Vadászmártás
Hozzávalók:
25 dkg gomba
1 közepes hagyma
1 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
60 dkg húsos szalonna
fél liter zöldségleves
1,5 dl vörösbor
1-2 ek konyak
1,5 dl tejszín
1 ek paradicsompüré
só, bors.
Elkészítés:
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, a szalonnát, a répát, a hagymát és a fokhagymát felkockázom. A szalonnakockákat kiolvasztom és a felkockázottakat addig párolom benne, míg a hagyma üveges nem lesz. Belekeverem a paradicsompürét és kicsit megpirítom. A borral felöntöm, tovább párolom és kissé lepirítom. Zöldséglevessel öntöm fel, majd a felére befőzöm és belekeverem a tejszínt. Sóval, borssal és konyakkal ízesítem.
vissza