Sült krumpli kicsit másképp

 

Hozzávalók: Természetesen krumpli.
Valamint minden más, mit csak találunk otthon, s úgy gondoljuk, hogy meg lehet sütni.

 

 

Nekem ez a sárga színű krumpli jött be. Mind sütve, mind pedig főzve finom.

 

 

Ez egy olyan krumpli hámozó kés, ami csodák csodája, működik! Ezt persze azért
mondom, mert van pár ellenpéldám. A háttér meg... Vettem az asszonynak
egy madaras mintás alátétet, mert tetszett neki. Erre kivagdosta belőle
a színes madarakat, majd felragasztotta őket körben a konyhában.
Ha tudtam volna, hogy ez lesz, a pucérnő mintásat veszem meg.

 

 

Ugyan van a spájzban olajam is, de én disznózsírban szeretek sütni.
Ráadásul ez nem is bolti zsír, hanem én magam sütöttem ki
füstölt szalonnából. Persze nem célzottan, hanem kisült
az belőle magától is, szalonnasütés (reggelire) közben.

 

 

Megágyaztam a krumplinak a zsírral a legnagyobbik serpenyőnkben.

 

 

A krumplikat a méretük miatt (nagyok) négybe vágtam.

 

 

Eddig ez a legfinomabb fűszersó amit találtam. A Penny-ben lehet kapni.
Ugyan szárnyas van ráírva, s a krumpli csak akkor repül ha dobom, de
a disznó sem madár. Már úgy értem, hogy arra is ezt szoktam szórni.

 

 

Ennyi az egész.
Ha ezt megsütöm, már eleve így magában valami fejedelmi étel!

 

 

Úgy készül, hogy ráteszem a tepsire a fedőt, s otthagyom lassú lángon 15 percre.
Ennyi idő alatt persze nincs kész. 15 percenként ránézek, hogy mikor jó.
Akkor lesz jó, mikor a krumpli alja piros ropogósra van megpirulva.

 

 

Mint azt már az elején említettem, a krumpli mellé süthetünk bármit ami süthető.
Itt van mindjárt ez a két szem tegnapról megmaradt gomba.

 

 

A szerző kissé túlzásba vitte a serpenyő feltöltését.
Ne tegyünk bele ennyi krumplit, hanem csak annyit, amennyi kényelmesen elfér.

 

 

Nagyon jó dolog ez a konyhai időzítő! Lidlis cucc.
Melegen ajánlom mindenkinek, aki főzött már két óra tizenöt perces lágy tojást.

 

 

Mint azt már mondottam volt, dobhatunk a krumpli mellé bármi süthetőt.
Ez például fokhagyma. Lehet élni nélküle, csak ugye minek?
De mehet bele paprika, paradicsom, kolbász, hús,
szalonna, vöröshagyma, és még sorolhatnám.

 

 

Mivel túl sok krumplit tettem a serpenyőbe, ezért nem tud rendesen lesülni az alja.
Olyannak kell lenni az állagának, hogy a krumpli alja ropogjon.
Nem kell félni, nem ég oda, mert a fedő alatt gőz van.

 

 

Az alul lévő lesülteket kivettem, hogy legyen hely a többieknek.
Majd legközelebb figyelek, s nem teszek bele annyi krumplit.
Csak akkor meg a krumpli marad meg, mint mára a gomba.

 

 

Alul ropog, felül pedig puha mint a krumplipüré. Kicsit olyan, mintha ropogósra sült
krumplit ennék krumplipürével. Ez persze nem hangzik egy kiadós ételnek,
de bőven megteszi ebédre, ha csak krumplit találtunk a spájzban.

 

 

A natúr krumplit persze feldobja a gomba és a fokhagyma. Amit a képen látunk,
annál jobban is meg lehet sütni. Ízlés, illetve idő, illetve kedv kérdése.

 

 

Oly annyira egyszerű étel, hogy alig van mit mosogatni utána.