Currys csirkeleves
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
15 dkg zöldbab
1 csomag újhagyma
1 ev mogyoróolaj (oliva is megteszi)
1 ev szójaszósz
1/2 mokkáskanál curry
1 lap csirkehúsleves (kockából)
2.5 dl tej
1 db citrom leve
8 db bazsalikom levél

őrölt bors
Elkészítés:
Vizet forralunk, és feloldjuk benne a leveskockát. A húst vékony csíkokra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és félbevágjuk. Az újhagyma végeit levágjuk, a hagymát csíkokra szeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 2 percre beletesszük a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekeverjük, és 2 percig pároljuk. Megszórjuk curryvel, felöntjük a húslevessel, a tejjel, a szójaszósszal, lefedjük, és felforraljuk. Amikor forr, mérsékeljük a lángot, és 10 percig takarékon főzzük tovább, közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az újhagymát, és meglocsoljuk a citromlével, majd még 2 percig főzzük. Utófuszerezzük, és finomra vágott bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. vissza