hagyom谩nyh疟 magyar katolikusok

SZ虐Z M脕RI脕NAK, MAGYARORSZ脕G KIR脕LYN艕J脡NEK
felaj谩nlott honlapja

"B脥ZZATOK, MERT 脡N LEGY艕ZTEM A VIL脕GOT"

KATOLIKUS-HONLAP F脫RUM BEJELENTKEZ脡S REGISZTR脕CI脫
 
A hozz谩sz贸l谩sok nem a honlap szerkeszt艖j茅nek, hanem az egyes hozz谩sz贸l贸knak a v茅lem茅ny茅t t眉kr枚zik.

(153) Honlap-II.
(8) R贸ma
(13) V茅gid艖 ??
(157) Pius-眉gy
(16) A honlapr贸l
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarorsz谩g
(121) Vil谩gegyh谩z
(54) J枚v艖/Rem茅ny
(199) H铆rek
(1) Lelkis茅g
(58) M谩sok helyett
(199) K茅rd茅sek
(34) Hit眉nk
(77) Fatima
(16) Assisi-眉gy
(47) K枚zlem茅nyek
(20) Hallottam...
(66) F贸rumoz谩s
(12) AZ ISTENI IRGALMASS脕G
(88) Evol煤ci贸
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennival贸i
(141) A vil谩g
(9) "Nemcsak keny茅rrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hib谩s?
(50) Mag谩n 眉zenetek
(12) T枚rt茅nelem-hamis铆t谩s
(23) 脰r枚meink
(77) V谩rosmisszi贸 '08
(17) Erk枚lcs
(55) Tekint茅ly
(88) V茅lem茅nyek
(9) Kis R贸mai Zsolozsma - "rekl谩m"
(8) Probl茅m谩k
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelz茅s
(20) Mi a teend艖?
(28) Vit谩k
(9) Anglik谩n-k茅rd茅s
(2) Al谩铆r谩sgy疟jt茅s vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakci贸k
(8) Tudom谩ny 茅s fejl艖d茅s
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "B铆zzatok..."
(27) SJM
 
A honlapr贸l
 K眉ls艖, bels艖 茅lem茅nyek a honlapr贸l 茅s f贸rum谩r贸l

M茅g nem jelentkezett be, 铆gy nem 铆rhat a f贸rumba

 akolitus adatok | 2011.04.01 10:04 | 16
V谩lasz a 14. sz谩m煤 眉zenetre:
Kedves Eszter!

Besz茅ltem Zsolttal ez 眉gyben. Azt mondta, hogy r茅gen kapott egy Facebook megh铆v贸t 茅s m茅g akkor bel茅pett, mert nem tudta, hogy mi az. 艕t is meglepte, amikor kider眉lt, hogy a Facebook 枚n谩ll贸 茅letet 茅l, s hetekkel k茅s艖bb is k茅pes automatikus e-mail-eket k眉ld枚zgetni. De tudatosan le akarja 茅p铆teni ezeket.

Ami pedig a f贸rumot illeti: Ne keseredjen el, ha vannak id艖szakok, amikor pang, m谩skor meg 茅l茅nk eszmecsere folyik rajta. A f贸rumoknak ilyen a term茅szete. El茅g sok f贸rumnak voltam/vagyok tagja; vannak olyanok is, ahol ha van egy t枚rt茅netesen engemet 茅s sokakat 茅rdekl艖 t茅ma 茅s olykor par谩zs vit谩k mennek rajta, a f贸rum 眉zemeltet艖je egyszer疟en letiltja, mert neki nem tetszik. Ilyenkor a kezdeti lend眉let megt枚rik, s hi谩ba oldj谩k fel k茅s艖bb a tilt谩st, m谩r nem lehet ugyanott folytatni, ahol f茅lbemaradt.
Ugyanakkor a f贸rumok alkalmasak arra is, hogy a k茅tked艖ket meggy艖zze - persze az 枚r枚k k茅tked艖k 谩ltal谩ban csak bomlasztanak, nem lehet 艖ket meggy艖zni 茅s nem is akarj谩k megv谩ltoztatni 谩ll谩spontukat. Sok esetben a f贸rum 眉zemeltet艖je a k茅s艖bbi kellemetlens茅gek elker眉l茅se v茅gett h谩zirendet 铆r, amelyet a f贸rumra beregisztr谩l贸knak el kell fogadni. Ilyenkor, a h谩zirend megs茅rt艖i jogosan kaphatnak megdorg谩l谩st, vagy kiz谩r谩st a f贸rum 眉zemeltet艖j茅t艖l, hiszen nem k枚telez艖 senkinek sem tagnak lenni egy adott f贸rumon.

 脡lthes Eszter adatok | 2011.03.31 22:38 | 15
Mint a m谩sodik r茅szben 铆rtam, ez a f贸rum val贸j谩ban sohasem m疟k枚d枚tt igazi f贸rumk茅nt. Most pedig, hogy szinte mindenki 鈥瀔isz谩llt鈥 bel艖le, m谩r v茅gk茅pp nem az. Sokan voltak, akik 枚nsz谩ntukb贸l mentek el, ki b煤cs煤val, ki an茅lk眉l. 脡s voltak, alig egy-ketten, akiket 茅n tiltottam ki.

