hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Hírek
 Hírek, közlemények (miseidőpontokról, stb.) a tradíció területéről

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
 Élthes Eszter adatok | 2009.02.26 22:24 | 159
Williamson püspök megadta a kért nyilatkozatot, melyet at Ecclesia Dei angol nyelven hozott nyilvánosságra. Az exsultet.net lefordtíotta, és ott mnegtalálhatók képek és video Argentinából való elutazásáról és Londonba való megérkezéséről is. Hát elég szomorú képek.
Holnap lefordítom a nyilatkozatot addig álljon it németül:

Erklärung von Bischof Williamson
Feb 26th, 2009 by Martin Bürger. No comments yet

Rechtzeitig vor Ablauf der von der Piusbruderschaft gesetzten Frist am 28. Februar 2009 hat Bischof Williamson eine Erklärung abgegeben, die von der Päpstlichen Kommission Ecclesia Dei in englischer Sprache veröffentlicht wurde. Hier eine deutsche Übersetzung der internationalen Nachrichtenagentur Zenit:

Der Heilige Vater und mein Oberer, Bischof Bernard Fellay, haben mich ersucht, die Bemerkungen, die ich vor vier Monaten gegenüber dem schwedischen Fernsehen gemacht habe, neu zu überdenke, da deren Folgen sehr schwerwiegend gewesen sind.

In Anbetracht dieser Folgen kann ich wahrheitsgemäß sagen, dass es mir leid tut, diese Bemerkungen gemacht zu haben, und dass ich sie nicht gemacht hätte, wenn ich im Vorhinein um den ganzen Schaden und den Schmerz gewusst hätte, die diese verursachen würden, besonders der Kirche, aber ebenso den Überlebenden und den Verwandten der Opfer der Ungerechtigkeit unter dem Dritten Reich.

Im schwedischen Fernsehen habe ich nur die Meinung (... "Ich glaube", ... "Ich glaube"...) eines Nicht-Historikers geäußert, eine Meinung, die sich vor 20 Jahren auf Grundlage der damals verfügbaren Beweise herausgebildet hat und seither selten in der Öffentlichkeit geäußert worden ist. Nichtsdestoweniger haben mich die Ereignisse der letzten Wochen und der Rat von älteren Mitgliedern der Bruderschaft des hl. Pius X. von meiner Verantwortung für die verursachten großen Schwierigkeiten überzeugt. Ich bitte alle, die sich aufgrund meiner Worte aufrichtig entrüstet haben, vor Gott um Vergebung.

Wie der Heilige Vater gesagt hat: Jeder Akt ungerechter Gewalt gegen auch nur einen Menschen verletzt die gesamte Menschheit.

+ Richard Williamson
London, 26. Februar 2009

 Füzesi Zsolt adatok | 2009.02.16 22:29 | 158
Azért még várjunk! Wagner visszalépésére még hivatalosan nem reagált a Szentatya!

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.15 22:35 | 157
Nagyon szomorú hírről tudósít az exsultet.net: Wagner plébános, akit a pápa nemrég linzi segédpüspöknek nevezett ki, a püspökével megegyzve a pápát ért kritikák miatt kérvényezte kinevezése visszavonását. A Vatikán már el is fogadta a lemondását. Hát ez borzasztó....


Wagner bittet um Rücknahme seiner Ernennung!
Feb 15th, 2009 by Martin Bürger. No comments yet

Die Diözese Linz veröffentlichte soeben eine kurze Notiz auf ihrer Internetseite, worin eine kurze Meldung von Pfr. Dr. Gerhard Maria Wagner bekanntgemacht wurde:

Angesichts der heftigen Kritik bin ich im Gebet und nach Rücksprache mit dem Diözesanbischof zu dem Entschluss gekommen, den Heiligen Vater in Rom um Rücknahme meiner Ernennung zum Weihbischof von Linz zu bitten.

Das ist sehr bedauerlich... Pfr. Dr. Wagner wäre mit Sicherheit ein sehr guter (und vor allem katholischer) Bischof geworden. Beten wir für ihn!

Dem Vernehmen nach hat der Heilige Stuhl der Bitte Wagners bereits entsprochen.

