hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Reakciók
 Nem a fórumra, de a honlap készítőjéhez érkező hozzászólások

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1]
 Vágfalvy adatok | 2009.04.05 00:41 | 27
Kedves Miniszter, én annyira nem aggódom. Normális szemináriumban időben el szokott dőlni, ki az, akinek hivatása van, és ki az, kinek nincs. A leggyakrabban a szeminarista dönt, az imádságban egyre inkább elmélyülve rájön, ha nem ott van a helye, vagy fordítva: megerősödik hivatásában.
Felmerülhetnek kívülállókban is komoly aggályok, erre is figyelni szokott a kispapok neveléséért felelős rektor.
Általában óvakodnék az elhamarkodott ítélettől, nyilván ezért lett eltávolítva hozzászólásod. Szűkebb körben én is kifejeztem véleményemet a nyilvánosság előtt.
Ezt itt ezen a helyen nem szeretném közzétenni, és nem tartom teljesen helyesnek mástól sem, hogy egy internetes fórumon tegye ezt.

 Minister Primus adatok | 2009.04.04 23:54 | 26
Amit a másik fórumon irtam válaszul a KÖZÉRDEKŰ topicban, és ami azonnal törölve lett - s amit most is nyilvánosság előtt megvallok:

"Ha ilyenek kezében nyugszik Wigratzbad és a Tradició jövője, mint aki mesélni fog róla, hát akkor megevett minket a fene".

 Élthes Eszter adatok | 2009.04.03 17:20 | 25
A tegnap feltett cikk után ma ezt a levelet kaptam:

Feladó: Laszló Ifj. Tompó (Felvétel a címjegyzékbe)
Címzett: kat.honlap@citromail.hu
Tárgy: Kérés
Érkezett: 00:38


Köszönöm, hogy állásfoglalásaimat kérésem nélkül is közzéteszi
honlapján, csak arra kérem, ezentúl nevemet is legyen kedves
feltüntetni, így: ifj. Tompó László.

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.04.02 11:08 | 24
Valaki válaszoljon, mert tényleg nem értem!
Milyen virágzó szerzetesrend lett tönkretéve? Ki által? Mikor?

 Élthes Eszter adatok | 2009.04.02 01:07 | 23
A kreuz.net már levette Fülöp István cikkét az internetről, amit déli 12-kor tettek fel. Vagy szólt valaki nekik, vagy maguktól rájöttek, hogy mekkora ... ez a cikk. Nekem Fülöp István magát a kreuz.net oldalt küldte el, tehát valamennyi ideig fent volt az íromány.

 Élthes Eszter adatok | 2009.04.01 23:14 | 22
Fülöp Pisti, aki papnak tanul éppen Wigratzbadban cikket írt rólam a kreuz.net-be, mely jellemző módon ellenőrzés nélkül megjelentette egy ... ember irományát. Íme a cikk, melynek főcíme: "Élthes Eszter blamálja a tradíciót Magyarországon". Nincs kedvem lefordítani, még elolvsani sem.
Szegény Magyarország, melynek ilyen papnövendékei vannak! Szegény tradíció, melynek ilyen papjai lesznek! Azt hiszem, a minap feltett cikke P. Frey-nek nagyon kell most segítsen nekem: örüljek, hogy együtt gyaláznak a mi Urunk Jézus Krisztussal. Tehát a cikk:

kreuz.net
Mittwoch, 1. April 2009 12:00Eszter Elthes blamiert die Tradition in UngarnDie von ihrer Unliebe bekannte Eszter Elthes erweckt Spannungen unter den Altgläubigen in Ungarn. Seit einigen Wochen arbeitet sie daran, einen Gläubigen aus politischen Gründen aus den Kreisen der Traditionalisten ausschliessen zu lassen. Das Priesterseminar St. Petrus in Wigratzbad. (Wigratzbad) In Ungarn sind sowohl die Piusbruderschaft, als auch die Traditionalisten in den Diözesen präsent. Eszter Elthes besucht seit langem die Messen der Piusbruderschaft in Budapest. Budapest ist die Haupstadt Ungarns.

