Zakuszka
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
5 kg paradicsompaprkika
1 l paradicsomlé
1 kg sárgarépa
1 kg szárazbab
1 l olaj
só, bors, babérlevél
Elkészítés:
A hagymát ledarálni, pici olajon jól elfőzni. A paprikát is ledarálni és mikor a hagyma kész, beleönteni és kb 3 órát kavargtva főzni. A babot a répával puhára főzni, ledarálni a répát és a bab felét. A hagymás paprikás krémbe beleönteni a répát, lobbantani egyet, majd a babot is bele. Só, bors, babérlevél (kb 5) ízlés szerint. Ráönteni az olajat meg a paradicsomlevet és kavargatva krémesre főzni.
Ez kb 10-15 üvegnyi adag.
A bab helyett lehet sült, ledarált padlizsánt tenni (kb 1,5 kg), és ebbe lehet tenni gombát is.
Szárazdunsztba kell tenni.
Megjegyzés:
A zakuszka piritóskenyérre kenhető finom krém.
vissza