 Gergő adatok | 2009.02.11 22:57 | 156
És ebben az undorító kampányban egyes német politikusok részéről már az is felmerült, hogy az egész Szt. X. Piusz Testvérületet mindenestül megfigyelés alá helyezzék Németországban, vagyis a szcientológusokkal állítanák őket egy sorba - legalábbis a Néphazugság szerint (http://nol.hu/archivum/testveriseg_megfigyeles_alatt). Az indok az állítólagos alkotmányellenesség. Mondjuk a politikusoktól ezt már megszokhattuk, de eközben az ún. Német Katolikusok Központi Tanácsának elnöke (szóval nyugodtan nevezhetjük tanácselnöknek) az FSSPX iskoláinak tevékenységét is alkotmányellenesnek tartja.

Egyetlen püspök egyetlen magánnyilatkozata, amelyet egy archívumból cibáltak elő az érintett egyetértése nélkül, az egész Testvérületet alkotmányellenessé tenné? Milyen undorító jogrend van akkor ebben az általam egyébiránt nagyra becsült Németországban?!

 georgius adatok | 2009.02.11 15:43 | 155
Kedves Eszter Asszony, szívből gratulálok a honlapon olvasható rendkívül alapos és világos összefoglalóhoz, amit a Williamson-üggyel kapcsolatban írt. Nagyon fontos, hogy hiteles információink legyenek az eseményekkel kapcsolatban, mert így minden józanul gondolkodó ember számára világossá válik, hogy tulajdonképpen mit művel és kinek az érdekében dolgozik a világ legjelentősebb hatalmi ágazata, a tömegmédia. Még egyszer: gratulálok és a többi olvasó nevében is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: M. Zs.
P.s.: Imádkozzunk minden nap a Szentatyáért, hogy erős hittel és bátran vissza tudja verni azokat az ördögi támadásokat, amelyek trónusát ostromolják!

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.10 23:21 | 154
Hogy milyen álszent és undorító kampány folyik - no nem az igazság vagy az emberiesség védelmében, hanem azok ellen, akik nem e világ értékei szerint akarnak élni, vagyis a katolikus vallás ellen - mutatja a legújabb hír: Williamson püspök a Nürnberg-Führt-i bíróságnál kérvényezte, hogy tiltsák meg a svéd tvévnek, hogy az egész világon terjessze azt a bizonyos interjút. Mire visszautasították a kérését: tehát kicsinyleni a holocaustot az bűntény, de az erről szóló riportot terjszetani a világban az megengedett. Hát ilyen világban élünk!

 Parsifal adatok | 2009.02.07 01:11 | 153
Továbbá szorgalmazom azt is, hogy könyörületesen járjon közben a bebörtönzött kémikus, German Rudolf kiszabadítása érdekében. Őt azért zárták több mint egy éve börtönbe, mert tudományos könyveiben vette górcső alá az állítólagos auschwitzi gázkamrákat. Ő is és családja is sok szenvedésen ment keresztül. Megérdemlik a könyörületet. Annál is inkább, mert German Rudolf semmiféle bűncselekményt nem követett el. Bebörtönzése Németországban botrányos és felháborító, amelyért Angela Merkel kancellárt is súlyos felelősség terheli.

Szívélyes üdvözlettel,
Michael Hoffman

 Parsifal adatok | 2009.02.07 01:10 | 152
Vallásszabadság? II. Vatikáni Zsinat? Vélmeényszabadság? Csak az Antikrisztus "választottjainak"....

Nyílt levél XVI. Benedek pápának

Szentatyám!

A II. Vatikáni Zsinat vallásszabadságról szóló tanításának szellemében Richard N. Williamsont igenis megilleti a szabad szólás. Miért nem nyilváníthatja ki véleményét az auschwitzi gázkamrákkal kapcsolatban? Vagy talán az ő esetében nem érvényes a zsinat döntése a szabad véleménynyilvánításról?

Az Ön államtitkára a Soában való hitet a tisztségviselés előfeltételévé tette az Egyházban. Vajon a rabbinikus Soá-miszticizmus immár a Katolikus Wgyház dogmájává vált?

Ha mégsem, akkor miféle bibliai, teológiai alapon tekintjük semmisnek Pál apostolnak a zsidók meséivel kapcsolatos figyelmeztetését (Títusz 1: 14)?

