hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Városmisszió '08
 Egy kis reklám a traditio-nak... Meglátjuk, mi lesz belőle, veszíteni nem veszíthetünk semmit.

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3]
 Élthes Eszter adatok | 2008.06.24 17:36 | 17
(Az előző üzenetből: "vagy félszáz", helyesen "vagy másfélszáz szórólapot".) - Folytatva az előző gondolatmenetemet: "Aki keres, talál". Vagy sokkal inkább, a mi Urunk azt mondta: "keressetek és találtok". Moloch és Isten, Baál és Krisztus nem fér el egy helyen. Mára lefordítva: ez az istentelen világ és a mai új-katolicizmus nem fér el egy helyütt az igazi katolikus tanítással, Isten teremtői szándékával, Krisztus-Király birodalmával. Aki ezt nem fedezi fel, vagy jobban mondva, akit EZ A VILÁG NEM TASZÍT, az SOHA NEM LESZ NYITOTT a tradíció iránt. Akit viszont taszít a mai helyzet, AZ IGENIS KERESNI FOG, és ha keres, AKKOR TALÁL IS, erről maga Urunk, Jézus Krisztus biztosított bennünket. Ezért nem kell kimenni és tüntetni, hanem EGYRE JOBBAN CSINÁLNI a tradíciót, hogy amikor ránk találnak, felkészültek és "kívánatosak", meggyőzőek, vagyis "szentek" legyünk. - Hát, nem az én tapasztalatom, hanem egy piuszos pap 20 éves tapasztalata, amit az előzőben írtam. Az én és az ő "csodáikat" is éppen azért kaptuk meg, mert már "kerestük" az igazságot. És igenis állítom, hogyha valaki őszintén keresi az igazságot, akkor az Úr eléje megy. És ha nem keresi, akkor lehet neki mondani a legnagyobb okosságokat, és lehet valaki a leglelkesebb apostol, nme fog elérni semmit.

 Pisti adatok | 2008.06.24 09:22 | 16
Ui.: Hogyha ma valaki hithű katolikus, annak nincs szüksége megtérésre, hiszen már hithű katolikus. Ha pedig modern katolikus, akkor a modern katolikus vallás hálójában van, nem fog magától rájönni, hogy nem hithű. Én 1991 óta vagyok katolikus, 2005-ig teljesen elbutultam. 2005-ben sem azért "tértem meg", mert hirtelen rájöttem, hogy a modern katolikus vallás nem katolikus, hanem azért, mert elfogadtam egy nálam nagyobb tekintély tanítását, és annak megfelelően gondoltam át a saját álláspontomat.

 Pisti adatok | 2008.06.24 09:14 | 15
Jézus nem azt mondta az apostoloknak: "maradjatok Jeruzsálemben, majd akit meg akarok téríteni, azt odavezetem személyesen hozzátok", hanem azt, hogy "menjetek, és hirdessétek az Evangéliumot minden népnek". Jézus figyelembe vette a világ működését, vagyis racionális missziós parancsot adott. Én nem csoda folytán "tértem meg", és az ismerőseim sem. Hogy Önnek van egy tapasztalata, azt elfogadom, de hát nem lehet egy tucat fős tapasztalatot általánosítani hatmilliárd emberre. Egyébként 1984-ben születtem... (És néztem a Desszertet is a tévében, csak az Ön adását pont nem láttam. 1997-ben már gimnazista voltam.)

