Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye
5 dkg füstölt szalonna
4 dkg fokhagyma
1 kg burgonya (nem szétfövő fajta)
4 evőkanál olaj
só, őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában majdnem teljesen puhára megfőzzük, majd a burgonyahéját lehúzzuk, és kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, vagy lereszeljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a húst - a tokányhoz hasonlóan - vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a szalonnakockákat, valamint a húscsíkokat, és erős tűzön, hogy a hús ne tudjon levet engedni, sűrű kevergetés mellett pirítjuk. Közben egy másik serpenyőben a maradék olajat szintén felhevítjük, rászórjuk a burgonyakockákat, és azt is megpirítjuk (hogy ne törjük össze, csak rázogatással kevergessük). Ha a hús készre pirult, rászórjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A szintén megpirult burgonyát megsózzuk, majd óvatosan összekeverjük a hússal. Azonnal tálaljuk, mivel frissen sütve az igazi.
vissza