Unter den Altgläubigen in Ungarn sind Spannungen und Spaltungen nicht ungewöhnlich. Doch bis heute ist es nicht passiert, dass politische Fragen zu einem so heftigen Streit kamen. Eszter Elthes ist bekannt von ihrem Kritik gegen alle altgläubige Gemeinschaften. Jetzt arbeitet sie daran, ein Mitglied aus der Gemeinde der Piusbruderschaft in Budapest ausschliessen zu lassen. Der Grund: deren politische Einstellungen sind nach Elthes der Tradition in Ungarn schädlich.

Wegen der jüngsten Tätigkeit von Elthes sind die Traditionalisten in Ungarn entsetzt. Bis jetzt gab es keine "politische Verfolgung" in der Tradition. Die Altgläubigen befürchten, dass es zu weiteren politischen Streiten kommen kann. Das können die Gegner der Tradition ausnützen.

Die politische Lage in Ungarn ist von der in Deutschland verschieden. Die Meiden stehen allgemeinen unter sozialliberaler Kontrolle, die die meisten rechten Organisationen als "extrem" bezeichnen. Doch beschäftigen sich die Medien mit der Tradition praktisch nie. Deshalb sehen viele das Urteil von Elthes als unbegründet und unrecht. Elthes möchte aber ihren Willen unbedingt durchsetzen.

Elthes hat auch eine Homepage, die sie katholisch nennt. Diese wird oft verwendet, gegen Personen zu hetzen. So funktioniert die Homepage als ein "Strafmittel" von Elthes. Die künstlich erweckte Spannungen dienen nicht die Sache der Tradition, meinen die meisten Gläubigen. Sie hoffen an einem baldigen Ende der Hetzen

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.04.01 19:36 | 21
Nem értem.
Milyen virágzó szerzetesrend lett tönkretéve? Ki által? Mikor?

 Élthes Eszter adatok | 2009.04.01 11:37 | 20
Bevallom, nagyon örülnék, és nagyon helyesnek tartanám, ha végre más is felvenné a harcot - mondom, az illető rendszeresen jár a Belvárosiba is - az ilyen az egész katolikus tradíció helyzetére végzetessé válható viselkedés, illetve ennek képviselői ellen. Mert könnnyen meglehet, hogy egy újabb Williamson-ügy válik belőle, és akkor utólag mi kérhetünk bocsánatot mindenkitől és mindenhol. Csak kérdés, hogy ez a kis magyar tradíció túlélne-e egy ilyen támadást. Különösen ha a domonkos rend magyarorsszági szétzúzására gondolok. Ők sem élték túl ugyanennek a csoportnak, ugyenezeknek az embereknek a ténykedését.

Várom a Laikus Káptalan hozzászólását és véleményét ez ügyben!

 Élthes Eszter adatok | 2009.04.01 11:30 | 19
Attól az "úriembertől", aki magát a legjobb katolikusnak tartja, és akit P. Fuchs megkért, hogy ne jöjjön el a bérmálásra, és ő mégis eljött, a következő "ízléses", "mélyen katolikus" levelet kaptam ma. Sajnos a levelezőrendszeremben nem működik a kitiltás funkció, és bár már háromszor használtam vele szemben a kitiltást, sajnos mégis átjönnek a levelei - dehát ez legalább arra jó, hogy látom, hova, meddig juthat el valaki, aki visszautasítja az igazságot és a katolikus tanítást, no meg a legelemibb udvariassági szabályokat. Szóval a levél:

"Megtisztelő minősítéseit megköszönve megnyugtatom, ezután is tökéletes
nyugalommal fogok besétáltni a kápolnába, és nemcsak hátul,
meghúzódva, hanem, mint eddig, előénekesként (az orgonista mellett
mint a scola tagja)."

