Csigaházas kirándulás

Meg volt az első csigaházas kirándulásunk , közel egy éve mondogatjuk , hogy na drágáim nem kellene bele vágni a kempingezésbe ? Persze többen is biztattak bennünket  erre ... Végül is eljutottunk oda , hogy vettünk egy öregecske kis lakókocsit amit lehet vontatni egy Suzukival is .   Össze állt a egy jármű karaván ( Suzuki-Qek Aero ) amin egy kis karbantartás után máris el lehetett kezdeni a netten és a térképen az úti célt keresgélni .. A választásunk Szilvásváradra esett ahol még a családból ez idáig senki se volt még .

Van ott 2 kemping is a Hegyi Kemping és a Diófaház kis kemping .. mi az utóbbi mellett döntöttünk , a foglalást elküldtük e-mail ban amit vissza is igazoltak . Maga a kemping csak néhány parcellával rendelkezik  de a körülmények amit biztosit az a mi igényünket messze menően kielégítette , (rendezett automata mellékhelyiségek , jól felszerelt konyha ) Maga a környék fantasztikusan szép .. a Szalajka völgy látogatása egy egész napunkat igénybe vette , a 4O fokos meleget is enyhítetek a magas fák és volt akinek a a hűs patak víz is a rendelkezésére állt .  A sétánk során elhaladtunk egy érdekes kőház mellett is ami elhagyatottnak tűnt , talán tudja valaki mi lehetett ez valamikor ? A szárazság miatt a forrásokból alig-alig csörgedezett a víz és a híres fátyol vízesés is csak nyomaiban volt meg az nettről megismert formájának .Az erdészeti múzeum és a bemutató terület az nagyon érdekes volt , bemutatja az ott élő emberek munkáit és szokásait , ez már 4 km-re van a kiindulási helyünktől . Az ősember barlang az most kimaradt a programunkból. Másnap a településsel ismerkedtünk , megnéztük a kerek református templomot és az Orbán házat , de ezt csak kívülről mert nem volt nyitva .

Persze közben lassan kezdünk tapasztalatokat is gyűjteni a kempingezésből , nem elég az árnyas hely megtalálása ... figyelni kell a talajra is , ne legyen vörös hangyában gazdag terület .

 

Jejee