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.24 00:04 | 14
1996 nyarán (Pisti, Maga még nem is élt) 500 plébániára elküldtem Maessen atya kis könyvét. Rövidtávú eredmény: 1 gúnyolódó, 2 felháborodott és 2 együgyű levél. Hosszútávú: évekkel később 2 szeminarista mesélte, hogy kézről kézre járt náluk az írás. 1995-től először a Szent Margit Lapról, 2005-től a honlapról vagy félszáz szórólapot helyeztek el ismerőseim a templomokban (én személyesen nem mertem, hiszen nem szabad). Amikor elkezdtem (a piuszosok körében) a Szent Margit Lapot, évekig láttam, hogy senki nem olvassa, alig is vitték el. Na akkor megtanultam, hogy nem az embereknek dolgozom, hanem Istennek. Amíg Ő jónak látja, hogy csináljam, csinálom, Ő tudja, mit kezd vele, és folytattam. Mindezen aktivitások után is azt állítom, hogy NEM EZ A HELYES út. Erre két bizonyítékom: 1. Noénak Isten nem azt mondta, hogy menj és térítsd meg az embereket, mert közel a vég, hanem azt, hogy mentsd magadat és a tieidet. 2. ismerik Louis de Wohl Isten fellegvára című könyvét Szent Benedekről? Nagyon jó könyv. Nekem mindig ez jut eszembe: Szent Benedek korának legszentebb, legműveltebb, legaktívabb, kegyelmekben, csodatettekben leggazdagabb embere ült egy hegy tetején és nem ment sehova, nem "szórt szét szórólapokat" az emberek között. Ült és szentté tette magát. És az ilyesminek híre megy (akkor legalább is - szerintem éppen az az új a mi korunkban, és ettől soha nem volt kor a mienk, hogy ma már az ilyesmi - először a világtörténelemben - nem hat), és az emberek JÖTTEK HOZZÁ, de csak akkor, amikor KÉSZEK IS VOLTAK MÁR MEGHALLGATNI őt.

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 22:45 | 13
Pisti, ebben bizton állíthatom, hogy alaposan téved. Maessen atya egy időben gyűjtötte a történeteket, hogy ki hogyan jutott el a tradícióhoz, És kivétel nélkül mindegyik egy-egy csoda volt (az enyém is). Bízzon már egy kicsit az Úristenben és az ő kezében, ami vezeti. Honap feleszek erről egy cikket, pontosan erről szól. Szóval én BIZTOS VAGYOK benne, és MINDEN TAPASZTALATOM EZT BIZONYÍTJA, hogyha valaki ősztintén leresi az igazságot, Isten általunk előre nem látott és elkéozelni sem tudó módon elvezeti oda. És ha Maga komoylan katolikus vot, akkor IGENIS RÁ KELLETT VOLNA DÖBBENNIE, hogy itt valami nincs rendben. EBBEN A HITEMBEN NEM TUD ELTŰÁNTORCÍTANI. Ami ma a templomokban törtélnik az annyira ellen mond a legegyszerűbb katolikus könyvnek, hogy erre aki csak egy kicsit is foglalkozik a hitével, magától rá kell jöjjön. -

 Pisti adatok | 2008.06.23 22:37 | 12
De hogyha az Ön gondolatát fűzöm tovább, akkor is oda jutok, hogy az emberek nem ismerik a traditio-t, nem tudják, hogy létezik a traditio. Tehát aki keresi az igazságot, az sem talál meg minket. Én nem mondtam, hogy az embereket csalogatni kell, egyszerűen csak informálni kell az embereket, hogy tudják, hogy létezik traditio. Aztán, hogy mit kezdenek az információval, az már tőlük függ. De nem mondhatjuk azt, hogy aki keresi az igazságot, azt Isten majd ide vezeti, hogy becsöngessen: "elnézést, az igazságot keresem, valami azt súgja, hogy Ön biztosan tudja". Elnézést, ha a példa erőltetett, nem személyeknek szól, csak megpróbálom érzékeltetni, hogy mi a probléma.