脥gy h谩t 煤jra 谩t kellett gondolnom, hogy mit csin谩ljak. Mivel 茅n norm谩lis esetben csak est茅nk茅nt nyitom ki az internetet, amikor a cikkeket is felteszem, sokszor el艖fordul, hogy nagyon fontos (鈥瀉d谩st megszak铆t贸鈥) friss h铆rekre bukkanok, amiket ilyen k茅s艖 贸r谩kban m谩r se er艖m, se id艖m leford铆tani. Ilyenkor nekem nagyon j贸 szolg谩latot tesz ez a 鈥瀎贸rum鈥, hiszen gyors ford铆t谩sban, az eredetivel egy眉tt ide fel tudom ezeket tenni. De az is el艖fordulhat, hogy lesz m茅g m谩s is, aki szint茅n akar valamit k枚z枚lni. P茅ld谩ul d茅lel艖tt azt hallja, hogy a p谩pa sz艖rruh谩ban, hamuval megsz贸rt fejjel, mez铆tl谩b engesztel艖 k枚rmenetet tart az emberek b疟nei茅rt, a klerikusok mulaszt谩sai茅rt stb. akkor nem kell v谩rnia, am铆g 茅n este szint茅n megtal谩lom ezt a h铆rt, hanem van helye, ahova ezt azonnal felteheti.

脷gy hogy nem sz眉ntetem meg a 鈥瀎贸rumot鈥, csak azon gondolkozom el, hogy egy tal谩l贸bb nevet adjak neki. Olyan nevet, amely nem vezet f茅lre senkit, nem hiszi azt, hogy ez egy val贸ban norm谩lisan funkcion谩l贸 f贸rum. 脷gy hogy 茅n nem b煤cs煤zom senkit艖l.
脡s Mae脽en atya jut gyakran az eszembe, akinek egyik kedvenc t茅m谩ja volt, hogy a v茅gs艖 id艖ket legjobban a szellemek sz茅tv谩l谩s谩r贸l lehet felismerni.

 脡lthes Eszter adatok | 2011.03.31 16:36 | 14
V谩lasz a 13. sz谩m煤 眉zenetre:
Kedves akolitus, term茅szetesen 茅n is tudom, hogy ezt egy automata szolg谩lat k眉ldi, de CSAK AKKOR, HA AZ ILLET艕 nyitott egy ilyen facebookos oldalt. Teh谩t internetezik, vagyis intenz铆ven haszn谩lja az internetet, r谩ad谩sul nem katolikus oldalak olvas谩s谩ra, hanem m谩sra. HOgy mire, azt nem feladatom itt taglalni.

Az el艖bb annyira megd枚bbentem, hogy nem fejeztem be az 眉zenetet. Most megteszem:

Innen 眉zenem, tisztelt F眉zesi Zsolt, hogy sajnos nem tudom elfogadni aj谩nlat谩t, mert nincs sz谩nd茅komban "ezeknek az ismer艖seidnek a friss铆t茅seit, f茅nyk茅peit 茅s egy茅b dolgait" megn茅zni, se gyakorolni azt a lehet艖s茅get, hogy "megoszthassam vel眉k a saj谩tjaimat!".

De azt nem mondom el (mert nem vagyok a Maga gy贸ntat贸ja vagy lelkiatyja, 茅s Maga nem is k茅rte ki a v茅lem茅nyemet) hogy mi a v茅lem茅nyem azokr贸l, akik ezt teszik.

(folytat谩sa k枚vetkezik)

 akolitus adatok | 2011.03.31 11:51 | 13
V谩lasz a 11. sz谩m煤 眉zenetre:
脡n is kaptam ilyet. Elk茅pzelhet艖, hogy amikor valaki megh铆v贸t kap a Facebookra, s beregisztr谩lja mag谩t oda, akkor a rendszer automatikusan k眉ld az 枚sszes lehets茅ges ismer艖s茅nek is levelet? Az茅rt gondolom ezt, mert nekem t枚bb e-mail c铆mem is van, 茅s t枚bbre 茅rkezett ilyen lev茅l.

 脡lthes Eszter adatok | 2011.03.31 11:20 | 11
R茅szlet a 8. hozz谩sz贸l谩sb贸l:
"Egyfajta "v谩rosi remetes茅gbe" k铆v谩nok visszavonulni. M谩rpedig, ha l茅nyeg茅ben kikapcsolom magam az internet vil谩g谩b贸l, akkor nem tudok f贸rumozni sem; sem itt, sem m谩shol. Ez茅rt miut谩n ezt az 眉zenetet elk眉ldtem, kikapcsolom a sz谩m铆t贸g茅pet, 茅s hacsak 茅g a f枚lddel 枚ssze nem szakad, nem is fogok barangolni t枚bbet."

Ma reggel ezt a levelet kaptam:

Felad贸: Zsolt F眉zesi invite+kjdmv--mvdvd@facebookmail.com
C铆mzett: 脡lthes Eszter kat.honlap@citromail.hu
T谩rgy: N茅zd meg a Facebook adatlapomat!
脡rkezett: Ma 08:32

facebook
Szia 脡lthes,
Zsolt F眉zesi megh铆vott t茅ged, hogy csatlakozz a Facebookhoz. Amint csatlakozol, l谩thatod ezeknek az ismer艖seidnek a friss铆t茅seit, f茅nyk茅peit 茅s egy茅b dolgait... 茅s megoszthatod vel眉k a saj谩tjaidat! Zsolt F眉zesi
18 ismer艖s 路 眉zen艖fali bejegyz茅s
Csatlakozz a Facebookhoz
Zsolt F眉zesi megh铆vta kat.honlap@citromail.hu-t, hogy csatlakozzon a Facebookhoz.

