hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Vélemények
 Olyan kérdések felvetése, melyekre együtt keressük a választ

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4]
 Élthes Eszter adatok | 2008.06.23 03:24 | 8
"Tehát csak rajtunk áll, hogy hány emberhez jut el a traditio" (Pisti), "Az tényleg probléma, hogy nincs saját kiadónk. Nekünk is kellene egy Sarto Buch!" (Minister Primus) - Nos, ezekre a következő a megjegyzésem. Az én legkedvesebb barátom, Minister Primus, azt is írta június 22-én: "Most olvasom a Hírvivőben: A Pápa jóváhagyta a Neokatekumenális Út statútumát." - Június 11-e óta ezen a honlapon olvasható ez a hír. Itt miért nem olvasta el? De van további kérdésem is: a fórumozók közül hányan olvassák a honlap cikkeit? Pedig rengeteg olyan írás van fent, és kerül állandóan fel, amely után itt a főrumon sóhajtoznak. Kérdezem én, hány könyvet olvastak el a KÖNYVTÁR-ra feltett teljes kötetekből? És hányat vettek meg a boltokban a szintén a KÖNYVTÁR-oldalon található ajánlott irodalomból? Azt hiszem, ahelyett, hogy a távol után vágyakoznánk, észre kellene venni azokat a "kincseket", melyek az orrunk előtt hevernek. Én igazán mindent megteszek, hogy fordítsak a Sarto-Verlagnál megjelenő könyvekből, hogy feltegyem a zsinat előtti magyar könyveket, tényleg kíváncsi lennék rá, hányan olvassák, különösen azok közül, akik egy magyar tradicionális kiadó után sóvárognak, és annak hiányát teszik felelőssé a magyar állapotokért?

 Pisti adatok | 2008.06.22 13:51 | 7
Szerintem a válasz nagyon egyszerű: az emberek nem ismerik a traditio-t. Én pl. 14 évig voltam úgy katolikus, hogy sohasem hallottam róla. De nyugaton sem a püspökök vagy a papok reklámozzák a traditio-t, hanem a hithű katolikusok. Ők azért tartanak előrébb, mert mindig is többen voltak... Tehát csak rajtunk áll, hogy hány emberhez jut el a traditio.

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.06.21 19:17 | 6
Igen, én nem is arra gondoltam, hogy miért nem járnak fel alsómucsajröcsögéről Bp.-re, hanem, hogy pl. budapestiek miért nem járnak tr. misére. Ebben az esetben már lehet a tradicionalizmust a misék számában mérni.

 Bence adatok | 2008.06.21 19:04 | 5
Az, hogy nincs tardicionalista kiadónk az szerintem is nagy probléma, mert nagy szükség lenne valódi katolikus könyvekre, esetlegesen a II. Vatikáni Zsinat előtti hittan könyvek és ima könyvek újranyomtatására. De szerintem ha nyílna katolikus tradicipnalista könyves bolt, annak mindenkép kéne egy honlapot készíteni, ahonnan lehetne rendelni is könyveket. Szerintem Magyarországon jelenleg tardicionalizmust nem lehet abban mérni, hogy ki hányszor volt vagy jár tridenti misére, mivel sokaknak több száz kilométerre van, aki nem tud autót vezetni annak a tömegközlekedésre kell támaszkodnia, ami nem biztos, hogy a mise időpontjához igazodik, a rokonokra sem lehet mindig támaszkodni.

 Minister Primus adatok | 2008.06.21 16:56 | 4
Az tényleg probléma, hogy nincs saját kiadónk. Nekünk is kellene egy Sarto Buch!
Én is szeretnék katolikus könyveket venni, de soha nem tudom, hogy melyik igazán az! :( Így csak azokat veszem meg, amiket mások ajánlanak, mint pl. Amorth atya könyvét.
Jó lenne, ha már kiadónk nem, de saját könyvboltunk lenne, ahol össze lennének gyűjtve a magyarnyelvű katolikus könyvek! Így, ha bemennék könyvet vásárolni, akkor legalább tuti biztos lennék benne, hogy az, amit veszek, az átment a cenzúrán, és 100 százalék katolikus!
Egyébként mennyibe kerülne egy ilyen könyvesboltocska üzemeltetése?

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.06.21 15:56 | 3
Ja, és még egy ok: a híre, magyar renyheség: papok és hívek részéről egyaránt. Én számos olyan magyar hívőt ismerek, aki elvileg a mi álláspontunkat képviseli, de még soha nem volt régi misén, vagy nagyon ritkán, mert mindig közbe jön valami. Mindig fontosabb a család, a kert, a programok "most nősültem, kérlek ments ki; hat iga ökröt vettem, ki kell próbálni, nem kehetek". A papság inkább megelégszik a kényelmes alkalmi misézgetéssel, mely kielégíti jámbor ínyencségét, de igényesebb teológiai és latin tanulásra, a mise valódi megismerésére (kiutazás ilyen központokba) a püspökkel való konfrontációra és főleg és leginkább a paptársak neheztelésének és kibeszélésének elviselésére (és nem becsülöm le ez utóbbi nehézségét) nagyon kevesen vállalkoznak.

 Füzesi Zsolt adatok | 2008.06.21 14:49 | 2
1. Az én véleményem az, hogy Mo.-on látszatra (!) jóval kisebb törést hozott a zsinat, és részben a vasfüggöny, részben a papok józansága miatt a "liturgikus reformáció" is lassabban ment vége, és az abúzusok száma is jóval kevesebb volt, s még ma is kevesebb, mint tőlünk nyugatabbra. Kisebb tehát a késztetés az igaz katolikum keresésére.
2. Ugyanakkor a tridenti mise elleni kampány ugyanolyan erős volt, és ma még erősebb mint nyugaton. Ám ennek oka is az előbbiben van: a magyar papok és püspökök jóval rómahűbbek voltak, mint a nyugati világban. S mivel mélyebben megrázta őkat a Rómával való lefebvreista szembenállás, kivált a 88-as püspökszentelés, ezért merevebben utasítottak vissza mindent, ami Lefebvre érsekkel kapcsolatos volt. Lassan kialakult a máig stabilan álló abszurd "dogma": a régi mise szakadár."
3. Magyarországon szinte semmilyen tradicionalista katolikus folyóirat, könyv, kiadvány stb. nincs magyar nyelven, kézbe vehető formában. Ez nagy hiány.

 Élthes Eszter adatok | 2008.06.21 13:22 | 1
Miután "szépen összegyűlt a csapat", ahogy Gergő mondta, felteszek egy kérdést: Mit gondolnak: a Piuszosok magyarországi 18 évi megszakítás nélküli, a Belvárosi templom és Keszthely 8 hónapos minden heti, ünnepi "tradicionális" jelenléte ellenére, miért van "elenyésző kisebbségben" a katolikus tradíció helyzete nálunk? Ha összeadom az összes misehely híveinek számát, akkor se jön ki száz főnél több, de ha csak a "következeteseket" veszem, akkor még ennél is jóval-jóval kevesebb. Én több cikkben megpróbáltam választ adni erre a lesújtó és szerintem a világon egyedülálló helyzetre, de kíváncsi vagyok a Maguk, a fiatalok, az e világban intenzíven jelenlevők válaszára.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!