Egyébként az illető a Belvárosiba is jár, úgyhogy nem árt, ha erről az ottani illetékesek is tudnak. (Pl. Földváry Miklós)
Azt sem árt tudni az ő esetében, hogy olyan valakivel "harcol" együtt a katolicizmusért, akiről köztudott, hogy kommunista III/3-as ügynök volt (egy-két hét múlva felteszem a honlapra az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat), és akiről az a hír járja, hogy romboló munkáját most is utasításra végzi. Vagyis nem elképzelhetetlen, hogy ahogy az egyik virágzó szerzetesrendet tönkre kellett tennie, most a tradíció szétzúzására kaptak utasítást (pl. a Soros alapítványtól, akivel szintén együttműködtek).

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.03.19 18:58 | 18
Egyetértek.

 Vágfalvy adatok | 2009.03.19 17:46 | 17
Ezzel az adott levél írójának szeretném nyilvánosan is kifejezni, hogy semmi szín alatt nem kívánom hozzászólásommal támogatni álláspontjában, bármilyen legyen is az.
A kötelessége legyen az, hogy nap mint nap megbocsásson, és vizsgálja meg önmagában, hogy szándékosan táplál-e gyűlöletet bármilyen etnikum ellen, vagy bármilyen ember ellen. Ha igen, az súlyos bűn, és ezzel az 5. parancsolat ellen vét. A leírt mondatával legalábbis ennek látszatát kelti, és ezzel másokat is megbotránkoztat.

 Vágfalvy adatok | 2009.03.19 11:47 | 16
Persze tisztában vagyok, hogy megjegyzésemmel csak ezen a "szégyenfalon" idézettek szintjén maradok.
Az előző hozzászólásomban kicsit nyersen fogalmaztam, bocsánatot kérek ezért.
Az fordult meg az eszemben, hogy ha tudom, hogy egy etnikum mennyire gyűlöl engem magyarként, és azt minden lehető alkalommal tudomásomra is hozza, vagy egy másik nép, amelynek törvényhozásában kifejezésre jut, hogy számukra a legjobb esetben is másodrendű vagyok, akkor tisztelettel merem állítani, hogy eleve hibás dolog fényévben kifejezni a katholikussághoz való távolságomat a hozzájuk fűződő érzelmeim alapján (). Főleg akkor, ha az illetőnek fogalma sincs az egészről!
Egyébként nem én írtam azt a levelet, de teljes mértékben magamra vehetem az azzal kapcsolatos választ.
A levél írójáról - bár nem tudok vele egyetérteni - akkor mernék ilyet írni, ha a "világ legmegvetettebb etnikumának" valamelyik tagja nyomorában hozzá fordulna segítségért, és az nem ismerné fel benne Krisztust, akinek éhezőként nem adott enni, szomjazóként nem adott inni.
"Nolite iudicare, ut non iudacemini."

 Vágfalvy adatok | 2009.03.19 09:54 | 15
Én azért megkérdezném előtte a betlehemi keresztényeket, mit szólnak ehhez a fényévnyi távolsághoz!
Bevallom, én a filiszteusokkal szimpatizálok, Európában pedig a saját népünkkel! A hatalmaskodókat én is szívből megvetem, és azokat is, akik tetteiket helyeslik. És a lehető legnagyobb mértékben megvetem!
Tehát akkor a fényévet énrám is lehet nyugodtan érteni, nem fogok megharagudni. Csak nagyon kérem, illessenek engem is névszerint valami ilyen kedvességgel!

 Élthes Eszter adatok | 2009.03.18 23:59 | 14
Az előző levél szerzőjétől hiába kértem, hogy ne írogasson, újabb kedves levelet kaptam tőle: Íme:
"Eszter Csak arra kérem a Teremtőt, hogy ha Ön el is hagyta Őt, Ő ne hagyja el Magát!"
És mindezt írja olyan valaki, akiről eddigi megnyilatkozásai és kifejezései alapján (pl.: "világ legmegvetettebb etnikuma") Maessen atya azt mondta, hogy akiben ilyen gyűlölet dolgozik, attól a katolikusság fényévnyi távolságra van.