 脡lthes Eszter adatok | 2011.03.30 18:59 | 10
V谩lasz a 8. sz谩m煤 眉zenetre:
F. Zs. b煤cs煤level茅t a k枚vetkez艖 bejelent茅ssel kezdi:
鈥濴elkiismereti okokb贸l szeretn茅k elb煤cs煤zni a f贸rumt贸l.鈥
Mivel ugyanezt a mondatot m谩r hallottam egyszer, volt id艖m alaposan kielemezni. Ez a mondat magyarul azt jelenti, hogy az illet艖 lelkiismerete nem engedi, hogy ak谩r csak hozz谩sz贸l贸k茅nt r茅szt vegyen ezen a f贸rumon, azaz a n agy nyilv谩noss谩g el艖tt meg谩llap铆tja, hogy 脡lthes Eszter f贸ruma, honlapja b疟n枚s, rossz, lelkiismeretes ember sz谩m谩ra nem elfogadhat贸.

Abszurdnak tartom, hogy valaki arra mer茅szkedik, hogy nyilv谩nos 铆t茅letet mondjon m谩sr贸l. Eml茅kszem, amikor Gergely atya f贸rum谩t elhagytam, eszembe sem jutott ilyen mondatot megfogalmazni. Helyette meg铆rtam azt, ami t谩voz谩sra k茅sztetett. Vagyis, ha valaki azt 铆rja: 鈥濺ossznak tartom, hogy 脡lthes Eszter Jap谩nr贸l 铆r鈥, akkor az egy elfogadhat贸 v茅lem茅ny. Ha ehelyett azt mondja: 鈥濴elkiismeretem nem engedi, hogy ebben r茅szt vegyek鈥, akkor ezzel olyan szerepet ad mag谩nak, amire 茅n nem k茅rtem fel, 茅s amire nincsen joga. Nem a gy贸ntat贸m, nem a lelkiaty谩m, 茅s ez itt nem Isten 铆t茅l艖sz茅ke.

Az alapvet艖 hiba persze abban van, hogy 茅n elind铆tottam ezt a f贸rumot, ami val贸j谩ban nem is f贸rum. Vegy眉k p茅ld谩ul a kath.net-et. Ott is van f贸rum, az 眉zemeltet艖ket egy谩ltal谩n nem 茅rdekli, mit 铆rnak oda, nekik csak az a fontos, hogy a l谩togatotts谩got n枚velj茅k a f贸rummal. Egy f贸rum akkor m疟k枚dik f贸rumk茅nt, ha oda b谩rki b谩rmit 铆rhat (persze ez csak a honlapok f贸rum谩ra igaz, a blogok f贸ruma val贸j谩ban nem f贸rum, oda csak az a hozz谩sz贸l谩s ker眉lhet fel, amit az 眉zemeltet艖 el艖tte j贸v谩 hagy).
脡n viszont azzal a sz谩nd茅kkal ind铆tottam a f贸rumot, hogy ott nem ak谩rkik ak谩rmir艖l 铆rnak, hanem akad Z谩hony 茅s Hegyeshalom k枚z枚tt legal谩bb 20 olyan katolikus, aki nagyj谩b贸l hasonl贸 szellemis茅g疟, mint a honlap, 茅s akik egym谩st seg铆tik ebben a nagy 鈥瀐idegh谩bor煤s鈥 helyzetben. Akik er艖t adnak egym谩snak a napi t煤l茅l茅sre ebben az anti-katolikus, m茅lyen romlott 茅s ellens茅ges vil谩gban. Nagyon nagyot t茅vedtem: kider眉lt, ezt j贸form谩n csak 茅n tartom fontosnak.
Ez茅rt nem engedtem meg, hogy olyanok fejthess茅k ki v茅lem茅ny眉ket (b谩r nem tiltottam ki mindegyik眉ket), akik az evol煤ci贸 terjeszt茅s茅re, az Isten ellenes k铆s茅rletek helyesl茅s茅re, 眉res fecseg茅sekre, a neon谩ci k枚r枚kb艖l j枚v艖 hamis铆t谩sok terjeszt茅s茅re akart谩k a f贸rumot felhaszn谩lni.
脡s ez茅rt 枚r眉ltem minden olyan cikknek, ami a katolikus ismereteinket gyarap铆totta.

Mae脽en atya szentmis茅r艖l tartott el艖ad谩sa csak 煤gy maradt meg az ut贸kornak, hogy le铆rta. Ha P谩l apostol nem 铆rja meg a leveleit, csak el艖ad谩sokat tart, hogyan t茅rtek volna meg a pog谩nyok? A mai rendk铆v眉li helyzetben, amikor nem lehet a sarki templomba elmenni pr茅dik谩ci贸ra, lelki gyakorlatra, mert ott csak m茅rget kaphatunk, ELENGEDHETETLEN FENNMARAD脕SUNKHOZ, ahhoz, hogy l茅legzetet vehess眉nk, valamilyen lelki t谩pl谩l茅k, 茅s ezt a mai helyzetben csak az internetr艖l kaphatjuk meg. Ez borzaszt贸, de 铆gy van. 脷js谩got sem lehet m谩r kiadni, mert se a kiad谩shoz, se a megv茅telhez nincs se p茅nz, se id艖, se lehet艖s茅g.