 Pisti adatok | 2008.06.23 22:32 | 11
De hát az apostolok is hirdették az Evangéliumot... Szerintem ez nagyon szép elképzelés, hogy aki keresi az igazságot, az majd úgyis megtalál, csak hát nem hagyhatjuk figyelmen kívül a világ működésének szabályait. Én 14 évig egy olyan emberrel sem találkoztam, aki ismerte volna a traditio-t. Persze erre mondhatjuk, hogy Isten majd úgyis elvezeti azt, akit szeretne a traditio-hoz, csak ekkor a saját feladatunkat Istenre hárítjuk: nekünk csak elég karbatett kézzel ülni, és várni, hogy kopogtassanak az igazságot keresők. Szerintem Isten egy kicsit több leleményességet vár tőlünk, mert nem mondhatjuk, hogy nem tudjuk, hogyan működik a világ.

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 22:31 | 10
Pisti, hány éves Maga? Az Ég áldja meg! Azt a műsort és azt a könyvet nem a Maga korosztálya nézte!!!!! És Bessenyei Ferenc temetését sem!!! Nem rólam van szó, hanem arról, hogy mit lehet elérni és mit nem.

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 22:27 | 9
Maguk teljesen félreértettek, vagy én nem tudom magamat pontosan kifejezni, azt hiszem ez az utóbbi állítás az igaz, hiszen csak a magam gondolatmenetére figyelek. Szóval, nem nyavalyogni akartam, és a magam érdemeit sorolni, hanem arra reagáltam, hoyg a többiek azt írták, ilyen média szereplés kell, meg olyan. És én biztos vagyok benne, hogy egyrészt ma sokkal rosszabb a helyzet, tehát oda se engednek bennünket, másrészt eredmény az ilyesmitől nem várható. Ezért és csak ezért hoztam fel az előbbi példákat. Én (csak) abban hiszek, hogy valaki keresi az igazságot, és úgy jut el a tradícióhoz, mint az egyetlen igazsághoz. Vagyis én kevésbé hiszek a külső információkban, és jobban a belső haladástól, igyekezettől. Persze, lehet, hogy ebben is tévedek.

 Pisti adatok | 2008.06.23 22:23 | 8
Kedves Eszter! Én a tévéműsort csak Öntől kaptam meg, amikor már hithű katolikus voltam, ugyanúgy a könyvét is akkor olvastam, tehát 14 év alatt nem jutott el hozzám, pedig itt éltem Magyarországon. Nem akarom elszomorítani, de nemrég hallgattam olyan embereket, akik reklámozással foglalkoznak, és azt kell mondjam, hogy összehasonlítva a mi ténykedésünket és a megtérőket, mesébe illően nagy az arány, másképp fogalmazva: rettentő keveset teszünk az ügy érdekében. (Itt nem magára gondolok, konkrétan nem az Ön munkáját elemeztem.)

 Minister Primus adatok | 2008.06.23 22:12 | 7
Kérem: én is azzal indultam el, hogy Édesapám mondogatni szokta, hogy régebben sokkal szebb volt a mise! :) Csak hat szó volt az egész! És lám: meddig jutottam el velük! :)

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.06.23 22:00 | 6
Kedves Eszter!
Szerintem az eredményességet nem lehet mérni. Hiszen "más, aki vet, és más, aki arat." Az Ön természetfeletti szerepe - véleményem szerint - a vetés. Ne essünk a lelki mohoság hibájába, és ne higgyük, hogy miénk lesz az aratás öröme is. Az eredményesség 0,0000 beállítása szerintem túlzás. Ki tudja, hány emberben mozdult meg valami az Ön bátor kiállása, könyvei vagy a temetés hatására? Lehet, hogy valaki soha nem megy el régi misére, de majd a gyermekének tud valamit mondani róla, ami elég lesz ahhoz, hogy a gyermek eltaláljon az igazsághoz. De ez csak egy példa volt. Én sem aggódóm a számok miatt, hiszen emlékezni kell Szt. Pál apostol: "Én ültettem, Apolló öntözte, DE a növekedést ISTEN ADTA."

