hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Hírek
 Hírek, közlemények (miseidőpontokról, stb.) a tradíció területéről

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
 Minister Primus adatok | 2008.09.16 11:04 | 99
Ha Te mindig számonkéred tőlem a mindenféle adatokat, akkor én is számonkérem, hogy mi alapján történik ez a számodról való általánositás. Kiváncsi vagyok, hogy mi alapján fognak késziteni szociológiai fölmérést arról, hogy 100-200 évvel ezelőtt ki kit és miért vert meg. Valahogy nem hiszem, hogy azokban az időkben rendőrstatisztikák készültek volna ilyesmiről. Igyhát számomra ez a felmérés inkább csak Blikk és regényizű fog lenni - márminthogy ezeket használják majd fel "hivatalos" adatként. Erre értettem a célzást.

Különben itt Szerbiában minden másnap beszámolnak az újságok valami családi horrorról, és nem hiszed el, hogy a kegyetlenség mennyire felülmúlja azt, amit 100-200 évvel ezelőtt elképzelhettek az emberek! Ma már nagyon módi lett a házastárs konyhakés általi meggyilkolása, majd aztán fűrészel való földarabolása! Ilyenről minden két hónapban lehet olvasni! És bizony nem csak nők az áldozatok.

Különbenis körbe-körbe forog ez a vita. Engem csak az érdekel, hogy a legújabb "játékoktól" hogyan lesznek jobbak az emberek (ezalatt értsd a technikai "csodákat";, nem pedig a számtantételeket és törvényeket). Mitől lesznek majd jobbak az emberek az LHC-től, Einstein teleszkópjától, és az összes többi ilyen csodabogától? Mind ez csak arra jó, hogy növelje az emberek arroganciáját és a "mindenhatóságukba"; vetett hitüket!

Már ideje lenne meghúzni egy határt, és ideiglenesen megtiltani ezek az új csodák továbbfejlesztését, hogy időt adjunk az embereknek, hogy erkölcsileg is utólérjék a mai kort! Az élet ugyan nagyon komótos lett a mindenféle szuper találmánytól (Hé! Leülök a fotelba, megnyomom a gombot, és a kartámlából kiugrik egy hideg sör! Ez aztán az élet!), de az erkölcs egyre jobban züllik! Márcsak ezért is hiszem, hogy minél több új játékot kapunk, mi egyre rosszab dolgokra fogjuk őket használni! Az erkölcs nem érkezik követni a technikai fejlődés tempóját! Erről van szó!

Fejlődni szabad, de csak az erkölccsel párhuzamosan!

 Pisti adatok | 2008.09.16 10:21 | 98
Roland: én nem állítom, hogy a nagypapád rendszeresen verte a nagymamádat, tehát ebből a szempontból igazad van, nálatok nem volt verés.

Attila: nektek megengedett a gúnyolódás?! mert úgy látom, a legkisebb félmondatra ugrotok, pedig én is ezerszer "megbántódhattam" volna már, csak nem foglalkoztam vele. válaszolva, tényleg készülnek ilyen jellegű szociológiai statisztikák.

de én most nem ezekre hivatkoztam, csak a józan észre: mit tehet ma egy nő, hogyha a férje lilára veri...? hogyha ő vagy másvalaki feljelentést tesz, büntetőeljárás indul-hat, és az illető férjét akár börtönbe is zár-hat-ják. mit tehetett pl. 150 éve...? semmit. tehát a férjnek mindegy volt, hogy verte-e a feleségét vagy nem verte, oka pedig nyilván tudott adódni... de nyilván a verést, a kocsmát és a dühöt is csak a XX. század "haszontalan" találmányai közé sorolhatjuk.

 Minister Primus adatok | 2008.09.16 10:05 | 97
Ez az adat Blikkből, regényből, vagy valódi rendőrstatisztikából van?

 Vágfalvy adatok | 2008.09.16 09:36 | 96
Azt hiszed, neked van igazad, ebben és a többi dologban is.
Én pedig csak saját házunk 100 évvel ezelőtti szokásaiból indultam ki...

 Pisti adatok | 2008.09.16 01:20 | 95
"...hogy ezt valóban komolyan gondolod, hogy száz éve több nőt vertek mint ma?"

tömören: igen.

 Vágfalvy adatok | 2008.09.16 00:42 | 94
pl. a sokak által visszasírt, akár száz évvel ezelőtti időkben az asszonyoknak többnyire - nem mindenhol, de többnyire - hallgass volt a nevük, ... kaptak egy kiadós verést, aztán mehettek a sóhivatalba...

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ezt valóban komolyan gondolod, hogy száz éve több nőt vertek mint ma? Paraszt gyerek vagyok, és hiszed vagy sem, azt tudom, hogy 100-150 évvel ezelőtt mi volt a módi a mi családunkban. De lehet, hogy én is csak saját házunk szokásaiból indulok ki...