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.03.16 17:14 | 13
A kath.net hírportál tudósít az alábbiakról:

XVI. Benedek pápa Vianney Szt. János halálnak 150 évfordulója alkalmából egy spaciális "papi évet" fog megnyitni. Ez idén június 19. napjával veszi kezdetét, és jövő év ugyanezen napjával fog bezáródni. A papi évet a pápa Jézus Szentséges Szívének előesti vesperásával fogja megnyitni. Erre az alkalomra Rómába várják a szent plébános szív-ereklyéjét is. A zárás a Szent Péter téren megrendezett nagy papi találkozó keretében fog lezajlani.

Röviden összefoglalva - és szabadon fordítva - ami számunka kiemelten fontos :
A XVI. Benedek pápa nevében a kléruskongregáció által létrehívott esemény célja, hogy elmélyítse egy jó képzés alapvetéseit, mely a törés (diszkontinuitás) helyett az Egyház tradíciójával egybecsengő fejlődését tanít. Ennek megfelelően fontos, hogy a fiatal papi generációk a II. V. Zs.-nak egy korrekt felfogását fedezzék fel, amely nem más, mint a szövegeknek az Egyház teljes doktrinális hagyományának fényében történő interpretációja. Emellett fontos a (papi) öntudat visszatérése is, mely a jelenlétben és a felismerhetőségben is megmutatkozik, mely vonatkozik a hit megvallásra, a személyes erényekre éppúgy, mint az öltözködésre. Ennek a jelenlétnek mindenek előtt azokban a kulturális és karitatív tényezőkben kell világossá válni, melyek az egyházi küldetés szívéből forrásoznak.

Elnézést a kissé nagyvonalú fordításért, de lényeg, azt hiszem, benne van.

 Vágfalvy adatok | 2009.03.15 21:24 | 12
(Lépten-nyomon bárhol díszelegnek pentagramok, az rendben van?!)
Tisztában vagyok, hogy megjegyzésemmel csak ezen a "szégyenfalon" idézettek szintjén maradok. És tudom, hogy megszóllalásommal önmagammal kerülök ellentmondásba.
Ha következetes akarnék maradni magamhoz, akkor a legjobban úgy fejezném ki válaszomat (ti. hogy véleményemet fenntartom), hogy hallgatok, és ezen sorokat sem írnám meg.

 Horváth Beatrix adatok | 2009.03.12 22:55 | 11
Nem az az érdekes most, hogy ezeknek a mozgalmaknak ill. elődjüknek, a hungarizmusnak van-e valamiben igaza és miben, mi csak katolikusok akarunk lenni, és ha most belenéz ezekbe a honlapokba egy érdeklődő, különösebb ismeretekkel nem rendelkező keresztény, vagy bárki, akkor az a benyomása támad, mintha a katolikus tradíció hungarista ügy lenne, ill. a két ügy azonos lenne, ez pedig abszolút nincs így; tradicionalista katolikus lehet jó hazafi anélkül, hogy hungarista lenne, sőt: ha a katolikus vallás igaz (márpedig igaz), maga az igazság, akkor az szereti helyesen a hazáját, aki katolikus alapon szereti mindenféle izmus nélkül!. Mert az igazság használ a hazának, nem pedig az érzelmek.
A katolicizmus és a hungarizmus pedig nem fedik mindenben egymást, ha fednék, akkor Serédi nem utasította volna el Szálasinak a mozgalma támogatásra vonatkozó kérelmét annakidején, hiszen nyilvánvalóan Serédi hercegprímás úr esztergomi érsekként nem ártani akart a hazának, hanem segíteni, de katolikus módon szerette azt.
. "...a világ legmegvetettebb etnikumának támogatói" kifejezés elég elgondolkodtató, katolikus szerintem nem beszél így, nyilvánosan meg semmiképpen, és amennyire én képes vagyok felfogni a katolikusságot, nem gondolkozhat így a zsidósággal kapcsolatban ill. semelyik néppel, népcsoporttal kapcsolatban sem. Lehet, persze, hogy én nem jól értelmezek valamit. (és persze itt nem arról van szó, hogy a történelem során biz. zsidó származású emberek nyilvánvalóan ártottak a magyarságnak ill. hazánknak, ami azoknak az embereknek a bűne és nem a zsidóságé.)