Az a helyes katolikus magatart谩s, ha a megt茅rni sz谩nd茅koz贸k, az igazs谩got keres艖k mennek a 鈥瀞zenthez鈥, 茅s nem az megy hozz谩juk. Csak az jut el igaz谩n a megt茅r茅sre, akinek ezt nem felaj谩nlj谩k, hanem aki szomjazza. 脥gy tettek a szentek, p茅ld谩ul Szent Benedek. Csakhogy, ez a keres艖kre vonatkozik. De a megt茅rt juhokra m谩r nem! Azok m谩r a szentek 鈥瀎iai鈥, akik茅rt felel艖s. Szent Benedek ugyan egy l茅p茅st sem tett senki keres艖 fel茅, de saj谩t 鈥瀏yermekei鈥 felett igenis 艖rk枚d枚tt.
Azaz egy igaz谩n katolikus papnak ma egyetlen k枚teless茅ge lenne, m茅gpedig a saj谩tjait (els艖sorban lelki, szellemi, nem pedig csak egyh谩zk枚zs茅gi, azaz f枚ldrajzi 茅rtelemben) t谩mogatni, vel眉k t枚r艖dni. De ezt egyik眉k sem teszi meg. Pedig m茅g a pog谩nyok, a b谩lv谩nyim谩d贸k is megteszik: a dalai l谩ma most k枚z枚lte, hogy visszavonul a politik谩t贸l, 茅s csak h铆vei lelki 茅let茅vel t枚r艖dik. 脡s mit tesz Benedek p谩pa? Felsz贸l铆tja a L铆biai, meg a K枚zel-Keleti konfliktus r茅sztvev艖it, hogy t谩rgyaljanak egym谩ssal. Ez az egyetlen 眉zenete a mai helyzetben.

(folytat谩sa k枚vetkezik)
Szerkesztve: 2011.03.30 23:13

 脡lthes Eszter adatok | 2011.03.29 22:27 | 9
V谩lasz a 8. sz谩m煤 眉zenetre:
F眉zesi Zsolt b煤cs煤level茅t 谩tolvasva, arra a k枚vetkeztet茅sre jutottam, hogy elhat谩roz谩s谩t egyfel艖l k茅t hozz谩sz贸l谩s谩nak tegnapi felrak谩sa, m谩sfel艖l az 茅n Jap谩nnal foglalkoz贸 鈥瀔atasztr贸fa鈥-t谩j茅koztat谩som ihlette.

1. M谩r r茅gebben is el艖fordult, hogy 铆r谩sait, melyeket j贸nak 茅s hasznosnak tartottam, feltettem a honlapra. Eddig soha nem kifog谩solta, s艖t. A mostanit csak azut谩n tettem fel, hogy G. atya pontosan ugyanazt magyar谩zta el nekem, mint amit F. Zs. le铆rt. 脥gy nem kellett G. atya szavait k眉l枚n le铆rnom, hanem egyszer疟en bem谩soltam F. Zs. sz枚veg茅t.
2. Jap谩nnal els艖sorban az茅rt foglalkozom, mert 鈥瀒steninek鈥 tartom. De nemcsak 茅n, hanem el茅g sokan, 茅s egyre t枚bben. J茅zus vil谩gosan megmondta, hogy a vil谩gnak egyszer v茅ge lesz. Ezt a Sz疟zanya La Salette-ben 茅s Fatim谩ban meger艖s铆tette. Williamson p眉sp枚k 煤rral az 茅len sokan gondolj谩k, hogy a tengernyi b疟n, benne els艖sorban az Egyh谩z b疟nei, meg茅rlelt茅k az id艖t Isten beavatkoz谩s谩ra. Mit is mondott Mae脽en atya legut贸bb? 鈥濵谩r nem k茅rni, hanem k枚vetelni kell ezt a beavatkoz谩st.鈥

Ha van valaki, aki ut谩lja a komputert 茅s az internetet, akkor az 茅n vagyok. A norm谩lis az lenne, ha b谩rhova elmehetn茅k mis茅re, legink谩bb a hozz谩m legk枚zelebb es艖 templomba. Lehet艖leg gyalog, vagy lovaskocsin, legfeljebb biciklin. 脡s ott csak katolikus dolgokat hallan茅k, 茅s 茅ln茅k meg. Csakhogy, ez a mai rendk铆v眉li helyzetben lehetetlen. Rendk铆v眉li helyzet rendk铆v眉li int茅zked茅seket, gyakorlatot k枚vetel.
Nagyon h谩l谩s vagyok a J贸istennek, hogy meg贸vott a sz茅ls艖s茅gekt艖l, a t煤lz谩sokt贸l, a m茅rt茅ktelens茅gt艖l. Azaz, m茅g ha sz茅less谩v煤 internet k枚zel茅be is ker眉ltem, akkor sem n茅ztem meg m谩st az interneten, csak azt, amire felt茅tlen sz眉ks茅gem volt. Azaz a kath.net, a summorum-pontificum, az fsspx.infon-n k铆v眉l semmi m谩st nem n茅zek meg. Ezek 煤gyis adnak mindent, ami m谩shol fontos t枚rt茅nik. 脡s mag谩nban vagy a f贸rumon mindig elk眉ldi valaki, ami M.o-on eml铆t茅sre m茅lt贸 (azaz a Magyar Kur铆r minket 茅rdekli cikkeit). Ezen k铆v眉l csak azt n茅zem meg, ami aktu谩lisan 茅rdekel, 茅s ilyesmi ritk谩n fordul el艖.
脡s ahogy a k枚nyveim, a mis茅k, a papok 鈥瀔ikeres茅s茅ben鈥 Isten megadta azt a seg铆ts茅get, hogy nem vezetett t茅v煤tra, azaz megadta a 鈥瀖egk眉l枚nb枚ztet茅s鈥 kegyelm茅t (mert tudta, hogy ker眉l, amibe ker眉l az igazs谩got keresem), biztos vagyok benne, hogy az ilyen keres茅sekben is megadja a seg铆ts茅g茅t azoknak, akikr艖l tudja, hogy erre sz眉ks茅g眉k van 茅s j贸akarattal keresnek. Azaz olyan 鈥瀒ntelligenss茅鈥 tesz, mely lehet艖v茅 teszi, hogy k眉l枚nbs茅get tudjak tenni az igaz 茅s a hamis forr谩s, az igazi 茅s a hamis adat k枚z枚tt.
Ha az ember csak ezeket a legsz眉ks茅gesebbeket n茅zi meg, melyek a mai, rendk铆v眉li vil谩gban felt茅tlen眉l kellenek ahhoz, hogy t谩j茅koz贸dni tudjon, akkor nem tal谩l se 鈥瀍gym谩ssal ellent茅tes, megt茅veszt艖, 谩tl谩tsz贸an manipulat铆v, egyre gyakrabban porn贸val 谩tsz艖tt, filoszemita (茅s tkp. s谩t谩ninak nevezhet艖) hazugs谩gokat鈥.

