Rántott zeller
Hozzávalók (2 főre):
60 dkg zeller (ne legyen fás!)

3 evők. finomliszt
1 nagy tojás
4 evők. zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk és 4, egyenként kb. fél centi vastag szeletet vágunk belőle. A többit gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd a szeletekkel együtt lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben a főtt burgonyát, a főtt tojást, a sonkát, az uborkát és a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és a majonézbe keverjük. A jól lecsöpögtetett zellercsíkokat is hozzáadjuk. Ha van idő rá, akkor behűtjük, hogy íze egy kicsit összeérjen. A zellerszeleteket a lisztbe, a fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Forró, bő olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd papírtörlőre fektetve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. A majonézes hússalátával tálaljuk.
vissza