 Élthes Eszter adatok | 2009.03.12 22:21 | 10
Tisztában voltam vele, hogy a honlap olvasói közül a legtöbben semmit nem tudtak a szombati "buliről", és ők éppen az én elhatárolódásom kapcsán értesültek az egészről, vagyis úgy tűnik, én hívtam fel valamire a figyelmet, aminek kár volt reklámot csinálni vagy ezért vagy azért. Csakhogy pontosan ez történt Williamson püspök esetében is. 20 év óta tudta mindenki a Pius közösségen belül, hogy mi az ő véleménye, de senkit nem érdekelt, hiszen nem érintette a hit dolgait. Csakhogy, a világ mégis ebből csinált botrányt, és azóta is folyamatosan összekeveri a Pius Közösséget az antiszemita mozgalmakkal, amivel - nem én mondom - a Pius Közösség vezetőinek véleménye szerint óriási kárt okoz a közösségnek, a tradíciónak, Krisztus Egyházának. Nos, az említett megmozdulásnak mind a híradásában, mind a peticiójában elég komoly vonatkozás történt a Pius Közösségre. Ezen kívül a szervező csoport hivatalos honlapján ott díszeleg a horogkereszt. Ezen okokból se a Pius Közösség felelős papja, P. Trutt, se ennek a honlapnaka szerkesztője (aki a Pius Közösség miséire jár 14 éve) nem tartja helyesnek, ha összemossák a két közösséget. Mivel, tudomásom szerint, a nunciatúrát a "tüntetés" alatt rendőrkordon védte, nyilvánvaló, hogy ha ennek a honlapnak az olvasói nem is, de hivatalos közegek, és olyanok, akik nem szeretik a tradíciót és örülnek, ha valamit felhasználhatnak ellene, időben értesültek a dologról. Ezért volt szükség a nyilatkozatokra, nem pedig reklám céljára készültek, vagy azért, hogy mások, akiket nem érdekel, tudomást szerezzenek az egészről.
Akit érdekel, hogy miért fontos a Pius Közösség és a tradíció számára ez az elhatárolódás, azt ajánlom, kérdezze meg P. Trutt-t (ugyis jön nemsokára), majd ő elmagyarázza. Mi belülről mit sem sejtve éljük a hitéletet, aztán egyszer csak betiltják a misénket, és kiderül, hogy azért, mert egyik tagunk ezt vagy azt csinálta a Pius Közösségre hivatkozva. Mert hogy - ismétlem - pontosan ez történt Williamson püspök esetében is.

 Vágfalvy adatok | 2009.03.11 23:57 | 9
Ti. én pl. az "elhatárolódásból" tudtam meg, hogy "buli" lesz, és ha "olyan" volnék, kimentem volna én is "forradalmat csinálni" a vértanú püspökért. Az egész nem ér annyit, hogy ilyen reklámot csináljunk neki.
Nem értem, és nem értek semmit!

 Vágfalvy adatok | 2009.03.11 23:48 | 8
Tisztában vagyok, hogy megjegyzésemmel csak ezen a "szégyenfalon" idézettek szintjén maradok. És tudom, hogy megszóllalásommal ellentmondásba kerülök az utolsó mondatommal.
Mégis bátorkodom elmondani, hogy ez az utolsó reakció nem meglepő. Teljes mértékben elítélem a szimpátia ilyen megnyilvánulásait, de amennyire ez a megmozdulás árt az ügynek, ugyanolyan mértékben károsnak tartom az összes elhatárolódást is! (Beleértve immár a magamét is, melyben elhatárolódom az elhatárolódóktól!)

Si tacuisses, philosophus mansisses!


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!