A katolikusoknak nincs többé joguk kétségbe vonni, esetleg vitatni a világi történelem bizonyos vonatkozásait? A Katolikus Egyház törvénybe iktatta volna annak megkérdőjelezhetetlenségét, hogy 6 millió zsidó pusztult el a második világháború során, és több millióan pedig az auschwitz-birkenau-i gázkamrákban haltak meg?

Tisztában van Ön azzal, hogy Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása helyett immár Auschwitz lett a nyugati világ legfőbb ontológiai eseménye? Bűntárs akar lenni azon katasztrofális következményekben, melyek Jézus eljelentéktelenítéséből és az ember istenítéséből erednek?

Én a magam részéről igenis hiszek abban, hogy Williamson püspököt is megilleti a szólásszabadság joga. Mélységesen felkavar, ahogyan Ön megpróbálja e jogot semmibe venni. A jelek szerint az Ön pontifikátusa alatt megtörténik, hogy valakit "eretnekké" nyilvánítanak, csak azért, mert egy feltételezett történelmi eseménnyel kapcsolatban kifejti álláspontját. Erre a fajta "újításra" sem a szent iratokban, sem a katolikus tradícióban nem találok utalást.

Folyt. köv.

 Parsifal adatok | 2009.02.07 00:56 | 151
Tehát Florian Abrahamowitz atya nem tett dogmatikai igazságba ütköző kijelentést, és nem követett el fegyelmi vétséget, csupán a világ közhangulata szemében a kijelentése miatt a Közösség megítélése állítólag tovább romlott...

Értem.

Nem tudom, hogy ezért ki lehet-e zárni, vagy sem.

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.06 22:54 | 150
A Hans Küng vezette pápának szóló petició aláírói között ilyen neveket találni:


Dr. Marcell Mártonffy, Budapest, Chefredakteur der Zeitschrift "Mérleg"
Dr. Ida Raming, Stuttgart, RCWP - römisch-katholische Priesterinnen
Dr. Iris Müller, Stuttgart, RCWP - römisch-katholische Priesterinnen

Vagyis egy magukat katolikusnka nevező, az Egyház jövőjéért aggódó listán két "római-katolikus papnő" neve is szerepel. Jaj, de szép!

(a summorum pontificum szerint amíg náluk alig 7 ezer aláírás gyűlt össze, a nálunk is meghirdetett pápa-támogatók egyikén (de több van) már 25 ezer.)

Más: A Pius Közösség kizárta tagjai sorából Florian Abrahamovicz atyát (aki egyébként egy évig - 1996-97-ig - járt Bp-re) kijelentései miatt, mert azok tovább ártottak a közösség megítélésének.

Más: Nem tudom, Parsifal honnan veszi, hogy a Piuszosok nem fognak aláírni a Vatikánban semmit. Ez a jövő zenéje, de a dokumentum, amire ő hivatkozik itt, az arról szól, hogy a médiának nem nyilatkoznak többé, mert mind Schmidberger atya (a német főnök) tévé-interjúját, mit Trutt atya (az osztrák főnök) újság-interjúját kifacsarták. Ennyit írtak a honlajukra, nem mást. És ahogy már írtam, csatlakoztak az aláíró akcióhoz.

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.06 18:49 | 149
A pápát támogató az aláíró íven már 10 - francia-angol-spanyol-német-olasz-portugál-lengyel-holland-magyar-svéd

- nyelven szerepel a felhívás: "TÁMOGATÁS XVI. BENEDEK PÁPÁNAK".

internetes cím: http://www.soutienabenoitxvi.org/index.php?lang=hg

Eddig csaknem 21 ezren írták alá. (Megjegyzendő, hogy készül egy másik ív is, de azt ki kell nyomtatni és postán kell elküldeni aláírva, így egy kicsit komplikáltabb).
Az fsspx.info, vagyis a Pius Közösség német oldalára is felttek a felhívást az aláírásgyűjtésre.

 Parsifal adatok | 2009.02.06 10:05 | 148
A Szent X. Papi Testvérület német kerületének kommünikéja

Habár az elmúlt napokban világosan elhatároltuk magunkat Williamson püspöknek a holokauszttal kapcsolatos álláspontjától, a tömegkommunikációs hírközegek részéről továbbra is aljas támadásoknak vagyunk kitéve. Szavainkat kicsavarják és tudatosan tévesen kiáltják világgá. Ezért elhatároztuk, hogy további nyilatkozattételeket nem fogunk tenni. A mi Urunkat, Jézus Krisztust, a hússá lett Igét szolgáljuk, nem a hazugság atyját!

