Csirkeleves
Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)
1-2 evokanál zsemlemorzsa
1 db tojás, 1 csokor kapor
fél citrom reszelt héja és leve
1 mokkáskanál orölt gyömbér
1 késhegynyi orölt szerecsendió-virág
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt csirkeaprólékot másfél liter sózott vízben, kuktafazékban puhára fozöm, majd levétol leszurve kicsontozom. A húst nagyon apróra vagdalom. Ha kihult, összekeverem a felvert nyers tojással, a fuszerek felével és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálok a lágy masszából. Az átszurt csirkelébe belerakom a maradék fuszert és a finomra vagdalt kaprot, majd felforralom, és beleteszem a gombócokat. Kis lángon addig forralom, amíg a gombóc a leves tetejére nem jön.
vissza