(folytat谩sa k枚vetkezik)

 F眉zesi Zsolt adatok | 2011.03.29 11:20 | 8
Kedves Eszter Asszony 茅s f贸rumoz贸k!

Lelkiismereti okokb贸l szeretn茅k elb煤cs煤zni a f贸rumt贸l.

Az茅rt nem mag谩nban 眉zentem ezt meg, ill. az茅rt nem csendesen maradok el, mert nem akarom azt a l谩tszatot kelteni, hogy megs茅rt艖dtem valakire, vagy felh谩bor铆tott valami.

A t谩voz谩snak 2 oka van:
- T煤l sokat 茅s sokszor 谩rtalmas m贸don 铆rtam, 茅s egyre t枚bbsz枚r tal谩lkozom az interneten a saj谩t gondolataim id茅zeteivel olyan 枚sszef眉gg茅sben, amilyenben nem szeretn茅m. Nincs meg a megfelel艖 r谩l谩t谩som, joghat贸s谩gom 茅s m疟velts茅gem ahhoz, hogy ilyen somm谩s v茅lem茅nyeket mondjak. 脰sszess茅g茅ben 谩rtottam az Egyh谩znak. (Ez nem "h谩ziasszony szindr贸ma": nem az茅rt szidom a f艖zt枚m, hogy kizsaroljam annak dics茅ret茅t.) - Ez茅rt visszavonom (revoco) minden eddigi 铆r谩saimat. Biztos volt benn眉k igazs谩g, de ezek n茅lk眉lem is igazak maradnak; a t煤lz谩sokt贸l 茅s t茅ved茅sekt艖l pedig el akarok hat谩rol贸dni, 茅s m茅g csak a hat谩rokat sem k铆v谩nom megh煤zni.
- Szak铆tani akarok az internetez茅s 茅s a t茅v茅n茅z茅s legt枚bb form谩j谩val (a levelez茅s ill. a megfelel艖en kiv谩lasztott filmek kiv茅tel茅vel). Nem b铆rom elviselni a h铆rport谩lok 茅s szinte minden weboldal egym谩ssal ellent茅tes, megt茅veszt艖, 谩tl谩tsz贸an manipulat铆v, egyre gyakrabban porn贸val 谩tsz艖tt, filoszemita (茅s tkp. s谩t谩ninak nevezhet艖) hazugs谩gait. Tudatosan nem fogom figyelni a h铆reket (sem a prof谩n sem az egyh谩zi esem茅nyekr艖l nem akarok tudni), 茅s nem akarom k枚vetni a politikai esem茅nyeket sem, 茅s (hogy finom legyek 茅s n艖ies) lesajn谩lom a tudom谩nyos eredm茅nyeket, a katasztr贸f谩kat, 茅s mindent, ami nem isteni. Mert ahogyan Kempis mondja: "Sok minden van, aminek tud谩sa kev茅s vagy 茅ppen semmi lelki hasznot nem jelent. S nagyon nem b枚lcs az, aki olyasmire figyel, ami nem v谩lik 眉dv枚ss茅g茅re."

Egyfajta "v谩rosi remetes茅gbe" k铆v谩nok visszavonulni. M谩rpedig, ha l茅nyeg茅ben kikapcsolom magam az internet vil谩g谩b贸l, akkor nem tudok f贸rumozni sem; sem itt, sem m谩shol. Ez茅rt miut谩n ezt az 眉zenetet elk眉ldtem, kikapcsolom a sz谩m铆t贸g茅pet, 茅s hacsak 茅g a f枚lddel 枚ssze nem szakad, nem is fogok barangolni t枚bbet. Egy h茅ten 1x megn茅zem a postal谩d谩mat, s abban is csak azt nyitom ki, amit l茅nyegesnek tartok.

Egy茅bk茅nt mindenkit b谩tor铆tok, hogy k枚vesse a l茅p茅semet, akiben nincs meg a kell艖 ellen谩ll贸k茅szs茅g. Mert nem csak azt vesz茅lyezteti a hazugs谩g, aki bed艖l neki, hanem azt is, akit b煤skomors谩gba d枚nt.

脺dv mindenkinek!



 脡lthes Eszter adatok | 2011.03.07 23:50 | 7
Ezt a levelet kaptam:


Tisztelt Eszter Asszony!
A Magyar Kur铆r is ismerteti az 脰n honlapj谩n is megtal谩lhat贸 cikket.
脡rdekes m贸don egy megjegyz茅s kimaradt az 脰n ismertet茅s茅b艖l:
Canizares b铆boros hozz谩teszi, hogy ez igaz a r贸mai r铆tus rendes 茅s rendk铆v眉li form谩j谩ra is,.
Szerintem fontos a teljes t谩j茅koztat谩s.
Tisztelettel:
F眉l枚p 脕kos

V谩laszom: Nem 茅rt v谩ratlanul a lev茅l, mert m谩r m谩st贸l is hallottam a M.K. cikk茅r艖l. Nos, 茅n a www.summorum-pontificum.de oldal cik茅t ford铆tottam, 茅s nem a Catholic Herald-茅t, mert hogy n茅metb艖l 茅s nem angolb贸l ford铆tok. A forr谩st mindig felt眉ntetem, most is megtettem, ut谩na lehet n茅zni ott (b谩r a kath.net is a forr谩sok k枚z枚tt 谩ll, de sz贸szerint a summorum-pontificum cikk茅t ford铆tottam, a kath.net-b艖l csak t谩j茅kozodtam.) Sz贸val, ezzel azt a v谩dat, hogy "nem t谩j茅koztatok teljesen", nem fogadom el.

