Füzesgyarmat 2006 Húsvét

Húsvétolás Füzesgyarmaton

 

Már régóta vártuk a Húsvétot, hogy a 12 család gyerekestül, anyósostól együtt tölthessen néhány jó kis beszélgetéses és kacagástól hangos  emlékezetes napot.

 

Úgy döntöttünk, hogy Füzesgyarmaton gyűlünk össze, ahol már régóta ismert kedves ismerősök fogadtak bennünket.

 

Néhányan már Nagycsütörtök reggelén megérkeztünk és sajnos volt aki csak szombatra tudott elszakadni a hétköznapokból.

    Nagypénteken a helyi református templomban megtartott Passióra többen is ellátogattak az ünnepet megtisztelvén.

    A  pénteki úgynevezett „  kultúresten” néhányan bemutatták eddig „titkolt  tudományaikat „úgymint hegedülés, éneklés, zongorázás.A baráti összejövetel csúcspontja  a szombati malacsütés volt ,amely mellett a káposztás,csülkös bableves csak eltörpült. Az egy hete már bepácolva érkezett malackát egy majd” egész napos faszenen sütés követte ,amely mellé a köret faszenen sült vajasburgonya , valamint saláta háromféle öntettel .A szakács Debrecenből érkezett kedves családjával és eldicsekedhet többek között azzal is  , hogy Ő is volt  az „Aranybika „ szakácsa .

  A vacsi után jókedv kerekedvén a kiváló zenére, mindenki táncra kapott ( még a  szembenlévő szálloda vendégei is irigykedve  kivonultak a teraszra és onnan nézték a társaság mulatozását ) Két névnaposunkat (Tiborainkat ) és egy kis születésnaposunkat is ünnepeltük , valamint legény- és leánybúcsút is tartottunk . A megcsapolt söröshordóból jólesett a malac után a friss, finom söröcske, amellyel egyik névnaposunk ajándékozott meg .Az ünnepeltek végigkínálták  a hosszan megterített asztaloknál falatozó társaikat.

  A „tetőpont „végén éjszakai fürdőzés várt , amelyet köszönhetünk a fürdővezetés rugalmas hozzáállásának.

   Minden tetőpont legtetején az egész napos vasárnapi pihenő után , este a „Húsvéti bál” előtt azért még a fiúk és férfiak meglocsolták a lányokat, hölgyeket , amiért természetesen  piros tojás vagy nyuszi járt. Este tíz órakor kezdődött a fergeteges est,.kivétel nélkül mindenkivel .Hajnalig jártuk ,roptuk a táncot .Az énekléshez többen is” beszálltak” , magukhoz kapva egy-egy mikrofont .

Csodálatos volt a hangulat, amelyet nem tudnak csak olyan emberek létrehozni, akik csak azért vannak együtt , mert barátok. Másként ez nem lehet , mert örök törvény az, hogy :

 

„,azért vannak a jó barátok,hogy a rég elvesztett álmot visszahozzák néked majd egy szép napon

azért vannak a jó barátok, hogy az eltűnt boldogságot visszaidézzék egy fázós alkonyon”

 

Sajnos hétfőn már mindenki pakolt és várnak bennünket a hétköznapok .

De nem baj ,mert már tudjuk, hogy mikor és hol legközelebb!És ez a fontos „gyerekek”!  

 

„A szabadság vándorai „