Én valami olyasmit tudok, hogy a nők akkor még főként anyák voltak.

 Pisti adatok | 2008.09.15 23:55 | 93
hát de te azt mondtad, hogy csak a "hasznos" találmány jó, a kutatás pedig butaság. pedig kutatás nélkül nem lesz "hasznos" találmány, mert az nem az égből pottyan le! erre próbáltam rávilágítani. senki sem mondta, hogy te integrálással szeretnél paradicsomot termeszteni, csak párhuzamot vontam szemléltetésképp.

 Pisti adatok | 2008.09.15 23:53 | 92
az abortusz-hisztéria idején sem üvöltött eszeveszettül az utcán senki... csak jöttek a "hírek" komoly "tudósoktól", hogy minden magzat nyomorék lesz, stb.

minden áldozat nagyon sajnálatos. de láttál már autóbaleset-áldozatokat...? vagy építkezési áldozatokat?! nekik sem volt lehetőségük a baleset bekövetkezése után, hogy megváltoztassák a sorsuk. én azt mondtam - ami igaz is -, hogy az atomenergia egységnyi energiára vetítve sokkal kevesebb áldozatot, kevesebb környezetszennyezést követelt, mint bármi más, tehát az atomenergia életeket ment meg, környezeti értékeket ment meg, egy eszköz arra, hogy élhetőbb Földet hagyjunk magunk után.

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 23:49 | 91
Azért tartasz minket marháknak, mert azt gondolod, hogy a számtantételeket is hülyeségnek tekintjük, csak azért, mert "nem lehet vele paradicsomot érlelni"!

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 23:46 | 90
Mi nem keltünk semmilyen tömeghisztériát. Láttál Te valahol egyikőnket is az utcán, ahogy eszeveszetten üvöltünk? Otthon sem őrjöngünk, hanem tudomásul vettük, hogy mi történhet, és igyekszünk felkészülni rá, ahogy katholikushoz illik.

Láttam Csernobil valódi! áldozatait! Láttam az atombomba valódi! áldozatait! Láttam eleget.
A magyarokban két szál cigaretta elszivásnyi kárt tett. Lehet. De láttam azokat is, akikben ennél sokkal nagyobb kárt tett! Szegény emberek, még csak azzal sem segithettek magukon, hogy elköltözzenek valahova máshova, mint ahogy azok tehetik, akik vizerőművek és stb. mellett élnek!1000 és 1000 km távolság sem segithetett rajtuk!

 Pisti adatok | 2008.09.15 23:39 | 89
ui.: miért tekinteném marhának azt, akinek az integrálást hozom példának...? ezt fejtsd ki, kérlek. valamint a szóhasználatod - ha már itt illemoktatás is zajlik - nem épp szalon-stílus. (bár én nem is várom ezt el, de hát mások is vannak...)

 Pisti adatok | 2008.09.15 23:37 | 88
Csernobil: hát ez az, tömeghisztéria. (nem tudom, most kik is keltik...) vesd össze Csernobil valódi (!) áldozatainak a számát azzal, hogy a hőerőművek kibocsátása miatt - tudtad, hogy egy hőerőmű éves kibocsátott aktivitása nagyobb, mint egy atomerőműé?! -, a vízierőművek okozta környezetkárosodás miatt - lásd Bős-Nagymaros, stb. mennyi ember hal meg. Csernobil környezeti terhelése ugyanakkora kockázatot jelentett egy magyar ember számára, mintha elszívott volna két szál cigarettát. tegyük hozzá, ma már ennél sokkal biztonságosabb atomerőművek működnek, pl. Pakson az eltérő felépítés miatt nem is fordulhatna elő Csernobilhoz hasonló gőzrobbanás.

 Pisti adatok | 2008.09.15 23:32 | 87
"... hogy minél több ILYEN találmányt találtak föl az emberek, annál rosszabb lett a Világ..."

mondom, hogy egy elvont tudományos eredményt nem lehet önmagában értékelni. egyébként a világ nem a találmányok miatt lett rosszabb.

pl. a sokak által visszasírt, akár száz évvel ezelőtti időkben az asszonyoknak többnyire - nem mindenhol, de többnyire - hallgass volt a nevük, hogyha valami nem tetszett, kaptak egy kiadós verést, aztán mehettek a sóhivatalba... senkit nem érdekelt a gondjuk, az egyház sem tudta megakadályozni, hogy a férfi így legyen "feje az asszonynak". lehet, hogy aki visszasírja, egy nap után sírva menekülne ebből a szép, régi, romantikus világból. én eredménynek tartom, hogy ha nem is sikerül minden hasonló dolgot kideríteni, legalább a lehetősége megvan, hogy foglalkozzanak velük.

