelŇĎss√©gre vonja a tan√≠tv√°nyt, hanem a rendet √°ll√≠tja helyre. Mint ahogy Isten sem s√©rtŇĎdik meg, ha √°th√°gjuk parancsait. Csakha nem k√©r√ľnk idej√©ben bocs√°natot, megb√ľntet √©rte. SŇĎt, m√©g ha bocs√°natot k√©r√ľnk, ideigtart√≥ b√ľntet√©st akkor is kapunk, mert a "rendet helyre kell √°ll√≠tani". Erre √ļgy reag√°lni, hogy Isten megs√©rtŇĎd√∂tt, az√©rt b√ľntet .... Noh√°t, ez micsoda felfog√°s? (K√∂ny√∂rg√∂k, nehogy azt v√°laszolja, hogy √©n nem vagyok isten. Pr√≥b√°lja az elvet meg√©rteni.)

Itt a Maga √≠r√°sa, amibŇĎl az eg√©sz kiindult. Mag√°n k√≠v√ľl minden hozz√°sz√≥l√≥nak feltŇĪnt a modortalans√°ga, ezt jelezt√©k is Mag√°nak, √©n pedig v√°laszoltam r√°: azt hiszem egy oldallal od√©bb:

Pisti e-mail nem jelenik meg adatok 2008.07.23 18:46
kedves Eszter!

√Ėn keveri a szezont a fazonnal. ahhoz, hogy term√©szettudom√°nyos k√©rd√©sekrŇĎl tudjunk besz√©lni, elŇĎsz√∂r tiszt√°zni kellene, hogy mi az a term√©szettudom√°ny. ehhez tudom√°nyfiloz√≥fi√°ra van sz√ľks√©g. √©n egyszer m√°r elmondtam a saj√°t mond√≥k√°mat, ugyanazt tudom ism√©telni: am√≠g a tudom√°ny √©rtelm√©vel nincs tiszt√°ban, addig f√∂l√∂sleges b√°rmilyen k√©rd√©sbe belemenni.

 F√ľzesi Zsolt adatok | 2008.09.11 19:02 | 73
Kedves Eszter asszony, meg√©rtettem az √ľzenet√©t.

 Pisti adatok | 2008.09.11 17:29 | 72
ismétlés és értelmetlenség miatt moderálva

 √Člthes Eszter adatok | 2008.09.11 16:36 | 71
Pisti 08.10 19:44 √©s F√ľzesi Zsolt hozz√°sz√≥l√°s√°ra: Ann√°l, hogy valaki nyilv√°nos tiszteletlens√©g√©re a lenti hozz√°sz√≥l√°sban szereplŇĎ magyar√°zatot adja egy tradicionalista honlapon, m√°r csak azt tartom elk√©pesztŇĎbbnek, hogy egy m√°sik f√≥rumoz√≥ ezt a magyar√°zatot el is fogadja. Mivel a t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g hallgat, nem tudom, h√°nyan j√∂ttek r√°, hova vezet az ilyen fajta √©rvel√©s: "mert nekem nem tetszik a m√°sik v√©lem√©nye, az√©rt t√∂bbsz√∂r is tiszteletlen√ľl viselkedem vele szemben", "mert nekem nem tetszik, hogy piros sapk√°t hord, fejbev√°gom", "mert nekem nem tetszik, hogy d√©lut√°nonk√©nt zen√©l, amikor √©n aludni akarok, kif√ľst√∂l√∂m a lak√°s√°b√≥l", "mert nekem nem tetszik, hogy templom elŇĎtt keresztet vet, lel√∂k√∂m a buszr√≥l", "mert nekem nem tetszik, hogy katolikus, meg√∂l√∂m" stb. stb. Gy√∂ny√∂rŇĪ lehetŇĎs√©gek, mondhatom.
Mint a honlap gazdája, kijelentem, hogy ez a honlap ezt a fajta viselkedést és szellemiséget nem fogadja el!

 Pisti adatok | 2008.09.11 12:34 | 70
g√ļnyos √©s fennh√©j√°z√≥ st√≠lusa miatt moder√°lva. A hozz√°sz√≥l√≥nak aj√°nlom a tpoic 3. oldal√°n a legals√≥ hozz√°sz√≥l√°st, ott tal√°l el√©g anyagot

 Minister Primus adatok | 2008.09.11 12:23 | 69
Emigy olvastam egy k√∂nyvecsk√©t a napokban, ami az evol√ļci√≥ elm√©letet c√°folja meg pontr√≥l pontra, nagyon vil√°gosan, √©s mindenki sz√°m√°ra √©rtehtŇĎen (K√ľl√∂nben Harun Yahya a szerzŇĎ). Olvas√°s k√∂zben pedig elgondolkoztam azon, amit kor√°bban mondtak nekem, hogy mennyire k√∂zelebbnek lehet √©rezni az Urat, amikor csak ezer √©vekrŇĎl van sz√≥, mint amikor milli√≥ √©s milli√°rd √©vekkel dob√°l√≥znak a "tud√≥sok".
H√°t m√©g amikor pontr√≥l pontra bebizonyosodik, hogy t√©nyleg csak ezer √©vekrŇĎl lehet sz√≥! Szinte csod√°latos √©rz√©s!


  MAGYARORSZ√ĀG KIR√ĀLYNŇźJE, K√ĖNY√ĖR√ĖGJ √ČRETT√úNK!