Ez történt velünk a 2010. évben

Ismét vége van egy évnek, már csak a karácsonyi ünnepek, és az Ó év búcsúztatása van hátra. Ez idő tájt az emberek többsége a saját maga által elért eredményei mellett óhatatlanul igyekszik visszaemlékezni, hogy mi valósult meg annál a szervezetnél, ahol nap mint nap él és dolgozik, vagy ahol a szabadidős tevékenységét folytatja. Így vagyunk mi is a „Debreceni Kempingesek” baráti társaságnál.  

Alighogy elintegettük az Ó évet - egy igazán jól sikerült rendezvény részeseiként -, pár debreceni kempinges barátunk összefogásának eredményeként a honlapon már is megjelent egy sokat ígérő, 2010. évre szóló program. A program tervezetben 14 különböző szintű rendezvény szerepelt, amelyből öt saját, azaz önálló rendezvény volt.

Rohamosan közeledik az év vége, így itt az ideje röviden áttekinteni, hogy mik is valósultak meg a nagyszerű elgondolásokból. Kezdjük a dolog könnyebbik oldalával, mivel vendégségbe menni mindig könnyebb, mint házigazdának lenni. Kihasználva a jó együttműködésből adódó lehetőségeket, a baráti társaság kisebb-nagyobb csoportja három alkalommal képviselte magát az MHKK rendezvényein, illetve egy alkalommal a Magyar Lakóautósok rendezvényén. Ugyancsak élményben gazdagodva térhettek haza azok is, akik a kemping invitálására részt vettek a műsorban bővelkedő II. Kerekes Fesztiválon.

A hazai, országos szintű kulturális rendezvények sorában meg kell említeni az ópusztaszeri Nemzeti Parkban megtartott Anjou Napokat, illetve a nagy hagyományokkal rendelkező Karavánszalon- és Utazás kiállítást, amelyeket a debreceni kempingesek (és a velük tartók) közül többen meglátogattak.

A külföldi kemping klubokkal való kapcsolattartás eredményeként első alkalommal Erdélybe látogattunk. A már hagyományosnak mondható vármezői Mustang Kempingben rendezett húsvéti találkozóra (10 lakóautóval) induló kis magyar csapat kiruccanását a Debreceni Kempingesek vállalkozó szellemű tagjai koordinálták. Egy-két egységgel képviseltük magunkat a kassaiak haligovcei, illetve a Vajdasági Kemping Klub III. Adai találkozóján.

Ha nem is nagy létszámmal, de részt vettünk Horvátországban, a Pulán megrendezett 11. Adria Rally-n, illetve az Umagban megtartott világtalálkozón, a 76. FICC Rally-n és az azt követő nagyatádi utó-találkozón.

Jó hangulatban, színes programok közepette zajlottak a saját rendezvények, amelyek során a rendezést vállaló személyek - a kempingek vezetésével közösen - a helyi lehetőségek és sajátosságok kihasználásával mindent megtettek azért, hogy a résztvevők kényelmes körülmények között hódolhassanak kedvenc szabadidős tevékenységüknek. A pihenés, a kikapcsolódás mellett a rendezvények során célkitűzés volt az is, hogy ha nem is teljes egészében, de megismerjük az adott település fontosabb nevezetességeit is.

Az első „megmozdulás” az újonnan megnyílt nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőhöz tartozó kempingben megtartott pünkösdi találkozó volt. Akik ott voltak, nem győztek betelni az új, igényes tervezéssel és munkával kialakított fürdővel, illetve kempinggel. Megtekintettük a város nevezetességeit is, amely során felidézhettük a régmúlt századok történéseit, amelyek mindegyike a nagy múltú Báthori családhoz kötődik.

A nyári nemzetközi és hazai rendezvénysorozatok után, október elején került sor a hajdúböszörményi találkozóra, amely elsősorban a gondtalan pihenést és a kikapcsolódást szolgálta.