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 21:48 | 5
Úgy vagyok ezzel a történettel, amit most leírok, mint Parsifal a Pezenhoffer (?) könyvvel. Akár akarom, akár nem előbb utóbb mindig előhozakodok vele. Nos, Maguk nagyon fiatalok és nem emlékeznek arra, hogy volt egy bizonyos adás a TV-ben 1995-ben, amiben szerepletem és igen hatásosan kiálltam a katolikus tradíció mellett. Azt az adást több millióan nézték, és az akkori kömyvem több ezer példányban kelt el igen rövid idő alatt, és több száz levelet kaptam. És azt sem kellene elfelejteni, hogy Bessenyei Ferenc temetését élőben közvetítette a TV tridenti rítusban szintén több millió néző előtt. Eredmény: 0,0000 - Azt hiszem, Maguk kicsit naívak, amikor azt hiszik, hogy bármit is el lehet érni. Hogy mi kellene, nos akár szeretnek cikekket olvasni, akár nem, most nem ismétlem meg, a honlapon fent van

 Minister Primus adatok | 2008.06.23 20:27 | 4
Szerintem be kellene férkőznünk valamelyik katolikus újságba, és írni bele egy tömör - de annál velősebb - cikket. Szerintem jobban megéri, hogy cikkért fizessünk, mint hogy valami plakát-alakú reklámot tegyünk bele.
Tudom, tudom: úgy kivágnának minket az "editorok", hogy húsz métert csúszna az ülepünk a járdán! :)
Csak abban reménykedek, hogy ezeknek az embereknek "megvan az áruk". Ingyen biztos, hogy nem tennék meg, de ha fizetnénk érte...

Vagy...
Pisti megismerkedik Turn und Taxis Hercegnőjével, Aki emígy is pártolja a régi rítus híveit, és akkor kapnánk Tőle egy kis pízt, és nyitnánk saját Landerer und Heckenast nyomdát, és a TRIDENTINUM című újságban megírnánk a 12 pontot... És akkor... :D :D :D

No de komolyan: utat kell találnunk a médiába!

P.S. A körmenetes gondolathoz: dehát nem is szólítanánk le senkit! Mi csinálnánk a saját dolgunkat, aki pedig csatlakozik - csatlakozik.

 Pisti adatok | 2008.06.23 19:31 | 3
Ez jó ötlet, valamelyik ünnep kapcsán meg lehetne csinálni. Csak megfelelő útvonal kell hozzá - elég széles járda -, esetleg egy bejelentés a rendőrség felé. De én most konkrét reklámra gondoltam, nem valami "extrém" feltűnésre. Hogy pl. mint a könyvhéten, felállítunk egy "tradicionalista" sátrat, ahol megfelelő reklámanyagokkal felszerelkezett hithű katolikusok állnának az érdeklődők rendelkezésére. Nem leszólítgatni az embereket, mint a hajléktalanok, mert az visszatetsző, de "izlésesen" jelen lenni. Jó ötlet a sajtóhirdetés is, de amit mi meg tudnánk fizetni, annak nagyon kicsi a nyilvánossága.

 Minister Primus adatok | 2008.06.23 19:08 | 2
Nem muszáj komolyan venni... De nekem mindig tetszett az az ötlet, hogy egy körmenet vonuljon végig a városon... Biztos felfigyelnének ránk... És ki tudja: hátha még követnének is minket valahányan...

 Pisti adatok | 2008.06.23 14:32 | 1
Ahogy a Vélemények c. témában felvetődött, érdemes lehet sok emberhez eljuttatni a traditio hírét. Én nem kezdenék vitát, hogy van-e értelme vagy nincs, hanem kipróbálnám: ha nincs értelme, nem vesztettünk semmit, ha pedig van értelme, kész nyereség. Úgyhogy lehet, hogy nem lesz belőle semmi, de megpróbálni meg lehet. Ugye ebben az ügyben sem számíthatunk senkire, csak a hithű katolikusokra, azaz önmagunkra. Tehát ötleteljünk, kinek milyen elképzelése volna, mit tud saját maga (!) hozzátenni, megvalósítani. Ja, kísérleti terepként Budapestre gondoltam, azon belül is a belvárosi részre.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!