2. 脡n minden olyan papt贸l (茅s el茅g sok ilyet ismerek), aki eredetileg NOM-os volt, azt hallottam, hogy a r茅gi mise nagyon "ravasz" 茅s "vesz茅lyes" valami, mertha a pap azt mondja, akkor el艖bb ut贸bb nem tudja a NOM-ot mondani. Nos, Canizares b铆boros azok k枚z茅 a NOM-os f艖papok k枚z茅 tartozik, akik el茅g sokszor mondj谩k a r茅gi mis茅t. Hogy ezek ut谩n a b铆boros 煤r m茅gis sz谩z k枚r枚mmel ragaszkodik a zsinathoz, a liturgia-reformhoz, az 煤j mis茅hez, abban 茅n azt l谩tom, hogy azok k枚z茅 tartozik, akik a legk眉l枚nf茅l茅bb magyar谩zatokat (ments茅geket) gy谩rtj谩k maguknak, hogy az igazs谩got valahogyan kiker眉lhess茅k. Minden ember ezt csin谩lja, aki reggel a t眉k枚rbe akar n茅zni.

3. B谩r Canizares b铆boros 煤rnak igaza van abban, hogy elvileg a r茅gi mis茅t is lehet nem az el艖铆r谩soknak megfelel艖en 眉nnepelni, de az茅rt ez gyakorlatilag ma k茅ptelens茅g, 茅s nincs is semmi 茅rtelme ilyet mondani. Hiszen, ki olvas ma r茅gi mis茅t? 1) A trad. k枚z枚ss茅gek papjai, nos, 艖k biztosan betartj谩k az el艖铆r谩sokat. (Mae脽en atya mondta nekem, hogy a Piuszosok k铆nosan vigy谩znak arra, hogy semmi "helytelent" ne tegyenek, hogy ne adjanak igazi okot a t谩mad谩sra.)
2) 脡s azok, akik most fedezt茅k fel, 茅s EZT AKARJ脕K BEMUTATNI, MERT EZT TARTJ脕K HELYESNEK. Nos, 艖k biztosan igyekezni fognak betartani az el艖铆r谩sokat, amennyire t艖l眉k telik. 脡s az biztos, hogyha netal谩nt谩n t茅vesztenek is rubrik谩t, a lelk眉let眉k, a hozz谩谩ll谩suk abszol煤t katolikus, hiszen az茅rt mondj谩k a r茅git, 茅s az茅rt v谩llalj谩k az ezzel j谩r贸 眉ld枚ztet茅st. 脷gy hogy Canizares b铆boros 煤r eme szavainak az 茅g vil谩gon semmi 茅rtelme nem volt, 茅s csak arra szolg谩lt, hogy "rugjon egyet" a r茅gi mis茅t mond贸kba, illetve a k茅t mis茅t egy fokra helyezze, amit 煤gye a p谩pa a motu proprioval m谩r megtett, amikor azt 铆rta, hogy a k茅t miseforma "k枚lcs枚n枚sen gazdag铆tani fogja egym谩st". Ezt egy trad. katolikus k茅ptelens茅gnek tartja.

 F眉zesi Zsolt adatok | 2011.01.17 12:34 | 6

Szerkesztve: 2011.01.17 12:37

 F眉zesi Zsolt adatok | 2011.01.17 10:56 | 5
Ez a mondat a cs煤cs:
"... de nem biztos hogy az az igazs谩g amit elhitetek veled."

elhitetek = elhitettek (+ 2 vessz艖hiba, de ez mell茅kes)

Az egy "t" bet疟 茅ppoly 茅rtelemm贸dos铆t贸 hat谩s煤 (b谩r eset眉nkben pr贸f茅tai igazs谩got hordoz贸), mint ha az 眉zenet 铆r贸j谩nak gondolatait sz谩rnyal贸nak min艖s铆ten茅m, 茅s v茅letlen眉l lehagyn谩m az "谩"-r贸l a vessz艖t.

A moder谩l谩st el艖re is al谩zattal elfogadom... nem b铆rtam ki :)
Szerkesztve: 2011.01.17 12:37

 F眉zesi Zsolt adatok | 2011.01.17 10:36 | 4
脡n azt meg茅rtem, hogy olyanok is olvass谩k a f贸rumot, akik alapvet艖en ellens茅gesek vele szemben. (Nem baj az, hadd okosodjanak!) 脡n is szoktam olyan f贸rumokat, honlapokat olvasni, amelyekkel r茅szben vagy ak谩r egy谩ltal谩n nem 茅rtek egyet. De eszembe sem jutna, hogy "megmondjam nekik a frank贸t", azaz hogy ilyen bosszant贸, 谩lkereszt茅ny kenetess茅ggel 茅s neoprotest谩ns t茅vedhetetlens茅ggel megfogalmazott 眉zeneteket hagyjak nekik.
脡rtelme sem lenne. Vannak olyan dolgok, amelyekr艖l ink谩bb semmit sem szabad sz贸lni, mint keveset. Ezek a k茅rd茅sek egyszer疟en nagyobb l茅legzetv茅tel疟ek, 茅s ha keveset vagy rosszul sz贸lunk r贸luk a t茅ved艖t csak meger艖s铆tj眉k a t茅velyg茅sben. M谩r Szt. Tam谩s is meg铆rta: "脫vatosnak kell lenn眉nk; ha a hitigazs谩got gy枚nge 茅szokokkal t谩mogatjuk, a hitetlenek kig煤nyolnak, mert azt gondolj谩k, hogy ama gy枚nge 茅rvek alapj谩n fogadjuk el igaznak, amit a hit ny煤jt.鈥
Ezt az茅rt t枚bb茅-kev茅sbe mindenki 茅rzi. Ha teh谩t valaki (mint az 眉zenet k眉ld艖je) egyszer疟en csak 谩ll铆t vagy c谩fol - mindegy, teljesen biztos lehet benne, hogy senki nem fogja elfogadni a v茅lem茅ny茅t ("na j贸, az茅' me' te mondod" alapon). Akkor mi a sz谩nd茅ka az ilyen embernek? Tudatos vagy f茅ltudatos provok谩ci贸. S ha ez 铆gy van, akkor milyen hiteless茅ge van az 茅letszents茅gre, meg a sz谩lk谩kra 茅s a gerend谩kra val贸 hivatkoz谩snak.