Megismerve Nyírbátor kitűnő adottságait és a kemping vezetésének nagyszerű együttműködési készségét, többekben felmerült annak gondolata, hogy célszerű lenne az október 23-ai találkozót is ott rendezni. Az időben megkezdett gondos előkészítő munkálatok eredményeként egy igazán nagyszerű rendezvény részesei lehettünk. A helyi, a máriapócsi nevezetességek, valamint a nyíregyházi állatkert szervezett látogatása mellett a „hosszú” hétvégén volt lehetőség egy egész napos kirándulást tenni Kárpátaljára, ahol sok-sok nevezetességgel ismerkedhettünk meg. Természetesen nem maradt el a közös vacsora és a táncos este sem. A színes, gazdag program mellett jutott némi idő a pihenésre és a lubickolásra is. A rendezvénynek idejekorán híre ment, így érkeztek is a látogatók az ország minden részéről, sőt Szlovákiából és Erdélyből is voltak résztvevők. A végén, a rendezvényre való jelentkezésnek a kemping befogadó képessége szabott határt.

Kellemes hétvégét töltöttünk el november közepén Egerszalókon, ahol az időjárás is kegyes volt hozzánk. A ragyogó késő őszi napsütésben jól esett a közös séta Eger belvárosában, no meg az azt követő pihenés a kemping saját termálvizes medencéjében és szaunáiban.

Saját rendezvényként hátra van még a hajdúböszörményi szilveszteri mulatság, ahová több mint egy tucatnyi egység jelentkezett.

Amennyiben összeszámoljuk a fentebb felsorolt rendezvényeket, megállapíthatjuk, hogy darabszámra megvolt az év eleji elgondolás, még annak ellenére is, hogy a sokat ígérő görögországi körutazás objektív okok miatt elmaradt.

A számok fontos mutatók, azonban nem csak azokat kell nézni, mivel azok nem mindenre adnak választ. Esetünkben is így van ez. Akik részesei voltunk a különböző eseményeknek, óhatatlanul mérlegelünk, hogy az egyes rendezvények mit adtak a résztvevőknek. Mint mondani szokták, nem vagyunk egyformák, azonban a különböző összejövetelek megítélésénél mégis van egy közös gondolat bennünk, még pedig az, hogy az év során sok-sok jó találkozón vehettünk részt.

A saját rendezvényeink sorában külön említést érdemel az évadzáró találkozó, amely úgy látogatottság, mint program tekintetében, és nem utolsó sorban jó hangulatával az év kiemelkedő eseménye volt. A kemping vezetése, illetve a szervezésben részt vevők egyaránt nagyszerű eredményt könyvelhetnek el. Az összejöveteleket általában jellemző pihenés biztosítása mellett ez a rendezvény a szervezett programjaival rengeteg új látnivalót nyújtott, amelyeken keresztül sok-sok felejthetetlen élménnyel gazdagodhattunk. A találkozó példaértékű volt a vonatkozásban is, hogy a résztvevőket az egymás iránti figyelmesség, a megértés jellemezte, mindenki igyekezett úgy jól érezni magát, hogy azzal másokat ne akadályozzon ilyen irányú törekvéseiben.

A rendezvények mellett szükséges megemlíteni a más hazai és külföldi kemping-szervezetekkel való együttműködés eredményeit is. Amint a fenti felsorolásokból is kitűnik, az év folyamán több alkalommal vettünk részt más szervezetek rendezvényein, illetve invitáltuk őket mi is. Egyre szorosabb szálak kötnek össze az Erdélyi Kemping Klubbal. Örömmel tapasztaltuk, hogy év során többször látogatnak el hozzánk.

A fentiek alapján nyugodt lelkiismerettel jelenthetjük ki, hogy sikeres év áll a Debreceni Kempingesek mögött. Mindezért köszönetünket fejezzük ki a rendezvények szervezését felvállaló személyeknek. Külön tisztelet Ábrók Lacinak a mindenkor fáradhatatlan tenni akarásáért.

Végezetül, minden kedves kempinges barátunknak, külföldön és idehaza és nem utolsó sorban magunknak is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és kempinges sikerekben gazdag, békés Boldog Új Évet kívánunk. Természetesen mindezekhez jó egészséget és egyetértést is.

 

Kiszel András