Akkor készítettem ezt a honlapot Kerrynek, amikor kiderült, hogy megkapta a Wicked főszerepét. Akkor még azt írtam róla, hogy egy viszonylag kevéssé ismert musicalszínész.
Azóta elég sok víz folyt le a Themzén :)

Az továbbra sem változott viszont, hogy alig van róla életrajzi információ az interneten. Készül az új hivatalos honlapja, talán arra majd felkerül pár konkrétum.
Amit eddig sikerült kideríteni:
Kerry a Laine Theatre Arst művészeti iskolában végezte tanulmányait. Utána a musical világában próbált érvényesülni. Kezdeti próbálkozásai közül említésre méltó a Magic of the Musicals sorozat, amelyben Marti Webb understudyja volt, valamint a Merrily We Roll Along című musicalben Mary szerepe.
Ez után következett az első nagyobb lehetőség: 2001-ben a West Enden a felújított My Fair Lady produkcióban harmadik szereposztásban Eliza szerepe, méghozzá Jonathan Pryce oldalán. (És itt végre egy konkrétum: Kerry ekkor volt 21 éves, ami azt jelenti, hogy 1980-as születésű lehet.) Van egy sztori Kerry első beugrásáról. Egyik este a színésznő, aki első szereposztásban volt Eliza, rosszul lett, be kellett ugrania az understudynak. Másnapra az u/s is beteg lett, és a kórusból Kerry kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy pár óra alatt tanulja be a szerepet, és egy bravúros beugrással mentse meg az előadást. A Wickedben az első beugrása még talán ennél is meredekebbre sikerült, de arról majd később :)
A My Fair Ladyben Elizaként tett olyan hatást Brian Mayre és Ben Eltonra, hogy meghívták a készülőfélben lévő Queen-musical, a We Will Rock You meghallgatásaira. Így lett egyik tagja a Rock You eredeti, fantasztikusan jó szereposztásának.
Két év után szállt ki a Rock You-ból, de teljesen elszakadni nem tudott tőle. Sokszor lép fel különböző koncerteken a többi Rock You-s színésszel, közülük is különösen Peter Johanssonnal szerepelnek sokat közösen. Valamint 2005 karácsonyára Brian May kérésére újra felénekelte - ezúttal szimfónikus zenekari kísérettel - a show egyik legnagyobb hatású dalát, a No-one But You-t.
Ezután jöttek a Schönberg-musicalek. Először Ellen szerepe a Miss Saigon angliai turnéján, majd 2005 nyarától ismét a West End következett. Egy évig a Nyomorultakban játszotta Fantine-t. A kettő között egy szabadtéri koncerten elénekelte a rockoperák rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár női főszerepét, a világ szerintem legszebb rock-tenor hangját magáénak tudó Steve Balsamo oldalán.
Januártól pedig övé minden 40 alatti színésznő álomszerepe: Elphaba a Wickedben. Decemberig az eredeti Broadway szereposztásból áthozott Idina Menzel elsőszámú beugrója volt, januártól viszont teljesen az övé a szerep :) (Az understudy-ja, Cassidy Janson pedig a másik kedvenc londoni színésznőm.)

Kedves Látogató, arra kérlek, hogy a Letöltés menüpontot még akkor is látogasd meg, ha az eddigiek nem igazán keltették fel az érdeklődésedet.
Mert Kerry Ellist hallani kell! Akik ismerik, azok pontosan tudják, hogy miért írom ezt.

Ha a honlappal vagy Kerryvel kapcsolatban szeretnél e-mailt írni, itt megteheted.
Drukkoljunk együtt Kerrynek az újabb sikerért!
Anna