脡rvelni is felesleges ellen眉k. Mert 艖k a sz贸 legeredetibb 茅rtelm茅ben fanatikusok. Teh谩t nem puszt谩n elk枚telezettek vagy t煤lz贸k, hanem ha kell, az 茅sz ellen茅ben is vakbuzg贸 mantr谩z贸i a betan铆tott anyagnak: santo subito.
Aki sz谩m谩ra nem vil谩gos, hogy a Kor谩n megcs贸kol谩sa, a Tilac felv茅tele, egy pog谩ny vaj谩kost贸l elfogadott 枚rd枚g疟z茅s, a fekete-m谩gia mestereivel val贸 parol谩z谩s, a kereszt茅nys茅gnek "egy vall谩s a sok k枚z眉l" helyzetbe val贸 lez眉lleszt茅se, a k茅zbe谩ldoz谩s 茅s a l谩nyministr谩l谩s enged茅lyez茅se, a k茅tes term茅szetf枚l枚tti 茅rt茅kkel b铆r贸 egyh谩zpolitika (pl. Marcial Maciel Degollado futtat谩sa 茅s t枚bb praktiz谩l贸 homoszexu谩lis szemin谩riumi el枚lj谩r贸 megt疟r茅se), a zsid贸 vall谩s, mint vall谩s emancip谩l谩sa 茅s a sz谩mtalan liturgikus ab煤zus nem az 茅letszents茅g csalhatatlan jegyei, azoknak semmi sem lesz meggy艖z艖. Aki nem akarja meg茅rteni, hogy az olt谩rra emel茅s csak a szabadk艖m疟vesekt艖l 贸hajtott pecs茅t akar lenni a pontifik谩tuson, hogy annak minden antikatolikus mozzanat谩t legaliz谩lja, annak az sem lenne meggy艖z艖, ha a tulajdon k茅t szem茅vel l谩tott volna valami borzaszt贸 nyilv谩nos b疟nt a leend艖 "boldog" 茅let茅ben.

Ez a tudatlans谩g azonban nem legy艖zhetetlen t茅ved茅s (error invincibilis), hanem b疟n枚s vagyis sz谩nd茅kos tudatlans谩g (ignorantia affectata). Ezen az Isten nem fog seg铆teni, mert az ember akarat谩t nem hajland贸 meger艖szakolni. Van szent铆r谩sunk, van katekizmusunk, tudjuk mi b疟n, mi nem. Ha a p谩pa tesz b疟nt, az att贸l nem lesz er茅ny. 脡s nem l茅tezik olyan engedelmess茅g, amely ezt elfogadtathatja. Ilyen engedelmess茅get soha nem ismert a katolikus Egyh谩z. 鈥濱nk谩bb kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek" (ApCsel 5,29). Ez az ut贸bbi 茅vtizedek term茅ke: "Felt茅tel n茅lk眉l fogadd el a t枚rv茅nyt, hogy nincs felt茅telek n茅lk眉l elfogadand贸 t枚rv茅ny."

"脕brah谩m 铆gy v谩laszolt: Van M贸zes眉k, 茅s vannak pr贸f茅t谩ik, hallgassanak azokra! De az erre ezt mondta: Nem 煤gy, aty谩m, 脕brah谩m, hanem ha a halottak k枚z眉l megy valaki hozz谩juk, akkor megt茅rnek. 脕brah谩m ezt felelte: Ha M贸zesre 茅s a pr贸f茅t谩kra nem hallgatnak, az sem gy艖zi meg 艖ket, ha valaki felt谩mad a halottak k枚z眉l." (Lk 16, 30-31)
Szerkesztve: 2011.01.17 10:40

 akolitus adatok | 2011.01.16 22:50 | 3
V谩lasz a 2. sz谩m煤 眉zenetre:
Nekem err艖l a p枚khendi st铆lus煤 lev茅lr艖l az Utols贸 It茅let el艖jelei k枚z眉l az eg茅sz kereszt茅nys茅gre kiterjed艖 nagy hitehagy谩s (apostasia), 茅s Lucia n艖v茅rnek a Sz疟zany谩t贸l kapott 眉zenete jut eszembe: 鈥濧z Apokalipszis harmadik st谩dium谩ban vagyunk, m谩r nincs t枚bb茅 lehet艖s茅g, hogy az Egyh谩zban valami is megv谩ltozzon. Az Egyh谩zban olyan m贸don elhatalmasodott az anarchizmus, hogy javul谩s m谩r nem v谩rhat贸...鈥

