Hajdúböszörmény, 2010. évi szilveszter

 

Nagyon hideg lett a 2010. év utolsó napjaira. Fehér lett a táj a sok hótól, a fákra vastagon ráfagyott a csapadék, mínusz 10-15 fokot mutatott a hőmérő. No de számít ez? Milyen kempinges az, aki ettől megfutamodik? Nos, mi debreceni kempingesek, nem ijedtünk meg a hidegtől!

 

Még a novemberi korai őszt idéző napsütésben Egerszalókon történt a szilveszter szervezése, vagy inkább a pontosítása. Erdei Janika étlappal felszerelve érkezett, és itt lehetőség volt kiválasztani a szilveszteri vacsora menüt, valamint az éjféli ráadást a kempinghez közeli étterem kínálatából. Akkor még nem gondoltuk, hogy ennyire fagyos túrára vállalkozunk.

 

A családi körben eltöltött karácsonyi napok után vidáman, elszántan készülődtünk Hajdúböszörménybe, ahol az egyébként zárva tartó kempinget és az emeleti apartmanokat a kedvünkért nyitották ki. Az ünnep után szerdán, a jól összeszokott társaság nagy része már megérkezett. Itt voltak az erdélyi barátaink is, akikkel most is testvéri szeretettel köszöntöttük egymást.

 

A kempinget új színben ismertük meg, hiszen eddig csak a zöld arcát láttuk, de most vakító fehérben pompázott. Az épület melletti és mögötti részen - ahová a lakóegységeinket elhelyezhettük - és a fürdőbe vezető úton szépen el volt takarítva a hó. Az épületben kellemes meleg volt. Barátságos volt a társalgó céljára kialakított kanapékkal, dohányzóasztallal ellátott közös helyiség, és nagyon tetszettek a jól felszerelt 2-3-4 személyes apartmanok is, amelyek közül négyet szabadon használhattunk, míg kettőt kempinges társaink foglaltak el. Lakóegységeinkben sem fáztunk. Fűtöttünk gázzal, villannyal. Nem volt áramellátási probléma.

 

Minden a kényelmünket szolgálta. Kellemes elnyújtózás a fürdőben, finn szauna és gőzkabin használat, úszás a szép fedett uszodában, kis sport vagy inkább pötyögés a ping-pong aszal körül. Az ebédet minden nap a fürdő melletti étterem kínálatából választottuk. Kóstolgattuk a jobbnál jobb süteményeket, amelyeket az ügyes háziasszony társaink még otthon készítettek az ünnepekre.

 

Szilveszter napján már kora délután a fiúk kidekorálták a bál helyszínéül szolgáló társalgót. Színes szalagok, fénycsíkok, lampionok kerültek az oldalfalra és a mennyezetre. Horváth Zoli diszkó fényeket helyezett üzembe, és már ekkor elkezdődött a zeneszolgáltatás. A számítógépen folyamatosan lehetett látni az évi kempinges eseményeken készült felvételeket.

 

A szilveszteri vacsora hat órára volt tervezve. Ekkorra be kellett rendezni a helyiséget asztalokkal úgy, hogy mind a 35 együtt ünneplő kényelmesen le tudjon ülni. Többszöri áttervezés, átrendezés koncepcionális után a végén sikeresen megoldódott. Kicsíptük magunkat ünnepi díszbe és elhelyezkedtünk az asztaloknál. Közben meghozták az étteremből a vacsorát, amely az előzetes rendelésnek megfelelően töltött káposzta vagy vadpörkölt volt. Vacsora előtt Ábrók Laci az alkalomhoz illően pohárköszöntőt mondott és kedves szavakkal köszöntötte az ünneplő társaságot.

 

Vacsora után, a körletrend megteremtését követően kezdetét vette a tánc. A gyerekekre való tekintettel még éjfél előtt került sor a tombolára. Kisorsoltuk a saját hozott tombolatárgyakat, amelyekből annyi volt, hogy majdnem minden számmal lehetett nyerni. Éjfélkor elénekeltük a himnuszt, majd köszöntöttük egymást szeretettel. Őszinte szívvel kívántuk egymásnak a boldog újévet. Folytatódott a tánc, ki meddig bírta. Három óra felé már a legkitartóbbak is feladták.

 

Január elseje a pihenés napja volt. Eltakarítottuk az ünnep romjait, ping-pongoztunk, beszélgettünk, élveztük egymás társaságát, és tervezgettük az újév kempingezéseit.

 

A hideg továbbra is kitartott, de szívünkben melegséggel távoztunk. Ismét jó volt együtt lenni. Köszönjük Erdélyi Janikának, hogy ilyen kiválóan megszervezte ezt az évbúcsúztató-évnyitó programot.

 

Ez úton is Boldog Újévet kívánunk minden kempinges barátunknak, ismerősünknek.  

 

Katona Júlia