Suttgart, 2009. február 5.

P. Franz Schmidberger

______________________________________________________

Az Egyház ellenségei a hazugság atyjától fűtve elérték, amit akartak, nem fognak semmit aláírni a piuszosok... A pápa határozatlan volt, elfelejtette, hogy nem lehet tovább vinni a kétkulacsozást... Észre kell venni, hogy nem lehet kiegyezni ezzel a "posztkeresztény" önimádaton alapuló kultuszon alapuló "kultúrával", amely az Antikrisztust készíti elő... Jézus is dialogizált a Sátánnal, de háromszor NEM-et mondott, a Szentszék meg sajnos befeküdt nekik...

Isten adjon elég erőt a Szentatyánknak ebben a lelki terrorban!

Mi lesz, ha majd fizikailag fogják üldözni az igaz Egyházat?

(Szerintem, az FSSPX-et be fogják sok helyen tíltani, pl. "holokauszttagadás"-ra hivatkozva, vagy azért, mert antijudaisták...)

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.05 00:04 | 147
Már újra látható a piuszos internetes oldal

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.04 23:54 | 146
Köszönöm Ati, hogy hoza a fordítást: gyorsan átfutva csak egy kis hiba: ki van emelve az eredti szövegben a TELJES II. Vatikéáni zsinat elismerése. Ez a szó most nagyon fontos, hiszen pont ez nem volt benne a dekrétumban!
Bertone bíboros-államtitkár tegnap az Avvenire újságnak adott interjújában, Lombardi szóvivő a sajtónak ugyanúgy, szóval mindketten lezártnak és elintézettnek nevezték a Pius-Williamson ügyet. És akkor ma ez a nyilatkozat?! Ezt vajon ki produkálta? Maessen atya mindig azt mondta, hogy a pápának a Vatikánon belül van a legnagyobb ellenzéke, és hogy sokszor "a"-t mond, és a nyilvánosság felé az illetékesek ebbőlt "b"-t csinálnak. Vajon most is ez történt?
Ami a legszomorúbb, hogy a Vatikáni nyilatkozat hivatalos szövege egyébként nem is annyira Williamson üggyel foglalkozik, hanem a zsinattal: teljesen ellentétben a dekrétummal ezt írja:
"Für eine künftige Anerkennung der Bruderschaft St. Pius X. ist die volle Anerkennung des Zweiten Vatikanischen Konzils und des Lehramts der Päpste Johannes XXIII., Paul VI., Johannes Paul I., Johannes Paul II. sowie Benedikt XVI. eine unerlässliche Bedingung."
Vagyis a közösség elismeréséhez elhagyhatatlan követelmény, hogy TEJESEN elfogadják a II. V.Zs-t, valamint a felsorolt pápák tanításait.

Williamsontól csak ezt követeli: "Bischof Williamson wird, um zu bischöflichen Funktionen in der Kirche zugelassen zu werden, auch auf absolut unzweideutige und öffentliche Weise auf Distanz zu seinen Stellungnahmen zur Shoah gehen müssen"
vagyis, ahhoz hogy W. később püspöki funkciókat láthasson el az Egyházban vissza kell vonja, amiket mondott - nos nem most, majd akkor, addig pedig sok minden történik még a világon...

Ma este néztem az osztrák tévé híradót: hát még az a kis kedvem is elment az élettől, ami eddig volt: hogy ezek mit össze tudnak hordani hazugságot és ostobaságot a pápáról, a katolikus Egyházról, Lefebvre érsekről?!

A Pius-közösség német és osztrák internetes oldala nem elérhető! Ez vajon mit jelent? Az angol nyelvűn az utolsó cikk január 24-i, a Generalhaus honlapján 2007-es az utolsó hír.

 Minister Primus adatok | 2009.02.04 23:26 | 145
Pápai Államtitkárság közleménye
február 4. 17:55


A Püspöki Kongregációnak a Szent X. Piusz Testvériség négy püspöke kiközösítését feloldó közelmúltbeli határozata által kiváltott reakciók nyomán, valamint a nevezett testvériséghez tartozó Williamson püspöknek a soát tagadó, illetőleg azt lekicsinylő kijelentéseivel kapcsolatban a Pápai Államtitkárság nyilatkozatot adott ki, amelyet az alábbiakban közlünk.