 pro Christi adatok | 2011.01.16 19:37 | 2
Most akkor zsid贸 vagy n谩ci?
Szabadk艖m疟ves vagy katolikus (谩m csak nem II. JP. volt az, aki 茅vi rendszeress茅ggel tal谩lkozott 茅s konzult谩lt a B'nai Brith p谩holy prominenseivel, amelynek tagjai viszont kiz谩r贸lag zsid贸 sz谩rmaz谩s煤 茅s zsid贸 vall谩s煤ak lehetnek a tagjai?).
Vagy akkor most ink谩bb n谩ci 脡S balliber谩lis? Az meg milyen egyenruh谩t hordana, ha lenne ilyen?
?
Ez az茅rt m谩r nem csup谩n hatv谩nyozottan 枚sszetett 茅s t枚bbsz枚r枚s 枚nellentmond谩s 茅s k茅pzavar: ez m谩r utal valamire. Arra, amilyen szellemi 枚sszeszedetts茅g 茅s tiszt谩nl谩t谩s uralkodhat ebben az emberben.
A szellemi t眉k枚r 茅rtelm茅ben gyakorlatilag kiv茅gezte mag谩t m谩r csak ezzel a n茅h谩ny sor谩val is teljes m茅rt茅kben igazolta azt az "oldalt", amely nem az 枚v茅, hanem a m谩sik, az 脰n枚k茅.

Egy茅bk茅nt nem csak a tegez艖 st铆l oly 谩rulkod贸, hanem az is, hogy minden egyes mondatban egyenk茅nt t枚bb helyes铆r谩si (茅s stilisztikai) hiba is leledz (b谩r ut贸bbi elv谩r谩s m谩r maximalizmus a r茅szemr艖l, bel谩tom).

Az is bor铆t茅kolhat贸, hogy - ha m茅g negsz贸lal -, akkor erre j枚n majd a rasszist谩z谩s, antiszemit谩z谩s, egyebek, nem t枚r艖dve azzal, hogy ugyan vajh mi茅rt volna mindez igaz 谩ll铆t谩s, amikor ebb艖l mindez nem k枚vetkezik? (Megint elszaladt velem a logika, eln茅z茅st, lev茅l铆r贸 szellemi plebejus kart谩rs - de nem olyan nagy baj ez m茅gsem, hiszen TE(!) ezt m谩r 煤gysem 茅rtED meg.)

(Most pedig erre a mondatra a "gyal谩zkod贸" jelz艖 lesz bor铆t茅kolhat贸.)

Egy茅bk茅nt t枚bbek k枚z枚tt, ez茅rt IS vesszen Assisi szelleme: 铆me, szellemis茅g茅nek h铆vei.

Egy茅bk茅nt, kedves Eszter asszony: fej茅n tal谩lta a szeget. R枚gt枚n az "esett le" 脰nnek is, ami nekem:
A DOLGOK MINDIG 脰SSZEF脺GNEK!

B铆ztatn谩m, hogy ezt a null谩t ne sz铆vja mellre (most meg a "ne 铆t茅lkezz" sz枚veg k枚vetkezik tal谩n, a legut贸bbi git谩ros mise sz茅p eml茅kei k枚z枚tt elmerengve), de t茅nyleg ne! Mindez azt a vonalat igazolja, amelyet 脰n枚k k茅pviselnek.

A nyom贸s 茅rvek ellen茅re az茅rt 茅n maradtam az 脰n枚k tisztel艖je - 茅s azok茅 a m茅g h疟 papok茅, akik ilyen min艖s茅g疟 szellemi f艖sodorban - 茅s 谩ltal谩nos 谩rul谩sban -, mintegy inkognit贸ban 谩llnak szigetk茅nt a hit眉kkel 茅s a h疟s茅g眉kkel ebben az 艖r眉let-贸ce谩nban. Ha valakinek neh茅z lehet, h谩t nekik a legink谩bb. K枚sz枚net 茅s tisztelet a marad茅k, h疟 keveseknek.

 脡lthes Eszter adatok | 2011.01.16 18:42 | 1
A k枚vetkez艖 b谩jos levelet kaptam:

Kedves nem tudom milyen katolikus bar谩tom!
Az igazs谩g keres茅s sz茅p er茅ny, de nem biztos hogy az az igazs谩g amit elhitetek veled.
Ez nem katolikus lap, ha csak nem zsid贸, vagy neo n谩ci, esetlefg szabadk艖m疟ves katolikus, de legink谩bb balliber谩lis. v茅lem茅ny, amit II. J谩nos P谩lr贸l 枚sszezagyv谩lt谩l.
Javaslom, hogy pr贸b谩lj meg szentebb茅 v谩lni mint 艖 volt,
Ismered az id茅zetet ha kereszt茅ny vagy: El艖bb a saj谩t szemedb艖l vedd ki a gerend谩t, mi el艖tt m谩s茅ban a sz谩lk谩t keresned.
脺dv枚zlettel ...


K眉l枚n枚sen "枚rvendetes" a tegez艖 hangnem. Ez megint csak azt a v茅lem茅nyemet t谩masztja al谩, hogy a dolgok mindig 枚sszef眉ggenek.
脡s h谩t sz谩zezredszer sem 茅rtem, hogy mi茅rt olvass谩k olyanok ezt a lapot, akik az ellenkez艖 t谩borba tartoznak.

Mindenesetre a gyal谩zkod谩s 煤j hangot, 煤j kifejez茅seket haszn谩l. A nagy nemzeti-jobboldali m谩morban, most 茅n lettem a balliber谩lis, meg a szabadk艖m疟ves. 脫ri谩si! Azt hiszem, az agyakban a k谩osz enn茅l m谩r aligha lehet nagyobb.


  MAGYARORSZ脕G KIR脕LYN艕JE, K脰NY脰R脰GJ 脡RETT脺NK!