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 23:31 | 86
Aha. Csernobil. Csak Édesanyám akaratának köszönhetem, hogy ma élek, mert abban az évben tömeghisztéria támadt, és sok anya inkább abortuszt végzett, mint hogy megszülje a gyermekét. Ezért én nem fogom a dicső tudósok ülepét megcsókolni!

Az integrálást hozod fel például?! Te ennyire marháknak tekintesz minket?

 Pisti adatok | 2008.09.15 23:25 | 85
atomerőmű: sokkal kisebb a környezetterhelése, -szennyezése, és az egységnyi energiára jutó veszélyessége, mint bármilyen más erőműnek.

mikrosütő: kevesebb energiával - környezetkímélőbben -, gyorsabban lehet vele melegíteni, veszélyessége csak hipotézis.

részecskegyorsító: vizsgálni lehet vele az anyagot, hogy sok "hasznos" találmányt találhassunk föl. ezek nem csak az "égből" pottyantak ide.

nyugodj meg, hogyha elköltözöl a földedre, annak az esélye, hogy betegségben, balesetben vagy a családod által halsz meg, legalább milliószor nagyobb, mint hogy atomtámadás miatt.

"hasznos" találmány és kutatás összetartozik. kérdezhetnéd, miért jó az integrálás, hiszen integrálással nem lehet paradicsomot termeszteni, hát akkor minek... de pl. ahhoz, hogy kiszámold, hogy mikor nem dől össze a templom - melyet gondolom építenél a birtokod közelében - már kell integrálás, tehát ezeket nem lehet önmagukban értékelni.

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 23:25 | 84
Kis javitás: "... hogy minél több ILYEN találmányt találtak föl az emberek, annál rosszabb lett a Világ..."

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 23:14 | 83
Nem ez a kérdés.

Te mindig a hasznos dolgokat használod fel, hogy szemléltesd velünk, hogy milyen jók a találmányok, stb. Mi nem is a hasznos találmányok ellen zúgolódunk. Ami engem illet: Isten áldja meg a fűrész, a balta, a kapa, sőt: az angol WC föltalálóit is!

Ami ellen viszont zúgolódok, az a halom és halom hasztalan találmány, amik csak arra jók, hogy kárt tegyünk magunkban, és amik további hasztalan találmányokhoz vezetnek!
Ilyenek a Nukleáris energiaművek, a mikrohullámsütő, a részecskegyorsitó, és ami utána következni fog: Einstein teleszkópja (ezt ma olvastam az újságba).
Hogy ezektől a dolgoktól hogyan lesz jobb a Világ...
Nekem pedig nem kell bizonyiték arra, hogy minél több találmányt találtak föl az emberek, annál rosszabb lett a Világ. Hiszen a saját szememmel látom.
Minek hát nekünk még több "játék"? Úgysem lesznek jobbak tőlük az emberek!

Ó! És hiába mondanak le sokan a technológia e magasztos gyümölcseiről, és úgy élnek, ahogy Te léjebb megirtad, hiszen a technológia rajongói még igy sem hagynának minket nyugodtan élni! Jönne egy atombomba, és puff...

 Pisti adatok | 2008.09.15 22:38 | 82
az, hogy valaki bűnös dologra használ egy eszközt, nem az eszköz hibája. az Úr megszentelte a fűrészt, de a fűrésszel el lehet vágni valakinek a torkát, vagy az ács véletlen elvághatja a kezét. az Úr megszentelte a lisztet, de betegre ehetjük magunkat sok kenyérrel, vagy pl. a finomliszt nem olyan egészséges, mint a durva örlésű, stb.

én pl. örülök, hogy van itthon angol-wc, és nem a kert végébe kell "pottyantani", amit aztán a talajvízen keresztül megiszunk, vagy wc-papírt használunk kukoricacsuhé helyett, vagy télen is ehetünk friss zöldséget, stb. de aki így szeretne élni, nyugodtan megteheti, vesz egy földet, megtermeli magának az élelmiszert, aztán se főnök, se adó, se villany, se telefon... nem látom akadályát, hogy valaki megvalósítsa. kérdés, hogy ha nem akarja megvalósítani, akkor miért sírja vissza.

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 21:45 | 81
P.S. A lisztet és a szerszámokat Maga az Úr szentelte meg. :) Gondoljunk csak bele! :)

 Minister Primus adatok | 2008.09.15 21:44 | 80
És ezekkel a dolgokkal sem tudunk mi jót kezdeni, hanem kitalálunk mind újabb és újabb "játékokat", csakhogy aztán még "szebben" tudjunk "játszani"...


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!