A Püspöki Kongregációnak a Szent X. Piusz Testvériség négy püspöke kiközösítését feloldó közelmúltbeli határozata által kiváltott reakciók nyomán, valamint a nevezett testvériséghez tartozó Williamson püspöknek a Soát tagadó, illetőleg azt lekicsinylő kijelentéseivel kapcsolatban célszerű a történet néhány kérdését tisztázni.

1. A kiközösítés feloldása

Amint az a korábbi nyilatkozatokból is kiderül, a Püspöki Kongregáció 2009. január 21-i keltezésű határozata olyan intézkedés volt, amellyel a Szentatya jóindulatúan elébe kívánt menni a Szent X. Piusz Testvériség általános elöljárója részéről érkezett ismételt kéréseknek.

Őszentsége egy akadályt akart elmozdítani, ami a párbeszéd megkezdését hátráltatta. Most elvárja, hogy a négy püspök hasonló készséget fejezzen ki, teljességgel elfogadva az egyház tanítását és fegyelmét.

Az önmagától beálló kiközösítés igen súlyos büntetése - amibe a nevezett püspökök 1988. június 30-án estek, és ami ugyanazon év július 1-jén került formálisan kinyilvánításra - a Mons. Marcel Lefebvre által végzett törvénytelen püspökké szentelésük következménye volt.

A kiközösítés feloldása a négy püspököt egy igen súlyos kánoni büntetés alól mentesítette ugyan, de nem változtatott a Szent X. Piusz Testvériség jogi helyzetén, amely jelenleg semmilyen kánoni elismeréssel nem bír a katolikus egyházban. A négy püspök pedig - bár fel lettek oldva a kiközösítés alól - az egyházban nem tölt be kánoni tisztséget, és törvényesen nem gyakorolhatnak benne semmilyen szolgálatot.

2. Hagyomány, tanítás és II. Vatikáni Zsinat

A Szent X. Piusz Testvériség majdani elismeréséhez elengedhetetlen feltétel a II. Vatikáni Zsinat, valamint XXIII. János, VI. Pál, I. János Pál, II. János Pál, és maga XVI. Benedek pápa tanításának teljeskörű elismerése.

Amint azt a 2009. január 21-i határozat is leszögezi, a Szentszék nem fogja elmulasztani, hogy a legalkalmasabbnak ítélt módon elmélyítse az érintettekkel a még nyitott kérdéseket, annak érdekében, hogy a fájdalmas szakadást eredményező problémákra teljes és kielégítő megoldást találjanak.

3. Nyilatkozat a Soáról

Mons. Williamsonnak a Soával kapcsolatos álláspontja teljességgel elfogadhatatlan, és a Szentatya határozottan elutasítja azt, amint ő maga kifejezésre juttatta január 28-án, amikor ezen könyörtelen népirtásról szólván teljes és vitathatatlan szolidaritásáról biztosította testvéreinket, akikhez az Első Szövetség szólt. Továbbá kijelentette, hogy a szörnyű népirtás emlékezete "gondolkoztassa el az emberiséget arról, milyen kiszámíthatatlan a gonosz hatalma, ha beveszi magát az ember szívébe". Hozzátéve, hogy a Soá "mindenki számára intés a feledéssel, annak tagadásával, vagy lekicsinylésével szemben, mert az erőszak, akár csak egyetlen emberi lény ellen követték is el, felér a mindenki elleni erőszakkal".

Williamson püspöknek ahhoz, hogy az egyházban püspöki funkcióba kerülhessen, teljességgel félreérthetetlen és nyilvános módon el kell határolódnia a Soával kapcsolatos nézeteitől, amelyeket a Szentatya nem ismert a kiközösítés feloldásának pillanatában.

A Szentatya minden hívő imáit kéri, hogy az Úr világítsa meg az egyház útját. A lelkipásztorok és minden hívő növekvő elkötelezettséggel támogassa Péter apostol utódának, az "egyház egysége őrzőjének" kényes és nehéz küldetését.

A Vatikánból, 2009. február 4.

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.04 14:54 | 144
Kedves Péter, kérése körülbelül olyan, mintha egy rádióbemondónőt kérne meg, hogy ne olvassa be az előtte fekvő hírt, ezen vagy azon ok miatt. Kérése alapján azt feltételezem, hogy nincs egészen tisztában, mit jelentenek a "híreket közölni, idegen írásokat fordítani és azokat közölni" fogalmak.

Más:
Merkel námet kancellár-asszony tegnap délben közölte, hogy számára nem elegendő a pápa múlt heti nyilatkozata holocaust-ügyben (lásd honlap), és világosabb magyarázatot vár a pápától. Szerencsére a Vatikán még tegnap délután válaszolt és közölte, hogy egyrészt nem ildomos követelni valamit a pápától, másrészt a múlt heti nyilatkozat elég világos volt.

 Parsifal adatok | 2009.02.04 08:16 | 143
Tisztelt Eszter asszony,

Ha Williamson konkrét történelmi kérdéseiről nem lehet vitázni (lehet azokat elfogadni, vagy nem elfogadni) e fórumon, kérem a hírekben ne jelenlen meg olyan, hogy ő "Holokauszt-tagadó" (az ominózus interjúban sem tagadta a zsidók diszkriminálását, kisemmizését, megölését, és helyesnek azt nem mondta), ő azt mondta, bárki, bármikor az ő történelmi fölvetését megcáfolja érdemben, azt elfogadja.

Ne álljunk be az érdemi cáfolat nélkül visítozó, egyházellenes kórusba e tekintetben.

Természetesen a döntés az ön kezében van. Tiszteletben tartom. Ez csak egy kérés volt.

 Élthes Eszter adatok | 2009.02.01 23:55 | 142
Nem sokkal ezelőtt Tissier püspök adott egy interjút, amiben olyan kijelentések voltak, amik nagyon alkalmasak lettek volna arra, hogy a pápa ne írja a dekrétumot. De aláírta, mert - ahogy Maessen atya mondta - már régóta ismeri az érintett püspököket. Most Tissier megint adott egy interjút - nagyon ajánlom elolvasásra (a napokban lefordítom), aki ért németül az exsultet.net oldalon megtalálja. - Újabb német püspök (az, aki farsangkor bohócruhában szokott mutatkozni) támadt neki a pápának - ezt a summorum-pontificum.de hozza. Ausztriában pedig még a politikusok is neki mentek a pápának, mert Linzbe egy "katolikus" plébánost nevezett ki segédpüspöknek. - Ha ez így megy tovább, tényleg a piuszosok lesznek az egyetlenek, akik a pápa primátusát elismerik.

 Parsifal adatok | 2009.01.18 21:50 | 141
A Mária Rádió kétheti rendszerességgel visszatérő "Ezerszínű kereszténység" c. műsorában a holnapi nap folyamán (2009. január 19., CET 21-22 h) szóba fog kerülni az ökumené kérdése is.

Mint az egyik műsorvezető-társ jó magam a hagyományhű katolikusság álláspontját ki fogom fejteni.

Kérlek benneteket, legalább egy rövid fohásszal járuljatok hozzá, hogy Isten bölcsességét és igazságát hírdesse szeretetben ajkam!

 Élthes Eszter adatok | 2009.01.12 23:07 | 140
Most olvastam a summorum-pontificum.de oldalon:
Rorate Caeli informiert über einen Bericht in der französischen Zeitschrift Monde et Vie, nach dem eine bedeutsame Statusänderung der Päpstlichen Kommission Ecclesia Dei bevorsteht. Demnach soll die Kommission nach der bereits überfälligen Amtsniederlegung ihres Präsidenten Dario Cardinal Castrillón Hoyos (76) in die Kongregation für den Gottesdienst und die Sakramentenordnung übernommen werden. Der bisherige Vizepräsident Msgr. Perl würde dann als Bischof die Leitung der Geschäfte in Sachen "Alter Ritus" im Rahmen der Gottedienstkongregation übernehmen.

Ami annyit tesz, hogy hírek szerint megszünne az Ecclesia Dei Pápai Bizottság, és Perl vezetésével, mint püspök beolvadna az Istentiszteletek Kongregációba.

Fordítás a napokban következik.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!